X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kambel wrote:
    Z om wychodzi termin na 17 więc 5 dni różnicy 29+5 z pomiarów dzisiejszych i 2 tyg temu. A datę wyznaczyli mi na 2 usg i twardo si. Jej trzymają. Bo wagowo jest ok niecałe 1400 . Ostatnio usg robiła tą sama babka i wszystko było dla niej ok...

Bierz pod uwage tez blad pomiaru i inne kwestie :) u mnie pomiary wychodza niektore o tydzien mniejsze,niektore wieksze,a jest ok. Na podstawie 1 genetycznego badania tp mam na 3 czerwca a wg om na 2 czerwca i tego sie trzymaja. Zauwazylam tez ze jak chodze do dwoch lekarzy to jednemu wychodzi co innego,drugiemu tez. Nie martw sie :)

Monalisa ja tam sie slucham dalej lekarza i pije od czasu do czasu a skurczy jakichkolwiek czy twardnienia brak totalny.

monalisa lubi tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu dziewczyny właśnie zdałam sobie sprawę że poród już prawie tuż tuż a ja prawie nic nie mam AAAAA!!!!!! No musze działać i to ostro a tu remont w pełni - kurz, brud - masakra gdzie ja to trzymać będę ! Od poniedziałku gonię męża do szybkiego remontu :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Co do lewatywy to mi 11 lat temu robili :-( i to takie było obrzydliwe babka wkładała mi rurkę do dup. i wieszała mydliny na tym co kroplówkę - bleee musiałam leżeć aż całe to zejdzie - jak sobie to przypomniałam to od razu mi gorzej !!!!!!

Teraz lewatywa wyglada troche inaczej, jest butelka z aplikatorem i po prostu to wciskaja ;-) nie jest tak zle,naprawde tzn nic przyjemnego ale da sie przezyc. Na mnie beda musieli dac cos innego bo lewatywa nie dziala hehe ;-)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa24 chusteczki nawilżone i kremik do pupci, majtki z siateczki. U nas szlafrok dają szpitalny i koszule do porodu po porodzie mozesz swoje założyć , a i stanika nie wolno zakladac w pierwszych dwóch dobach pewnie dlatego zeby czasem nie zablokować kanałów fiszbinami albo co? Nie wiem musze zapytać gin w poniedziałek.

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    Topa24 chusteczki nawilżone i kremik do pupci, majtki z siateczki. U nas szlafrok dają szpitalny i koszule do porodu po porodzie mozesz swoje założyć , a i stanika nie wolno zakladac w pierwszych dwóch dobach pewnie dlatego zeby czasem nie zablokować kanałów fiszbinami albo co? Nie wiem musze zapytać gin w poniedziałek.
    Dzięki :-) Pewnie wiele rzeczy mi się jeszcze nasunie :-) Chyba zacznę pisac jakas listę w swoim kalendarzu :-) Ja na poczatek kupię taki stanik bez fiszbinów i miękki - taki miałam przy Oliwce i był super

zem3i09keg891u11.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK to super ze nie miewasz napięć ;) ja nietey mam i pomimo Asparginu 4x2 i nospy to miewam kilka razy dziennie nie zawsze nolesne na szczęście :)
    A co do lewatywy to musze sama sie zaopatrzyć w ten aplikator z miksturą?

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, to co jak mleko będzie ciekło? Przeciez na koszuli nie zamocuję wkładek laktacyjnych?
    Ja też muszę się wziąć za te koszule, staniki, szlafrok. Podkłady poporodowe, wkładki laktacyjne, majtki siateczkowe mam... Co jeszcze?
    U nas nie dają koszuli, więc musze kupić 3. Mówia, żeby na poród wziąć taką, co nie będzie szkoda wyrzucić- ale z drugiej strony musi być rozpinana u góry, żeby dziecko na peirsi położyć i ew. jak będzie możliwość to przystawić... Więc i tak muszę kupić nową.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam taki Baby ono vos na wzór sportowego myślę ze sie sprawdzi

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    NataliaK to super ze nie miewasz napięć ;) ja nietey mam i pomimo Asparginu 4x2 i nospy to miewam kilka razy dziennie nie zawsze nolesne na szczęście :)
    A co do lewatywy to musze sama sie zaopatrzyć w ten aplikator z miksturą?

Nigdy nie spotkalam sie z tym ze do szpitala przychodzi sie w wlasna lewatywa :D naprawde,pierwsze slysze. Butelki z aplikatorem powinny byc na kazdym oddziale.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie słyszałam że inaczej wygląda lewatywa :-)
    W poniedziałek będę u kuzynki która rodziła miesiąc temu w tym szpitalu co ja też będę rodzić to popytam co i jak :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja tez muszę kupić i mieć 3 szt :-) Bo ja w domu mimo że mam pidżamy to uwielbiam spać w podkoszulkach :-) A do porodu tak nie pójdę heheheh

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja coś słyszałam że można samemu kupić lewatywę i sobie samemu zrobić
    A rożki jakie kupujecie ? Te z wkładem twardym czy miękkie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:19

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A ja coś słyszałam że można samemu kupić lewatywę i sobie samemu zrobić

Wszystko mozna, bez recepty, enema kosztuje jakies 8-10 zl. Mozna zrobic w domu, przed szpitalem.

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, trzeba się za to wziąć, bo czas leci;P Teoretycznie to jeden wieczór przed komputerem i za dwa dni kurier przynosi wszystko, co miało być, ale lepiej nie robić tego na szybko:P Więc teraz w kwietniu muszę się skupić na sobie i rzeczach potrzebnych dla mnie.:)

Rożek kupiłam z wkładem i podusią. Można i wkład i podusię wyjąć, a potem może zostać do wózeczka zestaw;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:20

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja jak rodzilam dzieci w klinice Św.Rodziny w Poznaniu to nie pozwalali staników. pieluche tetrowa kazali pod koszula mieć i pamiętam jak pokarm zaschnol i sie przykleila pielucha do moich popekanych brodawek w nocy to myślałam ze sie posram z bolu jak odklejac miałam bo pielęgniarki dziecido karmienia przywiózly. Potem nosilysmy tylko ich koszule jak byly takie mądre i nie kazał i po kilka zesmy zmieniały razy dziennie. To byla porażka naprawdę ciągle żółte sztywne plamy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:24

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa dopytam o to na sr.:) Na szczęscie idę do takiej przy szpitalu, więc będą wiedzieć;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do kąpieli wanna pełna :)

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja tym razem rodzic będę w innym szpitalu bo z tego co slyszalam to nic się wtej kwestii nie zmieniło ani majtek ani biustonoszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2014, 20:28

bontbhr.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do porodu kupię taką zwykłą
    http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-xxl-i4049745275.html

zem3i09keg891u11.png
  • kambel Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja się staram nie martwić na zapas :) ale niestety co kraj to obyczaj i mają swoje zasady :)

NataliaK lubi tę wiadomość

relgio4pk3pt9z4w.png
‹‹ 744 745 746 747 748 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ