X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Evas nie martw się, na pewno dziecko pobiera zapasy z Ciebie i ma wszystko czego potrzebuje.
    Ja dla odmiany zaczęłam się martwić, że nagle mi waga mocno ruszyła w górę. Przez całą ciążę leciałam poniżej normy na wykresie ovu, a teraz jestem już centralnie na środeczku normy i to był taki nagły skok. Co staję na wagę to jest więcej, a apetyt mam marny. Pewnie to przez te słodycze i spoczynkowy tryb życia :/

Mi po świętach wyszło 1,3 kg więcej :P moja teściówka uraczyła mnie ciastem ''Pani Walewska'' w dużej ilości,a że święęęęęęta to sobie odpuściłam i teraz mam :D Słodycze to niestety zły wybór, ale co zrobić jak czasami coś słodkiego mnie woła i woła... :D

evas, Agusia2312, Galanea, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, właśnie się zdziwiłam... Jak wiecie mój poprzedni gin nie badał szyjki, ani brzucha, ani nic, więc też te rubryki w karcie ciąży miałam puste. Ostatnio poszłam do lekarza NataliiK, zostałam zbadana, podobno szyjka okej (tak powiedział), więc jakoś nie patrzyłam na to. Teraz otwieram kartę ciąży, a tam wpisana szyjka 2,5cm! Jakoś mi się to mało wydaje, ale lekarz powiedział, że wszystko okej jest...

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam szyjkę 2,5cm w 22tc, a w 28tc 3,3cm :P W każdym razie lekarz mi powiedział, że to nawet nie długość jest ważna, ale jaka ta szyjka jest. Powinna być twarda i zamknięta. Poza tym nie wiadomo ile Twoja szyjka miała wcześniej, może od początku była krótka i taka jej uroda? ;) No i może mierzył samą szyjkę a nie długość całego kanału?

Natalia, ja po Świętach miałam 1,5kg więcej, jadłam prawie same ciasta, nic innego mi się nie chciało :| Dziś już widzę, że te 0,5kg zniknęło ;) Ale już od początku ciąży mam 10-11kg na plusie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:31

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też w święta głównie ciastami się obżerałam :) i także miałam po powrocie 1,5 na plusie, ale się już tym nie przejmuję :)

Galanea, evas lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, dzięki Galanea. Tak sobie myślę, że gdyby było coś nie tak, to by powiedział. W 20 tygodniu miałam 3,2cm, bo na USG miałam mierzoną. Ale masz rację - jak lekarz powiedział, że jest okej, to nie będę się przejmować.

Galanea, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, on na fotelu mierzy długość samej szyjki bez kanału, na usg zazwyczaj jest mierzone z kanałem, więc siłą rzeczy zawsze jest dłużej :) ja też mam długość szyjki 2,5 cm a z kanałem ponad 3 cm i też podobno jest git.

Galanea, nie przejmuj się, później sobie nie zjesz nic słodkiego-to tak dla pocieszenia :D

Czekajaca- ja już też nie, za późno :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:37

Galanea, Modelka, Limerikowo, evas, czekajajaca lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie powtarzam, że to Zośka tyje, a nie ja! :D

NataliaK, AISAK, alexast, Limerikowo, evas, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ja sobie powtarzam, że to Zośka tyje, a nie ja! :D

No proste,też tak sobie tłumaczę :D mój Franek już tam w brzuchu to niezły Pudzian w takim razie ;-)

Galanea, Modelka, alexast, Limerikowo, evas, weronikabp, czekajajaca lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od 3 tyg brzuszek urósł baaaaardzo i w tym czasie największy skok wagowy u mnie nastąpił. Teraz w ciągu 2,5tyg -1,5kg przybyło-licząc ze dziecko ok 200g tygodniowo przybiera to Maluszek sam wazy ok 0,5kg. Jak dluuugo dluuuugo nic nie tylam to teraz mam+7kg w tym pewno 2kg Skarba pod serduszkiem.
    grunt to jeść zdrowo a maleństwo i tak w pierwszej kolejności pobiera jedzonko, resztki zostają dla nas.
    Warto dźwigać ten mały słodki balascik:)

NataliaK, Galanea, Agusia2312, Mucha, evas lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to wydaje mi się że wszystkie ,,przybieramy'' podobnie. Ciekawe jak to będzie z tym spadkiem po porodzie :D

Agusia2312 lubi tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Hmm to wydaje mi się że wszystkie ,,przybieramy'' podobnie. Ciekawe jak to będzie z tym spadkiem po porodzie :D

No proste że wszystko uleci z Nas jak powietrze:D

Macie jakieś piosenki przy których Wasze dzieciaczki w brzuchach się budzą albo robią się spokojne/niespokojne?

Ja odkryłam że mój Franek budzi się i wariuje przy Amy Winehouse you know i'm no good hahahah śmieje się z mężem, że nas ostrzega :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:55

Agusia2312, alexast, Galanea, Limerikowo, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też teraz wiecej przybieram:) w 30 tc miałam 10 kg na plusie:) A i dodam że sie nie obżeram :D :P Na ostatniej wizycie miałam ktg, macie robione na wizytach ktg?? ;) U mnie mój gin robi od 30 tc :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 13:59

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • excella Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam po świątcznie.
    W świeta pustki a teraz znowu ciezko Was nadrobić :)

Ja miałam męczące świeta, ale tu tak zawsze bywa z imprezami ze wiekszosc na.mojej glowie. Ja w koncu jestem tylko w ciąży a nie ciężko.chora ;)
    Wczoraj mialam ciezki dzien, bylismy na.pogrzebie i tyle sie nachodziłam i nastałam że w nocy spać nie moglam z.powodu bólu nog.
    A dziś też, wykazalam sie sporą inteligencją i poszlam z dzieckiem do rossmana spory kawał, w najgorszy upał i co i teraz leże i kwiczę :)

Męczy mnie już ta ciąża, krotki spacer sprawia mi ból i.zadyszkę. a jeszcze tyle czasu do czerwca.

Po porodzie mój mąż tez wezmie zwolnienie na mnie, ostatnim razem wypisala.je moja ginekolog bo w szpitalu nie chcieli. Ale z tego co czytam, to zależy.od.szpitala. A jak nie, to pojdzie do internisty.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam co planować... Nawet nie wiemy, czy mój mąż będzie w czasie porodu w pobliżu Warszawy, czy 500 km od domu...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje ktg wyszlo ok, na pobolewanie po obu str jajnika ginka stwierdzila ze dziecko schodzi w dol
    wiec wyglada na to ze zaczyna sie bolesnie tam rozciagac, jednakze nie powiem ze nie niepokoi mnie klucie wew, mam wrazenie jakby wtedy mogla sie skracac szyjka
    wizyta za tydz ze scanem wiec poprosze jednak o pomiar sonda i szyki i kanalu, bede wiedziec na czym skoncentrowac sie na spacerach krok za krokiem czy bardziej polegiwac

Galanea, Tusia84, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo, u Ciebie to już tuż tuż :> Nawet jeśli szyjka by się skracała, to chyba już jej czas i tak nadchodzi? :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki też się poprawiły te żelazowe wskaźniki :D nareszcie :D

trochę tylko martwi mnie poziom fosfatazy alkalicznej bo mam sporo powyżej normy, ale też i czytałam, że w 3trym ciąży tak może być. Jutro moja doktor mi wszystko rozjaśni ;)
    U nas dziś gorąco, aż ciężko łazić, ale wolę to niż zimno :) ja lubię upały :) tylko najgorsze te puchnące dłonie... dobrze, że nogi nie puchną - przynajmniej na razie ;)
    zaraz znowu muszę jechać z mamą sprawę załatwić :) synek śpi, m z nim w domu zostanie :) już dziś mu się znowu ode mnie oberwało za całokształt :)

Limerikowo nam to już coraz bliżej a Tobie w szczególności :) dobrze, że ktg wyszło ok :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2014, 15:03

Limerikowo, weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziekuje Wam moje Drogie, czy chcecie mnie juz na porodowke wygonic jako pierwsza? ;+))) bedzie relacja prawie na zywo z tablecika leciala miedzy kolejnymi skurczami a reszte maz wklepie hi hi
    a ja jestem zd ze moja mala niech siedzi jeszcze te 4/5 tyg spokojnie bo u mamy najlepiej jednak
    a co wsiade do taxi to mnie sie i panowie i panie taksowkarze pytaja ile jeszcze? bo twierdza ze juz he he a brzuszek pileczka nie jest jeszcze ani opadniety ani big big:=)))

evas, sunset, Galanea, weronikabp, Agusia2312, monalisa lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka ładna pogoda była no i musiała przyjść burza i ulewa, i się ochłodziło :(

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Taka ładna pogoda była no i musiała przyjść burza i ulewa, i się ochłodziło :(

Ja marzę o deszczu i burzy. Ciężko w taką temp wytrzymać w domu, na 4-tym piętrze, gdzie jeszcze dach bloku nagrzany i słońce daje prosto w okna, tam gdzie leżę z laptopem. Uch...

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 844 845 846 847 848 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ