Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrycja20 wrote:Kasia ja karmie jedna i druga no chyba ze naje sie i widze ze juz nie chce to sciagam
I wtedy mrozisz czy jak?
Kurde ciągle słyszę żeby karmić na zmianę i tak jest też opisane w książce Tracy Hogg w języku niemowląt... Nie wiem już zgupialam -
Patrycja20 wrote:A ile takie ściągnięte mleko moze stać? Bo nie mam pojęcia
w temperaturze pokojowej (ok. 21ºC) mleko może stać maksymalnie do 6 godzin;
w lodówce (temp. 3 - 5°C) okres ten zostaje przedłużony do 3-5 dni;
w zamrażalniku lodówki (-10 do -15ºC) pokarm może być przechowywany do 6 miesięcy;
najdłużej, bo nawet do 12 miesięcy można pozostawiać mleko matki w zamrażarce gdzie temperatura wynosi od -15 do - 20°C.
Patrycja20, kasia_1988, dorocia2324, Fedra lubią tę wiadomość
-
JA też karmię raz z jednej raz z drugiej piersi. Mój syn przez pierwsze 10 min ssie aktywnie, później zasypia. JA go wybudzam przystawiam kolejny raz i znowu około 10 min ssie, później znowu zasypia. Raczej się najada. Mnie tylko zastanawia czy opróżni mi piersi z 3 fazy pokarmu jak tak krótko ssie jak myślicie?
kasia_1988 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, nie wylewajcie mleka! Na grupie na fb jedna pediatra poleciła mamie, żeby mleko wkrapiać do noska, bo córka 2 tygodniowa jednej z mam miała katar
I to dziecku pomaga.
Tak samo ponoć dobrze do kąpieli dodać, jak dziecko ma jakieś problemy skórne
Nasze mleko ma cudowne właściwości, a też zawsze tata może raz dać butelkę z naszym mlekiem i dzięki temu też nawiązywać więź z dzieckiem.Gosiak, kasia_1988, mala_mi1982, Daisy, Fedra lubią tę wiadomość
-
Gosiak skarbnica wiedzy. Ja kupilam woreczki do mrozenia i mam ustawiony zamrazalnik na -18 wiec mleka ci u nas bedzie dostatek
Sue ja tez mam jakies skorczewiem ze chcialam w walentynki, ale dziecko siedz teraz do 15 bo jutro jade grzanki jeszcze zjesc ze znajomymi
-
Angelcia u mnie skrzepy pojawiły się już w domu czyli w 4 dobie po porodZie. Jeden był naprawdę duży, także nie martw się jakby co
tak jak było już napisane drętwienie koło rano to normalne. Krwawienie było czerwone potem bladoczerwone a teraz zaczyna się takie lekko brązowe. Raz jest mało a raz więcej. Tak czy inaczej bez podpasek ani rusz.
Pola
Hania -
a u mnie po wywoływaniu i niccccccc...
no to cóż. Wyjdzie kiedy będzie chciał, byle by mi psikusów nie robił i wciąż był aktywnyMalutek i jego czkawka na ktg: http://youtu.be/dH-ur0Zs7yE
Wituś urodzony w 41tc 3560g 54cm
34tc 4d - 2400g; 30tc 4d - 1950g; 20tc 4d - 400g