X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Nutka;)
    dscn0128cb.jpg
    dscn0668k.jpg
    r1ke.jpg
    zwbz.jpg

I na dokładkę w gratisie pokażę wam jak wyglądałam we wrześniu w zeszłym roku i we wrześniu 2 lata temu w dniu ślubu;P
    42924828014410209650513.jpg
    uze2.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:24

azi, weronikabp, Galanea, excella, Paula222, Agusia2312, Limerikowo, MonikaS, evas, Tusia84, AISAK, ivv, maggda, monalisa, alexast lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka - bardzo ładne zdjęcia, psiaczek też śliczny :) Również ostatnio przy okazji porządków znalazłam swoje testy ciążowe i łza zakręciła się w oku :)

Ja już melduję się po wizycie.
    Szyjka trzyma, mierząc po skosie ma 3,04cm, ale jest wygięta, więc jakby mierzyć całą po łuku, to pewnie miałaby ze 3,3cm tak jak mierzyli w szpitalu, czyli nic się nie zmienia od chyba ponad 2 miesięcy, to dobry znak :)

Gin powiedziała, że ciąża zdrowa, prawidłowa, a Zosia waży już 1324g :D Potwierdziła również płeć, powiedziała, cytuję: "Są trzy kreseczki, jest cipeczka" :D Reszta pomiarów w normie.
    A łożysko się pięknie podniosło :) Jestem szczęśliwa.

Powodzenia na dzisiejszych wizytach!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 13:40

Paula222, excella, weronikabp, nutka, Agusia2312, Limerikowo, Mucha, MonikaS, Tusia84, vikus001, evas, NataliaK, Nalka, monalisa, alexast lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea super wieści! :)

Galanea lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea a leżałas duzo że szyjka sie wydłużyła?:) Co robiłas?:)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich w ten piękny słoneczny dzień :-)

Ja siedzę właśnie i czekam na kurierów, ostatnie ubranka mają przyjść dla synka, dla mnie koszula do porodu i dwie na później do karmienia, no i szlafrok. Strasznie nie lubię koszul, nie mam żadnej więc musiałam sobie kupić.
    No i zaczynam w końcu pranie ubranek. Pościel do łóżeczka i kołyski już uprana, teraz tylko poprasować.

Wczoraj stwierdziłam, że już niewiele mi brakuje rzeczy (kosmetyki, pieluszki, apteczka) i trzeba je w końcu kupić i po świętach chyba zacznę pakować torbę do szpitala.
    Jeśli chodzi o kosmetyki to najpierw kąpać będę w oilatum, kupię tak ma zaś oliwek i mleczko nieba baby i krem nivea baby.
    Myślałam też o zasypce nivea, ale na stronie mają napisane ze można jej używać dopiero po 1 miesiącu życia. I teraz się zastanawiam jaką kupić? Zwykły alantan? Czy coś innego polecacie?

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Galanea a leżałas duzo że szyjka sie wydłużyła?:) Co robiłas?:)

W domu przeważnie jestem w pozycji półleżącej, ale chodzę po mieszkaniu, codziennie prawie zakupy jakieś, a dodam, że mieszkam na 4-tym piętrze bez windy ;)
    Skończyłam z ćwiczeniami, dźwiganiem, intensywnym sprzątaniem i spacerami.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea bardzo sie ciesze, ze wszystko jest wporzadku :) fajnie, ze lozysko sie przesunelo, mam nadzieje, ze moje tez sie odsuwa coraz bardziej.

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Muszka. Jeśli Twoje już się podniosło, to myślę, że tak jak moje powędruje jeszcze wyżej :)

Mucha lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze,ale sie nasiedziałam. No ale już jestem po. Szyjka długa, zamknięta, 37mm wiec jest ok. Mam sie dalej oszczedzac, i przyjmować leki. W piątek ide na wizyte do położnej, na pogadankę.
    Syn waży 1105g. Malutko chyba, patrząc na wasze Bąble :)

Galanea, Tusia84, Mucha, weronikabp, Nalka lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wybrałam większośc wyprawki na all i tylko czekam aż mąż pomoże zdecydować o kolorach i wzorach niektórych rzeczy. 400zł wyszło- bez kosmetyków, pieluszek jednorazowych itp, koszul dla mnie itp. Za same kocyki, ręczniczki, pieluszki tetrowe i flanelowe, podkłady poporodowe, majtki jednorazowe itp dla mnie, nożyczki, szczoteczki, butelki, smoczki, przewijak, klin pod materac, przescieradełka, rożek, termosik na butelkę.
    Nie jest źle;) myślałam, że będzie więcej:)
    Jeszcze mam do kupienia materac, wanienkę(ale to od koleżanki za 15zł), termometr- chyba taki do uszka, ochraniacz do łóżeczka, koszule do karmienia dla mnie z 2, staniki do karmienia, katarek aspirator do noska, może podgrzewacz do butelek ale to pomyślę, wózek z całym asortymentem, wszystkie kosmetyki itp higieniczne dla dziecka, apteczne- to już na samym koncu.

O czym zapomniałam?;P

Agusia2312, excella lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny materac gryka pianka kokos czy kokos pianka kokos?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka śliczny króliczek :) pies też :) widzę, że Wy tak jak i my macie bzika na punkcie zwierzaków :) my w chwili obecnej mamy kota, szynszylę i pająka :) a były koszatniczki jeszcze ale z racji wieku zakończyły swój żywot :] i właśnie na ich miejsce szynszylka :) bo Michałek coraz pytał gdzie koszatniczki :) a jeszcze mały i ciężko wytłumaczyć co się z nimi stało :) widzę, że szynszylka jeszcze bardziej przypadła mu do gustu - w szczególności gdy po nim biega :) śmiechu co nie miara :)

evas, nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szukam w necie jakiegoś ładnego takiego kwiatowego wzoru na drugi kocyk, ale nic mi do gustu nie przypada. Miałam jeden na oku, ale jak zrobiłam na próbę to już tak bardzo mi się nie podobał a do tego strasznie marudny...
    nie mam pomysłu a mam taką śliczną włóczkę w kolorach tęczy...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny materac gryka pianka kokos czy kokos pianka kokos?
    Ja kupiłam gryka pianka kokos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 17:07

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    znalazłam - teraz trzeba próbkę wykonać ;)
    ja też mam gryka pianka kokos i jestem zadowolona :)
    Nutka i myślę, że jeżeli wybierasz pomiędzy tym a kokos pianka kokos to lepiej ten z gryką, bo zawsze to możesz używać tylko tej strony kokos jak gryka nie sprawdzi się :) gryczana strona jest trochę twardsza - polecana dla noworodków :) niby do 1 roku życia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 15:15

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Ja kupiłam gryka pianka koks.
    hihihi ale się uśmiałam z tego koksu hihihi ;)

Galanea, Niesforna, nutka lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Aaa ok z tym sudocremem tak samo słyszałam więc zamierzam tylko w razie odparzeń, tylko zastanawiam się kiedy ten puder do pupci stosować :) Też na odparzenia? Np raz posmarować sudocremem a przy następnym przewijaniu pudrem? ;)

A jakie macie zamiar kupić mydełko do ciała dla maluszka na początek?

Puder - nigdy! Robi się odparzająca papka po zmieszaniu z sikami czy kupką.
    Ja smarowałam córcię cały czas sudocremem i nigdy nie miała ani zaczerwienienia, bepanthen jest rewelacyjny na bolące i popękane sutki

c55fflw1uez1iz08.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koks juz tak od malego ;) ladnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też :D. Hehehe "mój syn śpi na koksie".

Mucha, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Puder - nigdy! Robi się odparzająca papka po zmieszaniu z sikami czy kupką.
    Ja smarowałam córcię cały czas sudocremem i nigdy nie miała ani zaczerwienienia, bepanthen jest rewelacyjny na bolące i popękane sutki

Na pupę bepanthen chyba też, nie?

‹‹ 721 722 723 724 725 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ