MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Musisz zgłosić to lekarce, bo nigdy nic nie wiadomo jak może zareagować. Chociaż niektórzy uważają że 37 to jeszcze temperatura ok. Ale wydaje mi się, że moja chrześnica nie była szczepiona podczas ząbkowania.
Lena padła.. eh jeszcze taka pogoda że nie da się wyjść na spacer:( oszaleje:(weronikaipola lubi tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:Mam wrazenie ze jestem na tym forum niewidzialna...
a wracając do tego że jesteś niewidzialna (a wcale tak nie jest) to zawsze jak ja coś napiszę to jest cisza na forum;) ja to Was podziwiam że tak umiecie zapamiętać co kto napisał, na wszystko odpowiedziećweronikaipola lubi tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:Evas jakiej firmy widzialas sloiczek z taka zawartoscia cukru? mam w domu hipp, gerber i bobovite i az z ciekawosci zajzalam na sklad i wszedzie sa tylkobowoce plus witamina c. Ja rowniez wkladam reszte jedzenia do lodowki na drugi dzien, drugiego dnia przed podaniem sama smakuje czy jest dobre. Jak sama gotuje dla malej rowniez porcje odkladam na jutro. Ja jestem zdania ze skoro na sloiczku jest napisane ze mozna to nie bede marnowac jedzenia- ale to tylko moje zdania, zeby nie bylo ze cos znowu krytykuje
-
My rozszerzanie diety zaczeliśmy od marchewki i na tym koniec. Brzuszek mojego malucha nie potrafi jeszcze tego trawić, jak nie ulewał od urodzenia to po podaniu marchwi, kilku łyżek, caly czas wymioty, mleko zmieszane z marchewka. Zrobilam dzien przerwy, i był spokoj. Wczoraj podalam i znowu, ulewanie i caly dzien mu sie odbija. Wieczorem pojechalismy do.szpitala, i lekarz kazal na razie odstawic marchew, spróbować za jakis czas.
Zobaczymy. Stwierdzil ze.to moze.byc refluks. Oby nie. Juz ze starszym jezdzilam do CZD do lekarza, ale.na.szczescie sie nie potwierdziło. -
evas wrote:Chyba muszę się zaopatrzyć w malutki rondelek do gotowania.
Choć na stronie Bobovity znalazłam właśnie mannę bez cukru i dodatków. Ciekawe tylko czy ją gdzieś dostanę? Bo w naszym Kauflandzie na pewno nie ma.
Evas ja daję Stasiowi kaszkę manną z Nestle na mleku modyfikowanym. Bez żadnych zbędnych dodatków.evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyexcella wrote:Mucha, orientujesz sie moze czy gdzies w Twoich okolicach jest jakiś bio sklep gdzie sa kaszki.holle? Bo chyba.mieszkasz po tej samej str Wisly co i ja:)
pl. Przymierza 4
Saska Kępa, Praga Południe
telefon:
791 124 252
otwarte:
pon-pt: 11-19, sob: 10-15
Karolina ja zawsze czytam Twoje posty i jeśli tylko coś wiem to odpowiadam.
Choć są takie dni, że na pewno przeoczę czyjeś pytanie bo jestem zabiegana itd, pewnie każdy tak ma.excella, eta lubią tę wiadomość
-
weronikaipola wrote:u mnie jest dokładnie tak samo, taka już nasza psychiczna i emocjonalna natura
Już mam biegunkę ze strachu Dziewczyny ech..
Ostatnio miałam to samo... Masakra jak to człowiek przeżywa.. A zawsze przy tych bardziej stresujących wizytach boli mnie brzuch..
Karolina nie mam pewności ale wydaje mi się że 2 powinna być bardziej kaloryczna,więcej składników, w końcu dziecko rośnie i zapotrzebowanie rośnie. Trzeba by było składy porównać.
Azi problemy zdrowotne i inne naszych dzieci, wszystkie mamy dołuja i wpedzaja w smutek.. To normalne że czujesz się smutna, pewnie sfrustrowana bo nie wiadomo co jeść jeśli Lena ma alergie. Ale myślę że jak pojdziecie do alergologa to na pewno sytuacja się rozjaśni, nie będzie tak źle. Ustalicie jakiś plan działania i małymi kroczkami do przodu. Tutaj kilka mam zmaga się z alergia dzieci, więc na pewno Ci pomogą Siły życzę!
Weronika generalnie u niemowląt gorączka jest od 38, stan podgoraczkowy od 37,5. U niemowląt temperatura ciała jest troszkę wyższa niż u dorosłego. Nie ma rady Musisz obserwować.
Jeśli byłby stan podgoraczkowy ja bym na pewno nie szczepila bo nie wiadomo czy za dzień nie rozwinie się infekcja która od razu dyskwalifikuje do szczepienia, wiec poczekaj spokojnie, obserwuj czy coś się dzieje.weronikaipola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja tylko na szybko do Weroniki, dzieci maja wyzsza temp, u mnie mala zawsze ma 37,1. A w instrukcji do 37,4 na moim ter jest prawidlowa temp. ale zawsze warto powiedzieć o tym lekarce
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2014, 13:29
weronikaipola lubi tę wiadomość
-
MagdaO wrote:Evas ja daję Stasiowi kaszkę manną z Nestle na mleku modyfikowanym. Bez żadnych zbędnych dodatków.
-
nick nieaktualny