X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 00:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella u mnie puściło po 3 dniach. Próbowałam wszystkiego co wymieniłaś. U mnie chyba najbardziej pomogło leżenie. Wygrzałam się, wypociłam i przeszło.
    Jeśli czujesz, że jest kiepsko to faktycznie lepiej może idź do lekarza.

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 00:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, u mnie podobnie wczoraj i dzisiaj było. Do tego jeszcze okropny bol plecow. Leżałam cały dzien, jadlam czosnek. W końcu nie wytrzymałam i wzięłam apap. No i goraczka juz spada, czuje sie lepiej.
    Lez i wypoć to. Mam nadzieje, że Ci przejdzie :*

• Laurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 00:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Upieklam zapiekanke makaronowa z kielbasa i cebula. Jestem z siebie taka dumna, bo jest wtorkowy wieczor! Ciuszki bobasa sie piora i ja sie ide sama wyprac i do lozka. Padam z nog. Pewnie znowu nie bede mogla spac i wstane o 3:00 ;[ Nie wiem czemu bol w pachwinie mi sie zmienil o 180 stopni i teraz wszystko jest okej poki chodze, ale jak tylko poloze sie do lozka, to boli jak piorun!

Ja nie wiem czy sie boje czy nie boje porodu. Bol zniose, bo zawsze znosze. Mnie to bardziej brzydzi chyba, chociaz podejrzewam, ze jak juz sie zacznie na dobre i bede na porodowce, to mi juz bedzie wszystko jedno ilu studentow zajrzy mi w krocze LOL Bo najwazniejsze bedzie urodzic. Glownie mysli moje kreca sie wokol tego, kiedy tzn. o jakiej porze zacznie sie akcja. Dobrze by bylo w weekend lub jak bede w pracy. Gorzej po poludniu jak bede sama w domu. Bo jesli maz bedzie wowczas w pracy, to sie sama raczej nie zawioze (godzina drogi), a tesc mieszka pol godziny od nas. Takie strategiczne mysli najbardziej mi zaprzataja glowe...

Aagnieszkaa lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, ale przecież zapewne możesz nie zgodzić się na obecność studentów. Mój mąż też jeździ do pracy 2-3 razy w tygodniu ponad godzinę drogi od domu, a na miejscu nie mam nikogo, teściowa 45 minut od nas. Też rozkminiam co gdy akcja będzie szybka. Ale co będzie to będzie. Taksówki jeszcze są .:)

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ps. ja to mam jakoś przeczucie, myśl że u mnie się zacznie w nocy. Pobożne życzenie :)

Januszkowa lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 01:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope u mnie taksowek nie ma hihi. W te niedziele bede sie pakowac i zaczne wozic walizeczke w bagazniku mojego samochodu. A noz urodze w godzinach pracy ;-]

angelcia lubi tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej. Dziś cały dzień prawie prasowałam ubranka Mio. Oj, nie będę tego tak dokładnie robić już później ale ten pierwszy raz niech będzie. Aż nie miałam czasu cały dzień żeby do Was zajrzeć :)

Tak sobie dziś myślałam (przy tym prasowaniu), że jaka by ta ciąża nie była to chyba będę za nią trochę tęsknić jak już będzie po :) Taki to wyjątkowy czas.

P.S. To ja pisałam o czkawce. Tak mi lekarz mówił na przedostatniej wizycie. Ciekawe na ile przed porodem już dziecko nie czka.

Januszkowa lubi tę wiadomość

• Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 01:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się boję jak cholera!!
    Staram się nie myśleć, ale nie Da się!

O czkawce też słyszałam, mój miał dziś tylko raz!

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 02:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leze i poce sie sie na maxa w sypialnj :/ no mam szczera nadzieje ze to poprostu tak schodzi :/ ok ciezka ta noc.. Ciezka :(

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tak mialam wczoraj..cała noc nie spałam dopiero o 5 przysnelam..kaszlałam co minutę, czułam jak wnętrzności mi się wywracaja.wymoczylam stopy w gorącej wodzie z solą i wypilam litr malinowej herbaty i dziś jest lepiej..dokupiłam jeszcze herbatę z lipy bo podobno jest dobra na przeziębienie i smaruje nos maścią majerankowa a i jeszcze pije syrop z cebuli..jest lepiej :) ale tak jak dziewczyny piszą swoje trzeba przeczekać..ja 3 dni się meczylam z tym chorubskiem..

Laureczka25
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 03:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatke z lipy tez pije , wrecz mam typowa suszona lipe:) domyslam sie ze te 3 dni najgkrsze trzeba przezyc poprostu:/ poki co mecze sie, czasem przysne na godzine a potem dalej, teraz czekam w sumie do 6 by zazyc euthyrox. Zrobic wymagana przerwe na czczo i dalej z koksem jechac :p masc majerankowa tez stosuje :p zawedzilam mojemu jeszcze nienarodzonemu dziecku :p bo gdzies czytalam ze dla niemowlat warto miec w pogotowiu :) a teraz sama zuzywam te specyfiki dla dziecka :) wode morska tez uzywam ale ona akurat g daje :/ jak to mowia: katar leczony trwa 7 dni a nieleczony tydzien :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole malzu wylozyl mi juz pod dupka podklady porodowe.. Tak na wszelki gdyby mi wody odeszly :p a nie chcemy by na materac polecialo :D mam nadzieje ze one sa takie mocno nieprzepuszzalne :) wiele dziewczyn mialo tak ze wody im podczas snu odchodzily wiec lepiej uwazac :D a ze ja mam hurtowa ilosc to akurat :) w sumie one takie mieciutkie ze mysle ze na przewijak bede mogla je tez stosowac :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 04:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wogole moj malzu cos ostatnio czesto przebakuje ze chcualby do usa wyjechac i tam zamieszkac...zwlaszza ze on ma wize pracownicza:) ale ja to uwielbiam mieszkac nad naszym morzem i nie chcialabym sie stad ruszac :) mamy tu tak dobrze ze nie czuje potrzeby pogoni za nieznanym...ale on ciagle gada jak to w usa super ze zycie tansze i wogole.. No i nie ma takiego popierniczonego rzadu jak u nas... Jedyne chyba co go powstrzymuje to to ze tu mieszkamy blisko morza i wogole a w usa to za takie mieszkanko bysmy musieli pierw bank obrabowac :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • jonka91 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 04:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topola wrote:
    P.S. To ja pisałam o czkawce. Tak mi lekarz mówił na przedostatniej wizycie. Ciekawe na ile przed porodem już dziecko nie czka.
    Hej. U mnie z czkawka sprawa miala sie tak, ze od ok.36 tc synus czkal 1-3 razy na dobe, a przed porodem moze 1-2 dni byly bezczkawkowe. Wody odeszly mi podczas snu o 7, tej nocy synus byl nadzwyczaj spokojny. Wczesniej to wulkan energii z niego byl przez ok. 2 tyg. przed porodem wykazywal nadaktywnosc.

Lara 82, kasia_1988, Topola, słoneczna 85, dorocia2324, Penelope, Januszkowa lubią tę wiadomość

2e0KXOD.jpg2e0Kp1.pngUld9p2.pngPYdSp1.png

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Bella to chyba drogi materac macie ze mąż tak się boi :) ja mam nadzieje ze mi wody w nocy nie odejdą.. :p. W pierwszej ciąży na porodowce mi tak chlusnely jakby ktoś z wiadro wody wylal..straszne dziwne uczucie i od razu brzuch taki miękki się robi jakby sflaczaly. jednak wolałabym najpierw poczuć skurcze :)

Laureczka25
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 04:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja dołączam do przeziębionych, musiało mnie przewiac w sobotę jak szliśmy do urzędu, ja bez czapki, w rajstopkach.... I teraz mam - gardło boli jak nie wiem, katar tez jest. Płukałam przed chwila szałwią, zaraz zrobię herbatę z malinami... Ehhhh, a cała ciążę się trzymałam.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak mnie musialo przewiac tez w sobote jak z malzem po sklepach lazilam.. A ze mi w tej ciazy wiecznie goraco to lazilam wlasnie w tunice cienkie rajstopki, gola szyja i plaszcz rozpiety..a przeciez padalo... No i oczywiscie bez czapki bo czapek nie nawidze... A ostrzegal mnie moj gin ze ta cieplota zdradliwa i mam sie opatulac jak wychodze... Mam wiec za glupote... Mecze sie cala noc.. Ale mam wrazenie ze nie jest gorzej... Na szczescie...
    Laureczka, no w materac troche zainwestowalismy i zakupilismy termoelastyczny tempura...A one sa mega czule na wode i jak sie do takiego dostanie to slabiutko wiec ja tez chcialam te podklady :) nawet w sumie ich nie czuje ze mam :) mysle ze po porodze tez je bede stosowac na wszelki gdyby mi rana po cc krwawila czy co.. Choc wiem ze bedzie opatrunek ale roznie bywa :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 04:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Nie śpię od 4.

I mnie chyba coś zaczyna łapać...

Bella, jak ostatnio się przeziębiłam to potrzebowałam tygodnia, aby dojść do siebie na domowych sposobach. A generalnie to i mnie chyba coś zaczyna łapać.

Ciekawe to z tą czkawką. Mój mały miał dziś koło 4, więc to chyba jeszcze nie teraz :D

Chociaż powiem Wam, że od kilku dni zrobił się spokojniejszy jakiś. W związku z tym 3 razy dziennie (po śniadaniu, obiedzi i kolacji) siadam/kładę się i liczę ruchy. Zawsze doliczę się 10 zanim minie godzina, ale tak mnie to zastanawia, czy to nie zapowiedź zbliżającego się porodu - ta zmniejszona aktywność?

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze zla jestem ze mnie wzielo bo dzisiaj aerobik na szkole rodzenia wiec wiadomo ze w takim stanie nie pojde... A jak patrze na moje kg to lapie dola... A jeszcze teraz jak bede lezec zrec lezec zrec to wogole mi waga na leb na szyje poleci... A ruchu zero..pewnie z tydzien teraz.. Zawsze pamietam by nie przeginac ze slodyczami ale malzu byl w sklepie i zadzwonil co che to powiedzialam ze toffifi .. I co? Wsunelam cale opakowanie:/ potem jedynie wyrzuty sumienia zostaja :) ale powiem Wam ze jak je tak wsuwalam to jakbym sie lepiej czula :D taka zdrowsza hehe:p

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jetem dkspertem w tej dzieczinie ale dzieci chyba moga czasem byc mniej lub radziej leniwe :) moja mala z reguly miedzy 20 a 22 funduje mi armagedon... Biega po calym brzuchu jak nakrecona.. A moj m wtedyy przyklada reke i sie z nia bawi na zasadzie. Ze tam gdzie ona sie wypnie to on puka reka.. Wtedy ona wypina sie zaraz obok a on wtedy w tym miejscu puka i tak gonia sie po moim brzuchu... Zapominajac ze to czesc mojego ciala :p a dzisiaj pewnie przez to przeziebienie duuuuzo mniej ruszala sie.. Ale ruszala.. Nie licze ruchow.. Moze to zle ale jakos jetem slokojna.. Wazne ze sa, ze puknie i sie powypina :) czkawke dzis czulam raz ale to wszystko zwalam na moj stan bo bardziej sie skupiam nad tym jak mi cholernie slabo :p
    Kurcze no ja bym wolala by te wody odeszly dopiero w szpitalu...a najlepiej by wogole zrobili cc nim sie zacznie akcja :) mam nadzieje ze jej sie tam spieszyc nie bedzie i poczeka na termin gdy to lekarz zdecyduje ze trzeba wyjac kluska :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
‹‹ 1769 1770 1771 1772 1773 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ