Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Za tydzien i 1 dzien mam donoszona ciaze... Kurcze i nie wyobrazam sobie poki co rodzic...moze za 3 tygodnie... Ale nie wczesniej :p a tak z ciekawosci dziewczyny ktore maja juz dziecko i teraz maja wskazanie do cc, jak to qtedy jest? Bo mi teraz mowia ze cc to jak bedzie termin z @ a nie wczesniej... Ale wiem ze u pierworodek ten potod to chwile trwa.. Ale juz 2 porod czesto jest w tempie ekspressowym, to jak oni wtedy na cc umawiaja?
-
Ja generalnie też nie liczyłam cały czas ruchów, ale od kilku dni aktywność mojego lenia mocno się zmniejszyła i zalecono mi, żebym jednak sprawdzała go 3 razy dziennie.
A co do objadania to ja też mam momentami wyrzuty sumienia przez słodycze, ale mam taką na nie ochotę...
A na plusie 17 kg???
Ale wszyscy wokół mówią mi, żebym jadła to, na co mam ochotę bo po porodzie to już nie będzie czekoladek w nieograniczonej ilości itp.
I pewnie coś w tym jest.
-
No wlasnie z tym jedzeniem po porodzie jest ciekawe,.. Bo podobno jednak dziecko w lonie sie przyzwyczaja do smakow i jak np jemy w ciazy czosnek to jest szansa ze potem po ciazy dziecko bedzie go tolerowac w mleku
ja sie wlasnie zastanawiam jak to jest.. Ok chinczyka mojego kochanego jesc nie bede ale np pizza? Czy naprawde az tak trzeba uwazac co jemy?
-
Co do slodyczy to ja moge ich nie jesc jak ich nie ma.. Ale jak mam na wyciagniecie reki to wcinam az pudelko pustka zaswieci.. Ale tak mialam tez przed ciaza.. Jadlam slodycze na kilogramy.. Z ta roznica ze wtedy jadlam ale na wadze nic nie drgnelo :p przemiana materii cudowna
a teraz to mam wrazenie ze jem podbnie jak przed ba nawet ciut mniej slodyczy a waga leeeeeeci...
asia888 lubi tę wiadomość
-
Ja słodycze zawsze lubiłam, ale też zawsze szczupła niezależnie od ilości zjedzonych czekoladek, a teraz waga rośnie. Mam nadzieję, że po ciąży przemiana materii pozwoli mi to wszystko zrzucić szybko.
Nam na SR położna mówiła, że w zasadzie można jeść wszystko karmiąc kierując się 1 zasadą - to co dla nas ciężkostrawne (np. smażone, czy jakieś konkretne składniki) to będzie też ciężkie dla dziecka. -
Aaaaaaa ciąża donoszona !!!! Siabadaba da
ale się cieszę.
córko możesz wychodzić
bella84, justta, Groszek, Pia Gizela, Lara 82, AsiaSzw, angelcia, Patrycja20, słoneczna 85, Gosiak, megg, Bietka, juska19, dorocia2324, Sue, Penelope, agaaa28, LadyDi, Laurka, Januszkowa, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość
Pola
Hania -
Doczekałyśmy się
skończony 37 tc oł jeeeeee
Dzisiaj kiepsko mi się spało, ból bioder dokuczał masakrycznie, ale o dziwo czuję się wyspanaco do porodu czuję ogromną ekscytację i już się nie mogę doczekać Kruszynki
Miłego dnia mamusie i kurujcie sięGroszek, Pia Gizela, Lara 82, AsiaSzw, Katiś, Patrycja20, słoneczna 85, Gosiak, megg, juska19, dorocia2324, Sue, Penelope, Laurka, Januszkowa, asia888, Angélique89 lubią tę wiadomość
-
Kurować się dziewczyny!
Ja wybywam powoli na badania. A taka głodna jestem:D W nocy jak nie spałam to o jedzeniu tylko myślałam
Plany na dziś mam ambitne, ciekawe co z tego wyjdzie
Co do twardnień - ja wam powiem, że im bliżej wizyty tym jestem bardziej nerwowa i ciągle coś mi doskwiera i mam złe wizje. A po wizycie z tydzień mam spokoju, bo mnie lekarka uspokaja -
Hejka:-)
ja tez uwielbiam slodkosci,.nie wiem jak to bedzie po porodzie
jak sobie odmowic
no ale dzieciatko najwazniejszeja tez do mojego Gabrielka mowie, powoli mozesz wychodzic... Tym bardziej ze ciaza od samego poczatku jest starsza o 2 tyg. Jak tydzien temu juz mial prawie 3400 wg usg (wiadomo granica bledu) ehh... Czy zdolam go urodzic?
Napisalismy skarge do PIPu z mezem na zaklad pracy za niewyplacona odprawe, niech maja a co. Czemu mamy poblazac zawsze i dostawac po glowie?
Przyszla nam wczoraj niania z monitorem angelcare...skomplikowane to, nie powiem... Chyba ze juz sie starzejenie umiem rozkminiac juz powoli roznych nowinek technicznych, jestem.do tylu z tym wszystkim
Dzis nawet pospalam bo od 22 do 6wiec calkiem przyzwoicie..wczoraj wieczorem bylam mega zmierzla
Mezu spal w innym pokoju bo sie wkurzalam.. Zawsze laduje na moich plecac, a ja w efekcie na kraju lozka a juz dosc mi samej z Gabrysiem ciezko
to jeszcze kot w nogi sie laduje :p
ale wlasnie.... Kot... Kocia moja od tygodnia jest inna, nie zbliza sie do mnie jak wczesnoej, nie chce sie glaskac, tulic.... Siedzi co prawda obok, patrzy, obserwuje i pilnuje.... Moze cos czuje?? Mama mowi, ze nie chce mnie kot draznic i dokuczac na sam koniec... Czy cos w tym moze byc??
Zdrowka wszystkim przeziebionym mamusiom zycze !! :-*
Ukonczonych tygodni gratuluje
Ps. Tez sie boje porodu... Raz sie boje, a raz wyczekuje na skurcze... Choc Malenki wczoraj mial czkawke, wiec chyba jeszcze sie nigdzie nie wybiera
-
hej wam ja tez nie spie maz do pracy sie szykuje. Przed 6 obudzil mnie przeszywajacy bol po prawej stronie podbrzusza promieniujcy na plecy, spalam na prawej stronie, przerszilam sie. Przerzucilam sie na lewa i mlody dostal czkawki i zaczal taniec brzucha. Wiec mysle jeszcze troszke
Po chwili przeszlo na szczescie ale boje sie wstac
ja tam wole zeby wody chyba odeszly wtedy na 100 sie zaczyna i biegiem do szpitala i wiem ze mnie juz nie odesla. -
Dzien dobry.
Trzymam kciuki aby nasze chorutki szybko wyzdrowialy. Ja sie boje przeziebienia teraz bardzo dlatego wlasnie otworzylam ostatnia butle soku z czarnego bzu i bede dodawac do herby.
Noc git. Plan na dzis zacny. Ciekawe jak pojdzie.
Dzis promo w Piotrze i Pawle na pampersy zielone. Nie wiem tylko jeszcze czy wszystkie rozmiary. Gigant pack 108 szt 49zl. Wiec zaraz sie zbiorw i pojade do sklepu. Przy okazji kupie suchy szampon do szpitala. Nie wiem jak wy ale ja rano Musze umyc glowe bo tak mi sie przetluszczaja wlosy i do tego krotkie to stercza we wszystkie strony. Moze ten szapon mnie poratuje chodz troche.
Milwgo dnia babolki -
Dzień doberek.
Ja pisałam Wam o czkawce. Tak mi lekarz mówił i jestem dość ciekawa ile w tym właśnie prawdy. Cath zdaje się że obala tę teorię
Ja póki co porodu się nie boję. Bardziej jestem zaciekawiona i podekscytowana i mam tak "no dobra! Dawać z tym koksem, miejmy to z głowy"
Ja dziś też skończony 37 tydzień, ciąża donoszona! Niesamowite!
Miłego dnia i zdrówka szybkiego dla chorych biedulek.megg, Aagnieszkaa, Lara 82, dorocia2324, Patrycja20, justta, Sue, Penelope, agaaa28, Laurka, Januszkowa, asia888 lubią tę wiadomość
-
cath wrote:Ej ktora z was pisala ze dziecko nie ma czkawki przed porodem?
Ja czkawki juz nie czuje od okolo niecałego tygodnia a zawsze codziennie bardzo intensywnie po pare razy dziennie czułam.i co nie rodze!
cath, justta lubią tę wiadomość