MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
vosia wrote:monalisa wychodzi z suwaczków, że jesteśmy w identycznym czasie ciąży napisz jak po wizycie, również mam ją dzisiaj
Dziś na wizycie zobaczyłam pęcherzyk ale nic po za tym lekarz kazał mi przyjść 28.09. Martwie się troszkę nie wiem dlaczego bo przecież niczego więcej się nie spodziewałam,wiem ze na serduszko za wcześnie ale po cichu liczyłam ze może coś będzie widać -
Mój pęcherzyk ma 5,9 mm, jest w dobrym miejscu, dostałam witaminy (Leadee Vit)skierowanie na podstawowe badania i z nimi zgłosić się za 2 tyg., nie mogę oderwać wzroku od zdjęcia z USG miła wizyta, nawet mój mąż stwierdził, że lekarzowi dobrze patrzy z oczu
termin 17 czerwiecWiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 18:23
-
nick nieaktualny
-
Hej, dołączam. Według lekarza termin na 11 czerwca. W czwartek widziałam pęcherzyk. Za dwa tygodnie idę zobaczyć czy bije serduszko. Trzymajcie kciuki! Na razie mam lekkie mdłości od czasu do czasu, zmęczenie, osłabienie no i senność masakryczna do tego rozkojarzenie i wrażliwe sutki.
Anielka27 - ja byłam prywatnie więc tak czy inaczej pieniądze zostawiłam, ale o zdjęcie się prosić nie musiałam ani płacić dodatkowo również nie trzeba było.Anielka27 lubi tę wiadomość
-
Więc jeżeli ja mam termin na 20 czerwca to nie mam po co wcześniej iść tylko dopiero w listopadzie żeby zobaczyć serduszko bo jak pójdę wcześniej to go nie zobaczę i będę się denerwować A tak to może zobaczę 2 serduszka Nie teraz to żartuję sobie
-
Maksi8 wrote:Więc jeżeli ja mam termin na 20 czerwca to nie mam po co wcześniej iść tylko dopiero w listopadzie żeby zobaczyć serduszko bo jak pójdę wcześniej to go nie zobaczę i będę się denerwować A tak to może zobaczę 2 serduszka Nie teraz to żartuję sobie
-
nick nieaktualny
-
czekajajaca wrote:O kurcze, to ja miałam tych badań znacznie więcej i koszt 450 pln.
-
nick nieaktualny
-
Anielka27 wrote:a ja mam takie pytanko. Jak to jest z tymi zdjęciami USG, trzeba o nie poprosić trzeba coś płacić? Może pytanie jest trochę głupie ale ja na serio nie wiem jak to jest
Anielka ja chodzę prywatnie do gina i przy każdym usg dostaję zdjęcie i płytkę z nagraniem usg. -
Co do badań, to ja dostałam skierowanie teraz na wszystkie. Wg mnie trochę to jest bez sensu.
W pierwszej ciąży, która była obumarła miałam tak samo. Zrobiłam badania - koszt około 250zł, poszłam na wizytę serduszkową - i nie usłyszałam serduszka. Na drugi dzień szpital i "czyszczenie".
Vosia u Twojego gina jest logicznie zrobione. Tak powinno być, najpierw podstawowe, a po serduszku reszta. A nie od razu wszystko. A bardzo dużo ciąż na początku niestety się nie utrzymuje. To po co robić od razu badania np. na HBS HCV itp -
nick nieaktualny