X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • looliii Koleżanka

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny mam do was pytanie ile ważą wasze maleństwa? Mój synek w 28 tygodniu ważył kilogram. A jak wasze pociechy?

82do20mmqzciyevf.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue..ja jak nie byłam w ciazy to chcialam być i nosić ciazowe ubrania i eksponować brzuszek :) hehehe a teraz tez mam manie na "bez brzucha" i cały czas coś mi wpada w oko w moim rozmiarze sprzed ciazy czyli S :) i myśle " ooo..kupie, bedzie na specrki z synkiem" itd :):) butki tezzzz :)

Sue lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • PatrycjaP Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MistrzyniWKochamCieMisiu chciałam powiem Ci jeszcze żebyś aż tak się nie denerwowała.
    Mooja mama urodziła nas w 7mym miesiącu i jesteśmy całe i zdrowee :))

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

Maja<3 http://www.iv.pl/images/89232029326301542917_thumb.jpg 3jgxyx8d3zgfl70x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszytskim. U mnie tez weekend wyjazdowo-rodzinny.
    My zamówiliśmy wózek bebettopascal 3in1 http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=4632&osCsid= w kolorze popielatym i na białym stelażu. Do odbioru mamy w połowie grudnia. Tak samołóżeczko i inne pierdoły. Łóżeczko wybraliśmy najprostrze z możliwych. Bez szuflad i innych bajerów bo u nas ie nie zmieści to wszytsko.
    Wózek kosztuje około 1600zł, łóżeczko 130zł. No i przy takich duzych zakupach licze na rabat ;].
    Generalnie nastawiamy sie na cała wyprawdkę w połowie grudnia. Tj łóżeczko, materac kokosowy-gryczany, komoda, pościel, pieluchy tetrowe, rozki, kocyki, wanienka .....i kilka ubranek. Wszytsko mam zamiar kupić w jednym sklepie. ;]. No i to wszytsko będzie kosztowoało jakieś 2600zł... . az takiej tragedii nie ma

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni cieszę się,że mniej tych nocy przepłakanych u Ciebie jest :)
    Mówisz,że Ola nie daje o sobie zapominać ?? to musi być słodkie :)

Także chciałabym mieć rozmiar sprzed ciąży(S),ale czy w moim przypadku jest to w ogóle możliwe??

MistrzyniWKochamCieMisiu lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek weszłam na bloga :) fajnie ze koleżanka chustuje ale raczej nie sugerowała byk sie jej wiązaniami ajajaj na pierwszej stronie chusta jest kompletnie zle zawiązana niedociągnięta rozumiem ze dopiero zaczynała ale to nie jest dobry przykład jezeli chcecie podczytac cos o chustach zapraszam na chustowo.pl lub na grupę na fb chusty POLSKA - nosimy wiazemy motamy a dla dziewczyn z Warszawy chusty Warszawa :)

ash lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem ciekawa ile czasu potrwa zanim wrócę do swojego rozmiaru (xs). Nie wyrzucam żadnych ubrań sprzed ciąży, bo przecież za kilka miesięcy znów je założę:)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam bardziej mi chodziło o wpis tej jej kolezanki i przekirowanie na bloda jej, nie o blog Marysi-czyli mojej kolezanki, nie znam sie na tym a sama wiem ze źle ma zawiązaną :) to widać gołym okiem :)

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe myslalam ze o wiazanie chodzi ;) bo ona taka dumna na zdjęciu z tego przynajmniej na dumna wyglada ;) no ale to początki ;) ale o tak zapraszam na grupę na fb i forum :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:05

• lula88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny skorzystałam z kuponu allegro i kupiłam 3 koszule do szpitala ta najtańsza do porodu bo i tak do wyrzucenia będzie. Na styczniówkach pisały że bardzo fajne są te zobaczymy jak dotra do mnie :)
    http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-porodu-nowosc-r-s-i4737819766.html
    http://allegro.pl/dyskretna-ciazowa-koszula-do-karmienia-r-s-nowosc-i4777667489.html
    http://allegro.pl/wyprzedaz-topowy-model-koszula-do-karmienia-s-m-i4744931410.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:44

MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, megg lubią tę wiadomość

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • lula88 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam Nosidełko/chusta BABY-BAG PREMAXX używane za pare groszy bo nie wiadomo czy mały będzie chciał wogóle być w tym a podobno są dość dobre. Zobaczymy :)

74dianli2i9bz1yz.png
    ckaidqk3z796gr05.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dziękuję Wam bardzo serdecznie za życzenia! :* wczoraj bardzo aktywny dzień miałam - gości witalam cały dzień :) wieczorem padlam ze zmęczenia, ale niedziela była cudowna! Uwielbiam jak ktoś mnie odwiedza.

Miriam, widzę że masz córeczkę Zoje. Ja właśnie oczekuje Zojki :) jak Twoja rodzina zareagowała na to imię? Bo u mnie już nazywają ją inaczej np. Zośka, bo mówią ze wymyśliłam imię którego nie da się wypowiedzieć :/ denerwują mnie strasznie.

No Mistrzyni Ty to już niedługo możesz urodzić, bo bliźniaczki to chyba szybciej. :)

Ja dziś rozpoczęłam nowy tydzień. Jeszcze trochę i będzie magiczny 30 tydzień ;)
    Postanowiłam ze za miesiąc wstawiam łóżeczko juz. Niech się materac wietrzy. Doczekać się nie mogę ;)

A ja dziś na obiad serwuje krewetki i małże Świętego Jakuba. <3

A tutaj zdjecie z wczoraj
    http://iv.pl/images/12307908367676814654_thumb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:27

Sue, Lara 82, Bietka, MistrzyniWKochamCieMisiu, Penelope, megg lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Suri Ekspertka

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam. W zeszlym tyg bylam na wizycie jak zaczynalam 27tydz i moja księżniczka waży 930 g a mierzy sobie 32cm ;)
    Nadal leżymy i nudze sie w cholere... ale czego sie nie robi dla dzidziusia ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2014, 12:21

lula88, Sue, MistrzyniWKochamCieMisiu, megg, Januszkowa lubią tę wiadomość

oar8ugpj0xvubjt5.png
  • juska19 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i Ja :)
    Jestem po glukozie nie bylo tak zle jak myslalam takze plus teraz tylko czekac na wyniki oby byly dobre :) a teraz czas na sprzatanie gotowanie
    Oby mi sie chcialo tak jak mi sie nie chce :)

megg lubi tę wiadomość

relge6yd0kju1g7d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDI rodzina na początku kręciła nosem ale juz sie przyzwyczaili ;) za to u lekarzy czy w urzędach trzeba pilnować bo często wlasnie wpisują Zosia :P z perspektywy czasu moge powiedziec ze drugie bedzie Melisa bo Zoja oznacza życie i moj Zojek to HNB wiec drugie chciałabym spokojniejsze :D

derii84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie było o tyle łatwiej postawić na swoim ze ja mam na imie miriam :)

derii84, ash lubią tę wiadomość

• LadyDi Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze u mnie też tak będzie ze przestaną mnie na sile przekonywać do zmiany imienia. Ja mieszkam za granicą, wiec tu w urzędach problemu nie będę miała - tak myślę, ale się okaże. No ciekawe jaka moja córeczka będzie. Teraz jest tak aktywna, że szok :D

Miriam, derii84 lubią tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) ja wstałam niedawno aż wstyd się przyznać hehe ;)
    zaraz jedziemy po komode do salonu meblowego ;)
    Mąż będzie miał zajęcie przy składaniu ;)
    A na 18:30 wizyta ;)

Penelope, Lara 82 lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• derii84 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia to dzisiaj mamy trzymać kciuki,żeby maleńtwo było łaskawe?? :)

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

Dwa cuda: Tymus i Olafek ♥♥♥

p19uskjok4jap6fv.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 10 listopada 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    derii84 wrote:
    Asia to dzisiaj mamy trzymać kciuki,żeby maleńtwo było łaskawe?? :)

Tak kochana trzymajcie mocno kciuki ;)
    Ja juz gadam że swoim malenstwem 3 dni by ładnie pokazało mamusi co tam ma ;) zobaczymy ;)

Gosiak, Pia Gizela, Lara 82, Patrycja20, megg lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

‹‹ 1157 1158 1159 1160 1161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ