X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, uwielbiam takie widoki! Ze wsi pochodzę, wiec zawsze takie krajobrazy wprowadzają mnie w melancholie..
    A teraz musze się w mieście kisić :(
    Ja tak mam w mieście, specjalnie się wyprowadziliśmy pod park krajobrazowy, wystarczy wyjść z domu i jest się pod lasem, zaczynam to coraz bardziej doceniać.

LadyDi, Asiaa1201 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja tak mam w mieście, specjalnie się wyprowadziliśmy pod park krajobrazowy, wystarczy wyjść z domu i jest się pod lasem, zaczynam to coraz bardziej doceniać.
    Ojej no to Ci zazdroszczę bardzo! Ja to z jednej strony mam autostradę, z drugiej ekspresowke, a na przeciwko całą ulica firm i sklepów :/ ja nie wiem gdzie ja na spacery chodzić będę, bo tylko po osiedlu to lipa. Musze znaleźć jakies łąki chociaż.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis do pracy na popoludnie i do 21.

ciagle chce mi sie spac.

wlasnie biore sie za rejestracje karty rossne! bo wczoraj mialam to zrobic i zapomnialam:) ale juz siadam do tego:)

atdcqtkf2affvuei.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brak ambitnych planów, bo i nadal takowych mieć nie mogę :( A więc:
    - wezmę sobie prysznic
    - zjem drugie śniadanko
    - na obiad już odmrażają się kiedyś zrobione gołąbki
    - no i dalsze wyprawkowanie w internecie
    - ewentualnie może jeszcze książkę poczytam

Tak się czasem zastanawiam, jak ja po tylu tygodniach leżakowania i nic nie robienia wrócę do rzeczywistości z gotowaniem, sprzątaniem + małe bobo ???

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My szczęśliwie mieszkamy pod lasem. Niby miasto, a jest wiejsko :D Ale na tym nam zależało. Lubimy ciszę i spokój. A do lasu zawsze można wyjść na spacer, na rower. I ten widok z okna na las jak się budzę. Poezja! Moi rodzice mieszkali w podobnej scenerii i kiedy wyszłam za mąż mieszkaliśmy najpierw w miejscu, gdzie były tylko bloki, sklepy i kamienice. Ale na spacer nie mieliśmy gdzie pójść:/ Szczęśliwie teraz mamy to, o czym marzyliśmy!

Ja też zalegam na kanapie, w dodatku w piżamie... I popijam miętkę.

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z glukozy, chwilę poleżałam i wracam do świata żywych.

Słoneczna bardzo mi przykro z powodu śmierci Waszego kolegi. Ja bym poszła na pogrzeb jesli nic by mi nie dolegało, ewentualnie poszłabym na cmentarz 2-3 dni po pogrzebie, jak będzie mniej osób = mniejsze emocje.

Maju spokojnie, wyglądasz jak zdrowa ciężaróweczka nie widać tych 8,5kg. U mnie na plusie nadal 4kg, oby teraz waga przystopowała - ja nie chcę przekroczyć 80kg!! :( - teraz mam 76,5.

Co do depilacji.. ja daje rade!! :D tylko buty zakladam jakos tak koślawo, ale jeszcze nie ma tragedii :D

Sue dzieki, ze pytasz przezylam! :D Ale sie tak wkurw... w tej przychodni, że masakra! Nie powiem, bo nie widac po mnie w ogóle tej ciązy, ale to juz mniejsza o to. Na pierwsze pobranie wiadomo czekałam aż mnie zawołają. Pobrali, wszystko okej i poszłam sobie usiąść pod okno żeby w razie czego je otworzyć. Nikt obok mnie nie siedział więc otworzyłam i co? Nagle wszystkie święte krowy siadały obok mnie i jęczały, że im zimno!!! :/ A kto im kazał siadać... było chyba jeszcze z 20 miejsc wolnych! Następna sprawa... miałam wejść po 2 godzinach bez kolejki i sobie tego pilnować. No to weszłam i co? Już jakieś stare rury drą ryja, że weszłam bez kolejki.. No nie, czy na prawde kogos zbawi minuta na pobranie krwi? Znieczulica jak nie wiem co, zero zrozumienia... I po raz kolejny napiszę, że starsi ludzie mówią, że to młodziez niewychowana.. a sami.. :/

Co do zaparć - może spróbuj wypić łyżkę, ewentualnie dwie oliwy, oleju? Jak byłam mała i nie mogłam zrobić kupy to babcia mi kazała to wypić.

Gosiak to ten Wasz karmnik o którym mówiłaś? :) Kotki mają raj, ale mój Pies też bardzo lubi wszystko co należy do Ady, nawet kradnie jej czapki i skarpetki jak układam.. Sam jest jak dziecko :)

Pia Gizela ja dzisiaj wybieram się do Chrześnicy popołudniu.. Przy okazji odbiore wyniki badań, które NA BANK nie będą za rewelacyjne, bo brałam to żelazo jak mi się chciało (aż wstyd się przyznać, ale serio źle na mnie to działa)... No cóż.. Jeszcze teściowej kupię zielone śledzie, bo chciała :). Na obiad zupa kalafiorowa - uwielbiam!

Za wizytujące trzymam kciuki, koniecznie zdajcie relacje :)

AHA, I jeszcze doskonałe powiedzenie dla nas, które sprawdzi się zaniedługo Kto rano wstaje ten ma dziecko :)
    http://www.iv.pl/images/89368506333184923003.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:14

Aagnieszkaa, agaaa28, Lara 82, Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia Gizela wrote:
    My szczęśliwie mieszkamy pod lasem. Niby miasto, a jest wiejsko :D Ale na tym nam zależało. Lubimy ciszę i spokój. A do lasu zawsze można wyjść na spacer, na rower. I ten widok z okna na las jak się budzę. Poezja! Moi rodzice mieszkali w podobnej scenerii i kiedy wyszłam za mąż mieszkaliśmy najpierw w miejscu, gdzie były tylko bloki, sklepy i kamienice. Ale na spacer nie mieliśmy gdzie pójść:/ Szczęśliwie teraz mamy to, o czym marzyliśmy!
    Dokładnie, my też kiedyś mieszkaliśmy w kamienicy w samym centrum, hałas, smród i zero miejsca na spacery. I dlatego zdecydowaliśmy się na to osiedle. Trochę dalej od centrum, ale teraz budują nam kawałek dalej kolej metropolitalna, więc w 12 minut będziemy w centrum miasta :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • derii84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Przykro mi z powodu śmierci znajomego...to smutne. Widzę,ze każdą z nas dotknęła jakaś tragedia :-(

Trzymam kciuki za glukozy i za chorobowe he he.
    U mnie lekarz się spóźni,ale co tam,mogę poczekać,w końcu statek powrotny mam dopiero o 16.30 :-)
    Niestety wytrzepalo mnie i musiałam sobie ulżyć w wc :P nie znoszę tego stanu,Mały także nie był zadowolony,bo kopał strasznie....

Stwierdzenie żizel mnie rozbawilo i także zacznę tak nazywać swoją :-D

Co do depilacji,jeszcze próbuje sama,ale ledwo,więc mój T będzie zadowolony :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2014, 10:16

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Gosiak to ten Wasz karmnik o którym mówiłaś? :) Kotki mają raj, ale mój Pies też bardzo lubi wszystko co należy do Ady, nawet kradnie jej czapki i skarpetki jak układam.. Sam jest jak dziecko :)
    :) Tak, to ten nasz karmnik, było dziś przy nim kilkanaście sikorek bogatek, ale jak robiłam fotkę, to odleciały niestety.
    Fajnie, że już po glukozie :)

angelcia lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Na obiad zupa kalafiorowa - uwielbiam!

U mnie też będzie kalafiorowa! Tylko nie wiem, czy mój żołądek ją przyjmie :D

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amgelcia,jak to dobrze,ze wróciłas do świata żywych ;-)

Gosiak mój kocurek sobie upodobał licho polarowy po Tymku,i jak tu go nie kochać???

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue- jak juz to olejek rycynowy mozna bo sie nie wchlania- tak jak parafinowy

albo sa takie czopki glicerynowe:) one sa bezpieczne i tanie.

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karta aktywowana:) najpierw jest 3 % na te produkty dla dzieci i mam i jak sie zrobic 6 kolejnych zakupow to wzrasta o kolejny 1 % znizka- az do 10:) w sumie pozneij miec 10 % znizki na pampersy to sie przyda;)

megg lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    dzis spiaca ale zadowolona, bo przyszedl znajomy meblarz i nareszcie zblizamy się ku wykonczeniu mieszkania. Zostaje jeszcze tylko zabudować wannę.
    Sue wrote:
    A co do mojego zaparcia, to zrobiłam już wszystko, co sie tylko da!!
    Czuje sie źle, brzuch mi sie przez to spina i jest taki wzdęty:( wczoraj wypilam chyba z 2,5l wody, nic. Jak sie zatkało, jak korkiem.
    Mam nadzieje, że to jednorazowe, bo ja nie jestem przyzwyczajona do tego. :(
    Sue ja stosuję czopki, jeśli widzę, że już 2dni się nie wypróżniałam. Miałam taki etap, że 6dni nie mogłam się wypróżnić...ale przez ciążą też się to zdarzało. Cholernie uciążliwe, jednak w ciąży to dochodzi poczucie strachu o maleństwo, bo wszystko jest napięte. Czopki mi pomogły.

Dziewczyny co myślicie o łóżeczkach turystycznych zamiast łóżeczek zwykłych drewnianych? Bo ostatnio zauważyłam, że panuje trend na łóżeczka turystyczne, że bardziej opłacalne...
    ale czy to takie bezpieczne dla dziecka?

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam zapas oleju kokosowego za pomocą allegro i kuponów :) Fajna rzecz te kupony, sporo się oszczędza.

megg, Atakasobiejedna, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    Na obiad zupa kalafiorowa - uwielbiam!

Angelcia...ja też robię dzisiaj kalafiorowa. Poproszę o Twój przepis, bo to będzie dziś moja premiera kalafiorowki, więc wszystkie rady mile widziane :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia też nie wiem czy mój przyjmie... W pierwszym trymestrze próbowałam i zakończyłam tą owocną przygodę wizytą z muszlą :D

Derii Ty też wróciłaś do świata żywych po tym statku :) Ale się wynudzisz tyle czasu do 16:30!

Sloneczna, a to trzeba za jakąś określoną kwotę robić te zakupy? Bo jeśli nie to chodziłabym codziennie kupić jedną rzecz żeby tylko nabić tyle transakcji i mieć 10% :D

• megg Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hurrrra mam info w PUE ze kase z ZUS dostane 13-11 :) jak to dobrze miec takie info :)

ja dzis mam w planach umyc drzwi i okna, a potem wizyta u gin
    w piatek mam na wychowaniu 2 bąblów siostry 6 i 3 lata, bedzie ubaw:)

teraz ja ide na spacer....Gasiu mam podobne widoczki za domem

Atakasobiejedna, Gosiak, angelcia, Fedra lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam specjalną maszynkę elektryczna do depilacji tych okolic ;) ma nasadke z trymerem i różne końcówki, mogę jechać na ślepo i się nie zatne haha

megg lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • LadyMK Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do depilacji...to robię to na oślep :P
    u mnie już 9kg na plus i...to nie przez słodycze, bo słodyczy baaardzo mało jadam...
    wczoraj się zorientowałam, że nogi mi utyły ;/ więc obecnie jestem trochę podłamana i zaczęłam wykorzystywać swój stepper. Nie przemęczam się jakoś wielce, ale powolutku zwiększam ilość steppów. Niestety do tej pory dużo leżałam...więc nie dziwne, że utyłam nie tylko w brzuchu :(

megg lubi tę wiadomość

Malutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
    Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
    34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g

3523x2t.png
‹‹ 1083 1084 1085 1086 1087 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ