X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za tydzien i 1 dzien mam donoszona ciaze... Kurcze i nie wyobrazam sobie poki co rodzic...moze za 3 tygodnie... Ale nie wczesniej :p a tak z ciekawosci dziewczyny ktore maja juz dziecko i teraz maja wskazanie do cc, jak to qtedy jest? Bo mi teraz mowia ze cc to jak bedzie termin z @ a nie wczesniej... Ale wiem ze u pierworodek ten potod to chwile trwa.. Ale juz 2 porod czesto jest w tempie ekspressowym, to jak oni wtedy na cc umawiaja?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze mam tą rwę kulszową, więc nic tylko leżeć - masakra, a chętnie bym coś ogarnęła, porobila... No ale trzeba się kurować i tyle. Oby jak najszybciej przeszło. Właśnie wypiłam herbatkę z malinami i leżę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja generalnie też nie liczyłam cały czas ruchów, ale od kilku dni aktywność mojego lenia mocno się zmniejszyła i zalecono mi, żebym jednak sprawdzała go 3 razy dziennie.

A co do objadania to ja też mam momentami wyrzuty sumienia przez słodycze, ale mam taką na nie ochotę... :D
    A na plusie 17 kg???

Ale wszyscy wokół mówią mi, żebym jadła to, na co mam ochotę bo po porodzie to już nie będzie czekoladek w nieograniczonej ilości itp.

I pewnie coś w tym jest.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie z tym jedzeniem po porodzie jest ciekawe,.. Bo podobno jednak dziecko w lonie sie przyzwyczaja do smakow i jak np jemy w ciazy czosnek to jest szansa ze potem po ciazy dziecko bedzie go tolerowac w mleku :) ja sie wlasnie zastanawiam jak to jest.. Ok chinczyka mojego kochanego jesc nie bede ale np pizza? Czy naprawde az tak trzeba uwazac co jemy?

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do slodyczy to ja moge ich nie jesc jak ich nie ma.. Ale jak mam na wyciagniecie reki to wcinam az pudelko pustka zaswieci.. Ale tak mialam tez przed ciaza.. Jadlam slodycze na kilogramy.. Z ta roznica ze wtedy jadlam ale na wadze nic nie drgnelo :p przemiana materii cudowna :) a teraz to mam wrazenie ze jem podbnie jak przed ba nawet ciut mniej slodyczy a waga leeeeeeci...

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słodycze zawsze lubiłam, ale też zawsze szczupła niezależnie od ilości zjedzonych czekoladek, a teraz waga rośnie. Mam nadzieję, że po ciąży przemiana materii pozwoli mi to wszystko zrzucić szybko.

Nam na SR położna mówiła, że w zasadzie można jeść wszystko karmiąc kierując się 1 zasadą - to co dla nas ciężkostrawne (np. smażone, czy jakieś konkretne składniki) to będzie też ciężkie dla dziecka.

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 05:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego wlasnie mam bigos mamy na teraz jeszcze poki moge :p chociaz nawet w ciazy teraz mam mega wzdecia po nim to co dopiero dziecko by mialo :/ wiec musze sie najesc na kolejny rok :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze slabo ze tak na sam koniec jeszcze chorobsko nas lapie :/ to ta pogoda.. Lepiej jakby byl mroz -10 niz to co na dworzu :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaaa ciąża donoszona !!!! Siabadaba da :D ale się cieszę. <3 córko możesz wychodzić :)

bella84, justta, Groszek, Pia Gizela, Lara 82, AsiaSzw, angelcia, Patrycja20, słoneczna 85, Gosiak, megg, Bietka, juska19, dorocia2324, Sue, Penelope, agaaa28, LadyDi, Laurka, Januszkowa, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekałyśmy się :-) skończony 37 tc oł jeeeeee

Dzisiaj kiepsko mi się spało, ból bioder dokuczał masakrycznie, ale o dziwo czuję się wyspana :-) co do porodu czuję ogromną ekscytację i już się nie mogę doczekać Kruszynki :-)

Miłego dnia mamusie i kurujcie się

Groszek, Pia Gizela, Lara 82, AsiaSzw, Katiś, Patrycja20, słoneczna 85, Gosiak, megg, juska19, dorocia2324, Sue, Penelope, Laurka, Januszkowa, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurować się dziewczyny!
    Ja wybywam powoli na badania. A taka głodna jestem:D W nocy jak nie spałam to o jedzeniu tylko myślałam ;)

Plany na dziś mam ambitne, ciekawe co z tego wyjdzie :D

Co do twardnień - ja wam powiem, że im bliżej wizyty tym jestem bardziej nerwowa i ciągle coś mi doskwiera i mam złe wizje. A po wizycie z tydzień mam spokoju, bo mnie lekarka uspokaja :)

relg9vvjrtqik460.png

• Groszek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka:-)

ja tez uwielbiam slodkosci,.nie wiem jak to bedzie po porodzie :O
    jak sobie odmowic :O

no ale dzieciatko najwazniejsze :-) ja tez do mojego Gabrielka mowie, powoli mozesz wychodzic... Tym bardziej ze ciaza od samego poczatku jest starsza o 2 tyg. Jak tydzien temu juz mial prawie 3400 wg usg (wiadomo granica bledu) ehh... Czy zdolam go urodzic?

Napisalismy skarge do PIPu z mezem na zaklad pracy za niewyplacona odprawe, niech maja a co. Czemu mamy poblazac zawsze i dostawac po glowie?

Przyszla nam wczoraj niania z monitorem angelcare...skomplikowane to, nie powiem... Chyba ze juz sie starzeje :O nie umiem rozkminiac juz powoli roznych nowinek technicznych, jestem.do tylu z tym wszystkim :-(

Dzis nawet pospalam bo od 22 do 6 :-) wiec calkiem przyzwoicie..wczoraj wieczorem bylam mega zmierzla :P Mezu spal w innym pokoju bo sie wkurzalam.. Zawsze laduje na moich plecac, a ja w efekcie na kraju lozka a juz dosc mi samej z Gabrysiem ciezko :O to jeszcze kot w nogi sie laduje :p

ale wlasnie.... Kot... Kocia moja od tygodnia jest inna, nie zbliza sie do mnie jak wczesnoej, nie chce sie glaskac, tulic.... Siedzi co prawda obok, patrzy, obserwuje i pilnuje.... Moze cos czuje?? Mama mowi, ze nie chce mnie kot draznic i dokuczac na sam koniec... Czy cos w tym moze byc??

Zdrowka wszystkim przeziebionym mamusiom zycze !! :-*
    Ukonczonych tygodni gratuluje :-)

Ps. Tez sie boje porodu... Raz sie boje, a raz wyczekuje na skurcze... Choc Malenki wczoraj mial czkawke, wiec chyba jeszcze sie nigdzie nie wybiera :P

relge6yd309xm1zq.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wam ja tez nie spie maz do pracy sie szykuje. Przed 6 obudzil mnie przeszywajacy bol po prawej stronie podbrzusza promieniujcy na plecy, spalam na prawej stronie, przerszilam sie. Przerzucilam sie na lewa i mlody dostal czkawki i zaczal taniec brzucha. Wiec mysle jeszcze troszke :-) Po chwili przeszlo na szczescie ale boje sie wstac :-)
    ja tam wole zeby wody chyba odeszly wtedy na 100 sie zaczyna i biegiem do szpitala i wiem ze mnie juz nie odesla.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 06:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wracam czasem do zdjec Maji i Oli, takie one fajne. Maja to chyba do Franka podobna jesli dobrze pamietam zdjecia od Mistrzyni :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej ktora z was pisala ze dziecko nie ma czkawki przed porodem?
    Ja czkawki juz nie czuje od okolo niecałego tygodnia a zawsze codziennie bardzo intensywnie po pare razy dziennie czułam. :P i co nie rodze!

justta lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod zdjeciami Mistrzyni widzialam polubienia Gussia i Madziutek 23 dziewczyny co u Was? Jak bobaski?
    Atakasobiejedna koniec fochow wracaj! Co tam u Ciebie?

AsiaSzw lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

Trzymam kciuki aby nasze chorutki szybko wyzdrowialy. Ja sie boje przeziebienia teraz bardzo dlatego wlasnie otworzylam ostatnia butle soku z czarnego bzu i bede dodawac do herby.

Noc git. Plan na dzis zacny. Ciekawe jak pojdzie.
    Dzis promo w Piotrze i Pawle na pampersy zielone. Nie wiem tylko jeszcze czy wszystkie rozmiary. Gigant pack 108 szt 49zl. Wiec zaraz sie zbiorw i pojade do sklepu. Przy okazji kupie suchy szampon do szpitala. Nie wiem jak wy ale ja rano Musze umyc glowe bo tak mi sie przetluszczaja wlosy i do tego krotkie to stercza we wszystkie strony. Moze ten szapon mnie poratuje chodz troche.

Milwgo dnia babolki :-)

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień doberek.
    Ja pisałam Wam o czkawce. Tak mi lekarz mówił i jestem dość ciekawa ile w tym właśnie prawdy. Cath zdaje się że obala tę teorię :)

Ja póki co porodu się nie boję. Bardziej jestem zaciekawiona i podekscytowana i mam tak "no dobra! Dawać z tym koksem, miejmy to z głowy" :)

Ja dziś też skończony 37 tydzień, ciąża donoszona! Niesamowite!

Miłego dnia i zdrówka szybkiego dla chorych biedulek.

megg, Aagnieszkaa, Lara 82, dorocia2324, Patrycja20, justta, Sue, Penelope, agaaa28, Laurka, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość

• cath Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no może cos w tym jest :D ale serio juz pare dobrych dni jej nie czuje wczoraj młoda wieczorem bardzo mocno się ruszała i w pewnym momencie poczułam jakby dwa czknięcia i to wszystko. Wiec czkawka to nie byla. :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Ej ktora z was pisala ze dziecko nie ma czkawki przed porodem?
    Ja czkawki juz nie czuje od okolo niecałego tygodnia a zawsze codziennie bardzo intensywnie po pare razy dziennie czułam. :P i co nie rodze!
    Czekaj, czekaj! :P

cath, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1770 1771 1772 1773 1774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ