MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Nutka;)
I na dokładkę w gratisie pokażę wam jak wyglądałam we wrześniu w zeszłym roku i we wrześniu 2 lata temu w dniu ślubu;P
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:24
azi, weronikabp, Galanea, excella, Paula222, Agusia2312, Limerikowo, MonikaS, evas, Tusia84, AISAK, ivv, maggda, monalisa, alexast lubią tę wiadomość
-
nutka - bardzo ładne zdjęcia, psiaczek też śliczny
Również ostatnio przy okazji porządków znalazłam swoje testy ciążowe i łza zakręciła się w oku
Ja już melduję się po wizycie.
Szyjka trzyma, mierząc po skosie ma 3,04cm, ale jest wygięta, więc jakby mierzyć całą po łuku, to pewnie miałaby ze 3,3cm tak jak mierzyli w szpitalu, czyli nic się nie zmienia od chyba ponad 2 miesięcy, to dobry znak
Gin powiedziała, że ciąża zdrowa, prawidłowa, a Zosia waży już 1324gPotwierdziła również płeć, powiedziała, cytuję: "Są trzy kreseczki, jest cipeczka"
Reszta pomiarów w normie.
A łożysko się pięknie podniosłoJestem szczęśliwa.
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:40
Paula222, excella, weronikabp, nutka, Agusia2312, Limerikowo, Mucha, MonikaS, Tusia84, vikus001, evas, NataliaK, Nalka, monalisa, alexast lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam wszystkich w ten piękny słoneczny dzień
Ja siedzę właśnie i czekam na kurierów, ostatnie ubranka mają przyjść dla synka, dla mnie koszula do porodu i dwie na później do karmienia, no i szlafrok. Strasznie nie lubię koszul, nie mam żadnej więc musiałam sobie kupić.
No i zaczynam w końcu pranie ubranek. Pościel do łóżeczka i kołyski już uprana, teraz tylko poprasować.
Wczoraj stwierdziłam, że już niewiele mi brakuje rzeczy (kosmetyki, pieluszki, apteczka) i trzeba je w końcu kupić i po świętach chyba zacznę pakować torbę do szpitala.
Jeśli chodzi o kosmetyki to najpierw kąpać będę w oilatum, kupię tak ma zaś oliwek i mleczko nieba baby i krem nivea baby.
Myślałam też o zasypce nivea, ale na stronie mają napisane ze można jej używać dopiero po 1 miesiącu życia. I teraz się zastanawiam jaką kupić? Zwykły alantan? Czy coś innego polecacie?weronikabp lubi tę wiadomość
-
Agusia2312 wrote:Galanea a leżałas duzo że szyjka sie wydłużyła?
Co robiłas?
W domu przeważnie jestem w pozycji półleżącej, ale chodzę po mieszkaniu, codziennie prawie zakupy jakieś, a dodam, że mieszkam na 4-tym piętrze bez windy
Skończyłam z ćwiczeniami, dźwiganiem, intensywnym sprzątaniem i spacerami.Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Kurcze,ale sie nasiedziałam. No ale już jestem po. Szyjka długa, zamknięta, 37mm wiec jest ok. Mam sie dalej oszczedzac, i przyjmować leki. W piątek ide na wizyte do położnej, na pogadankę.
Syn waży 1105g. Malutko chyba, patrząc na wasze BąbleGalanea, Tusia84, Mucha, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość
-
Ja właśnie wybrałam większośc wyprawki na all i tylko czekam aż mąż pomoże zdecydować o kolorach i wzorach niektórych rzeczy. 400zł wyszło- bez kosmetyków, pieluszek jednorazowych itp, koszul dla mnie itp. Za same kocyki, ręczniczki, pieluszki tetrowe i flanelowe, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe itp dla mnie, nożyczki, szczoteczki, butelki, smoczki, przewijak, klin pod materac, przescieradełka, rożek, termosik na butelkę.
Nie jest źle;) myślałam, że będzie więcej:)
Jeszcze mam do kupienia materac, wanienkę(ale to od koleżanki za 15zł), termometr- chyba taki do uszka, ochraniacz do łóżeczka, koszule do karmienia dla mnie z 2, staniki do karmienia, katarek aspirator do noska, może podgrzewacz do butelek ale to pomyślę, wózek z całym asortymentem, wszystkie kosmetyki itp higieniczne dla dziecka, apteczne- to już na samym koncu.
O czym zapomniałam?;PAgusia2312, excella lubią tę wiadomość
-
Nutka śliczny króliczek
pies też
widzę, że Wy tak jak i my macie bzika na punkcie zwierzaków
my w chwili obecnej mamy kota, szynszylę i pająka
a były koszatniczki jeszcze ale z racji wieku zakończyły swój żywot :] i właśnie na ich miejsce szynszylka
bo Michałek coraz pytał gdzie koszatniczki
a jeszcze mały i ciężko wytłumaczyć co się z nimi stało
widzę, że szynszylka jeszcze bardziej przypadła mu do gustu - w szczególności gdy po nim biega
śmiechu co nie miara
evas, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
szukam w necie jakiegoś ładnego takiego kwiatowego wzoru na drugi kocyk, ale nic mi do gustu nie przypada. Miałam jeden na oku, ale jak zrobiłam na próbę to już tak bardzo mi się nie podobał a do tego strasznie marudny...
nie mam pomysłu a mam taką śliczną włóczkę w kolorach tęczy... -
znalazłam - teraz trzeba próbkę wykonać
ja też mam gryka pianka kokos i jestem zadowolona
Nutka i myślę, że jeżeli wybierasz pomiędzy tym a kokos pianka kokos to lepiej ten z gryką, bo zawsze to możesz używać tylko tej strony kokos jak gryka nie sprawdzi sięgryczana strona jest trochę twardsza - polecana dla noworodków
niby do 1 roku życia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 15:15
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Paula222 wrote:Aaa ok z tym sudocremem tak samo słyszałam więc zamierzam tylko w razie odparzeń, tylko zastanawiam się kiedy ten puder do pupci stosować
Też na odparzenia? Np raz posmarować sudocremem a przy następnym przewijaniu pudrem?
A jakie macie zamiar kupić mydełko do ciała dla maluszka na początek?
Puder - nigdy! Robi się odparzająca papka po zmieszaniu z sikami czy kupką.
Ja smarowałam córcię cały czas sudocremem i nigdy nie miała ani zaczerwienienia, bepanthen jest rewelacyjny na bolące i popękane sutki -
sunset wrote:Puder - nigdy! Robi się odparzająca papka po zmieszaniu z sikami czy kupką.
Ja smarowałam córcię cały czas sudocremem i nigdy nie miała ani zaczerwienienia, bepanthen jest rewelacyjny na bolące i popękane sutki
Na pupę bepanthen chyba też, nie?