X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy tylko ja ze wszystkich tu obecnych nie lubię placków ziemniaczanych? :P ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Rudasku, współczuję.. Naprawdę. Ja byłam taka chora na początku stycznia. Dopadł mnie taki ból pleców, że pół nocy płakałam już. Weź sobie apap, takie męczenie się naprawdę Ci nie pomoże, dziecku też. Złagodzi ból, może uda Ci się zdrzemnąć, odpoczniesz. Przemęczony organizm sobie z chorobą gorzej radzi.

Jak ja mam zrobić placki ziemniaczane, żeby nie trzeć ziemniaków? Da się? :P

sue jeśli masz takie urzadzenie z nożykami to wrzuć tam ziemniorki plus przyprawy plus jajo, cebulka, ziarnko czosnku :) zreszta co tam masz, chcesz i lubisz :) na koncu mąki troche i juz :) ja nigdy nie tarłam, no moze u rodziców..odkąd mam to urzadzenie to tam wwrzucam :)
    ja mam taki z brauna, taki pojemnik z nożykami, zamykam to i podłaczam koncówkę blendera :)
    MAm nadzieje, ze wiesz o czym mówie :)

Sue lubi tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, w końcu poznałam osobę, która nie lubi placków ziemniaczanych!!
    Jesteś prawie jak jednorożec :P :)

AsiaSzw, Gosiak, Lara 82, derii84 lubią tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis barszczyk czerwony z ziemniakami z cebulka :)
    Nie mam siły na stanie w kuchni..musi wystarczyć :)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jak się skończy mecz to lecę po ziemniaki, mam takie urządzenie z nożykami, ale za małe, więc użyję po prostu blendera :P

Póki co jest 3:0 dla Djokovica, mnie się siku chce, ale się oderwać nie umiem :P

Dzięki dziewczyny za rady :) Jesteście niezastąpione :*

• AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha moj syn nie lubi plackow ziemniaczanych ale uwaga takiego duzego po cygansku to wpiernicza az mu sie uszy trzesa.
    Rozmiar ma jednak znaczenie :P

Ja mam elektryczna maszynke do mielenia miesa i dokupilam sobie akcesoria do jarzyn. Kocham tez sprzet i polecam. Jak dostane termomixa to moge komus dac w prezencie bo wtedy on bedzie to wszystko robił.

Placki juz dzis przesadzone !

Gosiak, Rudasek, Pia Gizela, Lara 82 lubią tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde....to może u mnie jutro placki jak mi przyjdzie troche mocy :) hehehe :) musze dziś na zakupy jechac i cos do lodówki Tatusiowi kupić, bo jak mnie we wtorek zostawią w szpitalu bo zostanie mu tylko swiatło w lodówce....
    a tak mi sie nie chce....ledwo zyje..nos mam tak zatkany ze ani grama tlenu mi przez niego nie dociera...jasna pała, nie wychodze z domu, tylko jak musze i to w szaliku, czapie itd...i tak sie gdzies zaciapałam :(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue kurcze to w blenderze mozna ziemniaki zetrzec? nie wpadlabym na to

ja tez lubie placki, chociaz kazdy zajada z czym innym z tego co wiem, ja lubie ze smietana i cukrem :) a moj z keczupem

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • kasia_1988 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze nie wiem co się dzieje, ale juz 3 czy 4 raz zaczynam pisać post i nie cofa o stronę i wsyztsko się kasuje.

Witam...

co do diety po ciązy to mi najgorzej będzie zrezygnować ze słodyczy i cytrusów. jak ja kocham sok własnej roboty 2 pomarańcze+ cytryna+10 kostek lodu + 2 łyżeczki cukru+ 600 ml wody i tak codziennie...

nie wiem czy o tym słyszałyście ale na wieczór podczas karmienia piersią warto jeść budyń. że niby pokarm jest bardziej treściwy i w związku z tym mam pytanie jak to się ma do tego że nie można pić mleka czy jeść kakao? właśnie ten budyń był polecany przez położne i zachwalany nie pamiętam już czy na listopadówkach czy grudniówkach.

Penelopa mam nadzieje ze masaż da efekty juz w ten weekend . trzymam za to kciuki...

a ktoś pytał o szczepionki. u mnie w szpitalu jest tak ze nie szczepią dzieciaczków w pierwszej dobie . jezeli rodzice nie chca szczepionki szpitalnej to pediatra wypisuje receptę na engerix i np. ojciec ja wykupuje i przynosi niezwłocznie do szpitala, a to ze względu na to ze nie chca brać odpowiedzialności za szczepionki przywiezione z domów. boją się o złe przechowywanie... wydaje się to logiczne.

kurde jutro na obiad tłuściutkie placki ziemniaczane.... mmmm... ale ochoty narobiłyście. a Ty Gosiaku rzeczywiście jak jednorożec nie znałam nikogo kto by ich nie lubił....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 13:05

8tc
    9tc
    10tc
    17tc
    relgh37106b9h52t.png
    f2wli09kel1p6uqt.png
    1usal6d80v7jp3t1.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dla mnie placki ziemniaczane teraz chyba za tłuste. 2 dni temu zrobiłam racuchy z jabłkami i potem umierałam - tak mi było niedobrze :(

Ja dziś robię kaszę jaglaną ze szpinakiem i pieczarkami. Taki eksperyment, zobaczymy :)

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku, a masz kaszę jaglaną?
    Ona bardzo pomaga w przeziębieniu i szybko można się pozbyć kataru.

Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.html

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    Rudasku, a masz kaszę jaglaną?
    Ona bardzo pomaga w przeziębieniu i szybko można się pozbyć kataru.

Ma właściwości antywirusowe, zmniejsza stan zapalny błon śluzowych (wysusza nadmiar wydzieliny), jest zatem dobrym domowym lekarstwem na katar.

http://www.poradnikzdrowie.pl/zywienie/co-jesz/kasza-jaglana-wlasciwosci-lecznicze-wartosci-odzywcze_41234.html

Kurde..musze zobaczyć w googlach jak wyglada jaglana, bo jakies dwa rodzaje mam w kuchni :) a jak ja przyrządzić Gosia?

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde nie mam takiej...:(
    ale czekaja mnie zakupy wieczorem wiec zakupie i zrobie sobie:)

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • mala_mi1982 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taką stronkę znalazłam z przepisami:

http://kaszomania.blogspot.com/

Gosiak lubi tę wiadomość

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kurde..musze zobaczyć w googlach jak wyglada jaglana, bo jakies dwa rodzaje mam w kuchni :) a jak ja przyrządzić Gosia?
    Najlepiej przelać wrzątkiem lub przyprażyć na patelni, żeby straciła goryczkę a potem zalewasz wodą w stosunku 1:2,5 i gotujesz na wolnym ogniu ok. 20-30 minut. Możesz dodać masełka i owoców/bakalii albo odrobinę soli i zjeść z jakimś sosem czy mięskiem.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Dziewczyny...kupie dziś i coś wymodze..nbo katar mnie zabije:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja cora chyba chce byc gimnastyczka bo czuje napieranie na lewa i prawa kosc biodrowa :p

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzisiaj debiutuje z pierogami- ruskie i z truskawkami i co najważniejsze- wyszły :d

Gosiak, Rudasek, Pia Gizela, Penelope, megg, Lara 82 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przedszkolanka:) wrote:
    u mnie dzisiaj debiutuje z pierogami- ruskie i z truskawkami i co najważniejsze- wyszły :d

Wbijam :*

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie wątroba kuje :/

relg9vvjrtqik460.png

‹‹ 2063 2064 2065 2066 2067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ