X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Dziewczyny ten wirus to jakoś online chyba przeszedł! Ja tez chora jak 150, na szczescie ból plecow ustąpił. Ale spocilam sie w nocy jak szczur, teraz niemiłosiernie boli mnie gardło.. Mam nadzieje, że 3 dni i bedzie spokój.

Angelcia, kolor jest świetny, też taki chciałam, ale postawiłam na ciemny i tylko rozjasnilam końcówki:)

Co do zakupów, to z P. nie mam problemów, bo zawsze kupuje to, co trzeba. Czasami tylko dzwoni i pyta czego nie ma, jakby sam nie widział, że pusto w lodowce :)
    Najgorzej jak robimy zakupy na tzw. "Glodniaka", wtedy mamy ochotę na wszystko i kupujemy całe mnóstwo niepotrzebnych rzeczy:)

Stokrotka witaj, długo wytrzymałaś:)

Dziś mam równo miesiac do porodu - 14.02, nie zakładam innego terminu, bo jak P nie bedzie to nie wiem co zrobie. A on już wziął zastępstwo na ten weekend:) wiec synu, 14.02 i ani dnia dłużej :D

Gosiak, Lara 82 lubią tę wiadomość

• angelstw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:

no ciekawe ile mamy kulek szpiegulek, co czytaja i milcza! Odezwac sie babeczki :-) , albo nie podgladac ;-) bo to nie ladnie :-)

pewnie trochę ich jest :) :P

ja też jestem na bieżąco z Waszymi wpisami i mnóstwo ciekawych i przydatnych informacji od Was wyłapałam ;)

Stokrota :), Lara 82, megg lubią tę wiadomość

10.04.2014r. (ur. 19tc.) Zuzia (*)
    02.2016 5tc

ug37vcqgz0fhk6cc.png

rośnij Zuchu! ❤
    qb3cqps6ibeo0f6z.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak to nie maja? przeceiz to te new born??

jak nie maja to bede wywijac na zewnatrz:) pokazywali na sr ze tak sie robi

to co Pampki nie maja???

moze Dada maja>? no ale mowia ze lepiej na poczatek kupic biale pampki bo sa najlepsze

atdcqtkf2affvuei.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna specjalnie otworzylam paczke, bo chcialam sprawdzic i nie maja. Może te zerówki mają? Huggiesy mają na pewno, ale nie są już tak bardzo dostępne jak Pampki.

Najlepiej wywijać, bo obcięcie może skutkować przemoczeniem (tak mi się wydaje?) ale przecież dziecku też regularnie zmienia się tego pampersa więc może nie dojdzie do takiej sytuacji.. Będziemy próbować :)

Myslalam nad zakupem tych małych Dad (15zł) ale w koncu doszlam do wniosku, ze nie wiem czy bedzie mi potrzebne tyle rozmiaru 1.

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Dzięki Lara. Pytam bo myslałam, że kupie może jedna paczke z tym wycięciem do szpitala bo ja niestety lewa jestem jeśli chodzi o te malutkie dzieciątka (nigdy nie przewijałam bobasa) i ze strachu o tych pieluszkach pomyślalam ;)

Przepraszam, że Was tak incognito podgladałam. Wiem , że nieładnie.... :)

spoko luz to taki zarcik byl dobrze ze sie odezwalas. Wiesz nie chce otwierac tej paczki, ale te malutkie pieluszki 1 z tych serii newborn mysle, ze sie sprawdza. No worries nie jestes sama ja tez nie przewijalam, a patrzec to nie to samo.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko no nic jakos sobie poradzę z tymi pamperami. Odwrotu nie ma ;) A Angelcia z tym udem to ja też powidziałam lekarzowi, że ja tak miękkiego brzucha jak udo to nie pamietam a on powiedzieła mi, że u mnie macica ewidentnie mocno pracuje. Może dlatego , że moje uda trochę ptzybrały...w końcu przytyłam już 17 kilosów :O

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam położna na sr mowila, że nie trzeba odwijac pieluszki, ze powinna byc zapieta tak, żeby mozna wsadzić palec.
    W ogole mowila, że teraz sie strasznie z tym pępkiem pieszcza i dlatego tak długo nie odpada. Ja kupiłam octanisept, ale uzywac bede wacikow ze spirytusem - są w aptece. Kikut jest odnerwiony, wiec dziecka to nie boli.
    Nam też mowila, zeby po kąpieli poruszać kikutem, zeby nic pod nim nie zostało.

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co położna to inna opinia ;) U nas znowu mówiła, że lepiej żeby pepek był odsłonięty a szczególnie u chłopców bo oni siusiaja do góry i pielucha na górze często nasiąka. Ale z doświadczenia nie wiem...
    W ogóle Sue - witam się z Wrocka :)

Sue lubi tę wiadomość

1usajw4zbiudzgxg.png
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pepkow to ja moge sie wypowiedziec. Przy synku kazali nam go za bardzo nie ruszac, bron Boze moczyc itd. Z tego tak wyszlo, ze pepek bardzo dlugo nie chcial odpasc, zaczal sie lekko paprac i stwierdzilismy, ze starym sposobem rozrobimy spirytus salicylowy z woda przegotowana i nic bedziemy przemywac i po krotkim czasie kikutka nie bylo. Moja siostra od poczatku przemywala ta mikstura i jej synkowi w momencie odpadl. Wiec na prawde warto od poczatku sie tym zajmowac.

megg lubi tę wiadomość

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • dorocia2324 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My synkowi wycinalismy pieluszke w miejscu gdzie byl pepek zeby nie podrazniac pepuszka. Ja musze sprawdzic czy jest w dadach 1 wyciecie bo prawde mowiac nie patrzylam.

A co do mojego P i zakupow to nie ma z tym problemow. Zawsze kupi to co potrzeba, nie raz wezmie cos wiecej na co ma ochote, dla synka cos albo dla nas zebysmy sobie razem zjedli. Jak czegos nie wie to dzwoni :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 12:00

wff29vvj3im6fjka.png
    82dojw4zvycwyste.png
    gyxw6iyek58r84xj.png[/url
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się właśnie zapisałam do innego doktorka, co pracuje w szpitalu, na który się (chyba) zdecydowałam. Muszę mieć porównanie :D

Ja nt. pępuszka nic nie wiem. Tyle co tu wyczytałam, liczę na douczenie mnie w szpitalu :D

relg9vvjrtqik460.png

• truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) wczoraj już byłam padnięta po wizycie i nic nie pisałam ;)
    Ale synuś ma się dobrze waży 2300 wiec jest malutki. I mierzył mi miednice niby mam 1 cm mniejszą czy jakoś tak ale dzidziuś jest mały więc powinnam dać radę :) luteine mam brać po 2 tabletki dziennie i odstawić 25 stycznia :)
    I pamiętać że jestem dzielna chyba powtórzył to z 5 raz i na dowiedzenia jeszcze raz :D powiedział ze powinniśmy się jeszcze spotkać za 2 tygodnie ale że już nigdy nic nie wiadomo :)

Ja mam kupione 1 newborn z pampersa new baby-dry
    Myślałam że te newborn mają wycięcie na pępek no cóż bez tez sobie poradzę :)

dorocia2324, Lara 82, megg, angelcia, Patrycja20, asia888, Januszkowa lubią tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelciu włosy super kolor naprawdę :-) chyba po porodzie zrobię sobie ombre właśnie z takim sarnim kolorem :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue ja mam 10 gazikuj ze spirytusem i maly octenisept wlasnie.

Dzwonilam do poloznej- mam mieszane uczucia. jeszcze mam dac znac po wizycie.

BOje sie ze jak nie wezme to nikt sie mna nie zajmie...
    a tak jak sie wezmie i np skieruja na cc to i tak sie placi poloznej juz.

Wy bierzecie??

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pępków to teraz u styczniówek na topie można się dużo nauczyć.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, witam tym bardziej:) gdzie planujesz rodzic?

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna jesli chodzi o "wynajmowanie" własnej połoznej to ja nie biorę bo w szpitalu gdzie chcę rodzić nawet nie ma takiej opcji.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że moja koleżanka na poczatku psikala na pępek octanisept. Z tym, że octanisept psika sie na ranę, na której ma powstać strupek. A pępek musi wyschnąć i odpaść:) tak nam to tłumaczyła położna. Powiedziała, że tyle lat sie smarowalo spirytusem i wszystko było ok, to musza zmieniac. Nam polecala wlasnie guziki ze spirytusem, chyba 70%.
    Zobaczymy, bedziemy testować :)

dorocia2324, Lara 82 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, witam tym bardziej:) gdzie planujesz rodzic?

Planuje na Brochowie. Mam nadzieję, że dojadę bo mam trochę daleko. Gdybym trzymala się terminu miałabym podobny jak Ty (12.02) ale prawdopodobnie jak pisałam wczesniej - u mnie akcja potoczy sie szybciej.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • justta Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelcia super kolorek, zdradź nazwę, chyba że ty u fryzjera robiłaś, bo skleroza mnie łapie ostatnio, zawsze chciałam mieć taki kolor i nie wiem jaki kupić, żeby zafarbować

Witamy nowe lutówki, rozgośćcie się ;-)

Ale dzisiaj ładna pogoda, trzeba coś porobić a mi się nie chce, ale pranie już zrobiłam, jakby co ;-)

Igusia *+ 26.11.2012
    259v26j.png
    ht1npi6.png
    PL*Gang 18+
‹‹ 1773 1774 1775 1776 1777 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ