WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mi wyślij.;P

Akurat weszłam się pożalić i trafiłam na temat. O 14 dzwoniłam do męża i pytałam gdzie jest. No już wraca, zamontuje sobie baterie do maszyny, skoczy po mięsko i będzie w domu. Powiedziałam mu, że się zdrzemnę i odkurzymy razem jak przyjdzie, zrobimy obiad... I wiecie co? Właśnie skończyłam jeść szpinak z ziemniakami, bo na mięso się nie doczekałam. Bo on myślał, że ja sobie dłużej pośpię...no bez przesady. Wściekłam się, bo on jak coś robi to nie liczy się z tym że ktoś czeka, mógłby mnie chociaż poinformować to już bym dawno sama po to mięso poszła...
    I też może się wydawać, że dobrze że pracuje i się stara itp. Ale znam go i wiem, że sam sobie często niepotrzebną robotę dodaje bo jest przekonany, że tylko on zrobi tak jak trzeba. No jak ostatnio on będzie jechał po pana, który u niego pracuje i go wiózł na stadion, bo pan miał na stadionie obsługiwać maszynę. Ale to, że pan mieszka 15 minut od stadionu piechotą do niego nie trafia- my mamy do tego pana 20 minut autem, 5minut na stadion, i 15 do domu. Ale co tam, bo on musi pokazać panu jak ma ustawić podnośnik... CO tam, że to najpierw operatorzy kamer powiedzą mojemu mężowi, a pan będzie stał obok. On musi mu to powiedzieć i tyle...;/

weronikabp, alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Dziewczyny, ja nie mam nic przeciwko, że on pracuje w tygodniu od rana do wieczora. Przy czym muszę powiedzieć, że mój pracuje fizycznie, a nie za biurkiem. Wkłada całą swoją energie w pracę i żeby jeszcze adekwatne pieniądze zarabiał, to bym nic nie powiedziała. Nie musi siedzieć ze mną w domu i trzymać mnie za rączkę, sama sobie świetnie radzę. Ale jak nadchodzi weekend to chciałabym, żeby poświęcił mi trochę czasu. Poza tym też ma chyba jakieś obowiązki w domu....
    Ja też pracuje normalnie na dwa etaty, ale weekend chce mieć go przy sobie jeśli jest na miejscu.
    Jak już musi pracować w sobotę to niech pracuje, ale nie do 21. No bez przesady. A kiedy będzie odpoczywał???
    Jak się tak zacharuje to w wieku 45 lat wysiądzie mu kręgosłup i będzie leżał w łóżku i robił pod siebie.???
    Weekend jest po to żeby odpocząć i pobyć z rodziną. Takie jest moje zdanie. Pieniądze pieniędzmi, cel celem, ale ja chcę dożyć z moim mężem starości i nie chcę, żeby tak poświęcał swojego zdrowia.
    No i słusznie kochana ja to samo powiedziałam, że zdrowie i nasz czas sa najwazniejsze a nie to czy bedziemy mieli lepszy samochód lub wiekszy dom. ;) rozmawiać trzeba rozmawiać :))

Tusiu i Natali - zdrowia, oby już żadnej z nas do porodu nic poważnego nie złapało.

NataliaK, Tusia84, alexast lubią tę wiadomość

• kambel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny melduję się po całym tygodniu ;) strasznie ciężko was nadrobić mam nadzieję że wszystko jednak jest dobrze.
    Mnie w czwartek strasznie brzuch twardnial i to regularnie w piątek poszłam do położnej i ta odeslala mnie do większego szpitala,tam stwierdzili ze to skurcze b-h. Jednak po konsultacji z innym lekarzem zostawili mnie na noc.dziś zrobili usg i okazało się ze mała za wolno rośnie ( na usg z pomiarów wynika 29*5 a nie 30+2 więc wydaje mi się ze jest pp prostu melodsza jednak oni tego nie dopuszczają) i ktg które jest dobre a nie idealne. Więc czekają mnie jeszcze 2 wizyty by spr ktg i dodatkowe usg za 2 tyg. I jeśli nadal będzie za mala podadzą nam sterydy na płuca. eh czasami nie rozumiem ich podejścia ale na szczęście potraktowali mnie poważnie a nie zbyli chociaż wiem na czym stoimy ..

MonikaS, nutka, monalisa, weronikabp lubią tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestes pewna, ze usg wyszlo na 29t5d, a wg om 30t2d powinno byc? To tylko 3 dni roznicy, wiec chyba nie powod do stwierdzenia, ze za wolno rosnie...chyba ze wczesniej byla zawsze duzo wieksza i malo przyrosla? A ktg to niech sprawdzaja, dobrze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia Alexast i Evas - zdrówka kochane!
    Evas - ja codziennie robie kisielek z dóch łyżeczek lnu mielonego, dostaniesz go u Iwonki w przystanku na zdrowie, do tego tak jak mówiła Natka wywar ze śliwek i kupki idą :) a jak nie idą to ostatecznie czopek glicerynowy w szpitalu stosowałam, u nas lewatywy nie robią, tylko właśnie czopek ewentualnie i syropki.

Biorę się zdrowe ciasto, z mąki orkiszowej, miodu, słonecznika, powiem Wam że jest tak pyszne, ze pewnie do jutra nie zostanie, dostałam właśnie przepis więc do dzieła. Polecam bo jest zdrowe i zaspakaja potrzebę słodkiego :)[
    [/QUOTEhttp://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/] t jest napisane ze siemia lnianego nie wolno pić przed 34 tyg bo wywoluje skurcze macicy]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:20

sunset lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    weronikabp wrote:
    Natalia Alexast i Evas - zdrówka kochane!
    Evas - ja codziennie robie kisielek z dóch łyżeczek lnu mielonego, dostaniesz go u Iwonki w przystanku na zdrowie, do tego tak jak mówiła Natka wywar ze śliwek i kupki idą :) a jak nie idą to ostatecznie czopek glicerynowy w szpitalu stosowałam, u nas lewatywy nie robią, tylko właśnie czopek ewentualnie i syropki.

Biorę się zdrowe ciasto, z mąki orkiszowej, miodu, słonecznika, powiem Wam że jest tak pyszne, ze pewnie do jutra nie zostanie, dostałam właśnie przepis więc do dzieła. Polecam bo jest zdrowe i zaspakaja potrzebę słodkiego :)[
    [/QUOTEhttp://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/] t jest napisane ze siemia lnianego nie wolno pić przed 34 tyg bo wywoluje skurcze macicy]
    siemie lniane to zupełnie co innego niż len mielony o którym pisałam. Poczytaj sobie. :) len mielony jest zawsze zdrowy i polecany aby spozywac odrobinę codziennie, moja ginekolog jak najbardziej namawia do spozywania go w trakcie ciązy i nie tylko, na szkole rodzenia to samo, na warsztatach również, więc na pewno len mielony nikomu nie szkodzi. Oczywiście w odowiedniej ilości, jak wszystko.

monalisa, NataliaK lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam więc my też dziś na zakupach do malego i kupa kasy i jeszcze wszystkiego nie ma, kupiliśmy łóżeczko drewniane+materac+pokrowiec+klin, butelki, podgrzewacz, troszkę ciuszków moją wyprawkę do szpitala i inne potrzebne rzeczy. a jak wszystkie wstawiłyście zdjęcia to ja też, oraz zdjęcie łóżeczka no i ciasteczek ryzówo-kokosowych które dziś mui mój mąż upiekł:) a ja je zajadająć pomagałam łóżeczko skręcać:)
    94f3e9a374780ebemed.jpg
    u nas 1 Października będzie 3 rocznica ślubu :)
    060a01dc842912b3med.jpg
    fd042963d4a1685dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:36

monalisa, NataliaK, weronikabp, AISAK, Tusia84, nutka, excella, Nalka, Martynika lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aausia2312 ale laska z ciebie

Agusia2312, Martynika lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika zle odczytalam siemie lniane przed zajściemw ciążę bralismy z mezem on na żołądek ja na zaparcia :)
    A powrócę do śmierdzącego tematu ja mialam lewatywe przy obu porodach i teraz tez poproszę co by smierdzacej niespodzianki nie bylo. I pielęgniarki mi odpuszcza pytania typu "stolec byl?" Po lewatywie nie ma nacisku na stolec ze strony lekarzy wiadomo jie przez tydzien ale te 3-4 dni i dobrze bo krocze szyte i wez tu idz na toalete teraz ani siasc ani sie wyróżnić brryy ałaaa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:42

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ale apetytu narobilas mi mniammm. Łóżeczko ladne z obloczkami i nie dowidze co tam jest jeszcze

Agusia2312 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia śliczna kochająca się z Was para :-)
    Kącik dla maluszka tej fajny no i ciasteczka :-) mniam, moje ciasto tez wyszlo fajne, choć mąż od zdrowych ciast zdecydowanie woli czekoladowe brownie :-)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tam jest żyrafka a na górze chmurki:) no zdjecie z telefonu troche niewyraźne, na żywo bardzo ładnie wygląda:) Laska to ja byłam heh ciekawe jak bedzie po porodzie :D

No ciasteczka sie pyszne :) Polecam :) kleik ryżowy i wiórki kokosowe;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:48

NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa nie wiem skad takie info chociazby o siemieniu lnianym, mi lekarz kazal od czasu do czasu brac oslonowo na zoladek, aby troche zmniejszyc zgage Oraz uzywac w razie boli zoladka. Dziwne. Idac tym tropem niedlugo bedziemy sie baly zjesc wielozbozowy chleb bo wiadomo ze poprawia perystaltyke :D

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj m poszedl na mecz dzis gramy z Jagiellonią :) mnie mecze jakoś nie pociagaja ale moich mężczyzn tak. Laura z moją siostra w kinie mama je zabrala wiec zostalam sama z psiną. Nic ide sie kąpać poleniuchowac i poczytać 50 twarzy Greya tylko winko by sie przydało ale na to musze jeszczepoczekać :)

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka - ja melduję się codziennie wieczorem bo przez dzień nie mam czasu :-) Dużo pracy mam koło domu i mam nadzieję, że nie zaszkodziło to mojej szyjce :-)
    Jutro 28 tydz a w poniedziałek wizyta u gina :-)Do porodu zostało 85 dni więc stwierdziłam że pomału kompletować torbę do porodu :-) Spakuję ją w połowie maja ale już musze do niej kupić rzeczy :-) I teraz mam mętlik co mi będzie potrzebne ? Szlafrok, 2 koszule nocne z opcją karmienia, jedna do porodu, klapki, duże podpaski, wkładki laktacyjne, majtki po porodzie, kosmetyki, stanik do karmienia,ciuszki dal dziecka, pielucha tetrowa, pampersy coś jeszcze ? Może mi się za chwilkę coś przypomni :-)

monalisa lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Monalisa nie wiem skad takie info chociazby o siemieniu lnianym, mi lekarz kazal od czasu do czasu brac oslonowo na zoladek, aby troche zmniejszyc zgage Oraz uzywac w razie boli zoladka. Dziwne. Idac tym tropem niedlugo bedziemy sie baly zjesc wielozbozowy chleb bo wiadomo ze poprawia perystaltyke :D
    Tak wycytalam kiedyś w necie wlasnie i moj gin jak zaszlam w ciążę kazal odstawić bo wszędzie chodze z lista lekow jakie biore tzn.bralam bo teraz na SM nawet nie biore nic i choroba jak narazie nie postępuje, mialam 2 rzuty od września i oby tak dalej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 19:54

bontbhr.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Jestes pewna, ze usg wyszlo na 29t5d, a wg om 30t2d powinno byc? To tylko 3 dni roznicy, wiec chyba nie powod do stwierdzenia, ze za wolno rosnie...chyba ze wczesniej byla zawsze duzo wieksza i malo przyrosla? A ktg to niech sprawdzaja, dobrze.
    Z om wychodzi termin na 17 więc 5 dni różnicy 29+5 z pomiarów dzisiejszych i 2 tyg temu. A datę wyznaczyli mi na 2 usg i twardo si. Jej trzymają. Bo wagowo jest ok niecałe 1400 . Ostatnio usg robiła tą sama babka i wszystko było dla niej ok...

relgio4pk3pt9z4w.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK http://www.netmama.pl/magazyn/porod/zlagodzic-bole-porodowe/siemie-lniane-domowy-sposob-przygotowania-do-porodu/ tak tu tez jest napisane

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kambel owu kazda może miec inaczej i jak pisze kambel to tylko 3 dni ale bardzo dobrze ze was badaja ,a nie odeslali z kwitkiem jak nie raz sie zdążają przypadki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:00

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lewatywy to mi 11 lat temu robili :-( i to takie było obrzydliwe babka wkładała mi rurkę do dup. i wieszała mydliny na tym co kroplówkę - bleee musiałam leżeć aż całe to zejdzie - jak sobie to przypomniałam to od razu mi gorzej !!!!!!

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 743 744 745 746 747 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ