X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka widziałam w szpitalu dziewczynę o podobnych wymiarach co Ty, urodziła śliczną zdrową córeczkę o normalnej wadze, więc ciesz się kochana, że tak mało będziesz miała do zrzucania :)

Beatina, Excella dziękuję za te mile słowa, Wszystkim dziękuję, serce rośnie, że widać to całe serce które w to włożyliśmy :)) Mam nadzieję, że Poluni będzie tam dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 17:00

Bea_tina, Limerikowo, Nalka, evas lubią tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmierzyłam sie i ja na wysokosci pępka, u mnie 31+2 jest 95cm.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja Wam przyswiece w 36t4d cale 120 cm:-)

Martynika, Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się zmierzyłam, tak z ciekawości, bo nigdy tego nie robiłam (tzn. w ciąży) i uwaga, myślałam, że mi miarki zabraknie :/

34+5 i 116 cm 036.gif ale niestety, kilogramy ciążowe poszły również w boczki, wiec wynik nie jest miarodajny 0blush2.gif

Weronika pokoik cudny, mam nadzieję, że i ja się kiedyś doczekam urządzania pokoju dla moich skarbów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 17:10

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    MonikaS - może głupio to zabrzmi ale mam taką nadzieję. Irytuje mnie, że cały czas się zapinam we wszystkie kurtki..Panie na SR się podśmiewają, ale mają rację. Przy nich ewentualnie wyglądam jakbym miała lekkie wzdęcia, a od niejednej jestem w bardziej zaawansowanej ciąży.

Moja znajoma, która ma termin jak ja, baaardzo szczupła kobietka, ma bardzo mały brzuszek. widziałam ją jakiś miesiąc temu i brzuszek miała może jak ja na Boże Narodzenie.

Nalka lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Mamutki.

Ja dziś od 6 na nogach- na 7 rano babcia zamówiła msze za nasza pierwsza rocznice ślubu i szczęśliwe rozwiązanie. Zrobiłam zakupki, ugotowalam leczo i upieklam biszkopt rzucany - nie wierzyłam a wyszedł duuuzi. Jak M wstanie to pojedziemy po jakiś pomysł na masę i owoce. M będzie dekorowal ciasto. Kurcze nie wierze ze jutro będzie rok od ślubu. Ah...kocham tego mojego Małego Wielkiego Człowieczka.

Weronika super pokoik. Rozczula mnie taki widok. Ja dopiero w połowie maja zwioze łóżeczko i wózek od teściów. A jak po porodzie będę w szpitalu M chce wszystko poustawiać, ale to taki słodki moment, ze w trakcie skurczy będę mu kazała wszystko ustawiać i wtedy spokojnie na porodowke będę mogła jechac:)

weronikabp, Nalka, NataliaK, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam chcę kobity przypomnieć, że mierzyłysmy się teraz wszystkie po obiadach. Więc te, które uważają, że mają za dużo niech pamiętają o tym fakcie. ;D

Weronika jestem przekonana, że Poluni będzie tam cudownie, w tym pokoju nie ma tylko mebelków ale i ogromna miłość, która jest zawarta w każdym małym szczebelku łóżeczka i nie tylko. :)

Mam nerwówkę. To się nie skończy. Dobrze, że pomogło mi to podjąć decyzję. Rodzę dalekooo od miasta rodzinnego. I nie mam zamiaru przyjeżdżać. Jeny ale mam ochotę napisać sporo wulgaryzmów!

weronikabp, NataliaK lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Aisak :-) morza miłości Wam trojgu życzę :-)

AISAK lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zmierzyłam swój brzuchol (nie po obiedzie :P ) i w 30+6 mam 110 cm. Zobaczymy jaki będzie końcowy wynik :P

9bsp388.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Podaję tygodnie ciąży wg OM:

28+5 - 1450g
    33+0 - 1980g
    35+0 - 2450g

A jak to u Ciebie wygląda?

26+3 - 990g
    31+0 - 2000g

Wydaje mi się, że zbyt duża różnica. Było robione u 2 różnych lekarzy na dwóch różnych sprzętach, więc może to błąd pomiaru...

Co do obwodu brzuszka to u mnie dziś - 32+1 - równiutko 100 cm :)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika ojj ja też się cieszę że za 3 dni mam donoszoną ciążę i będę mogła rodzić ze spokojnym sumieniem :)

Martynika miałam wymaz teraz nie dawno, chyba ze skończonym 35 tyg. Lekarz chciał mnie przetrzymać do 37 ale dla mnie to trochę za późno i prosiłam aby szybciej zrobił, bo mój Franek jest starszy o 12 dni wg ostatniego USG..

MagdaO ja od jakiś 5 dni mam spakowaną torbę ;)

A ja tydz 36 mam 102,5 cm :)

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łohoo, Niesforna, to ja mówię, że Artur duży, a Twój bobas w 31+0 miał tyle, co mój Artur w 33+0.

Jednak faktycznie te wszystkie wagi trzeba z przymrużeniem oka traktować. Najlepiej te różnice było widać u dziewczyn, które pisały na III trymestrze zaraz po porodzie, gdzie im takie kwiatki wychodziły w realnej wadze (porównując do tych wag wyliczonych z usg), że szok. Zarówno w jedną, jak i w drugą stronę.

A jeszcze jak na dwóch różnych sprzętach robione były pomiary, to już w ogóle. Zresztą ja widziałam u mojego lekarza na monitorku, jak milimetr dalej tym "kółkiem" objął brzuch, to już co innego wychodziło, więc to jest naprawdę bardzo umowne.

• balonik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewuszki! Co do wagi dzieciaczków to aż się ostatnio przestraszyłam bo na początku młody był troszkę mniejszy a teraz rośnie strasznie szybko :) Ale zawsze biorę pod uwagę, że to jest +,- 200g. oczywiście ja liczę to - hihi:)
    Miłego sobotniego wieczoru życzę!!

Galanea, evas, weronikabp lubią tę wiadomość

x76lklh.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chciałam tylko powiedzieć, że znikam na kilka dni, bo zostajemy w szpitalu :( Weronika ma podejrzenie zapalenia oskrzelików :/ Mam nadzieję, że szybko ją wyleczą, na szczęście szpital to dla niej wycieczka i nie widać przerażenia :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Łohoo, Niesforna, to ja mówię, że Artur duży, a Twój bobas w 31+0 miał tyle, co mój Artur w 33+0.
    No właśnie mam nadzieję, że to jednak trochę błąd pomiaru :-)
    Lekarz coś mówił ze wymiary trochę niedokładne bo dziecko ma niekorzystne ułożenie (cokolwiek to znaczy). Zobaczymy co wyjdzie na kolejnym usg. Ale mam nadzieję że mój Jaś nie przekroczy wagi 3500, bbiorąc pod uwagę że chcę sama rodzić :-)

Poza tym zastanawiam się czy taki szybki przyrost wagi małego, to nie jest jakiś skutek po tych sterydach, które dostałam na przyspieszenie rozwoju płuc w szpitalu...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 19:16

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, to dobrze, że pojechaliście do tego szpitala. Trzymam kciuki za szybkie wyleczenie!

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv trzymaj się, i mam nadzieję że mała szybko wyzdrowieje!

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika - sorki - pojechałam na ten koncert i dopiero teraz mogę odpisać :)
    już zaraz się zmierzę :)
    tak jak u MagdyO - na wysokości pępka 116cm :) z ciekawości jutro rano zmierzę :) czy duża różnica będzie czy nie?
    ale ogólnie to wygląda na ogromny brzuchol hehe jakbym już miała rodzić. W sumie to już niewiele brakuje ;) a i zdarza mi się brzuchem o drzwi zaczepić jak otwieram ;)

Ivv trzymajcie się i dużo zdrówka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 20:19

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Witam Mamutki.

Ja dziś od 6 na nogach- na 7 rano babcia zamówiła msze za nasza pierwsza rocznice ślubu i szczęśliwe rozwiązanie. Zrobiłam zakupki, ugotowalam leczo i upieklam biszkopt rzucany - nie wierzyłam a wyszedł duuuzi. Jak M wstanie to pojedziemy po jakiś pomysł na masę i owoce. M będzie dekorowal ciasto. Kurcze nie wierze ze jutro będzie rok od ślubu. Ah...kocham tego mojego Małego Wielkiego Człowieczka.

Weronika super pokoik. Rozczula mnie taki widok. Ja dopiero w połowie maja zwioze łóżeczko i wózek od teściów. A jak po porodzie będę w szpitalu M chce wszystko poustawiać, ale to taki słodki moment, ze w trakcie skurczy będę mu kazała wszystko ustawiać i wtedy spokojnie na porodowke będę mogła jechac:)

Super,gratuluje rocznicy ;-) u mnie jutro kolejny rok pyknie od zareczyn ;-)

My dzis z mezem wybralismy ubranka do szpitala,Franek to bedzie gosc :D tzn juz jest gosc ale goly i cos bardzo wesoly jak na ta godzine :D:D

evas, weronikabp, AISAK lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jej - wyjątkowa cisza...już myślałam, że coś się u mnie zacięło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2014, 21:53

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ