Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
megg wrote:
dziewczyny a duzo tych pieluch bylo w lidlu ??
bo nie chcialo mi sie isc moze dzis wieczorem podjade jak beda jeszcze
zależy pewnie gdzie i jaki sklep, u nas się o 7 rano rzucają mohery ;/Patrycja20, megg lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc wszystkim!
Ja juz po glukozie bleeeee. Parszystwo okropne. Ale przezyłam. Najgorsze było czekanie na kolejne pobrania krwi - już nie wiedziałam jak usiąść i jeszcze brzuch mi twardniał ze 2 razy....
Teraz jestem po sniadanku...dzisiaj były parówkitaka miałam straszna ochotę na nie ;] jeszcze kupiłam świeży chleb co prawda pszenny ale mocno spieczony
No mi siara leci ale nie jakoś wściekle. Czasami lekko zabrudzi biustonosz. Generalnie raczej sie pojawia jak ścisnę sutki.
Dzisiaj tez mam wizytę o 17.30 i sie okaże co to za twardnienia, bóle i co z szyjką. Troszke sie boję że cos wyjdziealbo nie będzie nic wiadomo co i jak i tak będę żyła z tą niewiedza do następnej wizyty. Wolałabym żeby coś się okazało -cokolwiek to będzie.
Co do wydawania to raczej super rozrzutna nie jestem, ale jak cos potrzebuję to sie nie zastanawiam. My z kolei podróżować dla samego podróżowania nie lubimhy - raczej wolimy aktywnie spędzać czas, na sportowo typu nartty, skitoury, rajdy konne, kajaki , góry itp. Z dzieckiem mamy zamiar wszędzie jeździć, pogórach tez łazić. Inne sporty w zależności -
przedszkolanka:) wrote:a skąd bierzecie te kupony z allegro? Bo właśnie mam pakę do zamówienia i przydałby się rabacik
przez mobilne allegro
sciagasz aplikacje, wchodzisz na moje allegro/moje kupony i odbierz
maja byc od jutra jakiesprzedszkolanka:), słoneczna 85 lubią tę wiadomość
-
u nas w lidlu widzialam same 4 i 5 . pewnie wykupili ale pieluch ja jeszcze nie kupuje, jeszcze pewnie sie trafi okazja. bo chcialam na start takie biale new born a potem to pewnie dada.
Agaaaa czy nasz lekarz na kazdej wizycie mierzy Ci malego?> i mowi ile wazy? bo mi nie. musze go troche przycicsnac:) -
bella84 wrote:Witam sie z rana
my dzisiaj mamy wielki dzień podwójnie
zaczynamy dziś 3 trymestr ciąży oraz tadam tadam tadam zmieniam kod na 30 che!! :p tak więc Katiś możesz mi zrobić update w liście z 29 na 30 oficjalnie :p to miłego dnia dziewczynki
gratuluje III trymestru i 3 z przodu na licznikuwitamy w zacnym gronie
no i oczywiście wszystkiego najlepszego spokojnej resztki ciąży i porodu bezproblemowego i Dzidzia zdrowegobella84 lubi tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Od 17 w Biedronce są koce, prześcieradła i pościele.
Co do pościeli to :
Cath jest pościel z Minnie będzie pasowała do Twoich obrazków
http://www.biedronka.pl/pl/product,id,3820,name,posciel-niemowleca
Fedra, słoneczna 85 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Sylwia to gratuluje ze juz jestes po
oj straszne to straszne :p a co do tej siary to czytalam o niej ale poki co nie zaobserwowalam
ale ja to jakas slepa jestem albo poki co nic nie mam bo nie widze siary nie czuje twardnien skurczy bh normalnie nic
ale nie narzekam z tego powodu
ja dzis w pracy jestem przynioslam ciacho pracuje na chillu sobie jeszcze 2 tyg bo chce podomykac i przekazac conieco tym co zostaja
-
Penelope wrote:Zgłaszam że nie poszłam dziś do pracy, o 6:30 musiałam zadzwonić i odwołać. Nie mogę ruszyć żadną nogą, do toalety dziś rany na kolanach - na pieska szłam a mąż mi pomagał. Ten ból był wcześniej ale jakoś słabszy i minął. Teraz wrócił w koszmarnym wydaniu. Wszystko co zdążyłam ustalić póki co to to, że rozchodzi mi się spojenie łonowe. Udało się dostać do lekarza na dziś więc idę. Nie wiem co zrobić jak mi powie :brać paracetamol !!! Chyba się wscieknę. Dobrze że mąż dziś w domu pracuje i może mnie zawieźć. Dam znać jak wrócę.
Mi ortopeda powiedział ze rozchodzące sie spojenie łonowe jest wskazaniem do cci nie za bardzo można chyba coś z tym zrobić
strasznie współczuje bólu...
Penelope lubi tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Penelope,ale nie ma innej metody na spojenie. Mnie już dawno dopadło, ale teraz jest lepiej, może dlatego, że więcej odpoczywam, a może dlatego, że zanim dostałam nakaz leżenia, to trochę ćwiczyłam. Paracetamol średnio pomaga na ten ból. Jeśli chodzi o wskazanie do CC, to ja usłyszałam, że jak się niebezpiecznie rozejdzie, to tak, ale bolesność rochodzenia nie jest równoznaczna z niebezpieczeństwem. Po prostu niektóre kobiety mają pecha i bardziej to czują niż inne.. Ale zaczyna mi się kleić Twoja sytuacja - poluźniłaś się w miednicy - stąd ćmienie jak na okres (więzadała i więzadło obłe) i do tego spojenie. Miałam to samo. Mam nadzieję, że Ci się polepszy..
Kciuki za wizytujące!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:22
Penelope lubi tę wiadomość
-
Dobry melduje ze nadrobiłam i stawiam się z kawa
No niestety u mnie bolesność brzucha jest juz codziennościa ale magnez troche niweluje odczucia więc nie jest najgorzej
Do mnie tez już zaczynajas chodzić przesyłki wyprawkowe ale na razie tego nie wyciagam z opakowań a zdjęcia pewnie porobie jak juz pokój będzie gotowy a aj będę mogła to wszystko poprać i ogarnać
Właśnie mam pytanie czy beciki jak kupowałyście to tez będziecie je prały?
Witam Nową Mamusie
Ja siary nie mam chyba taki mój urok
O kupon by się przydał jakiś fajny bo bym sobie jakiś laktator reczny kupiła i tu pytanie do Was zastanawiam sie nad recznym laktatorem w zestawie juz z butelkami i widze dość duża rozbieżność bo zestaw Aventu to kost 189 zł a z TT około 129 zł... Macie z tym jakieś doświadczenia? który lepiej kupić?
Dziewczyny kurcze gdymym mogła oddałabym każdej z was potrzebujacej po pare mm szyjki bo moja jest taka długa...Gosiak, sebza, megg, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
2015 Nati
2017 Suzi -
Wpadłam zameldować ze jestem juz po wizycie u położnej. Tak mi brzuch ponaciskala, że aż cały był czerwony, a Młoda w tym czasie ani drgnela. Mała leży sobie po skosie główką w dół z mojej lewej. Waży ok. 1400 gram, wiec niezła z niej kluseczka juz
bicie serduszka w porządku, także super wszystko. Teraz czekam na usg 8 grudnia i kolejne wizyty u położnej mam 30 grudnia i 15 stycznia. Zleci mi już do porodu.
Bella, przepraszam, ze przegapiłem. wszystkiego najlepszego! Na zdjęciu w ogóle nie wyglądasz na 30 lat! Na jakieś 25 max.
Penelope, powodzenia na wizycie, aby lekarz coś zdradził.
A teraz się odmeldowuje i lece ogarnąć kuchnie i szykować obiad. Miłego dnia!Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2014, 11:31
Fedra, Sue, derii84, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny czy któraś moze mi napisać o co chodzi z promocją z rossmana bo ja nieogarnięta jestem?
Ja miałam prać ubranka w listopadzie ale prace pokojowe się opóźniaja więc pranie zrobimy z grudniu
a i ponawiam pytanie czy beciki/rożki te nowe będziecie prać?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi