X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imię i dla dziewczynki i dla chłopca. Póki co ma być chłopiec więc będzie Franek, a jakby się zmienił w dziewczynkę to Martynka;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nam się Gabryś i Gabrysia podoba;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Mam wizytę w poniedziałek, ale bez usg, bo to na nfz. ;/ Trochę mi głupio, ponieważ zwymiotowałam płyn podany mi w badaniu na glukozę i muszę prosić o nowe skierowanie, tylko po co skoro znowu to zwymiotuję?
    Jak już naprawdę nie będziesz mogła tego wypić, to lekarz może dać Ci takie skierowanie, że glukozę wstrzykują dożylnie. Ale to już naprawdę w wyjątkowych przypadkach robią.
    A próbowałaś tak jak kiedyś pisałam wycisnąć sok z cytryny? I od razu popić wodą.
    Ja nie cierpię słodkiego, i też się bałam że zwymiotuję. Ale taki "zabieg" pomógł mi jakoś to przetrwać :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do imion to wstępnie mamy wybrane.
    Dla dziewczynki Lena lub Natalia, a dla chłopca Janek, Mateusz lub Leon. Mąż najbardziej chciałby Leona, ale ja jakoś nie jestem przekonana...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia mi się bardzo podoba, ale mam w najbliższej rodzinie;) I jak już to Mateusz, ew Leona. Janek mi się nie podoba;) Leosiów jest teraz coraz więcej, ładne imię;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 00:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas też w rodzinie jest Leoś :) mi sie pdoba :)
    u nas co do imion różnie bywa na razie dla dziewczynki jest 'kaja a dla chłopca Czarek , no ale wszystko się jeszcze moze zmienic :)

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Ja wczoraj znowu się przepracowałam w domu i dziś miałam bolesne skurcze od 5 rano. Po 3 h wzięłam No Spę i został tylko ból podbrzusza. Kurdę, że też nikt nie chce mi w niczym pomóc, wszystko muszę sama robić. Jestem już wykończona:(

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Jeszcze nam się Gabryś i Gabrysia podoba;)
    to tak samo jak mi, chociaż bardziej Gabriel Gabryś dla chłopca mi się podoba niż Gabrysia ale zobaczymy jeszcze.. ponoć córka ma być a tez mam problem z imieniem dla dziewczynki ;)

ggfxf7q.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi odpuść prace w domu. Jak nie będzie nic na obiad przez tydzień to nic się nie stanie a zobaczysz że faceci też potrafią gotować. To samo z praniem prasowaniem i sprzątaniem. Teraz Ty a raczej Wy jesteście najważniejsi.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi ja miałam tak samo teraz już zwolniłam tempo i tobie radzę to samo a jak masz skurcze zapytaj gina czy nie musisz zażywać magnezu ?

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od 3 tuklam się po łóżku, a kiedy już zasnęłam to suczka mnie zimnym nochalem obudziła prosząc o spacer , a budzi zawsze mnie bo śpię z brzegu łóżka moj wstał i wyprowadził ja na spacer. Jestem nieprzytomna masakra

bontbhr.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie znowu waga w dół...
    ja nie wiem jak to z imieniem będzie - mojemu m pasuje Piotruś, dla mnie nie do końca ale mi jakoś żadne nie bardzo pasuje :) narazie się powstrzymuję przed decyzją :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś spałam jak zabita dwa razy wstałam do synka, ale jak spowrotem się kładłam to zanim głowę na poduszkę położyłam to już spałam hihi to temu, że wczoraj nockę zarwałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jewzcze oczy mi sie zamykają :) muszę wyprawić m po zakupy śniadaniowe, a może sama pójdę :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj to moge powiedzieć ze przespalam cala noc- tylko 2 przerwy na sikunde i znowu do pachnącej podusi, to chyba po tygodniowych bezsennych nocach organizm poprostu rozladowal baterie max.

A z innej beczki- była juz mowa o szkołach rodzenia- a czy decydujecie się na poród rodzinny? My się zdecydowaliśmy i nie wyobrażam sobie by w tej sytuacji mój M nie chodzil ze mną do sz.rodzenia.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam bóle jak na miesiączkę. Źle się czuję.

A Wy też tak często chodzicie siusiu? Wszędzie czytam, że w 2 trymestrze jest spokój parciem na pęcherz, a ja mogłabym zamieszkać w WC. Może to przez to łożysko przodujące?

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Cześć dziewczyny:)
    Ja wczoraj znowu się przepracowałam w domu i dziś miałam bolesne skurcze od 5 rano. Po 3 h wzięłam No Spę i został tylko ból podbrzusza. Kurdę, że też nikt nie chce mi w niczym pomóc, wszystko muszę sama robić. Jestem już wykończona:(
    U mnie jak zobaczyli, że przychodzę z pracy zmęczona, to wyręczają mnie w całym sprzątaniu. Ja zajmuję się tylko gotowaniem, a i tak co chwila któryś z synów przychodzi i pyta się czy mi w czymś pomóc. Porozmawiaj z mężem i powiedz, że nie możesz teraz tak ciężko pracować. Ja od ponad miesiąca nie wiem co to odkurzacz i mop.

weronikabp, Martynika, eta lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi lepiej zgłoś się z tymi bólami do lekarza a jak nie to połóż się i odpoczywaj. Ja rzadko teraz do wc latam

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam rano, u nas będzie Pola :)) no chyba że połówkowe powie coś innego to będzie Franek lub Staś.
    Ja wstaję siusiu raz lub dwa, dziś średnio spałam ale to chyba przez ten straszny wiatr na dworze.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi,ja też często siusiam,ale warto przy tym sprawdzić sobie mocz-robiłaś ostatnio jakieś badania? I proszę,odpuść sobie trochę,naprawdę nie warto przesadzać,możesz potem bardzo żałować.A chłopa doprowadź do porządku,weź na rozmowę,wytłumacz,że tak nie może być.To naprawdę zależy od chęci.Ja siedzę na zwolnieniu,mąż pracuje,a i tak przygotowuje wszystkie posiłki,sprząta łazienkę.Ja odkurzam i prasuję,ale jak tylko źle się czuję,to zostawiam to bez najmniejszych skrupułów i ogarniam sobie powoli,w swoim tempie jak jest lepiej.
    Zwolnij,Judi,to się opłaca...

Co do porodu rodzinnego-chcę być razem z mężem i mąż też chce być,ale od razu mu powiedziałam,że chcę,aby miał tę świadomość,że może wyjść w każdej chwili,odetchnąć,gdy będzie potrzebował,zostawiam to do jego decyzji już na miejscu,choć sądzę,że będzie tam przy mnie warował :).

W kwestii imienia-my czekaliśmy do poznania płci,poznałam w 16 tygodniu,bardzo szybko wymyśliliśmy Artura i tak zostało :).Moja mama chciała przeforsować Piotrka,ale nam się nie podobało,a Arturów jest mało i podoba mi się to dostojne brzmienie.

‹‹ 214 215 216 217 218 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ