X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem, jestem, Dziekuje, podczytuje na raty bo zęby daja czadu mimo Nurofenu

Galanea rekawiczki lowione na wedke to jest to!, bardzo mi sie ten pomysl podoba ;--))))))))))))))))))))))))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:14

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Ja się zastanawiam gdzie wasze dzieci mieszczą taką ilość mleka na raz. Bartek zjada 120 ml, czasem 150. Jakoś się tym nie martwię, bo dobrze przybiera na wadze i jak do tej pory nie chorował. Ale jak czytam ze Wasze maluchy aż tyle jedzą, to może powinnam swojemu tez większe porcje dawać.
    moja spokojnie miesci po calej nocce 210ml wody na 7 miarek i 1 lyzka kaszki
    potem juz po 180ml z kaszka po 1 lyzce x 4 plus puree maly sloiczek - produkcja wlasna

tez nie wiem gdzie to wszystko miesci, bo jest drobna, najwyrazniej w pamperkach wiec sklepy zarobia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:20

eta, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no taki tort z fantazja to rzeczywiscie musi byc Limited z R w kolku obowiazkowo ;--))

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 21:10

NataliaK, Limerikowo, eta, evas, weronikaipola lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur zasnął o 20, mamy 22.20 i zaliczony już drugi płacz, w trakcie którego przesikał pieluchę i zalał siebie i mnie, bo już był wtedy w moich ramionach.Teraz od nowa się usypiamy.

Jak dotąd nie opłacało mi się w ogóle kłaść ;).
    Tak, u męża jest to samo, nawet dłużej mu zajmuje uspokojenie go, ale mają jakieś tam swoje sposoby.
    Natalia, piękne te "bezy" :P.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:28

NataliaK, evas lubią tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikaipola wrote:
    Alexast zadziałało, uśmiechnęłam się hehe
    Pola pierwszy raz nie śpi, zawsze zasypiała o 20 a teraz bawi się w najlepsze :)co to się dzieje ??

U nas to samo 3 dzień. Dziś cały czas maruda, tylko po spaniu uśmiechnięty przez chwilę. Nauczył się wydawać dźwięki nyyyyyy, mmmmmmmm, myyyyyyyy, robi to z zamkniętą buzią, wygląda jakby się żalił, i tak przez większość dnia. Wasze dzieciaki też coś takiego robią?
    Może zęby na horyzoncie, ale nic tam nie widzę.

Galanea dobre z tymi rękawiczkami, zakręceni jesteście :P
    Natalia no pomysłowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 22:34

Limerikowo, Galanea, NataliaK, weronikaipola lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ze smoczkiem mówi koj koj koj :)

monaaa, Galanea, evas, weronikaipola lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny czy któraś z Was nie ma tego problemu, że jak nie pije wody to brzuch wybija jak w ciąży? kurcze ja już ma mdosyć. Jak zapomnę pić odpowiednio dużo to od razu jakbym w ciąży była...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia, ja też bardzo mało piję. Zazwyczaj 1 kawa i 1 herbata i tez ciągle brzuch wzdęty. Jak jestem w pracy to potrafię przez 7 godzin nic nie wypić. A przed okresem to już w ogóle mam mega wielki brzuch.

Chyba też muszę pomyśleć nad większą ilością płynów.

9bsp388.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia tort godny podziwu! :P każdy facet byłby zadowolony z Pani domu o takich zdolnościach kulinarnych :D

dziewczyny z tym nocnym wstawaniem to ja Wam taaaaak współczuję i podziwiam że funkcjonujecie pozytywnie, bo ja bym psychicznie nie wyrobiła! popytajcie neurologów - to dobry pomysł, tylko nie dajcie się zbyć byle jakim tekstem.

Limerikowo my używamy snuza hero od urodzenia, jest super, tylko dam Ci dobrą radę: zapnij porządnie pieluchę i wtedy przymocuj i zobacz czy dobrze ta fioletowa końcówka (czujnik) przylega do skóry, bo parę razy sobie stracha napędziłam jak włączył się alarm, a okazało się że czujnik nie dotyka ciała, bo jakoś kijowo założyłam pieluszkę :)

ja też się cieszę że Was mam i myślę że kiedyś koniecznie musimy zrobić ZLOT MAMUSIEK!!! a ostatnio się zastanawiałam czy na tym forum będziemy siedzieć do emerytury czy dłużej ;)

Galanea, evas, Limerikowo, weronikaipola lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Hania dalej nie śpi. Wstała o 19.40 i do teraz w łóżeczku się bawi

weronikaipola lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam was wszystkie nadrobić ale co chwile latam do łóżeczka.

Tort pelna profeska.

Rękawiczki na wedce - pomysł oryginalny. Muna sąsiadów bezcenna:)

Evas jesteś madra kobieta podejmiesz napewno sluszna decyzje. Dzieci i Ty jestescie najważniejsi. Twoja druga polowa też musi patrzeć pod tym katem.

Cieszę się za Ania ma tyle życzliwych osób wokół siebie.

A z dobrych wieści u mnie - dalej pada snieg:)

Jutro przyjeżdża bratanica męża na 2 dni, w niedziele popołudniu teście a my lecimy w gości e do kolegi z pracy. W poniedziałek formalności z zakupem załatwiamy.

Ah te moje dziecko rzuca się w łóżeczku jak ryba bez wody

Ja staram się pic ale często zdarza mi się zapomnieć. Brzuszek jeszcze mam, ale z każdym tyg widzę różnice.

Maz chrapie, mala powoli opada z energii. Zobaczymy co noc przyniesie.

Jutro zeba idę wyrwać... Fuck przypomniałam sobie... Jej tak mam slabe żeby po mamie... Szok. Najgorsze ze u mnie dziurek nie widać przeważnie, tylko od środka się psuja... :(

Weronika powodzonka.

Eta do emerytury- tzn. Do śmierci? Ja moge i dłużej oby tam na dole zasięg byl:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2014, 23:40

evas, Galanea, weronikaipola, Limerikowo, Agusia2312, eta, Nalka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • evas Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta, dobry pomysł z tym zlotem :D wiosną trzeba coś zorganizować :D

weronikaipola, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaa moja Pola tak robi od paru dni :-) mamy ubaw z tego żalenia się.

Natalia pomysłowy Dobromir i Ty sie dziwisz ze Franek taki agent.. :-)

Ide karmić Baby moze w końcu zje kasze na noc...

evas, monaaa, NataliaK lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 04:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jak zwykle pobudka o 4 na zabawę. Ten mój syn mnie niedługo wykończy...

Natalia super tort!
    Mnie jak się kiedyś nie chciało bawić z tortem to zamówiłam ulubiona pizze męża z pizza hut i wsadziłam świeczki :-)

evas, monaaa, eta, NataliaK lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w porownaniu do Oliwii to Wasze dzieci duzo jedza, maka wypija po 100 ml mleka, w nocy wiecej. ale widze ze rosnie wiec poki przybiera na wadze to sie nie martwie.

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Artur od nocy mokro kaszle :/. Temperatura ok, zachowanie ok, co robić, co robić? do naszej pediatry dopiero w poniedziałek pójdziemy.

• alexast Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba za bardzo chwaliłam Olinka. Od 24 średnio co 1,5 godziny pobudka. A to nie ta pozycja, to wypadł smoczek, to pić, to od tak bo miałem ochotę poniszczeć. Od 6 leżał zadowolony w łóżku i się bawił, śmiał gadał teraz leżymy w łóżku i zaczyna się marudzenie. Ja cała zasmarkana, a płuca to chyba zaraz wypluje. Jestem słaba jak mucha, a na 10 mamy fizjoterapie

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w nocy była gorączka , o 1 obudził się mały cały rozpalony , termometr wskazał 38,2. Daliśmy mu paracetamol po pierwszym łyku Marcel zwymiotowal i myślałam ze nie wypije ale wypił resztę i spadla temp. Szukamy pediatry bo harczy mu mocno w gardle i mierzymy temp i gorączka znów rośnie ..

A i zachowuje siw do tej pory normalnie, wesoły i rozgadany

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 08:22

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko dziewczyny nie szalejcie z tymi temperaturami i kaszlami.

Martynika przydaloby sie do jakiegos pediatry podjechac zeby osluchal malego juz dzisiaj.

Agusia jak jest temperatura to ja bym pojechala gdzies na dyzur, bo u takiego malucha moze sie cos rozwinac w pare chwil (ale to ja nadwrazliwa mama) ;)

Alexast a nie moze Cie ktos zastapic? Kurcze ja z samym katarem nie dawalam rady...wspolczuje!

Strasznie nie zazdroszcze tych nocek wszystkim tym u ktorych sa one nie przespane! U nas tylko delikatny problwm z usypianiem, ale jak juz zasnie to do 5 zje i spi do 8:30-9:00. Wlasnie moja 5 miesieczna corka sie budzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2014, 08:53

weronikaipola, evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ