X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • azi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny:) cały czas Was dzielnie podczytuje, ale wiecznie nie mam kiedy napisać..ale oto nastał czas kiedy w naszym mieszkaniu ruszył remont, a ja przeniosłam się do mamy:)będę mogła teraz pisać z Wami na bieżąco:)
    Widzę, że twardniejące brzuszki to nasza zmora..mnie też dopadła dość wcześnie, bo już od stycznia jestem na 3 do 6 nospach i prawie 600mg magnezu..oczywiście do tego spoczynkowy tryb życia którego nie wprowadziłam..(wiecznie wychodze z założenia że nikt nie zrobi danej rzeczy lepiej niż ja..;/)ale od dzisiaj się to zmieni.
    teraz pewnie już zbieracie się spać więc nie będę zamęczała;)
    napiszę tylko że nasza Lena 3 tyg temu miała 910 gram i jest bardzo ruchliwym urwiskiem:)
    Miłej i spokojnej nocy:)

weronikabp, nutka, Limerikowo, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi- no to teraz w końcu zacznij odpczywać;) Duża dziewczynka z waszej Lenki:) Niech rośnie;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Azi je nie spis moja Corcia właśnie robi porządki z moimi organami wew.
    Moja tydzień temu ważyła 969g taka jakas kruszynka chyba bedzie:)

Zachęcamy do konwersacji.. Zachecamy:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK przepraszam, że dopiero teraz odpisuję, ale tak na spontana postanowiliśmy na spacer :)

właśnie nie miałam pojęcia do jakiej blachy te ciasto dać więc użyłam takiej silikonowej formy do babki :) taka z tych większych :) tego ciasta wychodzi sporo więc taka większa blaszka :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS w takim razie zrobię w dużej tortownicy i z wieksza ilością jablek:)
    Powiem Wam ze skusilam się na loda dzisiaj- cukier w normie. Yupii:)

azi, Modelka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • azi Ekspertka

Wysłany: 20 marca 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tego zmęczenia chyba też nie mogę zasnąć. Mała przestała już buszować, ale nasza kotka ma właśnie ruje...grrr cały rok nie miała a chcieliśmy ją rozmnożyć..to teraz dostała...jak na złość i ona się męczy i my.

3jgxyx8d08x508h1.png
    l22n6iye5ll34so8.png
    1k3xegz2f74add0s.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pamiętam która z Was robi kocyki na szydełku ale mam pytanie jak długo zajmuje zrobienie go i ile potrzebujesz włoczki na kocyk o wym. powiedzmy 96x100cm.

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś cały dzień w biegu - wybierania wózka cd.
    wykluczyliśmy jedo, bo mój M stwierdził, że gondolę ciężko się wypina i z powrotem montuje, w porównaniu do innych, które braliśmy pod uwagę i jeszcze coś tam nie pasowało.
    wykluczyliśmy też roan teo - mniejsza spacerówka, a dokładniej wysokość siedziska. przyznam, że w ogóle nie zwracaliśmy na ten parametr uwagi ups. wyszło na to, że największą gondolę, spacerówkę, spoko amortyzację, i wiele innych plusów ma jednak baby design lupo (comfort).
    M zrobił mi dziś zdjęcie i jak je porównuję ze zdjęciem z okresu świąt, to jakoś niewiele większy mam brzuszek (a niby 100 cm!), ale miałam trochę boczki przed ciążą :P
    uciekam, bo padam..

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z żelazowych wspomagaczy biore Biofer, wycztalam go w jakics art medycznych ze ok przyswajany plus nie powoduje problemow zoladkowych i super u mnie sie sprawdza akurat
    bralam tu miejscowy Galfer, ale dostalam takiej rewolucji przeczyszczajacej kiszki, ze nigdy wiecej ;--))))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 23:54

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dobrze tolerowałam surbifer ale wyniki i tak pogorszyły się, po tardyferonie mam zatwardzenie no i od czasu do czasu wątroba boli ale pewnie temu, że nie mam woreczka żółciowego, on chyba lepiej poprawia wyniki niż surbifer ale okaże się gdzieś za niecały miesiąc bo narazie wyników nie będę robiła bo ginka powiedziała, że za krótko zażywam żeby tak szybko miało się coś zmienić - za duży niedobór :)

ja mam jedo bartatina alu plus, bez obrotowych kół - czego żałuję, ale i tak bardzo jestem zadowolona bo jest cichutki dzięki paskom skórzanym i bardzo ładnie amortyzowany przez te paski :) w wózkach z obrotowymi kołami nie ma pasków - plusy i minusy - coś za coś ;) bardzo fajnie można pobujać maluszka :) i na boki i przód tył... :)

idę spać - branoc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2014, 00:15

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK, MonikaS rzeczywiście podawała przepis za mną - ja robiłam w dwóch keksówkach. Ważne, żeby ciasto nie wyszło za cienkie, bo wtedy nie będzie takie smaczne :)

A ja do wczoraj mówiłam, że nie mam absolutnie żadnych problemów z plecami, nie bolą itp... No to do wczoraj. Wczoraj spędziłam 5 godzin w pracy na krzesełkach konferencyjnych i pod koniec myślałam, że padnę, tak bolało, chociaż wierciłam się na tych fotelach jak kretynka. Potem w drodze do domu oczywiście nikt mi miejsca nie ustąpił, więc jak dotarłam na kanapę, to przez kwadrans mogłam tylko leżeć. Dziś już oczywiście nic a nic mnie nie boli.

Miłego dnia, kobitki, ja dziś wybieram się na zakupy dla Małego - chcę kupić te rzeczy, które wolałabym dotknąć przed zakupem, czyli pieluszki tetrowe, flanelki, ręczniczki, szczotkę do włosów itp.

AISAK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki. Wy tak o tym żelazie piszecie- na co je sie bierze? tylko przy niedoborach żelaza? Bo ja nigdy nie bralam, ale wyniki krwi mam ok

• Martynika Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na hematokryt niski.Żelazo jako takie możesz mieć w normie,ale ono poprawia też inne parametry.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, żelazo należy brać tylko w przypadku niedoborów - ja biorę od miesiąca, ale coś czuję, że następne wyniki krwi wyjdą takie, że będę mogła odstawić :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry. mam nadzieję, że u Was tak pięknie jak u mnie :) pachnie wiosną, super.

dobrego dnia Mamusie :)

AISAK, vikus001, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

wczoraj dopadła mnie moja choroba :( podczas zajęć sobie źle usiadłam i ledwo co wstałam odprowadzić uczennice. Potem jakoś doczołgałam się do tej szkoły rodzenia. Jak już wróciliśmy to myślałam, że znowu mi dysk wypadł. Tak mnie rwa kulszowa bolała do końca wieczora, że byłam pewna, że dzisiaj nie wstanę z łóżka. Na szczęście nie jest tak źle. Wprawdzie ciężko mi się poruszać, ale bynajmniej potrafię :) jutro idziemy do teścia na urodziny to mąż weźmie z piwnicy swoje kule to trochę będzie mi lżej chodzić. Mam jechać dzisiaj po wózek, ale sama nie dam rady go wnieść. Czekam, aż mama będzie miała czas ze mną jechać.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka.
    Jaki dziś piękny dzień ~!!!!! Pierwszy Dzień Wiosny !!! I u mnie zostało 100 dni do porodu !!!! Jupi !Ah jak pięknie słonko świeci :-)

AISAK, alexast, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam nadzieje ze u każdej z nas jest taki piękny dzień :) aż milo się wstaje jak wita cie słoneczko :D

Agusia2312 lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie :) u mnie też od rana piękny dzień , słońce świeci i cieplutko. Już po śniadaniu, pranie wstawione i teraz tylko cieszyć się pogoda pozostało;) Dziś jadę do szkoły po południu na trochę żeby się pokazać :P

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 21 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a ja CAAAAALA noc nie spalam:((( az juz sie poplakalam nad ranem z tej bezsilnosci, taaaak mnie zaczal wczoraj wieczorem zab bolec.... najchetniej po scianach bym zaczela chodzic z tego bolu:( dentysta jak dobrze pojdzie to dopiero wieczorem;(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ