X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monaaa ja mam, ale trochę inną- w sensie inny wkład. Tamta podobno jak się ugniecie to całkiem traci kształt, więc poszukaj sobie takiej jak ja kupiłam. Z takimi jakby styropianowymi, małymi kuleczkami. Cena podobna, a jakość lepsza. Ja już mam od jakiegoś czasu i bardzo wygodnie się na niej śpi, a i po porodzie się przyda.;)

Dziewczyny, wylicytowałam używany detektor tętna za 62zł;P Niby go już nie chciałam, ale jakoś się pokusiłam;P

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rogala, dobrze sie śpi ale ja go w nocy zrzucam niestety :-(. :-)

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie. Ja, jak już pisałam, mam kamienie w woreczku żółciowym więc doskonale rozumiem Wasz ból. Piasek w nerkach jest o tyle "lepszy" że przy ogromnej ilości wypijanej wody jest duża szansa, że się wypłucze. W sobote bylismy na zakupach dla naszej małej dziewczynki :) właściwie moge powiedzieć, że mam już wszystko prócz wózka, ale wózek też jest już wybrany i wystarczy zamówić.

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Monaaa ja mam, ale trochę inną- w sensie inny wkład. Tamta podobno jak się ugniecie to całkiem traci kształt, więc poszukaj sobie takiej jak ja kupiłam. Z takimi jakby styropianowymi, małymi kuleczkami. Cena podobna, a jakość lepsza. Ja już mam od jakiegoś czasu i bardzo wygodnie się na niej śpi, a i po porodzie się przyda.;)

Dziewczyny, wylicytowałam używany detektor tętna za 62zł;P Niby go już nie chciałam, ale jakoś się pokusiłam;P

i bardzo dobrze, przyda Ci się, będziesz spokojniejsza ;-)

• monaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, wiem, że są 2 rodzaje wypełnienia
    1-styropianowe kuleczki, drugie jak w moim linku.to dzięki, poszukam jeszcze tamtą :)

81clk9i.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, Karolina, 100% przygotowania :). Fajnie! Ja zacznę kompletować bliżej przeprowadzki, a wyniesiemy się z wynajmowanego mieszkania jakoś pod koniec marca. Wtedy też zaproszę położną ;). Raaany, jak się nie mogę doczekać! Dziś idę zobaczyć łazienkę, jest już większość płytek, może i wanna już stoi :). Jest malutka, ale będzie taka moja! I męża, bo mamy bardzo podobny gust, oboje chcieliśmy płytki w fakturze drewna w połączeniu z bielą. Mogę wam pokazać projekt:

To nad wanną to okno :). Po prawej od drzwi będzie suszarka na ścianie i pralka. Będę miała wszystko pochowane w szafeczkach, żadnych półek, tak jak zawsze chciałam i jaram się tym, że prysznic nie będzie wisiał, tylko będzie słuchawka wyciągana z wanny, tak, że nie widać węża.

Boże, nigdy nie sądziłam, że takie rzeczy jak słuchawka wyciągana z wanny będą mnie cieszyć.

Nutka, jak masz ochotę, to streszczaj nam te wizyty, jestem bardzo ciekawa, co tam położna opowiada.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:07

weronikabp, NataliaK, Mucha, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No np. że po cesarskim cięciu przez te 2 godziny(które po porodzie naturalnym matka spędza z dzieckiem) maż ma prawo wziąć dziecko i się nim zająć.;) To mnie zaskoczyło, bo nie wiedziałam o tym. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba cesarki, ale trochę się obawiam, że może być pottrzebna ze względu na moje ciśnienie...

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lubię mieć wszystko przygotowane szybciej, już się nauczyłam że życie biegnie swoim torem i trzeba być przygotowanym. Ciuszki większość miałam, kupiłam jedynie skarpetki i jeden komplecik typowo dla dziewczynki. Z takich małych rozmiarów to wiem, że moja mama i teściowa szaleją z zakupami. Jak wpadnie mi coś w oko to kupię ale nie mniejsze niż rozmiar 68. Tak więc mamy ciuszki, całe wyposażenie łóżeczka, akcesoria do kąpieli, monitor oddechu, butelki a nawet smoczek :)

A łazienka naprawdę fajna, powiem Ci, że jak najbardziej w moim guście :)

NataliaK, Martynika, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Ja lubię mieć wszystko przygotowane szybciej, już się nauczyłam że życie biegnie swoim torem i trzeba być przygotowanym. Ciuszki większość miałam, kupiłam jedynie skarpetki i jeden komplecik typowo dla dziewczynki. Z takich małych rozmiarów to wiem, że moja mama i teściowa szaleją z zakupami. Jak wpadnie mi coś w oko to kupię ale nie mniejsze niż rozmiar 68. Tak więc mamy ciuszki, całe wyposażenie łóżeczka, akcesoria do kąpieli, monitor oddechu, butelki a nawet smoczek :)

A łazienka naprawdę fajna, powiem Ci, że jak najbardziej w moim guście :)

Też taka jestem dlatego nie mam jeszcze tylko wózka i łóżeczka, czekam na remont, kupię pozostałe rzeczy po remoncie:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 11:19

• Martynika Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    No np. że po cesarskim cięciu przez te 2 godziny(które po porodzie naturalnym matka spędza z dzieckiem) maż ma prawo wziąć dziecko i się nim zająć.;) To mnie zaskoczyło, bo nie wiedziałam o tym. Mam nadzieję, że nie będzie trzeba cesarki, ale trochę się obawiam, że może być pottrzebna ze względu na moje ciśnienie...

O tym akurat wiedziałam, bardzo mi się to podoba. Robi się dzieciaczkowi kangurowanie, ale na tatowej klacie. Hehe, ja często mówię mężowi, żeby mnie pokangurował, wystarczy, że przyłożę głowę do mężowej klaty, a czuję się jak w najbezpieczniejszym miejscu na Ziemi :). Więc myślę, że w razie czego synowi też byłoby tam dobrze :).

nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika bardzo ladna ta lazienka, nutka dobrze ze kupilas detektor bedziesz spokojniejsza :)

nutka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dziewczyny szalejecie :-) Ja jestem w trakcie remontu więc nie wiele mogę kupić bo wiecie jak to przy remoncie :-) Wszędzie klej, płytki, fuga i te dodatkowe pierdoły :-) A i u mnie słonko pięknie świeci, wstałam rano i jak ręką odjął kręgosłup przestał boleć jeszcze go delikatnie czuję ale mogę się zgiąć :-) Wczoraj maluszek na wieczór bardzo się kręcił i kopał więc może faktycznie gdzieś uciskał na nerw lub coś ?Zapytam dziś gina. Ale jak lepiej się czuję to aż chce się żyć !!!!! I jeszcze do tego wizyta u gina :-) Ach same dobre rzeczy :-)
    Co do łazienki bardzo fajna tez ostatnio remontowaliśmy prysznic :-) Bo mamy osobno prysznic i osobno WC. Powiem Wam że taki remont strasznie cieszy :-)

Martynika lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też jeszcze nie czuje potrzeby kupowania.:P Ja już bym mogła i wózek kupić i po domu wozić.:P A jemu jeszcze na wszystko czas, więc cóż.:P Dobrze, że się nie czepia tych drobiazgów- ciuszków które kupuję;) Chociaż to i tak on zrobił pierwszy zakup dla synka jakoś jesienią jeszcze;P Był na meczu Borussi i kupił smoczek i butelkę z logo;P Od wtedy miał nadzieję na syna;P

Ale w piątek ma przyjść dziewczyna, która będzie nam malować drzewo na ścianie dziecięce takie i on musi do tego czasu wykończyć sypialnie;P Więc już krok bliżej;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do dziewczyn na L4 :) jak długo musiałyście czekać na pierwsze pieniądze z ZUS?

• nutka Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    195436ea0382415dmed.jpg
    Takie drzewko zaprojektowała nam p.Kamila Borowska;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 11:42

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wyplaca pracodawca, a ZUS sie z nim rozlicza.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to jest inna sytuacja, wiadomo że wtedy jest regularnie. Mi od końcówki grudnia przysługuje zasiłek z ZUS ale jeszcze nic nie dostałam. Słyszałam, że takie opóźnienia na początku są normą ale pomyślałam, że Was podpytam. Ja podpisałam umowę o pracę na początku września więc tuż przed ciążą, ciążowe L4 rozpoczęłam z początkiem grudnia i tak się zastanawiam czy może się nie przyczepią :/

• MILA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny

Wpadłam zapytac czy może u którejs z marcowych mam podczas badań prenatalnych wyszły jakieś nieprawidłowości? bo mi niestety tak i szukam kogoś kto miał podobnie :-(

pozdrawiam

f2wlwn15lxmguqd1.png
  • topa42 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez pracodawca wypłaca, więc nie wiem jak to jest z ZUS ?

zem3i09keg891u11.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Mam pytanie do dziewczyn na L4 :) jak długo musiałyście czekać na pierwsze pieniądze z ZUS?
    Firma, w której pracujesz ma do czy powyżej 20 pracowników?u mnie do 20, więc to gorsza opcja-pieniądze dostaję z zusu, za poszczególne zwolnienia. za zwolnienie 2.12-27.12 pieniądze dostałam ok. 20 stycznia...za kolejne jeszcze nie dostałam, a już leci trzecie zwolnienie po tamtym.... dzwoniłam tam i oczywiście nie wiedzą co, gdzie , jak. totalna porażka!
    dużo zależy od tego, kiedy księgowa łaskawie dostarczy l4 do zusu. u mnie zwleka do ostatniej chwili. już dostała opiernicz, ciekawe czy teraz będzie szybciej.

czytałam, że niektórzy dostają całkiem spoko, tzn. kilka dni po skończonym zwolnieniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 11:58

81clk9i.png
‹‹ 421 422 423 424 425 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ