X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nataliak hallo, czekamy za info. Napewno wszystko dobrze Franio z 2,5kg wazy i pewnie na zakupy wypaliła nastrojona super wiadomościami u gina.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:30

NataliaK lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko powiem, ponieważ pytacie, że u Natalii i Frania wszystko ok, napisze jak dojedzie do domku :)
    Dziś jest strasznie senny dzień, właśnie się zdrzemnęłyśmy trochę, ale dalej bym pospała gdyby nie obiad do zrobienia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:13

Galanea, evas, NataliaK, monalisa lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie ze szpitala:( wczoraj miałam wizytę i doktor mnie skierował na 3 dni do szpitala na polną, tak więc z dzieckiem wszystko dobrze waży 1550 gram, szyjka ok :) ale ja mam na macicy taśmę łóżyskową i dlatego skierował mnie do szpitala żeby to obserwować czy czasami nie będzie dziecku przeszkadzać w dalszym rozwoju bo nadal ułożony miednicowo. trzeba zobaczyć jak ta taśma się zachowuje bo jak dziecko było małe to miało miejsce a teraz coraz większe więc robi się ciasno i żeby mu to nie przeszkadzało, jeśli wyniki będą dobre to w piątek powinnam wyjść:)

vikus001, Galanea, weronikabp, Limerikowo, Modelka, maggda, alexast, Tusia84, monalisa, ivv lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia a ty rozumiem ze rodzisz na polnej tak???? jakiego masz lekarza?bedziesz miala polozna?mam kilka w sumie pytan i moze ty wiesz wiecej niz ja:) na pewno wszystko bedzie dobrze....trzymam kciuki

Agusia2312, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chodze do dr Szymona Banaszewskiego, położnej nie będę miała, mam plan rodzić na polnej ale do Poznania mam 130 km

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 15:53

vikus001, monalisa lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia to samych dobrych wiadomosci zycze i dawaj znac co mowia lekarze. Trzymaj sie :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika dobrze, że to nie tylko u mnie. Ja już jestem po drzemce dawno;P Ostatnio takie dni chyba, bo ciągle jestem zmęczona.
    Na wszelki wypadek zmierzę na dniach cukier u teścia, bo podobno cukrzyca też sennością się objawia.

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obchod juz był ale nic nie mówią jak narazie:P jak to w szpitalu, po usg niby szyjka ma 32 mm, a ta taśma jest po lewej stronie a dziecko po prawej.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też ostatnio senna chodzę i bym się zdrzemnęła ale już mój Michaś wstał i nie da mi oka zmrużyć a ja i tak bym nie mogła bo bym się bała, że coś się stanie... teraz też oczy mi się zamykają. Mam nadzieję, że lada moment wróci mój m z pracy to będę mogła się zdrzemnąć. :)

Agusia w takim razie życzę szybkiego powrotu do domu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2014, 16:10

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, trzymaj się cieplutko i szybkiego powrotu do domku :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia dużo zdrówka dla Was i wracaj szybko do domku :))

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK cip cip tastas hahaha nie moge z Ciebie czasami :D

A wiec moje drogie Franeczek moj to taki maly klopsiak sie robi-aczkolwiek niektore pomiary ma ciut mniejsze niz tydzien ciazy,natomiast nogi ma dluzsze "o tydzien" :D wazy sobie wesolo 2,136 kg;-) , ofkors sobie nietoperkuje, wszystko w porzadeczku, szyjka z 4,3 cm zjechala na 3,5 cm ale to powolutku,pomalutku,przygotowuje sie stopniowo do porodu.
    Franek najpierw wytknal mi język a pózniej jak to ma w zwyczaju pokazal tylek :D lekarz pokazywal nawet jakie ma juz dluuugie wlosy :D fajna wizyta,u lepszego lekarza niz poprzednio, bylam z chrzestna bo chciala a maz nie mogl byc dzis ze mna to ciotunia sie poplakala i zaraz po usg popedzila ze mna do tk maxa na zakupy Frankowe :D ahh ten Franek bedzie przez nia rozpieszczony... ;-) sama najpierw bylam przez nia rozpieszczana,teraz Franek. Nie ma wlasnych dzieci niestety,to chyba dlatego ;-)
    Ah no i oczywiscie siusiaka synek ma dalej ma swoim miejscu,nic nie odpadlo :D

MODELKA-Dziekuje za info o tym lekarzu,ostatnie usg w polowie maja robie rowniez u niego, jest po prostu super.

Alez jestem szczesliwa, az chce mi sie pakowac na jutrzejszy wyjazd juhuuu ;-)

weronikabp, Mucha, Modelka, Limerikowo, excella, Galanea, nutka, maggda, Agusia2312, AISAK, alexast, Tusia84, Paulina1986, monalisa, ivv, Martynika, Nalka, czekajajaca lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    AISAK cip cip tastas hahaha nie moge z Ciebie czasami :D

A wiec moje drogie Franeczek moj to taki maly klopsiak sie robi-aczkolwiek niektore pomiary ma ciut mniejsze niz tydzien ciazy,natomiast nogi ma dluzsze "o tydzien" :D wazy sobie wesolo 2,136 kg;-) , ofkors sobie nietoperkuje, wszystko w porzadeczku, szyjka z 4,3 cm zjechala na 3,5 cm ale to powolutku,pomalutku,przygotowuje sie stopniowo do porodu.
    Franek najpierw wytknal mi język a pózniej jak to ma w zwyczaju pokazal tylek :D lekarz pokazywal nawet jakie ma juz dluuugie wlosy :D fajna wizyta,u lepszego lekarza niz poprzednio, bylam z chrzestna bo chciala a maz nie mogl byc dzis ze mna to ciotunia sie poplakala i zaraz po usg popedzila ze mna do tk maxa na zakupy Frankowe :D ahh ten Franek bedzie przez nia rozpieszczony... ;-) sama najpierw bylam przez nia rozpieszczana,teraz Franek. Nie ma wlasnych dzieci niestety,to chyba dlatego ;-)
    Ah no i oczywiscie siusiaka synek ma dalej ma swoim miejscu,nic nie odpadlo :D

MODELKA-Dziekuje za info o tym lekarzu,ostatnie usg w polowie maja robie rowniez u niego, jest po prostu super.

Alez jestem szczesliwa, az chce mi sie pakowac na jutrzejszy wyjazd juhuuu ;-)
    Brawo Franiu, uszczęsliwiłeś Mamę :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2100? Duzy jestem ;) wow :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    2100? Duzy jestem ;) wow :)

A i Muszka specjalnie dla Ciebie na podbudowanie - łozysko jest już na wysokości 10 cm od ujścia, no way, nic nie stanie mi na przeszkodzie rodzić sn :D

Mucha, weronikabp, Galanea, AISAK, alexast, Tusia84, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

• Paula222 Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, chyba nikt tu nie wspominał o mojej nieobecności ale i tak się melduję :P
    U mnie i Franka wszystko ok, 8 kwietnia ważył już ponad 2,5 kg...
    Ostatnio mam bóle podbrzusza ( jak na @) ale lekkie i nieregularne, w dodatku powiem Wam że lekko opadł mi brzusz ( tak na jakieś 4 cm od mostka w dół) no i zrobiło mi się wieeeele lżej :) MNogę normalnie oddychać, stanik zapinam o ząbek ciaśniej więc jest ok. Co mnie martwi to mocne bóle pleców, które mnie dopadają kilka razy dziennie, tym bardziej że to nie boli kręgosłup, jest to raczej palący ból od lini stanika do prawie majtek ah ciekawe co to może być...
    Odebrałam też wyniki na paciorkowce i wyszedł ujemny :)

Sunset co do pasów poporodowych dobrze że napisałaś bo zastanawiałam się nad kupnem... Ale skoro mogą ,,rozleniwić'' to wolę pochodzić z wiszącym brzuszkiem :)

Galanea co do karty rossnę to ja dostałam taką kupując kremy przeciw rozstępom :)

NataliaK, Limerikowo, Modelka, weronikabp, Galanea, Tusia84, monalisa, sunset, Nalka lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam ja juz po wizycie, musialam sie jeszcze doczolgac z zakupami z aldika na 2 rece plus najesc dobrze-frytki, bo od przedwczoraj za mna chodzily, za to na kolacje bedzie pożywnie, zaden fast food
    ktg ok wykazalo niska czynnosc skurczowa macicy, usg pokazalo jak mala ssie mocno palucha tak jak ja kiedys ze smoczkiem nie moglam sie rozstac he he
    wazy juz 2500kg i ma sie dobrze, b ladnie kopala na ktg idelanie w ta sonde-kolko tylko lup i lup odchodzilo a pod skora brzucha pełzła szukajac pozycji jak najdalej od sondy, nast razem biore komorke i nagrywam ten show bo b smieszny
    z 2ej str tez bym nie chciala miec sondy przy glowie;--))
    szyjka krotka, ale twarda i zamknieta
    paciorkowce ujemne na szczescie,lozysko mlode jak na 3 trym plus ok poziom wod, serducho bylo tym razem dobrze widoczne i dostalo extra fotke
    jutro zaczynam 35tydz :--))))))))))))))))))))
    mw6wj5.jpg
    11lshtk.jpg

NataliaK, Modelka, weronikabp, Paula222, Mucha, Galanea, nutka, AISAK, Agusia2312, Bea_tina, alexast, Tusia84, Paulina1986, monalisa, vikus001, Nalka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    A i Muszka specjalnie dla Ciebie na podbudowanie - łozysko jest już na wysokości 10 cm od ujścia, no way, nic nie stanie mi na przeszkodzie rodzić sn :D

Czyli jest nadzieja ;) ja bede ogladac Majke zaraz po swietach 22.04 :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku Dziewczyny ale dobre wiadomości, Paula i Limerykowo - ale duże dzidzie, chyba będziecie pierwsze kochane :) Ale fajnie :) jak ja przeżyję te wszystkie porody przed moim co? muszę zakupić zapas chusteczek :)

NataliaK, Limerikowo, monalisa, ivv lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, fajnie, że Ci się lekarz spodobał :) Widzisz, Ty mi poleciłaś fajnego gina, ja Tobie fajnego od USG :) To się wymieniłyśmy! Ja idę do "Twojego" gina 28 kwietnia :)

Ale właśnie mi przypomniałaś, że zapomniałam się zapytać o szyjkę swoją - ale skoro nic mi nie powiedział, to znaczy, że wszystko z nią w porządku.

zem3upjygjyf6uag.png
‹‹ 815 816 817 818 819 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ