MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGalanea wrote:Tylko ja się tak zastanawiam. Bo zestawy pościeli, to przeważnie poszewka na poduszkę, kołdrę i ochraniacz. No ale kołderek póki co nie polecacie na lato, tylko rożek, poduszki ponoć nie wskazane. Więc pozostaje ochraniacz i prześcieradło?
Czy coś ominęłam?
Muszko jeśli szukasz czegoś takiego to to jest z mammas & pappas, troche mało tego w Polsce ale mozna znalezc, fajne jest to ze to są całe zestawy, maskotki, karuzela nad lozeczko w te misie, dywanik i mnóstwo innych dodatków w te słodkie acz proste postacitakże bedę kompletowac ten wlasnie zestaw.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 21:39
Galanea, Mucha lubią tę wiadomość
-
Limerikowo wrote:Bea tina a spij spokojnie na zdrowie Twoje i Maluszka ;--))
chrrrr po prostu rob i nie zaluj sobie
tez nieraz mi sie oczy kleja po polud szczegolnie po obiadku i po tab na nadcisienie, a dzis w sklepie na lowach ciuchowych to normalnie ziewniecie za ziewnieciem, ale nie polknelam nikogo na szczescie)))))))))))
Nutka tez walcze z nadcis, 3x dziennie dopegyt, ale juz wieczorem mnie wybija na kolatanie serca i troche rypie w glowie bum bum w rytm tetena idealnie chyba, ciut idzie w gore cisnienie, juz bralam po 4x dopegyt, no ale na szczescie nie co dzien takie objawy plus wypieki na policzkach czasem wieczorem dopadana
a ja krzywo czytam zamiast "usunelam" wyczytalam "usnelam" ha ha ha , okulary mi nada
Ja dostałam to samo, tylko 2 razy dziennie po jednej tabletce na razie. Mam zobaczyć czy coś daje i jak po tygodniu nic się nie zmieni to mam brać 3x1.
Jak te tabletki? nie ma po nich jakiś nieprzyjemnych objawów?Limerikowo lubi tę wiadomość
-
uff nadrobiłam Was
Tusia bardzo to przykrea ty postaraj się nie denerwować.
Ja dziś czuję się jakbym się nie czuła - dziwnie brzuch nudzi i wogóle jakoś tak ciągnie. Byłam w przychodni zobaczyć jak glukoza - jest dobrzei zapytałam położnej czy mam twardy czy jest ok to mówi że brzuch nie jest napięty i że może skóra się naciąga ? Sama nie wiem ! Trochę dziś pochodziłam i się zmęczyłam może dlatego ? Zażyłam magnez i nospę ale nadal mam jakiś spięty ciągnący brzuch
do tego mam meggggaaaaa wielką zgagę aż przełyk mnie pali ! Eh dziś nie jest mój dzień ! Ale cieszę się że cukrzycy. Za tydzień zobaczę dokładnie wyniki bo wizyta u gina.
Galanea lubi tę wiadomość
-
Martynika - ja tez nie moge uwierzyć, że jż bliżej końca niż początku
zanim się obejrzymy to i czas rodzić będzie
Natalka ja jak kupiłam wtedy tą pościel to wyjęłam z opakowania i nie mogłam poduszki znaleźć - już chciałam do sklepu wracać, że jakiś wybrakowany towar - jeszcze wtedy nie wiedziałam, że dla takich maluchów takie są poduszkitzn niby człowiek wie, ale wtedy jakoś racjonalnego myślenia zabraklo i szukałam tej poduszki hehe
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Nutka ja na poczatku brania Dopegytu w 1trym mialam bole glowy nawet 2/3 x w tyg ale walczylam paracetamolem w saszetkach i tyle,
dziecku nie zaszkodzilo jak widac na scanach plus kolatania serca, dziwnie przyspieszalo nawet jak spokojnie lezalam na sofce przed tv plus tetno dudnilo w tyle glowy czasem, juz mialam rzucic ten dopegyt w cholere ze wzgeldu na te bole glowy ale jakos wytrzymalam mc i potem cudownie organizm przyzwyczail sie
faktem jest ze od razu zbijal cisnienie i moze to silne zbijanie powodowalo te bole glowy tak sobie teraz mysle
aktualnie nie ma zadnych objawow ubocznych, chyba z pare dni temu tylko na wieczor serducho troche przyspieszylo, ale podobno cis indukuje sie po 20tyg ciazy
plus po 3mcach wg ulotki organizm sie uodparnia troche na lek i moze wtedy z 3x1 bralam 4x1 pare x i bylo ok
z innych ok lekow jest labetalol ten tolerowalam juz super ale przed ciaza, w ciazy tez moze byc stosowany (UK, IRL)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 marca 2014, 23:24
-
Ja z nerwow nie moge dzis spac. Mialam wczoraj wizyte u gina. Szyjka skrocila sie z 4 cm do 2 a na dodatek pojawilo sie rozwarcie na jeden palec. Jeatem krotko po porodzie wiec minimalnie mogla sie rozwierac ale to niestety sie powieksza. Do tego uswiadomil mi ze to twardnienie/ napinanie brzucha w tej sytuacji jest grozne bo rozwarcie moze sie powiekszyc w kazdej chwili. Wolalabym dostac to skierowanie do szpitala juz teraz- bylabym spokojniejsza jakby podali sterydy.
-
Karolina, a oprócz tego, że gin Ci powiedział, że masz tę krótszą szyjkę i rozwarcie, to co Ci zalecił? Nic? Po prostu masz się oszczędzać?
Ja dziś weszłam na forum i zobaczyłam, że mam STUDNIÓWKĘ... Aż nie mogę w to uwierzyć, już z górki będzie. W pralni wiszą uprane w lovelli (skusiłam się na proszek specjalny) ubranka dla Małego, w piwnicy czeka na upranie wózek i nosidełko, chyba czas kupić łóżeczko, materac i pościel.
Ja na początku będę małego kładła do spania w śpiworkach, bo to podobno bezpieczniejsze (maluch nie naciągnie sobie na główkę kołderki), albo będę go otulała, jeszcze nie wiem.
Właśnie, dziewczyny, w mojej mądrej książce jest napisane, że przez pierwsze trzy tygodnie dzieci powinno się zawijać do snu (tak, jak to robiły nasze babcie), bo wtedy im się lepiej śpi. Jak uważacie?weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
Karolina, a nie zalecil Ci lezenia? Moja lekarka mowi, ze to jest najlepsze lekarstwo na takie sytuacje...ale tylko pytam, bo w koncu masz swojego lekarza prowadzacego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 07:22
Niecierpliwa87, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoja bezsenność w nocy doprowadza mnie do szału...codziennie od ponad miesiąca budzę się w nocy i nie śpię 2-3 godziny...
budzę się po 6, więc bilans godzin snu nie jest zbyt duży
Karolina, mam kolezankę która z 1,5 cm rozwarciem przechodziła pół ciążygłowa do góry, będzie dobrze
-
Dziewczyny co do X-landera X-move to powiem szczerze, że czytając Wasze opinie to wydaje mi się, że ja jakąś siłaczką jestem
Dla mnie ten wózek jest leciusieńki i prowadzi się go z łatwością jednym paluszkiem. Ciężki i masywny jest Maxi Cosi Mura 4 Plus. Jednak mimo tych cech też dość lekko i sprawnie mi się go prowadziło. Także dziewczyny nie możemy bazować na opiniach w internecie tylko trzeba iść do sklepu i każda z nas musi sama osobiście przetestować bryki dla naszych skarbów.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 07:56
NataliaK, Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaulina1986 wrote:Dziewczyny co do X-landera X-move to powiem szczerze, że czytając Wasze opinie to wydaje mi się, że ja jakąś siłaczką jestem
Dla mnie ten wózek jest leciusieńki i prowadzi się go z łatwością jednym paluszkiem. Ciężki i masywny jest Maxi Cosi Mura 4 Plus. Jednak mimo tych cech też dość lekko i sprawnie mi się go prowadziło. Także dziewczyny nie możemy bazować na opiniach w internecie tylko trzeba iść do sklepu i każda z nas musi sama osobiście przetestować bryki dla naszych skarbów.
haha a mi jeden i drugi prowadziło się bardzo lekko, a siłaczem nie jestem, w końcu kupiłam maxi cosi mura 4 plus i będę musiała sobie z nim radzić <cwaniak>Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
Ja też mam x-landera x-move i dla mnie prowadzi się leciuteńko
Wybraliśmy właśnie w sklepie - jeździliśmy różnymi wózkami między alejkami, a ja szczególnie testowałam, czy dam radę prowadzić go jedną ręką i tak też skręcać
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Mi tez dobrze sie prowadzilo xlandera, ale wagowo jest on ciezki i przez kola wyglada masywniej...gdyby nie tesciowa i jej mieszkanie na 2 pietrze bez windy to bym sie nawet nie zastanawiala i go kupila.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:26
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Gdy jeździliśmy po sklepie wózkami, to musiałam ze łzami w oczach odpuścić wózek "równokołowy". Bratowe ( nie znają się
) mają takie i byłam zauroczona. Niestety one w ogóle nie skręcają, jak ja będę jeździć po Gdańsku takim? Za każdym razem trzeba użyć siły żeby skręcić. Więc na spacerki to proszę bardzo ale żeby gdzieś dalej wózkiem zajechać np. na zakupy w biedronce, to kiepsko to widzę.
Mi się X-lander spodobał, bo właśnie leciutko się nim jechało. Podobnie zaczepiłam wczoraj panią, która sobie śmigała Jedo fyn, bo i te wózki przykuły naszą uwagę. Opinię wyraziła bardzo pozytywną oraz chwaliła spacerówkę. Myślę, że nad nim się zastanowię.
Karolina, bratowa dwa miesiące chodziła z rozwarciem na 2 cm. Mały absolutnie nie wybierał się na świat. Skurczy brak, a był tydzień po terminie. Nie mogli wywołać, bo ciśnienie miała 200/130 i leżała pod pompami całą noc, zbili do 150/90 zrobili cesarkę. Lepiej chyba urodzić te dwa tygodnie wcześniej niż mieć stan przedrzucawkowy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 08:34