X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stas i Jas <3 <3 <3 piekne chlopczyki :-)

Ja na solarium zawsze w majtach :-) a mam blizne po wyrostku i nic jej nie dolega po solarium. Ale u nas w Gdansku chodze na to europejskie ktore ooala tylko tymi lepszymi promieniami ( nigdy nie wiem ktore to )

Asiaa1201 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, to nie na grupie tak pisały, tylko na stronie "Moda na brzuszek" - oni organizowali te warsztaty "mamo to ja".

Słoneczna, ja leżałam na płytkach, bo zimne były :) Z ręcznikiem pod głową. Parę razy zdarzyło mi się tak zasnąć nawet. Jak sobie to przypomnę, to samej siebie mi żal teraz. Dobrze, że to w końcu minęło :)

Patrycja, nie pamiętam szczerze mówiąc - wyrostek miałam wycinany na początku sierpnia, prawie 6 lat temu, więc opalałam się dopiero następnego lata. Nie chodzę na solarium, więc w grę wchodzi tylko słońce.
    Trzeba chyba jednak zakryć bliznę.
    A masz plastry na bliznę po cc? Ponoć są jakieś super plastry, które przyspieszają gojenie. Moja koleżanka ich używała, muszę podpytać :)
    A opalanie natryskowe? Pewnie przy karmieniu piersią nie można..

A co do zabiegów kosmetyczno-fryzjerskich :) Ja zamierzam chodzić do fryzjera i kosmetyczki normalnie. Moja kosmetyczka już mi zapowiedziała, że mogę do niej przyjść z dzieckiem, bo ona specjalnie na mamy z dziećmi rezerwuje więcej czasu, żeby w razie potrzeby przewinąć dziecko czy nakarmić :) No i mam ją na osiedlu, więc to też duże ułatwienie.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Stas i Jas <3 <3 <3 piekne chlopczyki :-)

Ja na solarium zawsze w majtach :-) a mam blizne po wyrostku i nic jej nie dolega po solarium. Ale u nas w Gdansku chodze na to europejskie ktore ooala tylko tymi lepszymi promieniami ( nigdy nie wiem ktore to )

No mojej już teraz też nic nie dolega, jest maleńka. Miałam rozpuszczalne szwy i z większego cięcia zrobiła się maleńka kilkucentymetrowa blizna.
    No ale takiej świeżej bym nie opalała. Zresztą, tak też mówił mi chirurg, który mnie operował i pani fizjoterapeutka.

Asia, gdzie Ty byłaś cały dzień? :)

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze no oewnie agaa rodzi!! Bo 2 dni milczy!!
    Penelope pewnie tez juz po..

Teraz w sumie mamy rozpakowane maja inne tematy ze soba a my dalej jak na bombach siedzimy i czekamy...
    Jakby nie bylo luty nie jest dlugi i wszystkue niedlugo sie rozpakujemy;D

Sue, Gosiak, Lara 82, LadyMK lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Maarta:) Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku ale piekne dzieciaczki mamy na forum.

Ja tez uwazam ze kobiecie nalezy sie cos od zycia, wiadomo ze nasze maluchy beda na pierwszym miejscu ale to nie znaczy ze mamy sie zapuscic w tych pieluchach, dresach i siedziec rozczochrane.
    Zamierzam po porodzie wlosy farbnac, bo w ciazy sie boje i jeszcze makijaz permanenty brwi zrobic ale to chyba nie mozna w okresie laktacji.
    Na pewno takie dbanie o siebie poprawia humor! Jak ma sie ochote isc na 10 min czasem na solarium to juz zla matka? Chore...

oar843r8kh12ukn4.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna niedlugo to pojecie dosc wzgledne, mnie sie dluzy ten czas! Mam takie napady obaw i radosci

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja jestem zdania, że szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko :)
    Zapuszczenie się nie leży w mojej naturze, źle bym się sama ze sobą czuła ;)
    W ciąży też o siebie dbałam - nawet w domu robiłam makijaż, starałam się nie chodzić po domu ubrana jak łajza, regularnie chodziłam do kosmetyczki. I po porodzie nie zamierzam tego zmieniać :)

Wiadomo, że czasami nie można, bo trzeba leżeć, jak spałam w łazience, to miałam to gdzieś jak wyglądam, bo wtedy przeszkadzała mi gumka na włosach.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:15

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja fryzjera i kosmetyczki nie odmówię sobie po porodzie :) Na solarium nie chodzę, bo i tak opalam się na raczka ;)

A z dzieciaczkiem zostanie tata, a co :P

Sue, taka kosmetyczka by mi się przydała :)

Sue lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    To ja się właśnie teraz czuję taka zapuszczona i moje pierwsze wyjścia to będzie fryzjer, kosmetyczka, solarium choć troszkę (choć osobiście nie przepadam, wiecie jak się ma 32 lata to boję się o zmarszczki ;-)) Marzę o tym aby odzyskać moją kobiecość. I nikomu nic do tego :-)

Ale na pierwszym miejscu marzę o moim synciu po tej stronie brzucha.

Lara, już niedługo :* Na pewno bliżej, niż dalej :)

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Boroniówka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też się wybieram do fryzjera choć mąż nie chce mi pozwolić nawet centymetra włosów ściąć ;) ale po porodzie mi się pogorszą na pewno :(

widzę,że Wy też macie takie mieszane uczucia już,strach i tęsknote razem na zmianę,ale już niedługo

73esxwa.png
    bfarxzdvidppk01a.png

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue zgadzam sie z Toba:)

A tak z ciekawosci na jakie zabiegi najczesciej chodzicie?

Sue lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, wiem, że luty jest krótki, ale ja strasznie chcę uniknąć oxy.
    Czytam teraz o akupunkturze jako naturalnej metodzie wywołania porodu, podobno w Niemczech nawet niektóre szpitale zalecają 4 seanse akupunktury zanim podadzą oksy.
    Nie chcę tej chemii mieć podanej noooo :(

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak a to nie wiedzialam o tej akupunkturze w Niemczech, jesli u mnie bedzie potrzeba wywolania porodu zapytam czy maja akupunkture. Wiem ze jako przygotowanie do porodu mozna skorzystac z akupunktury jesli ma sie jakies wskazania do tego od lekarza.

oar843r8kh12ukn4.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, ja przed ciążą chodziłam na mikrodermabrazję z kwasami.
    Po porodzie na pewno sobie zrobię (bez kwasów) na twarzy i brzuchu. No i mani, pedi :)

Gosiak, ja też nie chcę tej oksytocyny, chciałabym, żeby się naturalnie zaczęło.
    Musisz męża zbałamucić!

• Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a co z tym tensem? Może tym się uda naturalnie wywołać? Jesteś już w sumie po terminie, co na to Twoja doula?

Może ona ma jakiś patent sprawdzony?

Mnie w szpitalu położna kazała kupić czerwone wino, ananasa, dobry masaż piersi i potem dobry sex i jak to ona powiedziała "O 4 rano jesteście na porodówce" :)
    My tak zrobimy, bez wina tylko ;)

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikrodermabrazja swietna sprawa:)
    A moj juz zbalamucony i postepow brak ;)

W Niemczech raczej nie ma oksytocyny tylko dostaje sie tabletki na wywolanie, ktore niby na zoladek dzialaja a skutkiem ubocznym sa skurcze tez tego nie chce, chce naturalnie rodzic...

asia888 lubi tę wiadomość

oar843r8kh12ukn4.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maarta:) wrote:
    Gosiak a to nie wiedzialam o tej akupunkturze w Niemczech, jesli u mnie bedzie potrzeba wywolania porodu zapytam czy maja akupunkture. Wiem ze jako przygotowanie do porodu mozna skorzystac z akupunktury jesli ma sie jakies wskazania do tego od lekarza.
    Tutaj link do forum: http://forum.gazeta.pl/forum/w,585,19287622,,akupunktura_przed_porodem_pomaga_.html?v=2

Rozmawiałam z moim kolegą, który ma gabinet medycyny chińskiej i stosuje akupunkturę - kiedyś do niego chodziłam - w bardzo nerwowym okresie w pracy i bardzo mi seanse u niego pomogły - powiedział, że wywołał tak poród u swojej narzeczonej, która też długo czekała po terminie. I że może mnie przyjąć po godzinach - jutro, w środę i piątek/sobotę.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ponoć olej rycynowy też przyspiesza poród. czytałam jednak opinie, że zamiast porodu można wywołać dokuczliwą biegunkę.
    Mnie też koleżanka mówiła, że jak już mi minie termin, to mam tańczyć, że to niby wywołuje:)
    Kurcze, sposobów całe mnóstwo :)

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Gosiak, a co z tym tensem? Może tym się uda naturalnie wywołać? Jesteś już w sumie po terminie, co na to Twoja doula?

Może ona ma jakiś patent sprawdzony?
    Ta doula, która mogłaby to zrobić jest na feriach z synem, wraca po 15-tym i ona robi to tensem - w tych miejscach, w które wbija się igły w aku - tłumaczyła mi. I o ile akupunktura ma spore szanse zadziałać, to tens nie ma udowodnionych wyników i że czasem owszem działa. Ale akupunktura ma dużo lepsze wyniki.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zdecydujesz się na tę akupunkturę?
    Ja właśnie sobie kreęcę kółka na piłce ;)

‹‹ 2239 2240 2241 2242 2243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ