X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Sue Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie!! Odnośnie jedzenia! W tym szpitalu nikt mi nie zabroni jesc ani pic!! Położna mowila, ze czasami kobieta wymiotuje, bo w trakcie skurczy pojawiają się nudności, ale dobrze mieć czekoladę, zeby sobie cukier podnieść:)

W ogole, moj P sie tak przejmuje, miał wiecej pytań niż ja. Moim jedynym zmartwieniem było czy wklucie znieczulenia boli i czy bede mogła chodzić:) chyba nie jestem zbyt wymagająca:)

Dziewczyny, ja od dzis sie pozytywnie nastawiam do porodu:) bedzie ze mna moj maz, ktory dzis w ankiecie podpisał mnie swoim nazwiskiem (on wypełniał, a ja rozmawiałam akurat z panią anestezjolog). Alez mam energię i humor dobry!! Czyżby to jakis znak? :)

Gosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

• Januszkowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue jeszcze tylko 4 dni i będziesz mężatką :)
    Właśnie przypomniałaś mi, że muszę coś dokupić do jedzenia dla męża na czas porodu. Może snickersa :D

Gosiak, Sue, Angélique89 lubią tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Januszkowa wrote:
    Ja biorę prysznic, nie mogę się przekonać do wanny w ciąży, boje się infekcji, choćbym nie wiem jak ją wyszorowała to nie mam zaufania. Mój kot lubi sobie po niej pochodzić.

Gosiu to pisz od razu po :) Pewnie jakieś rozwarcie już będzie.
    Januszkowa, ja przez całą ciążę brałam prysznic. Też ze względu na infekcje. Więc jak już przyjdzie czas na kąpiel przy skurczach, to chyba rozplyne się w wannie z rozkoszy!!

Januszkowa, Gosiak, Sue lubią tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    A wlasnie!! Odnośnie jedzenia! W tym szpitalu nikt mi nie zabroni jesc ani pic!! Położna mowila, ze czasami kobieta wymiotuje, bo w trakcie skurczy pojawiają się nudności, ale dobrze mieć czekoladę, zeby sobie cukier podnieść:)

W ogole, moj P sie tak przejmuje, miał wiecej pytań niż ja. Moim jedynym zmartwieniem było czy wklucie znieczulenia boli i czy bede mogła chodzić:) chyba nie jestem zbyt wymagająca:)

Dziewczyny, ja od dzis sie pozytywnie nastawiam do porodu:) bedzie ze mna moj maz, ktory dzis w ankiecie podpisał mnie swoim nazwiskiem (on wypełniał, a ja rozmawiałam akurat z panią anestezjolog). Alez mam energię i humor dobry!! Czyżby to jakis znak? :)
    Sue, już rozgryzlam Twój fenomenalny nastrój. Jesteś uskrzydlona miłością!
    Jak Twój nastrój utrzyma się do porodu, to będą o Tobie legendy opowiadać w szpitalu. Zazdroszczę Ci tej radości i energii, i trochę Ci jej podkradne :-)

Sue lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O 21:30 dnia 2.02 przez cesarskie cięcie zawitała na swiat Pola <3 2960 g i 54 cm. Poród najpierw sn do 10 cm, zakończony cesarska. Opiszę później. Ledwo żyje ale jestem najszczesliwsza osoba pod słońcem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 23:22

truskawkax25, Gosiak, Lara 82, ash, Topola, 1kasiulka1, Angélique89, gusiaa, Kathy's, Agusiek89, Penelope, Laurka, słoneczna 85, Aagnieszkaa, Sue, Januszkowa, AsiaSzw, Maarta:), kasia_1988, bella84, kafabi, angelstw, Asiaa1201, LadyDi, derii84, weronika86, przedszkolanka:), dorocia2324, megg, marcela29, Bietka, Suri97, Daisy, juska19, maja35, Stokrota :), asia888, lula88, Patrycja20, justta, LadyMK, Tygrysek, Fedra lubią tę wiadomość

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bell trzymam kciuki za twoj wielki dzien.
    Powodzenia na wizytach jutro.
    Piekne dzidziusie i piekne przyszle mamusie dzis na forum widzialam. :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja korzystam z wanny póki mogę, bo pózniej po cc to tylko prysznic :(
    Lubię sobie polezec w pianie, synek tez lubi bo brzuch wtedy faluje cały :)

Jutro gulasz na obiad, juz na kuczaka patrzeć nie mogę!

Wysmarowana kokosem uciekam do łóżka, ale dzis ta nieszczęsna pełnia i boje sie ze nie zasnę !!!!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaaa, gratulacje!!!! I jaka ładna data! :)

Katiś lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś GRATULACJE!!!! Buziaki dla Ciebie i Polusi <3

Katiś lubi tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katis no oczywiscie wielkie gratulacje, nareszcie Polcia po tej stronie brzuszka. To sie musialas nacierpiec, ale najwazniejsze ze juz razem. Usciski i calusy od cioci Lary.

Katiś lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam zazdroszcze tego jedzenia ja juz nic nie moge albo bolesci albo wzdecia. Jak jestem glodna to misia lepiej czuje, jak tylko cos zjem brzuch jak balon bol po lewej stronie plakac mi sie chce chyba mam juz tak zcisniete jelita.
    Pomijajac fakt ze jak mnie dzis zaczelo krecic na 2 to sie zastanawialam czy ja juz rodze bo przez godz. mialam takie trzy mega skurcze a to tylko bylo parcie na 2.
    Mam dosc chce sie najesc chocby to bylo gotowane mieso albo suchy chleb :-(

relge6yd3cl8y0me.png
  • Angélique89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś nareszcie ten mały uparciuszek pojawił się na świecie. Gratulacje! Odpoczywaj.

Katiś lubi tę wiadomość

relgwn15ilhiioyg.png
  • gusiaa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katiś gratulacje :)
    Wkoncu jest maleńka z wami..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 23:39

Katiś lubi tę wiadomość

Kornelka 💕 09.02.2015r. /2680g. 54cm

tb73krhmu0f7yc26.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz mi dzis depilacje zrobil, wiec gotowa jestem.

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje nowym Mamom, zazdraszczam bardzo!

Tymczasem idę spać, bo krzyże zaczynają z podbrzuszem trzymać sztamę - trzeba to przespać! Dobranoc :)

• Penelope Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATIŚ , nareszcie, ogromne gratulacje i zdrowia dla Was obu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 23:51

Katiś lubi tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rety Katis nareszcie! Gratuluje! :) I jaka ladna data!

Angelcia jak czytam jak Ty pichcisz ciagle, to mi mega glupio. Ja w kuchni jestem niepelnosprawna. Jak to moja mama zawsze mowila "do koryta to ja pierwsza", ale nie do gotowania.

Aagnieszkaa ja sie zastanawiam czy to nie jest kwestia wychowania w innej kulturze. Teraz mam po prostu szok i droge przez meke. Ale gdyby to byla norma od dziecinstwa dla mnie, ze ciezarnej nie przysluguja zadne przywileje i nie ma zadnych praw, to pewnie bym teraz wszystkiego tak nie przezywala jak mrowka okres.

Agaaa28 moje wlosy tez sa w ciazy do niczego. Przetluszczaja sie bardziej niz wczesniej. Za to nie wypadaja, ale pewnie wypadna po porodzie.

Truskawka bardzo, ale to bardzo ladne zdjecia i Ty tez piekna mamusia jestes. Same atrakcyjne mamusie w lutym!

Aagnieszkaa, Katiś lubią tę wiadomość

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to Pola nieduza wyszla!!
    10 cm i cc? Czekamy na relacje.

atdcqtkf2affvuei.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jak to jest z tym macierzyńskim?
    Skąd mam wziąć dokumenty do wypełnienia? To pracodawca powinien przygotować dla nas czy mam jechać do ZUSu i cos wziąć?

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KATIS, gratulacje. Czekamy na relacje i zdjęcia. Odpoczywaj i ciesz sie Polcia.

Dobranoc mamuśki.

Katiś lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
‹‹ 2123 2124 2125 2126 2127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nie pozwól, by decydował przypadek – świadomie zaplanuj swoje rodzicielstwo

Planowanie rodziny to proces, który wymaga nie tylko przygotowania emocjonalnego, ale również kompleksowego podejścia zdrowotnego. Współczesna medycyna oferuje narzędzia, które pozwalają przyszłym rodzicom świadomie zadbać o zdrowie swojego potomstwa. W tym kontekście niezwykle istotne jest zrozumienie roli genetyki i docenienie możliwości wczesnego wykrywania ryzyka chorób dziedzicznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ