X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć mamuśki,

Powodzenia na dzisiejszych wizytach :)
    Ja oczywiście znów nie wyspana, ale na własne życzenie, znów do nocy dr. House :-)
    Jeśli chodzi o te skurcze to ja mam w nocy bolesne przekręcanie się,mam wrażenie że boli mnie caaały brzuch,rano po toalecie muszę się na chwilę położyć tak boli, ale zdaniem lekarza to przez sen w jednej pozycji macica uciska na wszystko co ma po drodze, w ciągu dnia się ruszamy więc nie czujemy, przez sen zazwyczaj nie kręcimy się co chwilę i stąd ta dolegliwość. Ale przyznam że bardzo uciążliwa.
    Przede mną ciężki dzień, miłego dnia mamuśki ;-)

weronikabp, Tusia84, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na wizytach, czekamy na dobre wiadomości :)) Escella uważaj przy tym goleniu :)

Duchess i Paula, ja bardzo podobnie z wagą i wcale nie uważam, że jesteśmy puszyste, jesteśmy piękne po prostu :) przecież zaczynałyśmy od normalnej wagi i tyjemy wzorcowo :)

Magda daj znać co Ci lekarz powiedział na ten ból, bo skurcze B-H są bezbolesne, a jeśli ten był bolesny to pewnie powinni Ci ktg zrobić.

Dobrego dnia wszystkim, u mnie dziś sprzątanie garderoby, postanowiłam że muszę tam zrobić generalny porządek, więc cały dzień pracy przed nami, dobrze, że Pani Bozenka pomoże, bo dźwigać i wyciągać się nie mogę. A przy takich porządkach zawsze jakieś dawno niewidziane skarby znajduję, to lubię :)

Kiedy pakujecie torby do szpitala? Ja powoli zacznę po 30 tyg, pewnie będę pierwsza hehe (w sensie pierwsza z pakowaniem nie z "rozpakowaniem";)

NataliaK, Tusia84, excella, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, wczoraj wieczorem zdałam sobie sprawę z powagi sytuacji :D powinnam niebawem się spakować, godzinę zero stawiam MAX na 1 maja wtedy będzie praktycznie 36 tc, także tego.. wypadałoby :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 08:54

weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach laski :)

Ja też mam takie bolesne przekręcanie się i ból z rana po nocy brzucha całego.. ale w każdej ciąży tak miałam więc wiem, że to nic groźnego :) z każdym miesiącem to się nasilało a pod koniec to pamiętam, że to przełożenie brzucha z jednego boku na drugi to już mega bolesny wyczyn ;)

Weronika hehe aż się uśmiechnęłam sama do siebie bo od dwóch dni zbieram się za to samo.. i tak siedzę i przeglądam forum i odwlekam to układania ciuchów ;)

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z racji mojej szyjki miałam zrobić to wcześniej ;) po wczorajszej wizycie i 3cm szyjki to już chyba tak szybko torby pakować nie będę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 08:57

Mucha, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ja mam szyjkę 3,3 cm i gin mówi że jest bardzo dobra :)

Natalia a jak myślisz w którym tyg wypada się spakować?

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Weronika, wczoraj wieczorem zdałam sobie sprawę z powagi sytuacji :D powinnam niebawem się spakować, godzinę zero stawiam MAX na 1 maja wtedy będzie praktycznie 36 tc, także tego.. wypadałoby :D
    Kochana to dziel się postępami w pakowaniu torby fotograficznie :)
    Tusia ale nie przesadzaj z tym sprzątaniem ;) szyja najważniejsza :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    http://www.youtube.com/watch?v=xSdZ6akE02I

Kochane, obejrzyjcie ten filmik - ja się popłakałam ze śmiechu, a to dziecko jest CUDNE!!!!!!!!!!
    Świetne! Taką zabawę miałam urządzoną w swoim brzuchu dzisiejszej nocy.:D

A tutaj sztuka dyplomacji drogie Panie! :) : http://www.youtube.com/watch?v=VT-E7pbxgbQ#t=23

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka kolejna gwiazda :)
    My z Maja od rana sluchamy Barry White'a i mala sobie podryguje w brzusiu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:22

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka hehe już czuję moją małą jak tak będzie dyskutować, jeśli będzie mieć mój charakter ;)
    Mucha moja tez od rana tańcowała, chyba chciała mnie obudzić po prostu :)

NataliaK, Nalka, Mucha, Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dlatego ja wolę, żeby miała charakter tatusia (chociaż też niełatwy, bo uparty i milczący)nie wiem czy dogadam się z "drugą sobą". :D

Trzymamy kciuki za dzisiejsze wizyty! Dawajcie znać!

weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Tusia ja mam szyjkę 3,3 cm i gin mówi że jest bardzo dobra :)

Natalia a jak myślisz w którym tyg wypada się spakować?

Wydaje mi się że taki 35 tydzień to taki ostateczny czas na spokojne spakowanie, tzn jest niby jeszcze czas i też można później ale to już tak zaawansowana ciąża że wszystko może się wydarzyć, wiesz o co chodzi :)

Weronika, to jest myśl, swego rodzaju mobilizacja :D

• AISAK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hi, Mamutki. Jak tam Wasze Mamuciatka?

Zdaje się ze jeszcze nie wszystkie zdały ralacje z wczoraj. 3 mam && za dzisiejsze wizyty.

Ja dziś spalam strasznie jakieś Armagedonu mi się snily- straszne, 3 raz miałam podobny sen. Nie wyspalam się psychicznie.
    Co do boli brzucha to mam problem z obracaniem, albo gdy leżę na 1 str to scisk straszny czuje pod zebrami. Wy też rozmach bierzecie aby się obrócić?:):)

Ha ha a ja mam w 3/4 części spakowana torbe, nie to ze chce rodzic pierwsza, a poprostu nie mam gdzie trzymać tych rzeczy i dla tego są w jednym miejscu. Mój M w sumie sam zasugerowal- gdyby coś się działo kochanie, trzeba działać szybko.
    resztę wyprawki szpitalnej dopakuje w maju, również maleństwa jak po piore wszystko.

weronikabp, Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm no w sumie racja, to ja za jakieś 2 tyg się pakuje :) W sumie już prawie wszystko mam, muszę kupić jeszcze jakąś maść na sutki i coś do pupki dla Franka.

Dziewczyny a jak to jest, co każde przewijanie smaruje się pupę dzieciaczka kremem ( jakim? ochronnym?) jak ma odparzenia smaruje się np sudocremem, a kiedy używa się zasypki?

AISIAK mój też w razie co wie gdzie gromadzę rzeczy do torby szpitalnej, ale lepiej aby mąż mnie nie pakował :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 09:51

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie pp wizycie to średnio:) Z maluszkiem wszystko dobrze, nie zmienił płci :D waży 1200 gram:) Wszystko w normie:) Wyniki moczu - minimalne ilosci białka i pojedyncze drożdze. Narazie maść clotrimazolum i tanletki Urosept .

Szyjka mi sie skróciła z 38 mm do 29. Mam nadzieje że sie wiecej nie skróci.
    Gin stwierdził że mieści sie w normach ale powinna byc troche dłuższa. Pytał sie mnie czy miałam jakies skurcze, twardnienia macicy itp. NO skurczy nie miałam a co do twardnienia to moze pare razy ale krótkie i puszczało wiec nie panikowałam. Ale mówi że też samoczynnie sie moze skracac bez zadnych twardnień. Nastepna wizyta za 2 tygodnie w celu sprawdzenia jak szyjka wygląda. Nie mam nakazu leżenia całodobowego ale mam nie dźwigac i mniej chodzic wiecej leżec troche :) Mały jest ułożony "dupką" w dół .

Dziewczyny super że u was wszystko dobrze po wizytach:) Tusia , Galanea super brzuszki:)

powodzenia dla tych które dziś maja wizyty :)

Ja postanowiałm że musze wkoncu skompletowac torbe do szpitala !! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 10:02

vikus001, weronikabp, Tusia84, Galanea, evas, Nalka, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja juz popralam swoje pizamki i szlafroczek ale do torby jeszcze nie schowalam:)jakos tak do mnie nie dociera ze to juz trzeba powoli zaczac ogarniac:) ja dzis spalam bardzo dobrze natomiast mala wstala juz chyba o 5 probowala mamusie wybudzic ale nie dalam za wygrana i Zuzia padla po godzinie:) trzymam kciuki dziewczyny za wszystkie i za kazda z osobna!!!!!dawajcie znac

weronikabp, Galanea, evas lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hmm no w sumie racja, to ja za jakieś 2 tyg się pakuje :) W sumie już prawie wszystko mam, muszę kupić jeszcze jakąś maść na sutki i coś do pupki dla Franka.

Dziewczyny a jak to jest, co każde przewijanie smaruje się pupę dzieciaczka kremem ( jakim? ochronnym?) jak ma odparzenia smaruje się np sudocremem, a kiedy używa się zasypki?

AISIAK mój też w razie co wie gdzie gromadzę rzeczy do torby szpitalnej, ale lepiej aby mąż mnie nie pakował :D

Paula mi polozna mowila ze po kupce to koniecznie zawsze przesmarowac tyleczek natomiast po siusiach jak sie nic nie dzieje i nie ma zaczerwienionego to nie trzeba... jesli sa odparzenia to maczka ziemniaczana najlepsza a co do sudocremu to mi opowiadala jak jej pacjentka smarowala zaczerwieniona pupcie na okraglo tym i co smarowala to bylo coraz bardziej zaczerwienione wiec ona coraz wiecej sudocremu az w koncu maly mial rane na calej pupie praktycznie otwatrta:( zaznalam szoku, moze on mocno uczulac skore i jednym dzieciom to sluzy innnym nie wiec mnie na to uczulila aby uwazac....

weronikabp, Paula222, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a ja dziś wstałam z okropnym bólem pleców. Dodatkowo w nocy obudziły mnie okropne mdłości i myślałam już, że resztę nocy spędzę w toalecie. Na szczęście udało
    się je pokonać i jakoś przekimałam do rana. Na bóle pleców to już nie wiem co mam robić. Ćwiczę, ale mało co pomaga. W przyszłym tygodniu będzie nowe łóżko, więc myślę że powinno się poprawić, bo inaczej to będę powyginana do końca ciąży.

Jadę dziś obejrzeć jakieś sukienki ciążowe, za 3 tygodnie mam chrzest i będę chrzestną, a w każdej sukience którą mam i w którą się jeszcze mieszczę wyglądam jak świąteczna bombka.

Jadę tez obejrzeć jakieś ciuszki na sesję, bo chyba za tydzień się umówię, dopóki nie wyglądam jak mega ciężarówka i dopóki mogę swobodnie się poruszać :)

Co do torby szpitalnej, to będę kompletować w 36 tygodniu.

Oczywiście powodzenia na dzisiejszych wizytach :)

Tusia84, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    Paula mi polozna mowila ze po kupce to koniecznie zawsze przesmarowac tyleczek natomiast po siusiach jak sie nic nie dzieje i nie ma zaczerwienionego to nie trzeba... jesli sa odparzenia to maczka ziemniaczana najlepsza a co do sudocremu to mi opowiadala jak jej pacjentka smarowala zaczerwieniona pupcie na okraglo tym i co smarowala to bylo coraz bardziej zaczerwienione wiec ona coraz wiecej sudocremu az w koncu maly mial rane na calej pupie praktycznie otwatrta:( zaznalam szoku, moze on mocno uczulac skore i jednym dzieciom to sluzy innnym nie wiec mnie na to uczulila aby uwazac....
    dokładnie to samo mówiła moja położna, żeby sudocremu używac krótko w razie odparzenia, a nie regularnie czy przez dłuższy czas, na co dzień polecają bepanthen, na umytą po kupce wysuszoną dupkę.

vikus001 lubi tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa ok z tym sudocremem tak samo słyszałam więc zamierzam tylko w razie odparzeń, tylko zastanawiam się kiedy ten puder do pupci stosować :) Też na odparzenia? Np raz posmarować sudocremem a przy następnym przewijaniu pudrem? ;)

A jakie macie zamiar kupić mydełko do ciała dla maluszka na początek?

n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x HSG
‹‹ 719 720 721 722 723 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ