WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Edyta84 Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie też czasami swędzi skóra na brzuchu i na piersiach, ale odbieram to jako oznaka rozciągającej się skóry, czyżbym źle myślala?

zem3uay3xx6j8vr3.png

bhywdf9hafr8cbn5.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika kiepska sprawa z tym kurierem ;/ mam nadzieje ze jakoś się da to załatwić, napewno mało nie daliście za telewizor szkoda by było kasy...

Vikuss czekamy na zdjęcia z sesji:)

Tusia śliczny kocyk, jak będę na kompie wkleję mój :)
    Mucha trzymam kciuku daj znać po wizycie.

Co do smoczka to my też mamy kupiony :)
    Edyta mnie też czasem swędzi skóra na brzuchu:) wg mnie to od rozciągającej się skóry ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 19:41

Tusia84 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agusia sama czekam na fotki z niecierpliwoscia:))) sluchajcie a efektem tej rozciagajacej sie skory moga byc rozstepy prawda?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Magda... ale to TY jesteś mu najbliższa ;). Jak się nie chce kłócić z najbliższymi, to niech pogoni brata ;).
    Oj ja też bym twardo postawiła na swoim, musisz się postawić kochana, Wasza mała rodzina i dziecko są teraz najwazniejsze, brat niech sobie coś wynajmie skoro chce mieszkac w mieście.

Nalka, Limerikowo, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Oj ja też bym twardo postawiła na swoim, musisz się postawić kochana, Wasza mała rodzina i dziecko są teraz najwazniejsze, brat niech sobie coś wynajmie skoro chce mieszkac w mieście.

No nie? Kurcze, mam wrażenie, że teraz nastolatkowie myślą, że im się coś wiecznie należy.

Ja mojemu mężowi, wówczas chłopakowi, powiedziałam - wyprowadzę się z Tobą dopiero wtedy, gdy moja pensja osiągnie taki i taki poziom, wcześniej nie, bo nie wiem, czy nie musielibyśmy prosić rodziców o pomoc, a tego nie chcę. No i robiłam wszystko, żeby zarabiać więcej, żebyśmy mogli żyć razem. A i tak uważam, że w miarę szybko się wyprowadziłam i sama zaczęłam utrzymywać, bo w wieku 21 lat. On też rodziców nie prosił o pomoc. Zachciało mu się wyrwać z wioski do Warszawy i nikogo tym nie obarczał.
    A teraz? "Chcę się wyprowadzić, MAMO, ZRÓB COŚ".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:04

weronikabp, Nalka, Galanea lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Nalka ale laska z Ciebie:) ja odpukać dobrze spie w nocy :) Do torby szpitala mam tak: 2 koszule do karmienia, majtki jednorazowe, staniki do karmienia, wkładki laktacyjne, podkłady higieniczne , chusteczki nawilżające , krem do brodawek, szlafrok, klapki zwykle i pod prysznic.

Monalisa powiedz mi ty będziesz rodziła na polnej ? wiesz moze jak to jest u nich z rzeczami do porodu do szpitala? Ja się dowiedziałem ze do dziecka nic swojego wszystko daje szpital, to prawda? ;)
    Aguś wiec wszystko zapewnia szpital ale dobrze mieć z sobą chusteczki i maść do pupy ale nie Sudocrem ani Bepanthen tak mi odpowiedzila gin, a mamy rodza tylko w szpitalnych koszulach ze wzgledu jak na bezpośredni kontakt w razie powikłań o i kontakt z dzieckiem :) Gin mówi ze po porodzie mozesz mieć swoją koszule ale zapytala po co? W szpitalu mozesz zmieniac nawet 10 raxy koszule po kazdym prysznicu i za kazdym razem kiedy ją zbrudzisz czyszcząc się, swoich byś musiala miec kilka. Mi sie ten pomysl podoba i mi odpowiada, szlafrok swój bo koszule sa krótkie i żebym tylkiem nie świeciła to zabiore.
    Moja szyja git wszystko super dzidzia oczywiście zmienila pozycje z glowkowej znów na poprzeczne :/ zapomnialam zapytać ile waży ale w piątek mam wizyte prywatną u mojego gina to zapytam. Ważne ze ZDROWE

Martynika, weronikabp, alexast, Limerikowo, Bea_tina, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    No nie? Kurcze, mam wrażenie, że teraz nastolatkowie myślą, że im się coś wiecznie należy.

Ja mojemu mężowi, wówczas chłopakowi, powiedziałam - wyprowadzę się z Tobą dopiero wtedy, gdy moja pensja osiągnie taki i taki poziom, wcześniej nie, bo nie wiem, czy nie musielibyśmy prosić rodziców o pomoc, a tego nie chcę. A i tak uważam, że w miarę szybko się wyprowadziłam i sama zaczęłam utrzymywać, bo w wieku 21 lat. On też rodziców nie prosił o pomoc. Zachciało mu się wyrwać z wioski do Warszawy i nikogo tym nie obarczał.
    A teraz? "Chcę się wyprowadzić, MAMO, ZRÓB COŚ".
    Boszee ta roszczeniowość jest wszechpanująca, ja od 15 roku zycia mialam rente po tacie, mieszkalam w internacie i nie dostalam ani centa od mojej matki nigdy i musialam się wykształcic, isc na studia, placic za mieszkanie za wszystko, musialam sobie dac radę. Jestem za tym aby owszem pomagac dzieciom i Pola na pewno dużo od nas dostanie, ale będzie nauczona, że trzeba pracować na swoje, mój mąż mowi ze juz w szkole będziemy ją uczyć ze owszem ma kieszonkowe ale ma tez obowiązki, podoba mi się takie podejście,

alexast, Nalka, Limerikowo, Galanea, ivv lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nigdy nie miałam pieniędzy, utrzymywałam się z tego co czasami mi skapło, pracowałam i studiowałam dziennie. Robiłam za marne grosze (6,4 za h), ale na własne wesele uzbierałam. Potrafiłam mieć 100 zł na miesiąc na jedzenie. Dałam radę. Mąż okazał się jednak jeszcze bardziej zaradny i oszczędny ode mnie. Szanujemy pieniądze i staramy się nie wydawać na tzw. głupoty.

Poza tym Magda, miękkie serduszko = twarda dupa. Więc wypróbuj twardość tyłeczka szanownego małżonka i zwyczajnie się nie daj. Mój też miał takie serce mięciutkie. Ale mieliśmy taką poważną sytuację, a ten zachowuje się jak dupa. Postanowiłam postawić sprawę jasno: "Kocham Cię bardzo ale to nie znaczy, że jestem ślepa. Przeżyję jakoś to, że się rozstaniemy, bo wiem, że gdybyśmy mieli dziecko nie byłoby one przy Tobie bezpieczne. A oprócz miłości i wierności bezpieczeństwo jest dla mnie podstawą związku." - Bogu dzięki zadziałało.

A tak poza tym to sutki swędzą mnie bardzo. Co wieczór sobie muszę drapnąć je porządnie. Doznaję wtedy takiej ulgi, że hoho!:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 20:32

weronikabp, Limerikowo, alexast, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym porozmawiala z tesciowa na twoim miejscu skoro maz nie chce sie w to mieszac. Bez przesady mieszkac z nastolatkiem i jego dziewczyna, on bedzie sie czul jak u siebie, bedzie pewnie robil imprezki i nasiadowki ze znajomymi zeby Ci zrobic na zlosc skoro mowisz, ze stosunki miedzy wami nie sa najlepsze. Ja bym twardo postawila na swoim. Ok mieszkanie nie jest wasze, ale chyba nie dostaliscie go pod warunkiem, ze wezmiecie mlodego do siebie?

Nalka, alexast, Limerikowo, weronikabp, Galanea, Agusia2312, maggda lubią tę wiadomość

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam wyniki, najlepsze z dotychczasowych w ciąży, 1 raz bez anemii wow, ale niestety jest 1 raz taki punkt:
    Ocena właściwości próbki:
    Hemoliza +-

napisałam do mojej gin odpisała, że to oznacza źle pobraną krew, miałyście kiedyś coś takiego? rzeczywiscie tak jak Wam pisałam Pani nie mogła mi pobrać, miała duże problemy. A już tak się ucieszyłam, że nie mam anemii :(

jakie macie CRP w ciąży?

Modelka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to jest CRP? Bo ja dzisiaj miałam morfologię i mocz, jutro odbieram wyniki. Strach mnie zagarnia pod swe skrzydła, bo ostatnio miałam hemoglobinę 11, czyli na granicy.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, ja po krotce, wizyta ok, mala rośnie zdrowo- chociaż psiteczki pokazać nie chciala. 1527g wazy. Niestety ułożona posladkowo- czułam ze wczoraj wieczorem zmieniła położenie. lekarz nastraszyl zeby obserwowac nadmierne right a nastepnie bezruch dziecka , grozic to moze okreceniem luv splataniem pepowiny. Maz jak tylko wyszliśmy kazał się przeszkolić co to śpioch, kaftanik , pajac:) wiec po świętach biorę się za pranie żeby był spokojny.

Przeplywy ok, łożysko ok, szyjka ok, serducho super.

Teraz zmykam na ur kolacyjke.

Martynika, Nalka, alexast, weronikabp, Galanea, Agusia2312, Tusia84, maggda, Paulina1986 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W trakcie infekcji miałam 10 i to było wg internistki do leczenia. Ostatnio już poniżej 5, bodajże 3 z kawałkiem, w szpitalu mi sprawdzali. To był początek marca. Ale naczytałam się, że w ciąży CRP często może być podwyższone i nie świadczy to o infekcji, a jest to po prostu następstwo ciąży. Chociaż moja internistka miała "sraczkę" na punkcie tego, żeby to CRP było w normie.

I też, jak się okazuje, to moje 10 nie było wcale takie mega podwyższone, dziewczyny niektóre miały tu powyżej 100.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Co to jest CRP? Bo ja dzisiaj miałam morfologię i mocz, jutro odbieram wyniki. Strach mnie zagarnia pod swe skrzydła, bo ostatnio miałam hemoglobinę 11, czyli na granicy.

CRP pokazuje, czy w organizmie toczy się jakaś infekcja, bo w jej trakcie jest podwyższone. Norma to poniżej 5. Ale tak jak pisałam, w ciąży (podobno) może być podwyższone bez powodu.

Choć kiedy ja miałam te moje 10 to ewidentnie czułam się chora.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:

Teraz zmykam na ur kolacyjke.

AISAK, urodzinki dzisiaj? Jeśli tak, to najlepsiejszości :). Mam zmienić cyferkę na 26? :)

I kto ostatnio pisał, żeby też zmienić wiek? Matko, zapomniałam... chyba na 34, ale kto, to za nic sobie nie przypomnę, mamy ostatnio sporo urodzinek :).

Wiem!!! Ivv, to Ty, prawda? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:08

ivv lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpowiem za Ivv. Tak. Miałaś jej zmienić na 34. :D
    I dziękuję za wyjaśnienie z tym CRP.

Martynika, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeeee, ortopeda mi odpisał na maila, napisał, że znieczulenie może być przewodowe - zewnątrzoponowe lub podpajęczynówkowe, dyskopatia nie przeszkadza :) ale ostatecznie zdecyduje anestezjolog :) czyli mogę mieć nadzieję, że jak wyciągnął małego to go od razu zobaczę :)

weronikabp, Galanea, Nalka lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obym nie miała jak koleżanka, że dali jej znieczulenie w kręgosłup, a mimo wszystko wszystko czuła i dopiero jak jej ciśnienie skoczyło to dali jej znieczulenie ogólne

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje CRP to 0,6 a norma 0,5 no ale tak ja mowi Martynika w ciazy moze być ciut podwyższone, w sumie niedawno miałam infekcję, a po niej tez CRP utrzymuje sie ciut wyższe, no ale co z tą hemolizą w ocenie właściwości próbki, moja dr każdy sie tym nie martwić, ze sie zdarza troche zle pobrana krew, ze gdyby była niedobra do badania to byłoby to napisane na wyniku. Ech.. Jak nie urok.. a juz sie tak cieszylam ze homoglobina 1 raz w normie.

Aisak - sto lat kochana i oby malutka wróciła na swoje miejsce :-))
    Alexast a nie mówiłam? :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 21:28

alexast lubi tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiak - wszystkiego najlepszego :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 756 757 758 759 760 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ