X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    ile teraz taki adapter kosztuje?? za czasów mojej pierwszej ciąży (ponad 6 lat temu) to był spory wydatek rzędu 300-400zł

Ja płaciłam 129, więc można przeżyć taki wydatek.

dora8201 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    a powiem Wam, że nie wiem czy faktów nie wyprzedzam ale też ktoś pisał *chyba Ty ATAKASOBIEJA :) ), że w h&mie są przeceny i będąc ostatnio też kupiłam sobie dżinsy ciążowe za 60zł! i przepiękną bluzę ciążową za 40zł.... a wczoraj w biedrze legginsy ciążowe za 11,99 (przecena z tych "ostatnie sztuki")... upchałam głęboko do szafy żeby losu nie kusić i też z tego powodu wymyśliłam, że metek nie odrywam i jak coś to sprzedam na allegro...

O, też się muszę wybrać w takim razie :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Atakasobiejedna Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja pisalam o przecenach w H&Mie ;) Ja tez trzymam dzinsy w worku z metkami, poki co nie ma potrzeby zmieniac na ciazowa garderobe, no i tez nie chce losu kusic dopoki nie zrobie badan prenatalnych.

dora8201 lubi tę wiadomość

Mutacja heterozygotyczna A1298C genu MTHFR (trombofilia wrodzona)
    Starania o nr 2: 3 x cb

dqpro7esxqkrk97e.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    O, też się muszę wybrać w takim razie :)
    myślę, że warto zwłaszcza,że cena regularna tam spodni to 130-150zł... choć dla mnie nie są zbyt udane... wolę takie z regulacją w pasie - w poprzedniej ciąży miałam z MamaLicious wszystkie i były super bo poza pasem na brzuch miały w pasie regulacje i można było w jednych spodniach pochodzić od 4 do 9 miesiąca i po ciąży chwile... te h&mowe nie mają... więc nie starczą na całą ciąże

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lipca 2014, 08:42

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Atakasobiejedna wrote:
    No ja pisalam o przecenach w H&Mie ;) Ja tez trzymam dzinsy w worku z metkami, poki co nie ma potrzeby zmieniac na ciazowa garderobe, no i tez nie chce losu kusic dopoki nie zrobie badan prenatalnych.
    czyli dobrze pamiętałam :) jeszcze macica na mózg mi nie uciska :)

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    czyli dobrze pamiętałam :) jeszcze macica na mózg mi nie uciska :)

:D ;D Poprawiłaś mi humor od rana :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bommbelek89 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry:)
    macie racje co do lekarzyniestety maja nad nami "pewną" władzę i niestety nieraz to wykorzystują. moja gin byla ordynatorem w szpitalu jakies 10lat tenu ale teraz przymuje tylko prywatnie i nie pracuje w zadnym szpitalu.
    dziewczyny nie pamietam ktora z Was ale prosilyscie o skierownie na badania od rodzinnego co mowilyscie??ja tez bym z tego skorzystala tylko boje sie ze odmowi bo powie ze to obowiazek gina:/

16udskjogri4r6n4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagatka wrote:
    Hej mamuśki,
    ja się pożalę, złapało mnie zapalenie gardła :( wczoraj miałam gorączkę. Dziś jest lepiej, chociaż gardło dalej boli :( Leczę się herbatą z miodem, cytryną i malinami. Do lekarza na razie nie idę, pokuruję się domowymi specyfikami...
    Trzymam kciuki za szybki powrót do zdrowia! Myślisz, że to może być od klimy? Ja się właśnie obawiam tych zmian temperatur, na dworze upał, w biurze chłodno, w aucie staram się otwierać okna zamiast odpalać klimę, bo mnie też od razu gardło boli...

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, u mnie akurat klima nie miała wpływu, bo jestem na zwolnieniu, więc ewentualnie przeciągi w domu lub wiaterek na spacerze mi "pomógł", albo ktoś mi sprzedał wirusa.
    Herbata z miodem póki co pomaga, jest lepiej :) mam nadzieję, że gorączka nie wróci, bo z bólem gardła dam radę, ale boję się wysokiej temperatury...

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie:)

Ponoc na gardło dobry jest prenalen, specjalny dla kobiet w ciazy:)
    Jedz czosnek i syrop z cebuli:) troche posmierdzi, ale powinno przejść:)

Ja mam urlop, w piatek dostałam informacje, ze jesli nie pojde od razu na zwolnienie, to dostane podwyżkę. Nie uważacie, ze to dyskryminacja kobiety w ciazy? Skoro jestem dobrym pracownikiem, to podwyżka mi sie należy, bez względu na to czy jestem w ciazy, czy nie!

• Vel Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olcia87 wrote:
    No ale taka starsza moherowa Pani też może być chora i źle się czuć, a poza tym z racji wieku należy jej się. Mnie nauczono w domu, że starszym i kobietom w ciąży trzeba ustąpić miejsca i już. Taka jest moja opinia, zobaczysz jak Ty będziesz stara czy tak łatwo Ci się będzie stalo.

ma prawo być chora i źle się czuć tak jak każdy inny czlowiek, one nie patrza na to jak my sie czujemy, mojego kolege z noga w gipsie raz wywlokla zeby jej ustapil miejsca, one wychodza z zalozenia ze one sa stare i im sie nalezy i maja gdzies czy sie jest w ciazy albo jak sie czuje, wiem ze ja sobie obiecalam ze jak bede stara i nie bedzie mi sie latwo stalo to nigdy nie bede tego wymuszala tak jak one, spotykam sie ze starszymi ludzmi ktorzy zachowuja sie normalnie, a taka co ma sile sie przepychac i na chama rzucac na miejsce ma tez sile postac, niekiedy sytuacje siegaja absurdu jak kobieta zapchana siatami siada sobie i kladzie na siedzenie obok siatki, pol autobusu ma wolne miejsca a podchodzi do niej dziadek i pyta czy moze obok usiasc i ta kobieta musi wziac 5 ciezkich siat i go puscic chociaz mogl usiasc wszedzie bo autobus byl niemal pusty, albo babcie ktore zmieniaja miejsce po 4 razy bo najpierw siedza tylem do kierunku jazdy, pozniej siedza przodem ale im swieci slonce, a pozniej znowu zmieniaja zeby byc przodem i w cieniu... te kobiety dzialaja mi na nerwy i nie bede poddawala sie ich terrorowi

zjk3p18.png

Lutówko 2015 dopisz się :) >klik<
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie- troche mdli z rana..

oby do jutra.

atdcqtkf2affvuei.png
  • Francuska25 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.

Ja sie dzis czuje bleeeeeeee;/

Do tego mam dwoje dzieci w domu w wieku 3 i 6 lat. Zajmuje sie synkiem kolezanki. Maluchy mi chate roznosza dzis;)

Milego dnia!

A co do sprzetow dla maluszka to ja mam prawie wszystko- wozek, lozeczko,mebelki, foteliki,zabawki, ubranka- po pierwszym synku mi zostalo bo ja nic nie wydawalam. Wiec sporo wydatkow mam z glowy.

U mnie w Polsce jak byla polozna..to przyszla po jakims tygodniu jak bylismy w domu. Nie kapała dziecka... pepek obejzala, nie robila nic. Troche odpowiedziala na pytania i tyle;)

gyxw8iikqfy0nssi.png
    82doj44j4gwjobwn.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Francuska25 wrote:
    A co do sprzetow dla maluszka to ja mam prawie wszystko- wozek, lozeczko,mebelki, foteliki,zabawki, ubranka- po pierwszym synku mi zostalo bo ja nic nie wydawalam. Wiec sporo wydatkow mam z glowy.
    Ja nie mam nic, trochę mnie to przeraża ;) ale mam sporo znajomych z maluchami mniejszymi i większymi, to myślę, że jak już powiem oficjalnie, to się zacznie kompletowanie ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Ja nie mam nic, trochę mnie to przeraża ;) ale mam sporo znajomych z maluchami mniejszymi i większymi, to myślę, że jak już powiem oficjalnie, to się zacznie kompletowanie ;)
    ja w pierwszej ciąży musiałam wszystko kupić... dzieci znajomych już dużo starsze albo w takim samym wieku...teraz w sumie też nie bardzo...po Młodym wydałam wszystko bo nie chcieliśmy drugiego dziecka to raz, a dwa nie miałam gdzie tego trzymać nawet gdybym chciała... no ale decydując się w końcu na kolejne dziecko brałam pod uwagę te poczatkowe wydatki... choć co to jest przy dalszym utrzymywaniu dziecka...;)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    ja w pierwszej ciąży musiałam wszystko kupić... dzieci znajomych już dużo starsze albo w takim samym wieku...teraz w sumie też nie bardzo...po Młodym wydałam wszystko bo nie chcieliśmy drugiego dziecka to raz, a dwa nie miałam gdzie tego trzymać nawet gdybym chciała... no ale decydując się w końcu na kolejne dziecko brałam pod uwagę te poczatkowe wydatki... choć co to jest przy dalszym utrzymywaniu dziecka...;)
    Racja :)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, ja tez jeszcze nic nie mam:/ nawet pomysłu na wyprawkę:) mysle, ze po I trymestrze zacznę kompletowac powoli:)
    Oglądałam juz wózki, taki odpowiednie dla mnie sa strasznie drogie. Potrzebuje bardzo lekkiego wózka, mieszkam na 3 pietrze bez windy, wiec bede musiała z nim wchodzić i schodzić:)
    A mebelki kupie chyba w Ikei:) tatuś bedzie miec zabawę jak je bedzie składać:)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od dwóch dni mdli tak bardzo jak nigdy wcześniej. Wczoraj wieczorem wymiotowałam i teraz czuję się tak samo a jestem w pracy :( Nawet jogurt już nie pomaga.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja dzis wymiotowalam, wczoraj duzo lepiej bylo.

do tego doszly bole glowy- tez macie??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    do tego doszly bole glowy- tez macie??
    Tak, mnie głowa bolała wczoraj praktycznie cały dzień :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ