X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mi wyślij.;P

Akurat weszłam się pożalić i trafiłam na temat. O 14 dzwoniłam do męża i pytałam gdzie jest. No już wraca, zamontuje sobie baterie do maszyny, skoczy po mięsko i będzie w domu. Powiedziałam mu, że się zdrzemnę i odkurzymy razem jak przyjdzie, zrobimy obiad... I wiecie co? Właśnie skończyłam jeść szpinak z ziemniakami, bo na mięso się nie doczekałam. Bo on myślał, że ja sobie dłużej pośpię...no bez przesady. Wściekłam się, bo on jak coś robi to nie liczy się z tym że ktoś czeka, mógłby mnie chociaż poinformować to już bym dawno sama po to mięso poszła...
    I też może się wydawać, że dobrze że pracuje i się stara itp. Ale znam go i wiem, że sam sobie często niepotrzebną robotę dodaje bo jest przekonany, że tylko on zrobi tak jak trzeba. No jak ostatnio on będzie jechał po pana, który u niego pracuje i go wiózł na stadion, bo pan miał na stadionie obsługiwać maszynę. Ale to, że pan mieszka 15 minut od stadionu piechotą do niego nie trafia- my mamy do tego pana 20 minut autem, 5minut na stadion, i 15 do domu. Ale co tam, bo on musi pokazać panu jak ma ustawić podnośnik... CO tam, że to najpierw operatorzy kamer powiedzą mojemu mężowi, a pan będzie stał obok. On musi mu to powiedzieć i tyle...;/

weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Dziewczyny, ja nie mam nic przeciwko, że on pracuje w tygodniu od rana do wieczora. Przy czym muszę powiedzieć, że mój pracuje fizycznie, a nie za biurkiem. Wkłada całą swoją energie w pracę i żeby jeszcze adekwatne pieniądze zarabiał, to bym nic nie powiedziała. Nie musi siedzieć ze mną w domu i trzymać mnie za rączkę, sama sobie świetnie radzę. Ale jak nadchodzi weekend to chciałabym, żeby poświęcił mi trochę czasu. Poza tym też ma chyba jakieś obowiązki w domu....
    Ja też pracuje normalnie na dwa etaty, ale weekend chce mieć go przy sobie jeśli jest na miejscu.
    Jak już musi pracować w sobotę to niech pracuje, ale nie do 21. No bez przesady. A kiedy będzie odpoczywał???
    Jak się tak zacharuje to w wieku 45 lat wysiądzie mu kręgosłup i będzie leżał w łóżku i robił pod siebie.???
    Weekend jest po to żeby odpocząć i pobyć z rodziną. Takie jest moje zdanie. Pieniądze pieniędzmi, cel celem, ale ja chcę dożyć z moim mężem starości i nie chcę, żeby tak poświęcał swojego zdrowia.
    No i słusznie kochana ja to samo powiedziałam, że zdrowie i nasz czas sa najwazniejsze a nie to czy bedziemy mieli lepszy samochód lub wiekszy dom. ;) rozmawiać trzeba rozmawiać :))

Tusiu i Natali - zdrowia, oby już żadnej z nas do porodu nic poważnego nie złapało.

NataliaK, Tusia84, alexast lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się po całym tygodniu ;) strasznie ciężko was nadrobić mam nadzieję że wszystko jednak jest dobrze.
    Mnie w czwartek strasznie brzuch twardnial i to regularnie w piątek poszłam do położnej i ta odeslala mnie do większego szpitala,tam stwierdzili ze to skurcze b-h. Jednak po konsultacji z innym lekarzem zostawili mnie na noc.dziś zrobili usg i okazało się ze mała za wolno rośnie ( na usg z pomiarów wynika 29*5 a nie 30+2 więc wydaje mi się ze jest pp prostu melodsza jednak oni tego nie dopuszczają) i ktg które jest dobre a nie idealne. Więc czekają mnie jeszcze 2 wizyty by spr ktg i dodatkowe usg za 2 tyg. I jeśli nadal będzie za mala podadzą nam sterydy na płuca. eh czasami nie rozumiem ich podejścia ale na szczęście potraktowali mnie poważnie a nie zbyli chociaż wiem na czym stoimy ..

MonikaS, nutka, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes pewna, ze usg wyszlo na 29t5d, a wg om 30t2d powinno byc? To tylko 3 dni roznicy, wiec chyba nie powod do stwierdzenia, ze za wolno rosnie...chyba ze wczesniej byla zawsze duzo wieksza i malo przyrosla? A ktg to niech sprawdzaja, dobrze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia Alexast i Evas - zdrówka kochane!
    Evas - ja codziennie robie kisielek z dóch łyżeczek lnu mielonego, dostaniesz go u Iwonki w przystanku na zdrowie, do tego tak jak mówiła Natka wywar ze śliwek i kupki idą :) a jak nie idą to ostatecznie czopek glicerynowy w szpitalu stosowałam, u nas lewatywy nie robią, tylko właśnie czopek ewentualnie i syropki.

Biorę się zdrowe ciasto, z mąki orkiszowej, miodu, słonecznika, powiem Wam że jest tak pyszne, ze pewnie do jutra nie zostanie, dostałam właśnie przepis więc do dzieła. Polecam bo jest zdrowe i zaspakaja potrzebę słodkiego :)[
    [/QUOTEhttp://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/] t jest napisane ze siemia lnianego nie wolno pić przed 34 tyg bo wywoluje skurcze macicy]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:20

sunset lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    weronikabp wrote:
    Natalia Alexast i Evas - zdrówka kochane!
    Evas - ja codziennie robie kisielek z dóch łyżeczek lnu mielonego, dostaniesz go u Iwonki w przystanku na zdrowie, do tego tak jak mówiła Natka wywar ze śliwek i kupki idą :) a jak nie idą to ostatecznie czopek glicerynowy w szpitalu stosowałam, u nas lewatywy nie robią, tylko właśnie czopek ewentualnie i syropki.

Biorę się zdrowe ciasto, z mąki orkiszowej, miodu, słonecznika, powiem Wam że jest tak pyszne, ze pewnie do jutra nie zostanie, dostałam właśnie przepis więc do dzieła. Polecam bo jest zdrowe i zaspakaja potrzebę słodkiego :)[
    [/QUOTEhttp://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/] t jest napisane ze siemia lnianego nie wolno pić przed 34 tyg bo wywoluje skurcze macicy]
    siemie lniane to zupełnie co innego niż len mielony o którym pisałam. Poczytaj sobie. :) len mielony jest zawsze zdrowy i polecany aby spozywac odrobinę codziennie, moja ginekolog jak najbardziej namawia do spozywania go w trakcie ciązy i nie tylko, na szkole rodzenia to samo, na warsztatach również, więc na pewno len mielony nikomu nie szkodzi. Oczywiście w odowiedniej ilości, jak wszystko.

monalisa, NataliaK lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam więc my też dziś na zakupach do malego i kupa kasy i jeszcze wszystkiego nie ma, kupiliśmy łóżeczko drewniane+materac+pokrowiec+klin, butelki, podgrzewacz, troszkę ciuszków moją wyprawkę do szpitala i inne potrzebne rzeczy. a jak wszystkie wstawiłyście zdjęcia to ja też, oraz zdjęcie łóżeczka no i ciasteczek ryzówo-kokosowych które dziś mui mój mąż upiekł:) a ja je zajadająć pomagałam łóżeczko skręcać:)
    94f3e9a374780ebemed.jpg
    u nas 1 Października będzie 3 rocznica ślubu :)
    060a01dc842912b3med.jpg
    fd042963d4a1685dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:36

monalisa, NataliaK, weronikabp, AISAK, Tusia84, nutka, excella, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aausia2312 ale laska z ciebie

Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika zle odczytalam siemie lniane przed zajściemw ciążę bralismy z mezem on na żołądek ja na zaparcia :)
    A powrócę do śmierdzącego tematu ja mialam lewatywe przy obu porodach i teraz tez poproszę co by smierdzacej niespodzianki nie bylo. I pielęgniarki mi odpuszcza pytania typu "stolec byl?" Po lewatywie nie ma nacisku na stolec ze strony lekarzy wiadomo jie przez tydzien ale te 3-4 dni i dobrze bo krocze szyte i wez tu idz na toalete teraz ani siasc ani sie wyróżnić brryy ałaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:42

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale apetytu narobilas mi mniammm. Łóżeczko ladne z obloczkami i nie dowidze co tam jest jeszcze

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczna kochająca się z Was para :-)
    Kącik dla maluszka tej fajny no i ciasteczka :-) mniam, moje ciasto tez wyszlo fajne, choć mąż od zdrowych ciast zdecydowanie woli czekoladowe brownie :-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tam jest żyrafka a na górze chmurki:) no zdjecie z telefonu troche niewyraźne, na żywo bardzo ładnie wygląda:) Laska to ja byłam heh ciekawe jak bedzie po porodzie :D

No ciasteczka sie pyszne :) Polecam :) kleik ryżowy i wiórki kokosowe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:48

NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nie wiem skad takie info chociazby o siemieniu lnianym, mi lekarz kazal od czasu do czasu brac oslonowo na zoladek, aby troche zmniejszyc zgage Oraz uzywac w razie boli zoladka. Dziwne. Idac tym tropem niedlugo bedziemy sie baly zjesc wielozbozowy chleb bo wiadomo ze poprawia perystaltyke :D

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj m poszedl na mecz dzis gramy z Jagiellonią :) mnie mecze jakoś nie pociagaja ale moich mężczyzn tak. Laura z moją siostra w kinie mama je zabrala wiec zostalam sama z psiną. Nic ide sie kąpać poleniuchowac i poczytać 50 twarzy Greya tylko winko by sie przydało ale na to musze jeszczepoczekać :)

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka - ja melduję się codziennie wieczorem bo przez dzień nie mam czasu :-) Dużo pracy mam koło domu i mam nadzieję, że nie zaszkodziło to mojej szyjce :-)
    Jutro 28 tydz a w poniedziałek wizyta u gina :-)Do porodu zostało 85 dni więc stwierdziłam że pomału kompletować torbę do porodu :-) Spakuję ją w połowie maja ale już musze do niej kupić rzeczy :-) I teraz mam mętlik co mi będzie potrzebne ? Szlafrok, 2 koszule nocne z opcją karmienia, jedna do porodu, klapki, duże podpaski, wkładki laktacyjne, majtki po porodzie, kosmetyki, stanik do karmienia,ciuszki dal dziecka, pielucha tetrowa, pampersy coś jeszcze ? Może mi się za chwilkę coś przypomni :-)

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Monalisa nie wiem skad takie info chociazby o siemieniu lnianym, mi lekarz kazal od czasu do czasu brac oslonowo na zoladek, aby troche zmniejszyc zgage Oraz uzywac w razie boli zoladka. Dziwne. Idac tym tropem niedlugo bedziemy sie baly zjesc wielozbozowy chleb bo wiadomo ze poprawia perystaltyke :D
    Tak wycytalam kiedyś w necie wlasnie i moj gin jak zaszlam w ciążę kazal odstawić bo wszędzie chodze z lista lekow jakie biore tzn.bralam bo teraz na SM nawet nie biore nic i choroba jak narazie nie postępuje, mialam 2 rzuty od września i oby tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:54

bontbhr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Jestes pewna, ze usg wyszlo na 29t5d, a wg om 30t2d powinno byc? To tylko 3 dni roznicy, wiec chyba nie powod do stwierdzenia, ze za wolno rosnie...chyba ze wczesniej byla zawsze duzo wieksza i malo przyrosla? A ktg to niech sprawdzaja, dobrze.
    Z om wychodzi termin na 17 więc 5 dni różnicy 29+5 z pomiarów dzisiejszych i 2 tyg temu. A datę wyznaczyli mi na 2 usg i twardo si. Jej trzymają. Bo wagowo jest ok niecałe 1400 . Ostatnio usg robiła tą sama babka i wszystko było dla niej ok...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/ tak tu tez jest napisane

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel owu kazda może miec inaczej i jak pisze kambel to tylko 3 dni ale bardzo dobrze ze was badaja ,a nie odeslali z kwitkiem jak nie raz sie zdążają przypadki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:00

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy to mi 11 lat temu robili :-( i to takie było obrzydliwe babka wkładała mi rurkę do dup. i wieszała mydliny na tym co kroplówkę - bleee musiałam leżeć aż całe to zejdzie - jak sobie to przypomniałam to od razu mi gorzej !!!!!!

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ