Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Angelciu ja się martwię o Ciebie jak Cię długo nie ma :*
A ten czop to podobno nie wszystkim odchodzi, czasami dopiero przy porodzie.
Moja waga cały czas rośnie, jak ma tak dalej być to ja chce już urodzić! Oglądałam zdjęcia z wakacji 2013 i chce mi się płakać, już chyba nigdy nie będę tak wyglądać -
Nie no mi malo. Dopiero chyba zaczyna bo taka galaretka ..
Pia ale co u Ciebie sie dzieje ze masz lezec ?
Mi w 35 tyg kazal dokonczyc opakowanie luteiny i odstawic a od wczoraj nospy i magnezu tez juz mam nie brac tylko pregne biore i tran z dha pije od wczoraj -
Słoneczna brzuch mi twardnieje niemal cały czas jak coś robię, albo jak mały się wypchnie i do tego mam bardzo częste skurcze takie na 80%, z tendencją do regularności. I zonk, bo z USG na początku ciąży termin mam na 26 luty, ale umownie biorę pod uwagę 20 z OM.
-
Moj brzuch tez czasem robi sie twardy i ciagnie i kuje w szyjce ale to jeszcze nie to. Wczoraj i przedwczoraj podmywalam sie tym Tantum Rosa i wydzielina juz nie jest pomaranczowa tylko zolta i jest jej mniej. Nie jade na IP. W poniedzialek mam wizyte to gin mnie zbada.
Ja jak siadam tez mam brzuch na nogach i juz trzeba rozkraczac sie zeby wygodnie usiascderii84 lubi tę wiadomość
-
Penelope Glowa do góry :* ja dwa dni i do ciebie dołączę!
Ja mam znów przyplyw mega energii i wiecie co gotuje rosół !!! Podejscie numer 2!!!a jak bylam w sklepie to skakalam po schodach aż mnie pani ekspedientka zrugała ze juz w tak zaawansowanej ciąży nie mozna skakać i biegac a ja sie odwrocila i wręcz pognałam do samochodu!
haha
Moje dziecko albo ma wyjść dzis albo po 29!! Jutro moja mama ma urodziny i chce aby moje dziecię miało osobno urodziny! Wiec 29.01 kochana moja jest juz zarezerwowany. Moja siostra urodziła sie u urodziny naszego taty 25.04 i wiem jak to jest jak dwójka obchodzi urodziny tego samego dnia!AsiaSzw, Penelope lubią tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Słoneczna brzuch mi twardnieje niemal cały czas jak coś robię, albo jak mały się wypchnie i do tego mam bardzo częste skurcze takie na 80%, z tendencją do regularności. I zonk, bo z USG na początku ciąży termin mam na 26 luty, ale umownie biorę pod uwagę 20 z OM.
moze posiedzą jeszcze ze 2 tygodnie ,oby
-
Napisze wam jak wygląda lewatywa, nic strasznego.
Do worka z gumowym wężwężykiem,zaciskaczem oraz końcówka do odbytu wlewa się ok 1.5l wody ciepłej z mydłem. Pacjenta układa się na klozetce blisko WC w pozycji na boku lub na basenie (kobietę w ciąży raczej na boku ).Końcówkę smaruje się lignokaina 2%lub wazelina. DDelikatnie wsuwa się w odbyt końcówkę i zwalnia zacisk. Wlewa się ok 1l płynu. Pacjent po czymś takim od razu trafia do WC, i spokojnie się wyróżniasłoneczna 85, Sue, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
LadyMK wrote:ja brałam do końca 35tygodnia, tak mi lekarz w szpitalu powiedział, że do wtedy trzeba podtrzymać, a potem to już się może dziać
od odstawienia luteiny... i nospy forte (bo to tez odstawilam, pomimo, że mialam przepisaną w szpitalu) skurcze przepowiadające odeszły sobie w siną dal, brzuszek się uspokoił pomimo spacerków czasami 4-5km.
U nie efekt ten sam. Mimo odstawienia leków twardnienia się uspokoiły -
Nasza Gosia chyba śpi
edit :
A jednak nie spi.
Gosia tez słyszalam ta teorie i wlasnie moj gin tez mi ja ostatnio przypomnial. Z pierwszego usg termin mi wychodzi na 14.02Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 13:55
Gosiak lubi tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ponoć tylko termin z pierwszego USG się liczy, te późniejsze już nie są miarodajne jeśli chodzi o termin porodu.
Gosiak nie ponoć, ale tak jest
Do 12 tyg wszystkie płody rozwijają się jednym tempem, następnie po tym okresie każde z dzieci rozwija się indywidualnie
Gosiak, LadyMK, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość
-
Gosiak wrote:Ponoć tylko termin z pierwszego USG się liczy, te późniejsze już nie są miarodajne jeśli chodzi o termin porodu.
mi na usg właśnie z pierwszego wyszlo 30.01 później jak mloda zaczela tak szaleńczo rosnąć nawet byla data 14.01 ale toż to byloby dziecko przedwcześnie urodzone gdyby tak miala się urodzić!
Gosiak, dorocia2324, Penelope lubią tę wiadomość