X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo i Martynika - zdrówka,
    Topa daj znac co i jak..

Kota - super wieści :)

Ja nadal odpoczywam po szpitalu, zrobiłam dobry obiadek i leżymy. Strasznie bym już chciała czuć ruchy malutkiej.. :) ech...

Limerikowo lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie ok - nic nie boli i nic się nie dzieje mam nadzieję że mój tłuszczyk trochę to zamortyzował.
    Co do lekarzy ja mam przewspaniałego lekarza :-) chodzę do niego na NFZ jak trzeba umawiam się prywatnie na lepsze USG. O każdej poże mogę do niego zadzwonić jak mi coś jest wtedy powie czy mam jechac do niego, szpitala czy po prostu zostać w domu. Co do wizyty u niego na NFZ to zawsze mnie bada, patrzy czy nie mam obrzęków i żylaków do tego zawsze robi usg żebyśmy byli spokojni o maleństwo :-) nie śpieszy się choć przyjmuje w ośrodku od 19 do 24 godziny !!!!! Jak trzeba to przyjmuje w sytuacjach alarmowych. W końcu trafiłam na cudownego lekarza :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ale ty chudziutka jesteś :-) ja przy tobie to mam 8 miesiąc :-) Brzuch widać z daleka :)

zem3i09keg891u11.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ty chudzino:)

Co do lekarza to ja chodze prywatnie bo tez lekarz mi po óg; zajsc w ciazy co inni lekarze w moim miescie nie widzieli problemu , wizyta 150 zł, i tak wywiad, waga ciśnienie, badanie gonekologiczne, usg i fotka do domu:) Wiec jestem zadowolona;)

Topa uważaj na siebie, nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu napenwo bym była mocno zestresowana..:)

16udpc0zk6ntci0t.png

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam :-) tylko jakieś babsko nie patrzy jak jedzie paletą pełną towaru- normalnie szlak mnie trafia !!!!! Denerwuję się ale na szczęście nic mnie nie boli.

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie chyba dzisiaj "wypisałam" tu na forum pierwsze ruchy :D ale jestem szczęśliwa, mówi się, że tego się nie zapomina ja jednak przez tyle lat już zapomniałam jakie to cudowne uczucie cieszyłam się jak małe dziecko... leżałam sobie na boczku a w dole brzucha z prawej strony czuję puknięcie.. drugie.. trzecie chwila przerwy i znowu jak docisnęłam rękę to czułam ale pewnie dlatego że uczucie z wewnątrz.. zupełnie się tego nie spodziewałam bo w poprzednich ciążach pierwsze ruchy to bardziej taka rybka mała w brzuchu.. bąbelki.. a teraz było już pukanie :) :)

weronikabp, AISAK, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja też w pierwszej ciąży czułam motylki a teraz wczoraj dosłownie takie samo puknięcia jak ty :-) Gratuluję :-) Piękne uczucie też jestem szczęśliwa że już poczułam maleństwo :-)

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córeczka przyleciała i chyba trzymała rękę z 20 minut nie chciała zabrać tłumaczyłam jej, że mamusia czuje to wewnątrz i że za jakiś czas ona będzie czuła pod rączką ale że jeszcze nie teraz.. to ona siedziała z tą rączką i mówiła do dzidziusia.. no proszę Cię kopnij siostrę.. maleństwo proszę kop.. :) :) to takie słodkie :)

weronikabp, AISAK, Paulina1986, evas, ivv lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę.. kiedy ja? :))

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp ja też bym chciała już coś porządnego poczuć. Jak to mówią- apetyt rośnie w miarę jedzenia :) Ale póki co muszą mi wystarczyć "garbiki macicy", które są widoczne podczas (niewyczuwalnych jeszcze niestety) wygibasów mojego maleństwa...

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w szpitalu mogłam słyszeć serduszko 2 razy dziennie i to było cudowne :))

nutka lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moje maleństwo w kulki leci-2dni jak szalone się wierci pod ręką, a potem spokój . Teraz jest w fazie uspienia:-/ oj igra, igra z Mamuska:)

Paulina1986, Marcysia86, Anielka27 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    w szpitalu mogłam słyszeć serduszko 2 razy dziennie i to było cudowne :))

Rozumiem Cię doskonale :) Ja dzięki detektorowi tętna też podsłuchuję moje maleństwo kiedy tylko mam ochotę - chociaż staram się nie dać się zwariować i wyznaczyłam sama sobie limit podsłuchiwania - co drugi dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 21:02

Limerikowo, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Kota Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nic nie czuje :( a juz tak strasznie bym chciala.

Dziewczyny czy wy macie juz imiona wymyslone? Ja nie moge nic dla dziewczynki znalezc co by mi sie spodobalo tak od razu. Dla chlopca mialam Olafa albo Ignacego a dla biednej dziewuszki nic nie mam :/ szukam po necie, ksiazkach i nic.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla dziewczynki miałam wygrane Hania, Alicja, Kamila, a okazało się ze Synek będzie i tu mamy problem bo żadne nam nie odpowiada.

kambel lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota mam ten sam problem. Dla synka mamy imię Krzysztof ale dla córeczki absolutnie żadnego..:(

AISAK - mam podobnie. :)

Hehe, dzięki dziewczyny ale ja na zdjęciach jestem przed jedzeniem także i brzuch mniejszy, jak się najem to przy obcisłej bluzce widać, nawet na uczelni tak ludzie mówią! No i przed ciążą trochę przytyłam.. ;>

Mam wizytę w poniedziałek, ale bez usg, bo to na nfz. ;/ Trochę mi głupio, ponieważ zwymiotowałam płyn podany mi w badaniu na glukozę i muszę prosić o nowe skierowanie, tylko po co skoro znowu to zwymiotuję?

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Ja tez jeszcze nic nie czuje :( a juz tak strasznie bym chciala.

Dziewczyny czy wy macie juz imiona wymyslone? Ja nie moge nic dla dziewczynki znalezc co by mi sie spodobalo tak od razu. Dla chlopca mialam Olafa albo Ignacego a dla biednej dziewuszki nic nie mam :/ szukam po necie, ksiazkach i nic.
    ja tak mam ale odwrotnie - mam dla dziewczynki a dla chłopca nie mam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a będzie ponoć chłopak :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nam małego psikusa dzieciaczki zrobiły, przeczucia / pragnienia szlak wzięły:) ale to też ma swoje uroki:) poczekajmy na badania połówkowe wtedy upewnimy sie i będzie można intensywnie wydziwiac w imionach;)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dawka amoxyciliny tez na 5 dni to 3x dziennie po 500mg, chyba jestem niezle zalozona.. , juz wieczor i duzo duzo mniej chrycham i odkrztuszam, tu ten lek nazywa sie Pinaclav, a syrop Exputex
    f2w39n73qolnajph.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 23:50

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ