X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dawno spakowana i all wyprasowane, przy skracajacej sie szyjce zelazko bylo na siedzaco i ok, szlo sie przyzwyczaic, plus dodatkowy motywator w postaci czasu
    paciorkowce tez w 33tyg mialam od razu zrobione by w przypadku nadcis byl czas je przeleczyc, ale wyszly na szczescie ujemnie

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stolica Podlasia - Białystok :D

zapomniałam dopisać, że ja też - jako, że to moja druga ciąża - zazdroszczę Wam debiutujące mamusie - bo to jest całkiem inne przeżywanie jak się czeka na pierwszego dzidziusia :) też się nie mogę doczekać rozwiązania, ale to już inaczej :) poza tym nie muszę już takich zakupów robić jak Wy - co jest plusem dla kieszeni co prawda, ale takie zakupy dają tyle radości :)
    właśnie rozwiesiłam te maluteńkie ciuszki i troszkę poczułam tą radość przygotowań dzięki temu hihi jeszcze muszę wózek odświeżyć :)
    prawdę mówiąc to jeszcze trzeba by mi było pościel nową kupić - to tyle z tych zakupów :) wszystko mam oprócz tego co sobie do kliniki potrzebuję, czyli majtki jednorazowe te siatkowe, wkładki laktacyjne, stanik do karmienia. Ah zapomniałam - dla małego muszę kosmetyki typu oilatum, sól izjolog., płatki kosmetyczne... i butelki :) też póki co się z tym nie śpieszę ale to w sumie z braku kasy hehe bo gdybym miała to już bym pewnie zakupiła wszystko i tylko czekała :) tylko nie mam tego strachu, że czegoś mi zabraknie bo jak coś to wszystko michałkowe mam - prawie wszystko :)

jedyne co będzie dla mnie nowe to poród bo wtedy cesarką się skończyło. Pytanie tylko jeszcze czy nie będzie przeciwskazań od okulisty bo jakoś na czasie pojawiły mi się czarne plamki jak patrzę. Denerwują mnie bo jakby ktoś mi paprochami posypał oczy i przez te paprochy kazał patrzeć... to może być od tego ciśnienia co mi skacze. Oby nie okazało się, że mam to samo co mama moja bo ona ma robione zastrzyki do oka a i tak stale jej się pogarsza - koniec końców może stracić wzrok :/ obym tego nie odziedziczyła bo właśnie to wada dziedziczna. Babcia też to miała... jeżeli to to - to okulista może nie zgodzić się na poród naturalny... w poniedziałek mam wizytę i wszystko będzie jasne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:50

Limerikowo, weronikabp, NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pokoik już prawie gotowy :)
    radość nie do opisania :) się z K popłakaliśmy :)
    c6b6329c659df9efmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:54

Nalka, Limerikowo, NataliaK, MonikaS, excella, Bea_tina, Niesforna, Mucha, AISAK, evas, azi, Galanea, Duchess, monalisa, Agusia2312, maggda, Judi2014, Tusia84 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maggda wrote:
    Tusiu ślicznie wyglądasz

tak patrze na wasze brzuszki i spojrzę na swój to taki maluśki jest, tylko 96cm
    Magda ja bym chciała mieć chociaż te 96.. w 30 tygodniu miałam 81cm. :]

Weronika przepiękny! Aż się zakochałam. Naprawdę cudownie to wygląda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 15:56

weronikabp lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie-co do drugiej ciazy, jak mnie wkurza jak ktos mi mowi ze przezywam nadejscie Franka jak mrowka okupacje :D mowia mi to mamusie ktore juz maja jedna pocieche,a nawet wiecej! Wiadomo,ze to co pierwsze,jest takie nowe i chce sie przezyc po swojemu a tu o, niezrozumienie :D
    Jakbym miaka drugi raz robic wesele to tez wiele rzeczy bym nie zrobila,wiele rzeczy inaczej ale przeciez nie bede odbierala przyjemnosci tym osobom ktore planuja slub prawiac moraly :D
    A najgorzej to nie lubie jak moj wujek,z reszta kochany, krytykuje wszystko co powiem odnosnie Franka,na slowo laktator zaaragowal szewska pasja... ze kiedys to nie bylo tak,ze bylo inaczej,ze on swoja corke pod kranem myl szarym mydlem i bylosuper,ze teraz to juz wszyscy przesadzaja itd. Pewnie ma troche racji,ale skoro jest tyle ulepszacz dla mam i dzieci to czemu nie korzystac?
    Ja i tak wole teraz kupic cos dla Franka,niz dla siebie. Chodzac po sklepach zawieszam wzrok tylko na rzeczach dla dzieci i mam zamiar sie tym cieszyc,bo nie wiem czy zdecyduje sie na drugie dziecko :D

MonikaS, Limerikowo, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika CU-DO-WNIE :D tez chce juz,no ;-(

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nalka i Natalia, włożyliśmy w to całe serce :)) Natalia jeszcze tydzień i zabierzesz się za swój kochana :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp naprawdę śliczny pokoik :) jak z bajki :)

Natalka - to prawda - ciesz się jak dziecko :) to jest chwila nie do powtórzenia :) ja też sobie nie żałowałam przy Michałku :) dla mnie to się miło czyta te wszystkie radości, które opisujecie z zakupu kocyka itd bo wtedy sobie przypominam jak to było u nas jak się miał Michaś pojawić :)
    teraz też jest radość ogromna jak ma przyjść na świat nasza druga pociecha, ale już inaczej się to przeżywa :) tym bardziej, że taki mały odstęp czasu, że jeszcze nie zapomniałam jak to jest :) wszystko jeszcze takie świeże w pamięci :)
    a a propos zakupów dziecięcych to do tej pory mam tak, że sobie nie kupię a Michałkowi to ostatni grosz wyłożę jak mi się coś spodoba ;) i też wzrok zawieszam na dziecięcym dziale hehe a m mnie siłą ciągnie w mój dział tzn dla kobiet żebym sobie coś kupiła na poprawę humoru a nie może pojąć, że właśnie humor to mi poprawiają zakupy dziecięce hehe

a mój m to już w ogóle inaczej przeżywa tą ciążę, tak, że czasami to mam wrażenie, że w ogóle jej nie przeżywa :) jakby to była norma, że ja w ciąży ;) na pewno tak nie jest, ale takie czasami mam wrażenie :) zobaczymy jaka będzie reakcja jak się urodzi :) ja tylko o Michałka się martwię jak on beze mnie te 3 dni wytrzyma... pewnie zamiast się cieszyć i odpoczywać to będę się zamartwiać jak Michaś to znosi...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 16:15

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, Judi2014 lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki refren Bartek dzisiaj śpiewał do brzuszka:

"Tylko ona jedyna swe ciało wciąz wygina
    Tylko ona jest moja kocham ją
    Gdy tańczy jestem w niebie przytulę ją do siebie
    Jest moja jest moja kocham ją
    Tylko ona jedyna swe ciało wciąz wygina
    Tylko ona jest moja kocham ją
    Gdy tańczy jestem w niebie przytulę ją do siebie
    Jest moja jest moja kocham ją."

Głosu śpiewaka to on nie ma. Ale słodkie to było. :) Zwłaszcza, że nasza córeczka kręci się całymi dniami i nocami. To dziecko w ogóle nie śpi..

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, evas, Niesforna, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika - dziękuję :)

Nalka sweet, sweet.. :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś i u nas się zachmurzyło. Ciekawe czy nie będzie padać... a dzisiaj koncert Closterkeller - mieliśmy się wybrać, ale m jeszcze z roboty nie wrócił a Michaś chrapie... ciekawe czy coś nam z tych planów wypali bo koncert już za godzinę...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, cudny pokoik, jak z obrazka :)

Ja też przy pierwszej ciąży cieszyłam sie kazdym drobiazgiem. Teraz jest inaczej. Też cieszy wszystko ale już nie ma takiegi wow :)
    Mój mąż tez tego tak nie przeżywa. Nie gada z brzuchem.jak wczesniej, nie cieszy sie glupio.jak brzuch mi skacze ;) może jak uda nam sie urodzic naturalnie to poczuje cos.nowego :)
    Byliśmy na zakupach w netto, kupiłam chusteczki.nawilżane bo są calkiem niezłe i tansze od pampersow.
    Skoczyliśmy na chinczyka i teraz już pękam :)

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa!!! Muszę się pochwalić! Zmierzyłam brzuchol i co i co?;>

29 +3 = 81 cm.

33 + 1 = 90 cm. !!!

Przez miesiąc 9 cm to sporo, jak uważacie? Może to oznacza, że malutka naprawdę zaczęła przybierać?

NataliaK, weronikabp, Limerikowo, evas, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka ja myślę, że wszystko przed Tobą :D teraz dopiero zacznie Ci brzuchol rosnąć ;)
    przybiera przybiera ;)
    a ja się najadłam chrupków w toFFi bleah przesadziłam :/
    weszłam na chwilę na mamusie kwietniowomajowe - oj dzieje się tam dzieje :)
    o Michaś wstaje :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 16:44

Nalka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Magda ja bym chciała mieć chociaż te 96.. w 30 tygodniu miałam 81cm. :]

Aż się z ciekawości zmierzyłam, bo ani razu tego nie robiłam do tej pory.

34+1 - 103cm. Nawet nie wiem, czy to dużo, czy przeciętnie, nie mam porównania. Monika, Ty masz podobny termin, zapodaj obwód, hehe :).

• Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka, ale przecież Malutka przybiera cały czas :). Tylko masz nieduży, zgrabny brzuszek :).

Nalka lubi tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS - może głupio to zabrzmi ale mam taką nadzieję. Irytuje mnie, że cały czas się zapinam we wszystkie kurtki..Panie na SR się podśmiewają, ale mają rację. Przy nich ewentualnie wyglądam jakbym miała lekkie wzdęcia, a od niejednej jestem w bardziej zaawansowanej ciąży.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka brzuch pod koniec bardzo sie wysuwa, wiec fakt, wszystko przed Toba:-)

Weronika pokoik jak z bajki, zakochalam sie!!!

Martynika, mi lekarz powiedzial ze granica cisnienia jest do 140/90. Wtedy mam usiasc, nogi do gory i po pol godzinie zmierzyc znowu. Ale jakbym miala juz 150/100 to niezwlocznie udac sie do szpitala. Teraz igladalam karte z pierwszej ciazy i mialam co wizyta 140/80-90 a lekarz mi zadnych tabletek nie dawal i powiedzmy ze dotrwalam:-) teraz biorac 3x1 mam cisnienie w granicacg 120-135/70-85 takze trzyma sie w ryzach:-) ale najwazniejsze ze jak masz podwyzszone to usiasc zmierzyc pozniej i na spokojnie:-)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, tutaj nie widziałam żadnej przyszłej mamusi z niezgrabnym brzuszkiem. Podziwiam te krągłości, chłonę oczami każde zdjęcie Waszych brzuszków - piękne krągłe piłeczki. A nie jakieś kulki od tenisa. :|

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Toteż tak uczyniłam :). Zaparzyłam melisę, otworzyłam okno, położyłam się z nogami wyżej, wyciszyłam i zmierzyłam za jakiś czas. Zaczęło ładnie spadać. Mam nadzieję, że kolejny raz nie będzie takiego incydentu.

Bea_tina lubi tę wiadomość

‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ