X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam inhalator tej firmy, chyba to dobra firma, a czy porwnywalas z wynikiem z normalnego termometru?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie jest porównanie odczytów z czoła z tymi z ust, odbytu czy pachwiny?
    Pomiary Termometrem czołowego Microlife są porównywalne z pomiarami doustnymi.

Pomiar odbytniczy jest niewiele wyższy od doustnego, a pomiar pachwinowy niewiele niższy.
    Pomiar temperatury pachwinowej jest najtrudniejszy, gdyż najbardziej na niego wpływa temperatura pokojowa.

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co kiedyś jak miałam rtęciowy jeszcze to mierzyłam ale nie chcę teraz skłamać.. wiem, że mój lekarz pediatra ma taki sam termometr i zawsze na wizytach mierzy nim.. i odczytuje wynik tak jak podaje nic nie dodając i nie ujmując.. ja takich elektronicznych innych pod pachę miałam kilka i nigdy nie byłam z nich zadowolona bo szybko właśnie coś z nimi działo i później się okazywało, że pokazują nieprawidłowo temperaturę.. a ten się sprawdza

Mucha, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    a kiedy masz wizytę?ja muszę czekać jeszcze 9 dni :/
    No dopiero właśnie co miałam tydzień temu, następna 17. Jak się coś dowiesz to daj znać

monaaa lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uciekam,, idę do wanny na kąpiel z moim ulubionym mlekiem czekoladowo-pistacjowym ;)
    od czasu ciąży kąpałam się w wannie aż 2 razy..tak tylko prysznic. zawsze lubiłam bardzo cieple kąpiele, wiem niekoniecznie zdrowe. w ciąży w cieplej, nie gorącej wodzie jest mi zimno..jaką temperaturę powinna mieć woda, czy zwracacie na to uwagę tak bardzo, czy wystarczy metoda "na łokieć"?
    w wannie pływa termometr-jak dla dzidziusia, ale boję się, że przesadzę z temperaturą wody..

ja chyba muszę mojego gina pogonić-wizyty nie co 4 tyg a może teraz co 3...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 22:20

81clk9i.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to masz mistrza w mierzeniu, ja mam dodanie ten sam termometr i przy temp. z rteciowego 38,5 tym bezdotykowym można zmierzyć od 37,3 do 39 w zależności czy płynnie przejedziesz nim z czoła na skron czy pol sekundy dluzej zmierzysz na czole badz tez na skroni, a wszystko zgodnie z instrukcją. Chyba drugi raz bym nie kupiła. Warto sprawdzić u kogoś jak ktoś ma zanim się kupi bo tani nie jest i jak widac trzeba umiec mierzyc. Ja mu juz srednio ufam niestety, a wydawal sie super. Teraz chyba bym kupila ten do ucha - bo nic nie wplywa na ta temp. tykko trzeba wiedziec czy dodac czy odjac te pol stopnia.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak co osoba to inna opinia, ja mam ten termometr, moi rodzice mają, siostra przy 3 dzieci i jak wspomniałam pediatra w gabinecie każde z nas jest z niego zadowolone.. :) ja za to nie byłam z termometru do ucha bo nie każdy to lubi a tym bardziej dzieci moje.. zawsze był przy tym płacz.. może takie maleństwo da sobie dokonać pomiaru w uchu jak śpi.. ale moje czym starsze tym bardziej tego nie lubiły.. a dla mnie do żadna przyjemność wkładać coś na siłę dziecku do ucha..ale tak jak mówię każda ma inne doświadczenia i co innego poleci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 22:47

weronikabp, sunset lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- właśnie z tej firmy chcę.:) Więc wezmę taki sam;P

Weronika no właśnie wiem, że maż jest z góry uznany za ojca(nawet były mąż w niektórych przypadkach:P), ale gdzieś to przeczytałam, że w dokumentach potrzebnych do szpitala jest akt...;/ Nie wiem co to za głupotki, na stronie szpitala nie ma nic o akcie.:)

A no i w końcu zrobiłam zakupy;) Już nie mogę się doczekać paczki, mam nadzieję, ze w piątek bedzie;) te śliczne kocyki, rożki, pieluszki...mmm:) Materacyk też wzięłam tak jak mowilyscie gryka, pianka, kokos(nie koks:P) :) Pochwalę się jak wszystko przyjdzie;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 22:54

Tusia84, weronikabp, sunset, Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam z niego bardzo zadowolona ale właśnie do czasu, nadal z niego korzystam ale już wiem jaki wentyl bezpieczenstwa zalozyc, kwestia wypracowania. W nocy najlepszy do mierzenia na snie, ale przy córce juz wiem jak sprawdzę ręką czy ma powyzej 38 czy nie.
    A ten do ucha to trzeba faktycznie włożyć? To chyba nie jest zbyt przyjemne, raczej myślałam że też bardziej bezdotykowy, niż ze trzeba gmerac w uchu.

c55fflw1uez1iz08.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam taki do ucha i tam taka specjalna końcówka jest i ją trzeba włożyć do ucha.. nie spotkałam się z bezdotykowym do ucha ale może dlatego że nie szukałam już nic do ucha po wcześniejszych doświadczeniach

Dobrej nocy dla wszystkich ja uciekam lulu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 23:08

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brat miał taki, że albo do ucha albo na czoło. I nie było to jakieś wielkie wkładanie do ucha, taka końcóweczka z 2cm max i nei całą się wkładało tylko leciutko.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejsza wizyta w Poz w Nereidzie b udana, full serwis za 380zl-usg wszystkie pomiary, ktg, test na paciorkowce pobrany, omowienie wynikow zrobionych w pon, wypisanie recept na leki na cisienie plus zwiekszenie dawki Euthoryxu na 75 oraz pobranie krwi na fosfataze alkaliczna bo w szpitalu na Polnej nie robia, ale odsylaja dalej do zrobienia wlasnie z gabinetu by upewnic sie na 100% ze choleostazy nie ma
    test na paciorkowce wczesniej zrobiony zapobiegawczo, bo przy nadcis moze byc wczesniejsze rozwiazane (rzucawka) wiec oki byc przeleczonym w razie czego w tym kierunku
    byl klopot z obrazem serduszka bo ono idealnie usytuowane jest pod moim pepkiem w zwiazku z duzym juz baby wiec stad ktg, ktore wyszlo ok
    Mala jak leze na plecach to jest b spokojna a jak na boczku to ma swoje akcje co potwierdzilo tylko ktg ;--)))
    w czasie ktg trwajacego 30min zasnelam :--)) i budzil mnie maz delikatnie
    teraz wg pomiaru Mala ma 1950g jest wiec co nosic-2kg jak 2 torebki cukru, slodki ciezar jednym slowem
    nast wizyta za 2 tyg a potem juz co tydz
    czujemy full spokoj psych w zw z dostepnoscia do ok diagnostyki plus profesjonalizm oraz mile podejscie mej ginki
    jak nie moglam juz zniesc swedzońska skory i bylam przerazona mozliwa choleostaza i jej skutkami dla mej Malej to poszlam do GP (rodzinny) i okazalo sie, ze nada specjal list od GP by w szpitalu mi laskawie pobrali krew na bilurbine i alat , aspat, fosfatze oraz ze na wynik nada 2/3 dni czekac..nic dodac nic ujac a tu od razu wynik w ciagu godz zrobiony a dostepny od 3pm
    Moja Mama po obejrzeniu fotek i filmu z sesji 3D stwierdzila ze Mala jest do meza podobna, a ja mowie wypraszam sobie , bo "z przodu" bedzie podobna do mnie.. jak to kobietka hi hi hi
    2m6o6rn.jpg
    9sa0qw.jpg
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia 2014, 23:30

monalisa, AISAK, Niesforna, sunset, weronikabp, excella, evas, Mucha, Tusia84, vikus001, Agusia2312, Nalka, monaaa, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Identyczny termometr dziś zakupiłam za 99,95 jest akurat teraz w promocji w aptece dr Max chyba.. Jutro sprawdzę nazwę. U mnie rodzinny też go ma, sióstr pielęgniarka od 3 lat używa poleca i jestega zadowolona. Ja dziś sprawdzałam z rteciowym I 0,2 roznicy tyloo. Owulacyjny z microlifa byl super.

weronikabp lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo zdjecia boskie ,rozczulajace az sie cieplo na sercu robi. Trzymam kciuki za wyniki napewno będą ok bo jak by inaczej. Raz jeszcze foto piękne mala slodziutką ma minke

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 kwietnia 2014, 23:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na SR polozna mówiła, że akt małżeństwa trzeba miec w przypadku, gdy rodzi sie w innej miejscowości niż brało sie ślub. Jeśli w tej samej, to nie ma potrzeby, bo są w stanie stwierdzić kto jest mężem-ojcem przy rejestracji dziecka w urzędzie.

nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo - zdjęcia boskie się wzruszylam :-)) cudowna Mała :-))) moja mnie właśnie obudziła, tak mi brzuch faluje ze sie znowu popłakałam :-)
    Dobrego dnia kochane.

czekajajaca, Tusia84, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki :) Wczoraj znów nie miałam czasu na forum, bo 8 godzin spędziliśmy z Moim w ogrodzie, ogarniając go po zimie - kwiatki sadziliśmy, trawę pielęgnowaliśmy, przycinaliśmy itp. Aż mnie dziw brał, że dałam radę tyle godzin i ani mnie brzuch nie bolał, ani kręgosłup, ani się mały w wątrobę nie wbijał :) Ale o 21 padliśmy w łóżku ;)

Dziś dzień odpoczynku i dalszego ogarniania wyprawki dla Małego. Mam już w koszyku ten termometr Microlife, ale zastanawia mnie kwestia kremu z filtrem. Przecież nasze dzieciaczki urodzą się na lato, wiadomo, że na słońce bezpośrednio nie będę Małego wystawiać, ale jednak krem z filtrem wydaje mi się koniecznością. I teraz - jaki kupujecie????

P.S. Zaczęłam dziś 30ty tydzień ciąży... Jak ten czas leci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 07:56

evas, weronikabp, czekajajaca, Niesforna, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, a propo kremu z filtrem. Bo też mialam kupić. Wyczytałam ze.tak małych dzieci nie powinno sie smarować, tylko trzymać w cieniu albo prykrywać pieluszką.
    Ale.nie wiem ile w tym prawdy,doświadczenia nie mam, syna rodziłam we wrześniu i nie potrzebowałam tego typu kosmetyków.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 08:13

weronikabp lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella, oczywiście, że takie maluchy należy trzymać w cieniu, ale jednak słońca w lecie nie unikniemy... Wiesz - przenosisz dziecko, jedzie w wózku itp, ciągle na niego promienie mogą padać.

Koleżanka przed chwilą poleciła mi coś takiego - można stosować już u niemowlaków:
    http://www.zdrowieapteka.pl/mleczko-ochronne-spf-50.html

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 kwietnia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka na szkole rodzenia i na warsztatach mówiono aby nie używac żadnych kremów na twarz chyba że w zimę, kiedy jest temperatura minusowa, a latem tylko jeśli jesteśmy na przykład na wakacjach i cały dzień spędzamy na dworzu, nawet godziny szczytu czyli pomiędzy 11 - 14, a tak normalnie spacerować poza godzinami szczytu z parasolką, skóra musi odddychać, wytwarzać gruczoły, potrzebuje do tego wit D ze słoneczka, podkreslali to bardzo mocno aby nie smarować dzieci, to samo z ciałkiem po kąpieli, jesli skóra nie jest sucha to niczym nie smarować, bo skóra noworodka rozwija się, tworzy ph i gruczoly i nie można jej zapychać niczym tłustym. W ogóle zwrócili uwagę abyśmy my również nie przesadzali z filtrami, bo przeginamy w druga stronę używając na co dzień wysokich faktorów, w ten sposób wit d nie ma do nas dostępu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2014, 08:42

Modelka, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 725 726 727 728 729 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ