MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
weronikabp wrote:Paula ja juz mam Oilatum do kąpieli, tylko to będę stosować, żadnych oliwek ani kremów po kąpieli ani szamponów, wszędzie uczą aby jak najmniej kosmetyków, dopiero kiedy skóra sucha to można jeszcze w tych miejscach np kremem Oilatum posmarować.
Przy tego typu kosmetykach tak samo jak przy maściach trzeba uważać - moja córa po wyjęciu z kąpieli z dodatkiem Oilatum darła się niemiłosiernie, zrobiliśmy próbę bez Oilatum i spokój był, a żadnych zmian skórnych nie było widać. Pewnie ją szczypało albo ściągało albo coś. Emolium za to dla niej okazał się strzałem w dziesiątkę.Paula222, monalisa lubią tę wiadomość
-
dziewczyny co myslicie o tych nosidlach? miala ktoras z was??? ja bardzo chce to zakupic i uprawiac marsze z mala ale kurcze czy te nosidla nie powinny byc zapinane jeszcze z tylu??? ja mam wrazenie jak by to mialo sie zsunac z ramion... http://allegro.pl/nosidlo-chicco-go-2014-nosidelko-3-5-9-kg-hit-i4089987233.html
-
vikus001 wrote:dziewczyny co myslicie o tych nosidlach? miala ktoras z was??? ja bardzo chce to zakupic i uprawiac marsze z mala ale kurcze czy te nosidla nie powinny byc zapinane jeszcze z tylu??? ja mam wrazenie jak by to mialo sie zsunac z ramion... http://allegro.pl/nosidlo-chicco-go-2014-nosidelko-3-5-9-kg-hit-i4089987233.html
Galanea, monalisa lubią tę wiadomość
-
no widzicie - co mama to inaczej. Dla mnie znowu puder jest rewelacyjny, nie sypię tyle, żeby papka miała się robić
a ja mam chłopca to jak siusia to głównie na przód pieluszki a nie tam po pupie mu leci a pampersy mega szybko tą wilgoć wchłaniają
znowu sudocrem zawiera cynk, który mocno wysusza skórę to też nie bardzo tak non stop smarować ponoć
ja stosowałam i oilatum i oilan i emolium i dla mojego było każde z tych emulsji ok
teraz mam zamiar ten zamiennik kupić bo tańszy ten coś tam któraś pisała jakiś cośderm
nie pamiętam nazwy - na tablecie sobie zapisałam
a na ciemieniuszkę jest super taki specjalny żel zmięczający zdaje sie emolium z tej serii ewentualnie oilatum - musiałabym poszukać w apteczce bo po Michasiu mi zostało. W jego przypadku zwykła oliwka nie zdawała egzaminu. Jeszcze teraz potrai mu się ta ciemieniucha pojawić - ale to już chyba końcówka. Ponoć ma to po mnie hehe bo u mnie też mama długo z tym walczyła
ja przy okazji którejś wizyty u lekarza dostałam próbkę tego żelu - dla mnie genialny
tak to był żel zmiękczający na ciemieniuchę z serii emolium - już sobie przypomniałam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 15:48
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA więc co do kosmetyków to wiadomo że i tak każde dziecko inaczej może zareagować więc, trzeba po prostu przetestowac te najmniej uczulające i polecane, ja słucham moich położnych i przyjaciólek, one jednogłośnie polecają bepanthen na dupkę i popękane piersi, sudocrem TYLKO I WYŁĄCZNIE w sytacji odparzenia przez krótki czas, tak mówią położne i lekarze, gdyż jest to lek a nie kosmetyk, zawierający cynk, a wiele dzieci jest na niego uczulone wtedy zalecają alantan w razie odparzeń właśnie, oilatum to naturalny kosmetyk bez parabenów i slssów dlatego najrzadziej uczula dzieci (co nie znaczy ze nigdy, bo każdy kosmetyk uczula jakiś procent dzieci) ale tu uwaga jest oilatum niebieski - właśnie tylko w sytuacji na odparzenia i biały do codziennej pielęgnacji. Emolium uczulało wiele dzieci moich przyjaciólek.
Co do nosidełka Vikuś - to my będziemy używac chustę, ale nosidełko tommy też mamy i zamierzamy używać po 3 miesiącu.
Gratuluję udanych wizyt dziewczyny
Galanea takich ludzi z negatywną energią, wiecznie straszących i krytykujących innych należy omijać po prostu, to zła karma jak mówią)
evas, Galanea, MonikaS lubią tę wiadomość
-
vikus001 wrote:dziewczyny co myslicie o tych nosidlach? miala ktoras z was??? ja bardzo chce to zakupic i uprawiac marsze z mala ale kurcze czy te nosidla nie powinny byc zapinane jeszcze z tylu??? ja mam wrazenie jak by to mialo sie zsunac z ramion... http://allegro.pl/nosidlo-chicco-go-2014-nosidelko-3-5-9-kg-hit-i4089987233.html
dostałam bardzo podobne, tej samej firmy - jest tragiczne - wpija się w ramiona, zanim wyszłam z klatki wracałam po chustę -
nick nieaktualnyGalanea wrote:Wiecie co, nie znoszę ludzi, którzy ciągle czymś straszą. Zadzwonił kolega (któremu 2 miesiące temu urodziło się dziecko) do mojego faceta i z tekstem "Oj Krzysiu, co za masakra. Od dwóch miesięcy non stop ryk i sranie, mam dość, teraz Ciebie to czeka. Łóżeczka to nawet nie skręcaj, bo i tak nie będzie tam spać" i tego typu teksty cały czas
Mnie stresują takie komentarze, bo nie miałam jeszcze dziecka i nie wiem czego się spodziewać.
Tak samo było z innym kolegą jak zaszłam w ciążę: "Oj Martuś, poczekaj, a za chwilę będziesz się turlać, sikać co 5 minut, będziesz się pocić i w ogóle masakra Cię czeka"No jakoś póki co czuję się super, a że jego żonka się zaniedbała, to nie moja wina.
Wrrrr... Jak mi takie coś działa na nerwy.
Sorki za off-topic
Nie wiem czy czytałaś mój dzisiejszy post na temat nadgorliwej koleżanki która mnie nastawia na wszystko co najgorszeolać,nie pozostało nic innego
Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Powinny mieć podparcie na lędźwiach - takie noszenie nie jest super przyjemne a dzidzie szybko przybierająJa mam z babybjorn nosidło i byłam bardzo zadowolona - mam akurat takie od 1 dnia życia
vikus001, MonikaS lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A mi właśnie kurier dostarczył 3 ostatnie przesyłki z ubrankami dla Synka
Są cudowne, jak usiade do kompa to wrzucę zdjęcia
Ale stwierdzam, że muszę już skończyć z kupowaniem ubranek, bo już tyle tego mam, że chyba wszystkiego nawet nie użyje...Galanea, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
hej już jestem po wizycie i same dobre wieści bo szyjka trzyma i jest długa
cukrzycy ciążowej nie mam
a odnośnie tego bólu to lekarz stwierdził ze przez to ze tak mocno leci mi siara to będę mieć takie stawianie i bóle ale do póki po lekach ból przechodzi to jest ok, ale jeśli zacznie się jakieś lekkie plamienie bądź nie daj boże krwawienie to migiem na IP
vikus001, Galanea, Paula222, Mucha, weronikabp, Tusia84, MonikaS, monalisa, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyweronikabp wrote:
Idz Ty babo niedobrachcesz tu Natalke upasc jak prosiaczka
pozniej takjak pisalam, na przyczepce mnie bedziesz wiozla na porodowke
weronikabp, evas lubią tę wiadomość
-
O mamo! a ja dzisiaj zrobiłam na drugie oponki na słodko i jestem wściekła na siebie
bo tym się człowiek nie naje to na deser dobre i teraz jestem nienajedzona... a tu takie pyszności buuuu
Widziałyście kocyki te w stylu La Millou
http://www.mamissima.pl/product/search.html?query=kocyk&category_id=&limit=
Mi się nawet podoba połączenie tych materiałów ceny wysokie tam teraz wymyślili takie podkłady do przewijania
Zamówiłam jeden kocyk z połączenia tych tkanin jednak nie od nich tylko na allegro bo tam można je kupić o wiele tanieji o dziwo wybrałam połączenie takiej fuksji, że sama jestem w szoku ale moja córci mówi do mnie mamo mamy mieć dziewczynkę, a ty wszystko kupujesz szare, białe , beżowe trzeba coś różowego hehehe
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 16:52
Galanea, weronikabp, Mucha, evas lubią tę wiadomość