X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Paula ja juz mam Oilatum do kąpieli, tylko to będę stosować, żadnych oliwek ani kremów po kąpieli ani szamponów, wszędzie uczą aby jak najmniej kosmetyków, dopiero kiedy skóra sucha to można jeszcze w tych miejscach np kremem Oilatum posmarować. ;-)

Przy tego typu kosmetykach tak samo jak przy maściach trzeba uważać - moja córa po wyjęciu z kąpieli z dodatkiem Oilatum darła się niemiłosiernie, zrobiliśmy próbę bez Oilatum i spokój był, a żadnych zmian skórnych nie było widać. Pewnie ją szczypało albo ściągało albo coś. Emolium za to dla niej okazał się strzałem w dziesiątkę.

Paula222, monalisa lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny co myslicie o tych nosidlach? miala ktoras z was??? ja bardzo chce to zakupic i uprawiac marsze z mala ale kurcze czy te nosidla nie powinny byc zapinane jeszcze z tylu??? ja mam wrazenie jak by to mialo sie zsunac z ramion... http://allegro.pl/nosidlo-chicco-go-2014-nosidelko-3-5-9-kg-hit-i4089987233.html

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No w końcu udało mi się Was doczytać ;)

Za pół godzinki koniec pracy. Wracam do domku odpoczywać, strasznie boli mnie dziś miednica, nie daję rady chodzić :(

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    dziewczyny co myslicie o tych nosidlach? miala ktoras z was??? ja bardzo chce to zakupic i uprawiac marsze z mala ale kurcze czy te nosidla nie powinny byc zapinane jeszcze z tylu??? ja mam wrazenie jak by to mialo sie zsunac z ramion... http://allegro.pl/nosidlo-chicco-go-2014-nosidelko-3-5-9-kg-hit-i4089987233.html
    Ja zawsze powtarzam że malutkiego dziecka bym w takie coś nie włożyła, dopiero jakby skończyło około 4 miesięcy i to nie na długo. Jakoś do mnie nie przemawiają te nosidełka, chyba bym wolała chustę.

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:58

Paula222, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no widzicie - co mama to inaczej. Dla mnie znowu puder jest rewelacyjny, nie sypię tyle, żeby papka miała się robić :) a ja mam chłopca to jak siusia to głównie na przód pieluszki a nie tam po pupie mu leci a pampersy mega szybko tą wilgoć wchłaniają :) znowu sudocrem zawiera cynk, który mocno wysusza skórę to też nie bardzo tak non stop smarować ponoć :) ja stosowałam i oilatum i oilan i emolium i dla mojego było każde z tych emulsji ok :) teraz mam zamiar ten zamiennik kupić bo tańszy ten coś tam któraś pisała jakiś cośderm :) nie pamiętam nazwy - na tablecie sobie zapisałam :) a na ciemieniuszkę jest super taki specjalny żel zmięczający zdaje sie emolium z tej serii ewentualnie oilatum - musiałabym poszukać w apteczce bo po Michasiu mi zostało. W jego przypadku zwykła oliwka nie zdawała egzaminu. Jeszcze teraz potrai mu się ta ciemieniucha pojawić - ale to już chyba końcówka. Ponoć ma to po mnie hehe bo u mnie też mama długo z tym walczyła :) ja przy okazji którejś wizyty u lekarza dostałam próbkę tego żelu - dla mnie genialny :) tak to był żel zmiękczający na ciemieniuchę z serii emolium - już sobie przypomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 15:48

weronikabp lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sama w tych emolientach często się kąpię bo mam atopowe zapalenie skóry - działają rewelacyjnie :) nie to, że namawiam :) komuś innemu może aktycznie zaszkodzić - różne są alergie i reakcje po kosmetykach :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc co do kosmetyków to wiadomo że i tak każde dziecko inaczej może zareagować więc, trzeba po prostu przetestowac te najmniej uczulające i polecane, ja słucham moich położnych i przyjaciólek, one jednogłośnie polecają bepanthen na dupkę i popękane piersi, sudocrem TYLKO I WYŁĄCZNIE w sytacji odparzenia przez krótki czas, tak mówią położne i lekarze, gdyż jest to lek a nie kosmetyk, zawierający cynk, a wiele dzieci jest na niego uczulone wtedy zalecają alantan w razie odparzeń właśnie, oilatum to naturalny kosmetyk bez parabenów i slssów dlatego najrzadziej uczula dzieci (co nie znaczy ze nigdy, bo każdy kosmetyk uczula jakiś procent dzieci) ale tu uwaga jest oilatum niebieski - właśnie tylko w sytuacji na odparzenia i biały do codziennej pielęgnacji. Emolium uczulało wiele dzieci moich przyjaciólek.

Co do nosidełka Vikuś - to my będziemy używac chustę, ale nosidełko tommy też mamy i zamierzamy używać po 3 miesiącu.

Gratuluję udanych wizyt dziewczyny :)
    Galanea takich ludzi z negatywną energią, wiecznie straszących i krytykujących innych należy omijać po prostu, to zła karma jak mówią :))

evas, Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:

dostałam bardzo podobne, tej samej firmy - jest tragiczne - wpija się w ramiona, zanim wyszłam z klatki wracałam po chustę :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Wiecie co, nie znoszę ludzi, którzy ciągle czymś straszą. Zadzwonił kolega (któremu 2 miesiące temu urodziło się dziecko) do mojego faceta i z tekstem "Oj Krzysiu, co za masakra. Od dwóch miesięcy non stop ryk i sranie, mam dość, teraz Ciebie to czeka. Łóżeczka to nawet nie skręcaj, bo i tak nie będzie tam spać" i tego typu teksty cały czas :/ Mnie stresują takie komentarze, bo nie miałam jeszcze dziecka i nie wiem czego się spodziewać.

Tak samo było z innym kolegą jak zaszłam w ciążę: "Oj Martuś, poczekaj, a za chwilę będziesz się turlać, sikać co 5 minut, będziesz się pocić i w ogóle masakra Cię czeka" :/ No jakoś póki co czuję się super, a że jego żonka się zaniedbała, to nie moja wina.

Wrrrr... Jak mi takie coś działa na nerwy.

Sorki za off-topic ;)

Nie wiem czy czytałaś mój dzisiejszy post na temat nadgorliwej koleżanki która mnie nastawia na wszystko co najgorsze :D olać,nie pozostało nic innego :)

Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:

Powinny mieć podparcie na lędźwiach - takie noszenie nie jest super przyjemne a dzidzie szybko przybierają :) Ja mam z babybjorn nosidło i byłam bardzo zadowolona - mam akurat takie od 1 dnia życia

vikus001, MonikaS lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikusiu nosiedłka Tommy są polecane przez lekarzy, ja mam takie:
    http://www.mall.pl/nosidelka/tomy-nosidlo-freestyle-classic-bezowe

a myślałaś o chuście?

vikus001 lubi tę wiadomość

• ivv Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/4f0490ca55a1d.jpg.html

szkoda, że kurteczka taka maleńka (0-3) - doskonale wiem, że i tak Martynce nie założę, ale nie mogłam się powstrzymać :)

Galanea, weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi właśnie kurier dostarczył 3 ostatnie przesyłki z ubrankami dla Synka :-D
    Są cudowne, jak usiade do kompa to wrzucę zdjęcia ;-)

Ale stwierdzam, że muszę już skończyć z kupowaniem ubranek, bo już tyle tego mam, że chyba wszystkiego nawet nie użyje...:-)

Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej już jestem po wizycie i same dobre wieści bo szyjka trzyma i jest długa :) cukrzycy ciążowej nie mam :) a odnośnie tego bólu to lekarz stwierdził ze przez to ze tak mocno leci mi siara to będę mieć takie stawianie i bóle ale do póki po lekach ból przechodzi to jest ok, ale jeśli zacznie się jakieś lekkie plamienie bądź nie daj boże krwawienie to migiem na IP

vikus001, Galanea, Paula222, Mucha, weronikabp, Tusia84, MonikaS, monalisa, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś serwuję papardelle z domowym tradycyjnym sosem bolognese (na toskańskiej oliwie), parmezanem i bazylią, komu, komu ? :)))
    c77c8cb6ce46b227m.jpg

Galanea, NataliaK, vikus001, ivv, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Dziś serwuję papardelle z domowym tradycyjnym sosem bolognese (na toskańskiej oliwie), parmezanem i bazylią, komu, komu ? :)))
    c77c8cb6ce46b227m.jpg

Mi, mi!!! Katujesz tymi daniami :P

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ja cis podobnego wymyslilam tylko z makaronem spaghetti i cukinia :)

Przyszly wlasnie rzeczy do lozeczka :) piora sie!

weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    c77c8cb6ce46b227m.jpg

Idz Ty babo niedobra :D chcesz tu Natalke upasc jak prosiaczka :D pozniej takjak pisalam, na przyczepce mnie bedziesz wiozla na porodowke :D

weronikabp, evas lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O mamo! a ja dzisiaj zrobiłam na drugie oponki na słodko i jestem wściekła na siebie :P bo tym się człowiek nie naje to na deser dobre i teraz jestem nienajedzona... a tu takie pyszności buuuu

Widziałyście kocyki te w stylu La Millou

http://www.mamissima.pl/product/search.html?query=kocyk&category_id=&limit=

Mi się nawet podoba połączenie tych materiałów ceny wysokie tam teraz wymyślili takie podkłady do przewijania

Zamówiłam jeden kocyk z połączenia tych tkanin jednak nie od nich tylko na allegro bo tam można je kupić o wiele taniej ;) i o dziwo wybrałam połączenie takiej fuksji, że sama jestem w szoku ale moja córci mówi do mnie mamo mamy mieć dziewczynkę, a ty wszystko kupujesz szare, białe , beżowe trzeba coś różowego hehehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 16:52

Galanea, weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 722 723 724 725 726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ