X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • azi Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musisz zgłosić to lekarce, bo nigdy nic nie wiadomo jak może zareagować. Chociaż niektórzy uważają że 37 to jeszcze temperatura ok. Ale wydaje mi się, że moja chrześnica nie była szczepiona podczas ząbkowania.
    Lena padła.. eh jeszcze taka pogoda że nie da się wyjść na spacer:( oszaleje:(

weronikaipola lubi tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • azi Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Mam wrazenie ze jestem na tym forum niewidzialna...
    ej no coś Ty Karola:) z tym mlekiem 1 a 2 to nie mama bladego pojęcia, na pewno ma inne składniki więc na chłopski rozum może i jest bardziej sycące;)

a wracając do tego że jesteś niewidzialna (a wcale tak nie jest) to zawsze jak ja coś napiszę to jest cisza na forum;) ja to Was podziwiam że tak umiecie zapamiętać co kto napisał, na wszystko odpowiedzieć:)

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Evas jakiej firmy widzialas sloiczek z taka zawartoscia cukru? mam w domu hipp, gerber i bobovite i az z ciekawosci zajzalam na sklad i wszedzie sa tylkobowoce plus witamina c. Ja rowniez wkladam reszte jedzenia do lodowki na drugi dzien, drugiego dnia przed podaniem sama smakuje czy jest dobre. Jak sama gotuje dla malej rowniez porcje odkladam na jutro. Ja jestem zdania ze skoro na sloiczku jest napisane ze mozna to nie bede marnowac jedzenia- ale to tylko moje zdania, zeby nie bylo ze cos znowu krytykuje :)
    To nie słoiczki maja cukier tylko kaszki.

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to przepraszam, zle przeczytalam.

evas lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina czasem tak jest że jest sos tu nie widzialnym :) też czasem pisze i nikt nic nie odpisze. My jesteśmy tu raz na jakiś czas a dziewczyny stale piszą miedzy sobą to i może mają lepszy kontakt.

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja na przyklad nie mam pojecia na temat mm, bo karmie tylko piersia i dlatego nie odpisuje.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My rozszerzanie diety zaczeliśmy od marchewki i na tym koniec. Brzuszek mojego malucha nie potrafi jeszcze tego trawić, jak nie ulewał od urodzenia to po podaniu marchwi, kilku łyżek, caly czas wymioty, mleko zmieszane z marchewka. Zrobilam dzien przerwy, i był spokoj. Wczoraj podalam i znowu, ulewanie i caly dzien mu sie odbija. Wieczorem pojechalismy do.szpitala, i lekarz kazal na razie odstawic marchew, spróbować za jakis czas.
    Zobaczymy. Stwierdzil ze.to moze.byc refluks. Oby nie. Juz ze starszym jezdzilam do CZD do lekarza, ale.na.szczescie sie nie potwierdziło.

• excella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha, orientujesz sie moze czy gdzies w Twoich okolicach jest jakiś bio sklep gdzie sa kaszki.holle? Bo chyba.mieszkasz po tej samej str Wisly co i ja:)

• MagdaO Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Chyba muszę się zaopatrzyć w malutki rondelek do gotowania.

Choć na stronie Bobovity znalazłam właśnie mannę bez cukru i dodatków. Ciekawe tylko czy ją gdzieś dostanę? Bo w naszym Kauflandzie na pewno nie ma.

Evas ja daję Stasiowi kaszkę manną z Nestle na mleku modyfikowanym. Bez żadnych zbędnych dodatków.

evas lubi tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Mucha, orientujesz sie moze czy gdzies w Twoich okolicach jest jakiś bio sklep gdzie sa kaszki.holle? Bo chyba.mieszkasz po tej samej str Wisly co i ja:)
    wprawdzie pytanie do Muchy ale akurat coś kojarzę, nie wiem czy to Wasze rejony ale kiedyś mieszkałam na Saskiej Kępie i często bywałam w tym sklepie, mozna zadzwonić i zapytać czy mają.
    pl. Przymierza 4
    Saska Kępa, Praga Południe
    telefon:
    791 124 252
    otwarte:
    pon-pt: 11-19, sob: 10-15

Karolina ja zawsze czytam Twoje posty i jeśli tylko coś wiem to odpowiadam.
    Choć są takie dni, że na pewno przeoczę czyjeś pytanie bo jestem zabiegana itd, pewnie każdy tak ma.

excella, eta lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Weronika :)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok ok :) Moja Iwka nauczyla sie nowego triku- jak siedzi na kolanach to znienacka rzuca sie do tylu, masakra

• eta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    u mnie jest dokładnie tak samo, taka już nasza psychiczna i emocjonalna natura :)
    Już mam biegunkę ze strachu Dziewczyny ech..

Ostatnio miałam to samo... Masakra jak to człowiek przeżywa.. A zawsze przy tych bardziej stresujących wizytach boli mnie brzuch..

Karolina nie mam pewności ale wydaje mi się że 2 powinna być bardziej kaloryczna,więcej składników, w końcu dziecko rośnie i zapotrzebowanie rośnie. Trzeba by było składy porównać.

Azi problemy zdrowotne i inne naszych dzieci, wszystkie mamy dołuja i wpedzaja w smutek.. To normalne że czujesz się smutna, pewnie sfrustrowana bo nie wiadomo co jeść jeśli Lena ma alergie. Ale myślę że jak pojdziecie do alergologa to na pewno sytuacja się rozjaśni, nie będzie tak źle. Ustalicie jakiś plan działania i małymi kroczkami do przodu. Tutaj kilka mam zmaga się z alergia dzieci, więc na pewno Ci pomogą :) Siły życzę!:)

Weronika generalnie u niemowląt gorączka jest od 38, stan podgoraczkowy od 37,5. U niemowląt temperatura ciała jest troszkę wyższa niż u dorosłego. Nie ma rady Musisz obserwować.
    Jeśli byłby stan podgoraczkowy ja bym na pewno nie szczepila bo nie wiadomo czy za dzień nie rozwinie się infekcja która od razu dyskwalifikuje do szczepienia, wiec poczekaj spokojnie, obserwuj czy coś się dzieje.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja jak wiem odpisuje,tylko tak jak teraz może trochę po czasie, bo czasem jeden post pisze pół godziny :) chyba że ktoś już odpisał to co ja chciałam to nie powielam odpowiedzi. :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella dobre pytanie :) jedyne to gdzies na Wilanowie cos widzialam w internecie. Moze tam gdzie Weronika napisala trzeba sprawdzic.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko napisałam wiadomość.jesli mozesz odpisz, to pilne chodzi o wizyte u psor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:27

• AISAK Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko na szybko do Weroniki, dzieci maja wyzsza temp, u mnie mala zawsze ma 37,1. A w instrukcji do 37,4 na moim ter jest prawidlowa temp. ale zawsze warto powiedzieć o tym lekarce

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:29

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MagdaO wrote:
    Evas ja daję Stasiowi kaszkę manną z Nestle na mleku modyfikowanym. Bez żadnych zbędnych dodatków.
    Tylko ze w tym naszym grajdołku chyba we wszystkich sklepach są kaszki z dodatkami :( a nie będę jeździła specjalnie do Warszawy, zamawiać 1 szt tez się nie opłaca. Chyba muszę polatać po wszystkich sklepach, nawet tych małych.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur też zawsze równe 37, u niemowląt to nie jest jeszcze stan podgorączkowy.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Największy wybór tych dostępnych kaszek jest w rossmanie Evas

evas lubi tę wiadomość

‹‹ 1763 1764 1765 1766 1767 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ