X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, przyszła jedna z ostatnich większych paczek - przewijak, prześcieradła do łóżeczka i do wózka, łapki-niedrapki. Jutro wstawiam ostatnie Janeczkowe pranie :)
    Czekam teraz tylko na staniki, koszule i laktator z butelką.

agaaa28, Sue, słoneczna 85, angelcia, justta lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • agaaa28 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i jeszcze sobie pospałam, potem śniadanko, ogarnięcie się i drugie śniadanko. No i jestem :)

Angelcia, kolor boski. Piękne masz te włosy. Takie długie i zdrowe :)

Ja podpisuję umowę z położną. Po pierwsze dlatego, że bez tego trudno dostać się do wybranego przeze mnie szpitala, a po drugie mój mąż jest dość wrażliwy i nie wiem, na ile będzie dla mnie wsparciem podczas porodu. Myślę, że przyda się nam fachowa pomoc tylko dla nas.

Ja mam zielone pampki jedynki i faktycznie nie mają wycięcia na pępek :/

Dziewczyny mam pytanie - która z Was kupowała drewniany przewijak na komodę? Jakie podkłady na przewijak kupowałyście? Muszę jakieś kupić i nie wiem jakie

Kubuś - 9 luty, 4100 gram, 59 cm

951c9e183b.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, rzeczywiście oficjalnie nie można mieć "swojej" położnej w szpitalu, w którym chcesz rodzić.

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Stokrota :) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Stokrota, rzeczywiście oficjalnie nie można mieć "swojej" położnej w szpitalu, w którym chcesz rodzić.
    Czyli nieoficjalnie da się załatwić ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak samo jak w moim niby nie można mieć douli, ale koleżankę/przyjaciółkę już tak ;) A kto mi się zabroni przyjaźnić z doulą? :D

NASTA, Pia Gizela, Sue, justta, agaaa28 lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota :) wrote:
    Czyli nieoficjalnie da się załatwić ?

No tak.

A czemu chcesz akurat tam rodzić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 12:32

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Bietka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam kupić te gaziki nasączone alkoholem, ale w tej aptece, w której robiłam zakupy nie było, więc wzięłam ten octanisept...Jeszcze dokupię te waciki :)

c7hyim7.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na tych malych dadach pisz ze jest wyciecie

Stokrota :) lubi tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota, ja mam termin na 14.02 i też planuje rodzić na brochowie. Jeszcze tam nie byłam, miałam jechac teraz, ale położylo nas chorobsko:/

Nasta, a gdzie Ty planujesz?

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    No tak.

A czemu chcesz akurat tam rodzić?
    Chcę na Brochowie ze względu na zzo. Najbliżej mam na Kamieńskiego ale tam jest problem z zzo. Tzn teoretycznie jest dostępne a praktycznie jest tylko jeden anastezjolog i nigdy nie ma czasu na porody sn. Zzo jest też na Borowskiej ale nasłuchałam się, że tam lecą z porodamijak na taśmie i średnio przyjemnie jest. Poza tym chciałabym wykupić pojedynczy pokój po porodzie jeśli będzie dostępny.

Sue ja już byłam na Brochowie przed świętami bo tam trzeba mieć od ordynatora zgodę na poród rodzinny. Przy okazji wypełniłam juz ankietę z anastezjologiem odnośnie zzo żeby potem w skurczach mniej papierologii było.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Stokrota, ja mam termin na 14.02 i też planuje rodzić na brochowie. Jeszcze tam nie byłam, miałam jechac teraz, ale położylo nas chorobsko:/

Nasta, a gdzie Ty planujesz?

Ja też tam planowałam rodzić, ale teraz po dokładnym rozeznaniu i tygodniowym pobycie rozważam Borowską albo Chałubińskiego. Są to szpitale o 3 stopniu referencyjności i dla bezpieczeństwa dziecka oraz własnego muszę je rozważać (w moim przypadku chodzi o małopłytkowość).

atdc20mmmoziyqnb.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agaaa28 ja mam drewniany do komody do montazu, ale zakupilam do tego przewijak miekki by malej wygodnie bylo :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piszecie.

Co do wirusa i line sie zgodze bo chyba zaczyna mnie gardlo bolec :-( kurka.

Ja mam pampersy 0 i nie ma wyciecia na pepek ktory wlasnie nalezy wietrzyc i tez bede wywijac. Robilam tak przy mlodym i szybko nam odpadl po duecie ze spirytusem. Teraz mam Octenisept ale raczej bede go uzywac do swojej rany nie do pepka.

Gosia fotkiii!!! Przewijak pokazuj :-)

Ja potem usiade do kompa i postaram sie zmniejszyc fotki ale wstawie na watek zamkniety. Bez urazy witam sie z tajemniczymi lutowkami, ale te fotki sa zbyt moje.

Lara 82, megg lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Ja też tam planowałam rodzić, ale teraz po dokładnym rozeznaniu i tygodniowym pobycie rozważam Borowską albo Chałubińskiego. Są to szpitale o 3 stopniu referencyjności i dla bezpieczeństwa dziecka oraz własnego muszę je rozważać (w moim przypadku chodzi o małopłytkowość).

Myslałam, że Brochów tez ma ten stopień... :/ Powiedz mi jaki masz poziom płytek. ja ostatnio niestety miałam znaczny spadek i też mnie to martwi.

1usajw4zbiudzgxg.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrota tak właśnie myślałam, ze chodzi Ci o zzo.

Dobrze, że sobie już wszystko zorganizowałaś :)

atdc20mmmoziyqnb.png
  • NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, oni nawet nie chcieli mnie przyjąć na patologie ciąży i na wstępie powiedzieli, że mam jechać na Borowską (ostatecznie mnie przyjęli).

Jak wszystko jest ok z ciążą i matka nie ma żadnych poważnych chorób, to myślę, że Brochów jest dobrym rozwiązaniem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2015, 13:01

atdc20mmmoziyqnb.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brochow tez ma 3 stopień referencyjnosci, opieka neonatologiczna jest bardzo dobra.
    My mieliśmy jechac teraz we wtorek, ale ja chora, moj P jeszcze bardziej, wiec ostatnie o czym myśleliśmy to wyjazd do szpitala.

Wypilam herbatę z malinami, ktore dostałam od mamy i mam taka zgage, że zaraz umrę.
    Jednym z powodów, dla ktorych w ciazy prawie w ogole nie jem słodyczy jest zgaga wlasnie. Zjadłam wczoraj troche czekolady i od razu. Dziecko dba o moja figurę :)

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NASTA wrote:
    Niestety, oni nawet nie chcieli mnie przyjąć na patologie ciąży i na wstępie powiedzieli, że mam jechać na Borowską.
    Jak wszystko jest ok z ciążą i matka nie ma żadnych poważnych chorób, to myślę, że Brochów jest dobrym rozwiązaniem.

Niby piszą, że Brochów też ma III stopień http://www.gdzierodzic.info/placowka/1077. Lipa , że tak Cię potraktowali. A mogłabyś powidziec jaki u Ciebie jest poziom płytek i czy zawsze miałaś małopłytkowość czy dopiero w ciąży ? W ogóle dlaczego wylądowałaś na paologii ?

1usajw4zbiudzgxg.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasta a dużą masz tę maloplytkowosc? Ostatnio na grupie na fb jedna laska o to pytała, bo ma mieć indukcje porodu w 38 tc wlasnie przez maloplytkowosc i pytała czy to dobrze, to janette kalyta odpisała, że tak, że jest to stan zagrażający jej życiu. Ale ona miała chyba 80 tys. Wiec naprawdę mało.

• NASTA Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potraktowali mnie tak, gdyż nie są przygotowani na takie przypadki, jak mój. Dla mnie lepiej wiedzieć wcześniej, niż później mają dziecko lub mnie przewozić do innego szpitala, bo nie mają sprzętu, doświadczenia i hematologa.

Lekarz, który pracuje na Brochowie, powiedział mi, że dla bezpieczeństwa mojego lepiej rodzić na Borowskiej.

Ja mam poziom płytek jeszcze powyżej 100 tyś, ale nie wiadomo, jak u dziecka.

Przed ciążą nigdy nie mierzyłam poziomu płytek.

Na patologi wylądowałam, gdyż miałam podejrzenie o przedwczesny poród.

atdc20mmmoziyqnb.png
‹‹ 1774 1775 1776 1777 1778 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ