X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dobrze że to tylko jelitka :*

vikus no no serio laska z Ciebie hehe ;) Ja mam bardziej ,,słoniowaty'' brzuch ;)

Objadłam się ogórkami i zaraz pęknę :P

weronikabp lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na takie Staniki- Karmniki? :)
    http://allegro.pl/bl-triumph-do-karmienia-mamabel-plain-p-85d-czarny-i3996028581.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 19:25

Martynika lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny to chyba tak dobrze zdjecie wyszlo bo zebym byla szczuplutka i zgrabniutka to bym nie powiedziala:))) oprocz brzuszka robia sie rowniez boczki ktorych tutaj nie widac;) ale dziekuje za mile slowa kochane. moja mala odkad pamietam ulozona jest glowka w dol ja nie wiem czy ona w ogole pozycji nie zmienia czy akurat tak wychodzi ze co usg to wlasnie tak lezy?

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas jutro musze zapytac gin jakie maja wymagania co do wyprawki czy sie coś zmieniło. Bo ja mam zamiar zabrac tylko body z długim rękawkiem spodenki+skarpetki lub spioszek no i oczywiście czapeczkę i cienki kocyk do nakrycia w foteliku ale to na wyjście, bo na oddziale to wszystko dają oprócz chusteczek do pupy

evas lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika super ze wszystko ok :) cieszę się ;*

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika bardzo się cieszę, że to jednak nie macica ale współczuję wzdęcia mi w szpitalu mówili, że wolno espumisan łykać żeby zapobiegać..

Co do biustonosza to uważam, że warto zaopatrzyć się też w jeden lub 2 takie typowo bawełniane bez fiszbin itd. a mi się bardzo przydały na noc bo przy moim nawale nie mogłam sobie pozwolić na spanie bez.. musiał trzymać wkładki a i tak miałam mokre noce..piszę z doświadczenia mojego ale oczywiście nie każda musi mieć tak samo z pokarmem i karmieniem :)

Aisiak ten co wkleiłaś wydaje się b.fajny jednak ma usztywniane miseczki więc dla mnie bardziej na dzień by się sprawdził :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 19:30

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa , Tak właśnie to taki wyjściowy Karmniczek. Na lato myślę,że ok.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika dzięki za radę z czopkami :-) Muszko biorę tardyferon, a ze żelazo mi sie poprawiło to moge spokojnie je odstawić a pić wiecej soku z buraków, jeść szpinak itd :-) ale mi ulżyło, trafiłam na fajna doktor, kazała mi sie cieszyć długa szyja, ładna ciążą i zabroniła stresowac sie. Niemniej pochwaliła za decyzje o pojechaniu na IP powiedziała ze zawsze lepiej sprawdzić przy dlugotrwajacym twardnieniu czy sie szyjka nie skraca.
    Widzę ze judi nadal milczy ?

evas, Mucha, Duchess, Limerikowo lubią tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Evas jutro musze zapytac gin jakie maja wymagania co do wyprawki czy sie coś zmieniło. Bo ja mam zamiar zabrac tylko body z długim rękawkiem spodenki+skarpetki lub spioszek no i oczywiście czapeczkę i cienki kocyk do nakrycia w foteliku ale to na wyjście, bo na oddziale to wszystko dają oprócz chusteczek do pupy
    Nie wiem czy jedno body wystarczy. Jak moje dzieci były malutkie to zakładało się 2 warstwy ubranka. Wtedy to była koszulka i kaftanik. A że rodzimy latem to pomyślałam że body z krótkim rękawem i kaftanik na to. Przynajmniej dla noworodka w szpitalu, który musi dopiero się nauczyć regulować temperaturę ciała.

Ale może się mylę, bo ja już dawno wypadłam z obiegu. Może któraś z Was ma informacje od położnej jak takiego maluszka ubierać.

monalisa, Limerikowo lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dobre pytanie :-) Jak w lecie ubierać nasze skarby?

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK stanik ładny i łatwy w użyciu, bo widziałam w sklepie. Jednak nie dla mnie.:( Mam za mały obwód a triumph nie szyje 60 ani nawet 65. Dlatego muszę kupować z alles mama i to nie każdy, bo 65 też za luźne. Mam nadzieję, że dostanę takie, o których pisze Tusia84 miękkie do spania. :)

Nie macie problemów biorąc tardyferon? Musiałam go odstawić po dwóch tabletkach, ponieważ bardzo wymiotowałam i było mi niedobrze.

Tusia84 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka a jaki mialas hematokryt ze bralas tardyferon? Dostalas cos innego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 20:42

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W grudniu miałam 33. Co ciekawe samo żelazo miałam wysokie - 118ug/ml, w styczniu 35,1 a teraz nie wiem. Będę robiła badania w tym miesiącu. Tak, dostałam żelazo bez recepty (nie pamiętam nazwy) i czuję się lepiej.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szkoda e Nalaka nie pamietasz nazwy bo ja teraz tez bede musiala zaczac cos brac i kazda opinia istotna :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja taki miękki biustonosz do karmienia już teraz noszę, a po domu taki bezszwowy z pepco za 15 zł... Te zwykłe mnie uciskają niestety :/
    No i dziś znalazłam u siebie pierwsze rozstępy :/ Na piersiach pod otoczką sutka :/ A smaruje się 2 x dziennie ehh...

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas jutro sie dowiem w szpitalu ,a i 25.03 mam położna to ja tez zapytam. Ja rodzilam lutym i październiku wiec zimno było ale nigdy nie przegrzewalam. Czytam inne forum i tam mamy piszą ze tylko jedna warstwę zakladaly + kocyk cienki, a w upalach body+ tetra

bontbhr.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Ja taki miękki biustonosz do karmienia już teraz noszę, a po domu taki bezszwowy z pepco za 15 zł... Te zwykłe mnie uciskają niestety :/
    No i dziś znalazłam u siebie pierwsze rozstępy :/ Na piersiach pod otoczką sutka :/ A smaruje się 2 x dziennie ehh...

Ja też mam tam rozstepy:-/ w sumie tylko pod jedna i tylko tam. Ah. Takie słodkie uroki:) ja chodzę w sportowym staniku z chinola.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety,z żelazem to trzeba wypróbować na sobie i nie ma co się sugerować tym,jak ktoś inny reaguje na dane tabletki.Ja się naczytałam okropnych rzeczy o Tardyferonie,a samych dobrych o Sorbiferze,a reagowałam na te leki zupełnie na odwrót-po Sorbiferze miałam biegunki i okropne wzdęcia,a jak przerzuciłam się na Tardyferon to w ogóle nie czuję,że go biorę.I wreszcie poprawiły mi się znacząco wyniki,w końcu mieszczą się w normie! :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pozdrawiam Was ciepło od NataliiK, przeżywa trudnie dni w związku z ostatnimi wydarzeniami, wróci jak tylko poczuje sie na siłach.

Czekamy na Ciebie kochana :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 21:42

Limerikowo, Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech sie trzyma mocno!

Martynika taka prawda, ale ja mam wrazliwe jelita i moze ktoras bedzie miala cos co z zalozenia tak nie podraznia :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 21:53

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 626 627 628 629 630 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ