MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyCześć mamuśki,
Powodzenia na dzisiejszych wizytach
Ja oczywiście znów nie wyspana, ale na własne życzenie, znów do nocy dr. House
Jeśli chodzi o te skurcze to ja mam w nocy bolesne przekręcanie się,mam wrażenie że boli mnie caaały brzuch,rano po toalecie muszę się na chwilę położyć tak boli, ale zdaniem lekarza to przez sen w jednej pozycji macica uciska na wszystko co ma po drodze, w ciągu dnia się ruszamy więc nie czujemy, przez sen zazwyczaj nie kręcimy się co chwilę i stąd ta dolegliwość. Ale przyznam że bardzo uciążliwa.
Przede mną ciężki dzień, miłego dnia mamuśkiweronikabp, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny powodzenia na wizytach, czekamy na dobre wiadomości
) Escella uważaj przy tym goleniu
Duchess i Paula, ja bardzo podobnie z wagą i wcale nie uważam, że jesteśmy puszyste, jesteśmy piękne po prostuprzecież zaczynałyśmy od normalnej wagi i tyjemy wzorcowo
Magda daj znać co Ci lekarz powiedział na ten ból, bo skurcze B-H są bezbolesne, a jeśli ten był bolesny to pewnie powinni Ci ktg zrobić.
Dobrego dnia wszystkim, u mnie dziś sprzątanie garderoby, postanowiłam że muszę tam zrobić generalny porządek, więc cały dzień pracy przed nami, dobrze, że Pani Bozenka pomoże, bo dźwigać i wyciągać się nie mogę. A przy takich porządkach zawsze jakieś dawno niewidziane skarby znajduję, to lubię
Kiedy pakujecie torby do szpitala? Ja powoli zacznę po 30 tyg, pewnie będę pierwsza hehe (w sensie pierwsza z pakowaniem nie z "rozpakowaniem"
NataliaK, Tusia84, excella, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika, wczoraj wieczorem zdałam sobie sprawę z powagi sytuacji
powinnam niebawem się spakować, godzinę zero stawiam MAX na 1 maja wtedy będzie praktycznie 36 tc, także tego.. wypadałoby
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 08:54
weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość
-
Powodzenia na wizytach laski
Ja też mam takie bolesne przekręcanie się i ból z rana po nocy brzucha całego.. ale w każdej ciąży tak miałam więc wiem, że to nic groźnegoz każdym miesiącem to się nasilało a pod koniec to pamiętam, że to przełożenie brzucha z jednego boku na drugi to już mega bolesny wyczyn
Weronika hehe aż się uśmiechnęłam sama do siebie bo od dwóch dni zbieram się za to samo.. i tak siedzę i przeglądam forum i odwlekam to układania ciuchówweronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNataliaK wrote:Weronika, wczoraj wieczorem zdałam sobie sprawę z powagi sytuacji
powinnam niebawem się spakować, godzinę zero stawiam MAX na 1 maja wtedy będzie praktycznie 36 tc, także tego.. wypadałoby
Tusia ale nie przesadzaj z tym sprzątaniemszyja najważniejsza
NataliaK lubi tę wiadomość
-
Modelka wrote:http://www.youtube.com/watch?v=xSdZ6akE02I
Kochane, obejrzyjcie ten filmik - ja się popłakałam ze śmiechu, a to dziecko jest CUDNE!!!!!!!!!!
A tutaj sztuka dyplomacji drogie Panie!: http://www.youtube.com/watch?v=VT-E7pbxgbQ#t=23
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula222 wrote:Tusia ja mam szyjkę 3,3 cm i gin mówi że jest bardzo dobra
Natalia a jak myślisz w którym tyg wypada się spakować?
Wydaje mi się że taki 35 tydzień to taki ostateczny czas na spokojne spakowanie, tzn jest niby jeszcze czas i też można później ale to już tak zaawansowana ciąża że wszystko może się wydarzyć, wiesz o co chodzi
Weronika, to jest myśl, swego rodzaju mobilizacjaweronikabp lubi tę wiadomość
-
Hi, Mamutki. Jak tam Wasze Mamuciatka?
Zdaje się ze jeszcze nie wszystkie zdały ralacje z wczoraj. 3 mam && za dzisiejsze wizyty.
Ja dziś spalam strasznie jakieś Armagedonu mi się snily- straszne, 3 raz miałam podobny sen. Nie wyspalam się psychicznie.
Co do boli brzucha to mam problem z obracaniem, albo gdy leżę na 1 str to scisk straszny czuje pod zebrami. Wy też rozmach bierzecie aby się obrócić?
Ha ha a ja mam w 3/4 części spakowana torbe, nie to ze chce rodzic pierwsza, a poprostu nie mam gdzie trzymać tych rzeczy i dla tego są w jednym miejscu. Mój M w sumie sam zasugerowal- gdyby coś się działo kochanie, trzeba działać szybko.
resztę wyprawki szpitalnej dopakuje w maju, również maleństwa jak po piore wszystko.weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
Hmm no w sumie racja, to ja za jakieś 2 tyg się pakuje
W sumie już prawie wszystko mam, muszę kupić jeszcze jakąś maść na sutki i coś do pupki dla Franka.
Dziewczyny a jak to jest, co każde przewijanie smaruje się pupę dzieciaczka kremem ( jakim? ochronnym?) jak ma odparzenia smaruje się np sudocremem, a kiedy używa się zasypki?
AISIAK mój też w razie co wie gdzie gromadzę rzeczy do torby szpitalnej, ale lepiej aby mąż mnie nie pakowałWiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:51
weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość
-
U mnie pp wizycie to średnio:) Z maluszkiem wszystko dobrze, nie zmienił płci
waży 1200 gram:) Wszystko w normie:) Wyniki moczu - minimalne ilosci białka i pojedyncze drożdze. Narazie maść clotrimazolum i tanletki Urosept .
Szyjka mi sie skróciła z 38 mm do 29. Mam nadzieje że sie wiecej nie skróci.
Gin stwierdził że mieści sie w normach ale powinna byc troche dłuższa. Pytał sie mnie czy miałam jakies skurcze, twardnienia macicy itp. NO skurczy nie miałam a co do twardnienia to moze pare razy ale krótkie i puszczało wiec nie panikowałam. Ale mówi że też samoczynnie sie moze skracac bez zadnych twardnień. Nastepna wizyta za 2 tygodnie w celu sprawdzenia jak szyjka wygląda. Nie mam nakazu leżenia całodobowego ale mam nie dźwigac i mniej chodzic wiecej leżec trocheMały jest ułożony "dupką" w dół .
Dziewczyny super że u was wszystko dobrze po wizytach:) Tusia , Galanea super brzuszki:)
powodzenia dla tych które dziś maja wizyty
Ja postanowiałm że musze wkoncu skompletowac torbe do szpitala !!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:02
vikus001, weronikabp, Tusia84, Galanea, evas, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
ja juz popralam swoje pizamki i szlafroczek ale do torby jeszcze nie schowalam:)jakos tak do mnie nie dociera ze to juz trzeba powoli zaczac ogarniac:) ja dzis spalam bardzo dobrze natomiast mala wstala juz chyba o 5 probowala mamusie wybudzic ale nie dalam za wygrana i Zuzia padla po godzinie:) trzymam kciuki dziewczyny za wszystkie i za kazda z osobna!!!!!dawajcie znac
weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Hmm no w sumie racja, to ja za jakieś 2 tyg się pakuje
W sumie już prawie wszystko mam, muszę kupić jeszcze jakąś maść na sutki i coś do pupki dla Franka.
Dziewczyny a jak to jest, co każde przewijanie smaruje się pupę dzieciaczka kremem ( jakim? ochronnym?) jak ma odparzenia smaruje się np sudocremem, a kiedy używa się zasypki?
AISIAK mój też w razie co wie gdzie gromadzę rzeczy do torby szpitalnej, ale lepiej aby mąż mnie nie pakował
Paula mi polozna mowila ze po kupce to koniecznie zawsze przesmarowac tyleczek natomiast po siusiach jak sie nic nie dzieje i nie ma zaczerwienionego to nie trzeba... jesli sa odparzenia to maczka ziemniaczana najlepsza a co do sudocremu to mi opowiadala jak jej pacjentka smarowala zaczerwieniona pupcie na okraglo tym i co smarowala to bylo coraz bardziej zaczerwienione wiec ona coraz wiecej sudocremu az w koncu maly mial rane na calej pupie praktycznie otwatrta:( zaznalam szoku, moze on mocno uczulac skore i jednym dzieciom to sluzy innnym nie wiec mnie na to uczulila aby uwazac....weronikabp, Paula222, Galanea lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny, a ja dziś wstałam z okropnym bólem pleców. Dodatkowo w nocy obudziły mnie okropne mdłości i myślałam już, że resztę nocy spędzę w toalecie. Na szczęście udało
się je pokonać i jakoś przekimałam do rana. Na bóle pleców to już nie wiem co mam robić. Ćwiczę, ale mało co pomaga. W przyszłym tygodniu będzie nowe łóżko, więc myślę że powinno się poprawić, bo inaczej to będę powyginana do końca ciąży.
Jadę dziś obejrzeć jakieś sukienki ciążowe, za 3 tygodnie mam chrzest i będę chrzestną, a w każdej sukience którą mam i w którą się jeszcze mieszczę wyglądam jak świąteczna bombka.
Jadę tez obejrzeć jakieś ciuszki na sesję, bo chyba za tydzień się umówię, dopóki nie wyglądam jak mega ciężarówka i dopóki mogę swobodnie się poruszać
Co do torby szpitalnej, to będę kompletować w 36 tygodniu.
Oczywiście powodzenia na dzisiejszych wizytachTusia84, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyvikus001 wrote:Paula mi polozna mowila ze po kupce to koniecznie zawsze przesmarowac tyleczek natomiast po siusiach jak sie nic nie dzieje i nie ma zaczerwienionego to nie trzeba... jesli sa odparzenia to maczka ziemniaczana najlepsza a co do sudocremu to mi opowiadala jak jej pacjentka smarowala zaczerwieniona pupcie na okraglo tym i co smarowala to bylo coraz bardziej zaczerwienione wiec ona coraz wiecej sudocremu az w koncu maly mial rane na calej pupie praktycznie otwatrta:( zaznalam szoku, moze on mocno uczulac skore i jednym dzieciom to sluzy innnym nie wiec mnie na to uczulila aby uwazac....
vikus001 lubi tę wiadomość
-
Aaa ok z tym sudocremem tak samo słyszałam więc zamierzam tylko w razie odparzeń, tylko zastanawiam się kiedy ten puder do pupci stosować
Też na odparzenia? Np raz posmarować sudocremem a przy następnym przewijaniu pudrem?
A jakie macie zamiar kupić mydełko do ciała dla maluszka na początek?