X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Hej. Ja juz spakowana do szpitala. Mam plan najeść się dzisiaj- w szpitalu raczej jedzenia dostatku nie będzie. Powiedzcie Babeczki lepiej koszule nocna wziąć czy luźne spodenki z topem?
    Mam jedno i drugie-ale wiadomo w spodniach wygodniej.
    Wiecie czego najbardziej się boje- to tego ze na tej patologii ciąży będę leżała z kimś kto będzie walczył o życie maleństwa...
    Aisak gdzie będziesz leżeć? Ja na oc mam koszule nocne a w dzien chodzę w getrach tshirtach i bluzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2014, 15:41

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w lubelskim szpitalu... Moze i ja tak robić będę. Na nocke koszule zakładać będę. Ciekawa jestem jakie badania będę mi robic-nie ukrywam, ze liczę na usg:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak byłam w szpitalu w pierwszej ciąży przez dzień starałam się chodzić normalnie w ubraniach - wtedy nie czułam się jak chora. A na noc ubierałam pidżamkę :-) Ja w razie czego to mam kupioną pidżamkę ze spodniami a co do koszuli nocnej to tylko do porodu zamierzam założyć :-)

MagdaO lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja w lubelskim szpitalu... Moze i ja tak robić będę. Na nocke koszule zakładać będę. Ciekawa jestem jakie badania będę mi robic-nie ukrywam, ze liczę na usg:)
    To jak będziesz miała możliwość to daj znać co i jak

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Ja jak byłam w szpitalu w pierwszej ciąży przez dzień starałam się chodzić normalnie w ubraniach - wtedy nie czułam się jak chora. A na noc ubierałam pidżamkę :-) Ja w razie czego to mam kupioną pidżamkę ze spodniami a co do koszuli nocnej to tylko do porodu zamierzam założyć :-)

A po porodzie nie każą też w koszulach chodzić, żeby tam na dole wszystko "doszło" do siebie i żeby był łatwy, że tak powiem, dostęp?

Ja w ogóle nie noszę koszul, całe życie spodenki+bluzka jakaś, więc będę musiała kupić specjalnie na poród :).

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzic to mozna w koszuli, albo koszulce, a pozniej to pewnie jak wygodniej...majtki poporodowe warto kupic.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę sobie starter z Internetem kupic-ale to moze jutro dziś nie chce mi się wychodzić z domku. jak się uda to się odezwę. A jak nie to czekajcie cierpliwie na info max do srody:)
    Normalnie stresa zaczynam lapac:) wiem ze nic złego itp ale poprostu nowe miejsce, i do tego do tej pory miałam to szczęście, ze nie lezalam w szpitalu.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i połowy ciasta już nie ma :) coś tak czuję, że zaraz reszta zniknie :)

dziewczyny polecam bo bardzo dobreu
    http://www.slodkiefantazje.pl/proste-puszyste-ciasto-ze-sliwkami

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest wifi w szpitalu -szok :-)
    Malutka dzis tylko pare razy tak mnie musneła a tak śpi chyba..

• AISAK Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wifi to nie wiem czy jest u nas. Szpital niby po remoncie. Nie miałam okazji leżeć. Nic jutro się przekonam.
    Mój Maluch też leniwy i od tyg to tylko muska, zero kopniakow.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż na urodziny kupił mi masaż dla przyszłej mamy, umówiłam się na niego jutro o 12, ale ponieważ dziś wciąż miałam te bóle (teraz, odpukać nie mam, ale nie wiem jak będzie), to wolałam to jednak odwołać, bo jeżeli będę musiała leżeć na wznak, a nie będę dawała rady, to żadna z tego przyjemność i relaks.

Na karnecie, który dostałam mają napisane, że trzeba odwołać wizytę na min. 12h przed, inaczej uznają to za niestawienie się i zabieg mi przepada. I chciałam odwołać dziś rano, ale w niedzielę mają zamknięte... napisałam maila, ciekawa jestem, czy to uznają. Zadzwonię jeszcze jutro rano, żeby się upewnić. Hmm, nie chciałabym tego stracić :(.

Weronika, kiedy wychodzisz ze szpitala?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 lutego 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ńie wiem, pewnie jutro sie dowiem.

• fler Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja też jestem już spakowana do szpitala, ale niestety nie podjem nic dobrego bo już się mam stosować do diety, a od jakiegoś czasu chodziły za mną faworki i chyba do przyszłego roku trzeba będzie czekać :)
    Tłusty czwartek będzie o sałatce z pomidora i ogórka.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka a ja nadal męczę się z kręgosłupem :-( Nie mogę wstać dziecko mi pomaga :-( do tego boli mnie noga w biodrze i ręka w stawie wszystko prawa strona :-( Jezu jak ja się cieszę że jutro mam wizytę u gina wszystko mu opowiem. A wy może wiecie co to może być ? Trzyma mnie już tydzień :-(

zem3i09keg891u11.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa i tak dziwię się że tyle wytrzymałaś z bólem

• topa42 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wydaje się że to rwa kulszowa boli przy odcinku lędzwiowym - eh pewnie nie wiele lekarz pomoże bo z tego co czytałam na necie nic się z tym nie da zrobić :-(

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa musi maluch się inaczej położyć to może dopiero odpuści. ja wczoraj miałam paraliżujące kłucie w pośladku ale maluch dużo się kręcił i odpuściło :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj jakiegoś doła załapałam. chyba przesilenie zimowe. już mnoe ta pogodadołuje... ehhh

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,jak Ci tak promieniuje na biodro,nogę,to ucisk najprawdopodobniej.Na to w ciąży tylko jakieś ćwiczenia,ale nie wiem jakie,no i ułożenie dziecka też,jak pisała Monika.
    Oj,te nasze bóle,zmartwienia,to minie,byleby dzieciaki się zdrowe porodziły i w terminie :).

Monika,na doła opowiem Ci dowcip.Głuptasowaty taki,ale ja takie właśnie lubię najbardziej :) :

- Robaczek na s?

- Scypawka.

- A na d?

-Druga scypawka.

-A na t?

- Trzecia scypawka?

- Tera pajonk :).

MonikaS, azi, evas, eta lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 16 lutego 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :-) Dobranoc :-)

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 419 420 421 422 423 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ