MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
jestem, jestem, Dziekuje, podczytuje na raty bo zęby daja czadu mimo Nurofenu
Galanea rekawiczki lowione na wedke to jest to!, bardzo mi sie ten pomysl podoba ;--))))))))))))))))))))))))Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:14
Galanea lubi tę wiadomość
-
evas wrote:Ja się zastanawiam gdzie wasze dzieci mieszczą taką ilość mleka na raz. Bartek zjada 120 ml, czasem 150. Jakoś się tym nie martwię, bo dobrze przybiera na wadze i jak do tej pory nie chorował. Ale jak czytam ze Wasze maluchy aż tyle jedzą, to może powinnam swojemu tez większe porcje dawać.
potem juz po 180ml z kaszka po 1 lyzce x 4 plus puree maly sloiczek - produkcja wlasna
tez nie wiem gdzie to wszystko miesci, bo jest drobna, najwyrazniej w pamperkach wiec sklepy zarobiaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:20
eta, evas lubią tę wiadomość
-
Artur zasnął o 20, mamy 22.20 i zaliczony już drugi płacz, w trakcie którego przesikał pieluchę i zalał siebie i mnie, bo już był wtedy w moich ramionach.Teraz od nowa się usypiamy.
Jak dotąd nie opłacało mi się w ogóle kłaść .
Tak, u męża jest to samo, nawet dłużej mu zajmuje uspokojenie go, ale mają jakieś tam swoje sposoby.
Natalia, piękne te "bezy" .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:28
NataliaK, evas lubią tę wiadomość
-
weronikaipola wrote:Alexast zadziałało, uśmiechnęłam się hehe
Pola pierwszy raz nie śpi, zawsze zasypiała o 20 a teraz bawi się w najlepsze :)co to się dzieje ??
U nas to samo 3 dzień. Dziś cały czas maruda, tylko po spaniu uśmiechnięty przez chwilę. Nauczył się wydawać dźwięki nyyyyyy, mmmmmmmm, myyyyyyyy, robi to z zamkniętą buzią, wygląda jakby się żalił, i tak przez większość dnia. Wasze dzieciaki też coś takiego robią?
Może zęby na horyzoncie, ale nic tam nie widzę.
Galanea dobre z tymi rękawiczkami, zakręceni jesteście
Natalia no pomysłoweWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:34
Limerikowo, Galanea, NataliaK, weronikaipola lubią tę wiadomość
-
Monia, ja też bardzo mało piję. Zazwyczaj 1 kawa i 1 herbata i tez ciągle brzuch wzdęty. Jak jestem w pracy to potrafię przez 7 godzin nic nie wypić. A przed okresem to już w ogóle mam mega wielki brzuch.
Chyba też muszę pomyśleć nad większą ilością płynów. -
Natalia tort godny podziwu! każdy facet byłby zadowolony z Pani domu o takich zdolnościach kulinarnych
dziewczyny z tym nocnym wstawaniem to ja Wam taaaaak współczuję i podziwiam że funkcjonujecie pozytywnie, bo ja bym psychicznie nie wyrobiła! popytajcie neurologów - to dobry pomysł, tylko nie dajcie się zbyć byle jakim tekstem.
Limerikowo my używamy snuza hero od urodzenia, jest super, tylko dam Ci dobrą radę: zapnij porządnie pieluchę i wtedy przymocuj i zobacz czy dobrze ta fioletowa końcówka (czujnik) przylega do skóry, bo parę razy sobie stracha napędziłam jak włączył się alarm, a okazało się że czujnik nie dotyka ciała, bo jakoś kijowo założyłam pieluszkę
ja też się cieszę że Was mam i myślę że kiedyś koniecznie musimy zrobić ZLOT MAMUSIEK!!! a ostatnio się zastanawiałam czy na tym forum będziemy siedzieć do emerytury czy dłużejGalanea, evas, Limerikowo, weronikaipola lubią tę wiadomość
-
Miałam was wszystkie nadrobić ale co chwile latam do łóżeczka.
Tort pelna profeska.
Rękawiczki na wedce - pomysł oryginalny. Muna sąsiadów bezcenna:)
Evas jesteś madra kobieta podejmiesz napewno sluszna decyzje. Dzieci i Ty jestescie najważniejsi. Twoja druga polowa też musi patrzeć pod tym katem.
Cieszę się za Ania ma tyle życzliwych osób wokół siebie.
A z dobrych wieści u mnie - dalej pada snieg:)
Jutro przyjeżdża bratanica męża na 2 dni, w niedziele popołudniu teście a my lecimy w gości e do kolegi z pracy. W poniedziałek formalności z zakupem załatwiamy.
Ah te moje dziecko rzuca się w łóżeczku jak ryba bez wody
Ja staram się pic ale często zdarza mi się zapomnieć. Brzuszek jeszcze mam, ale z każdym tyg widzę różnice.
Maz chrapie, mala powoli opada z energii. Zobaczymy co noc przyniesie.
Jutro zeba idę wyrwać... Fuck przypomniałam sobie... Jej tak mam slabe żeby po mamie... Szok. Najgorsze ze u mnie dziurek nie widać przeważnie, tylko od środka się psuja...
Weronika powodzonka.
Eta do emerytury- tzn. Do śmierci? Ja moge i dłużej oby tam na dole zasięg byl:DWiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 23:40
evas, Galanea, weronikaipola, Limerikowo, Agusia2312, eta, Nalka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
U nas jak zwykle pobudka o 4 na zabawę. Ten mój syn mnie niedługo wykończy...
Natalia super tort!
Mnie jak się kiedyś nie chciało bawić z tortem to zamówiłam ulubiona pizze męża z pizza hut i wsadziłam świeczkievas, monaaa, eta, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Ja chyba za bardzo chwaliłam Olinka. Od 24 średnio co 1,5 godziny pobudka. A to nie ta pozycja, to wypadł smoczek, to pić, to od tak bo miałem ochotę poniszczeć. Od 6 leżał zadowolony w łóżku i się bawił, śmiał gadał teraz leżymy w łóżku i zaczyna się marudzenie. Ja cała zasmarkana, a płuca to chyba zaraz wypluje. Jestem słaba jak mucha, a na 10 mamy fizjoterapie
-
U nas w nocy była gorączka , o 1 obudził się mały cały rozpalony , termometr wskazał 38,2. Daliśmy mu paracetamol po pierwszym łyku Marcel zwymiotowal i myślałam ze nie wypije ale wypił resztę i spadla temp. Szukamy pediatry bo harczy mu mocno w gardle i mierzymy temp i gorączka znów rośnie ..
A i zachowuje siw do tej pory normalnie, wesoły i rozgadanyWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 08:22
Limerikowo lubi tę wiadomość
[/url]
[/url] -
O matko dziewczyny nie szalejcie z tymi temperaturami i kaszlami.
Martynika przydaloby sie do jakiegos pediatry podjechac zeby osluchal malego juz dzisiaj.
Agusia jak jest temperatura to ja bym pojechala gdzies na dyzur, bo u takiego malucha moze sie cos rozwinac w pare chwil (ale to ja nadwrazliwa mama)
Alexast a nie moze Cie ktos zastapic? Kurcze ja z samym katarem nie dawalam rady...wspolczuje!
Strasznie nie zazdroszcze tych nocek wszystkim tym u ktorych sa one nie przespane! U nas tylko delikatny problwm z usypianiem, ale jak juz zasnie to do 5 zje i spi do 8:30-9:00. Wlasnie moja 5 miesieczna corka sie budziWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 08:53
weronikaipola, evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość