X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Janeczka ma właśnie czkawkę :)
    Dobra nasza, jeszcze nie wychodzi :P

Asiaa1201, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niewiem, ale ja bym się bała...Dziecko najważniejsze!

Skoro ten kot już się tak zachowuje, to ja niewiem czy ja bym sobie pozwoliła na jego dalszą gościnę ;) też bym go oddelegowala jak zrobił to mąż belli...niechcialo by mi się doszukiwać stanow lekowych i innych u kota, bo ktoś przyjechał, bo kwiat źle ustawiony, bo miska krzywo stoi.. Jezuuu.. a mocz kota to najgorsze co może być, śmierdzące..

Uprzedzam że wyraziłam tylko swoje zdanie! ;)

Lara 82, asia888, Fedra lubią tę wiadomość

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• bella84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeze to ja wiem ze ona dziecku nic nie zrobi bo ona nie przejawia agresji wogole.. Tu jest raczej reakcja stresowa na zmiane... Raz mielismy jak sie przeprowadzalismy i nagle masa kartonow wszystko wywalane z szaf i wogole to zlala sie na kanape w mieszkaniu poprzedni- na szczecie skorzana... Potem jak tesciowa przyjechala na ta przeprowadzke nam pomoc juz do nowego mieszkaia to jej na materaz no i potem cisza byla teraz jak m wrocil to niestety sie zlala i znowu jak tesciowa.. Wiec juz spodziewam sie ze jak dziecko bedzie to pierwszy miesiac tez podklady na materac beda musialy byc...

Gosiak, cath, justta lubią tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiaa1201 wrote:
    Hmm ja bym sie bała że jak urodzisz to żeby małej nic nie zrobiła, koty są wredne!
    Kochana koty nie są wredne. :) nie robią nic na złość. Ja zasiegalam rady behawiorysty jak sie moje koty docierały bo robimy bardzo różne dziwne rzeczy i ewidentnie trzeba znalezc przyczynę zachowań. :)

Ale powiedzial jedno :) to nie właściciel ma kota, tylko kot właściciela. I tak u nas jest. :) życie podpozadkowane kotom. No i nie zapominajmy ze koty to indywidualiści :)

Bella wiesz co sa takie feromony dla kotów do kontaktu moze to by pomogło jak ktos przyjeżdża bo nie wiem moze tylko na tesciowa tak reaguje. Te feromony nie maja zapachu dla nas ale kot czuje sie komfortowo albo zajmować ja czymś dać kocimietke <3 chociaż mój starszy kot w dupie ma kocimiętkę chyba nawet nie lubi!

Gosiak lubi tę wiadomość

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Bella wiesz co sa takie feromony dla kotów do kontaktu moze to by pomogło jak ktos przyjeżdża bo nie wiem moze tylko na tesciowa tak reaguje. Te feromony nie maja zapachu dla nas ale kot czuje sie komfortowo albo zajmować ja czymś dać kocimietke <3 chociaż mój starszy kot w dupie ma kocimiętkę chyba nawet nie lubi!
    Już podesłałam Belli linka, te feromony to feliway. Też z nich korzystaliśmy kiedyś i przyniosły efekty :)

cath lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No witamy sie i my. Noc nie przespana! Obudzil mnie bol w krzyżu i do tego bole miesiączkowe krecilam sie krecilam i zasnęłam teraz tylko plecki gdzies tam mnie pobolewaja :*

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Asiaa1201 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Być może ;)

atdcanliuj218uui.png
    l22ndf9hdqcjnu93.png

• cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Już podesłałam Belli linka, te feromony to feliway. Też z nich korzystaliśmy kiedyś i przyniosły efekty :)
    Moja młodsza kotka bardzo spokojna byla jak one były włączone. :)wiec cos dawaly :) starszy tez dobrze reagowal chociaż nie bylo nie wiadomo jakiego efektu ale jej nie atakował a to bylo najwazniejsze :)

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak czop odchodzi to jak on wygląda? Bo ja wczoraj mialam takie ilości śluzu !! Masakra! Ale śluz byl biały. Ale bardzo dużo go byla przez caly dzien

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cath wrote:
    Dziewczyny a jak czop odchodzi to jak on wygląda? Bo ja wczoraj mialam takie ilości śluzu !! Masakra! Ale śluz byl biały. Ale bardzo dużo go byla przez caly dzien
    Myślę, że czopu się nie da pomylić ze śluzem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • cath Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak też mi sie tak wydaje ale wczorajszy dzien byl straszny kazda wizyta w toalecie a wkladka cala od śluzu

klz9vcqgnrjhn698.png
    f2w3ugpjp3upleah.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się. U nas też noc marna. 4 razy siku, ból krzyża, ból brzucha i do tego o 5 rano biegunka. Spać mi się chce.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry.

A ja spalam. Od polnocy do teraz. 1 raz siusiu bylam. Jakas melodie do snu mam ostatnio.

Liczylam na to ze Gorszek juz urodzila ale widze ze tylko ja nastraszylo.
    Groszku trzymam kciuki aby juz konkret porod nie byl krzyzowy.

Suri daj zank!!

Bella kurcze slabo z ty kotkiem twoim :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • truskawkax25 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mnie dzisiaj w nocy za to zgaga męczyła :/ musiałam o 3 w nocy do kuchni po migdały iść... coś okropnego. Mówią, że jak zgaga to włosy rosną dziecku to mój malutki to jakiś chyba będzie owłosiony hehe :D

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

qb3c3e5eerxx6827.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Bella, przekichane masz z tym kotem. Ja się zgadzam z Asia- bałabym się, jak zareaguje na dziecko. I moim zdaniem powinnas ja oduczyć spania w sypialni, bo co zrobisz, jak nasika Ci do łóżeczka dziecka?
    A Twojemu mężowi się nie dziwię niestety. Ja też jestem kociarą straszną, ale obsikiwania łóżka bym nie zniosła.
    I akurat koty są charakterne, mnie kiedys kot nasikał na łóżko, bo go wywaliłam z pokoju. Za obsikiwanie właśnie. Doszukiwalam sie chorób, stresów, a weterynarz mi powiedział, że kot nic bez przyczyny nie zrobi.
    Chciała mi w ten sposob pokazać, kto ma władze.

Pies sie zleje, bo nie wytrzyma albo ze szczescia. Ale nie przyjdzie Ci specjalnie zlać się na łóżko.

Ja noc jak zwykle - do 4 się tłukłam po łóżku, a taka byłam zmeczona!!

Wstaje na ddtvn:)

Lara 82, asia888, Asiaa1201, Fedra lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Wszystko ok. To ze stresu. Potem mnie partner uspokoil bo za bardzo panikowalam. Wzielam jeszcze magnez i w drodze na ip mi przeszlo w samochodzie. ale i tak pojechalismy sprawdzic z mala i jest wszystko w najlepszym porzadku.
    No ale mnie juz nastraszyla wczoraj

AsiaSzw, bella84, megg, LadyDi, Asiaa1201, Fedra, Januszkowa, Beatrice, Kourtney lubią tę wiadomość

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri dobrze ze z malutka jest okej.

Gosia orzegapilam chyba jak bylo u doktorka??

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Dziewczynki :)
    ale si etu dzieje...
    bella z kotami tak jest, moja też mi nasikała kiedys ale to przez brudną kuwete, Na szczescie jej sie nie zdarza..ale złośliwa jest to trzeba przyznać :)
    chciałam ja wywieżćdo rodziców po urodzeniu Małego ale poki co ryzykujemy..jak ją nakryje blisko niego, nie daj boże w wózku czy łózeczku to dostanie natychmistową eksmisję :)

Ja chodze jak zombi, tragiczna noc...zgaga na szczescie ukojona przez mleko i okropny bol bioder, dwóch naraz , cos starsznego....męczarnia straszna. .:(

Lara 82 lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suri dobrze ze jest ok, to teraz relaksik i bedzie dobrze :)
    Bedziemy obserwowac ja.. Mize to jest efekt tego ze ja od jakiegos czasu tylko z nia wiec miala mnie tylko dla siebie a tu nagle intruzy sie pojawiaja.. Albo wyczuwa ciaze i kazdy dodatkowy bodziec ponad nia... Kupie te feromony i zobaczymy :) mam nadzieje ze to pomoze.. Ja jej nie odpycham, przeciwnie, przytulilam i wzielam na rece...o mojego m sie ocierala ale on ja olal... Jest nieugiety i raczej szybko mu nie przejdzie... Wiadomo gdyby polecialo na materac to masakra.. Ale nie poszlo wiec dlatgo sie nie zloszcze narazie.. Oby nigdy nie poszlo na materac bo wtedy m chyba ja wywali z domu...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia orzegapilam chyba jak bylo u doktorka??
    Powiedział, ze i przeziębienie i puchnięcie nóg sie bierze z wychlodzonych pleców a właściwie nerek. Mi faktycznie gorąco ostatnio i jakoś nie dbałam o to. Kazał cały czas nosić koc w pasie. I nie pić zimnych napojów. Więc od wczoraj noszę pod spodniami kocyk Janinki z wełny merynosa. Mówił też, że silne bóle porodowe odczuwają kobiety nerwowe/znerwicowane - mówił, że ja nerwowa nie jestem, ale dał mi jeszcze ziółka wyciszające na te ostatnie dni.
    No i rozmawialiśmy o tych ziołach na łatwy poród - kiedy je dokładnie wziąć. Powiedział, że będę wiedziała, że to już. I że ważne, żeby w dzień porodu wziąć 3 razy - raz jak się zacznie, potem już pod sam koniec akcji i 1h po porodzie. I żeby koniecznie podczas porodu jeść, żebyśmy z dzieckiem nie stracili za dużo energii - najlepiej długo gotowaną zupę na wołowinie. Mój M. Powiedział, że mi ugotuje i zapakuje do obiadowego termosu :)

AsiaSzw lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 1834 1835 1836 1837 1838 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ