X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie to zależy z tym krzykiem podczas przebierania. Wczesniej byka masakra. Teraz Jak jest glodna a ja ja najpierw przebieram to wrzeszczy - wiadomo, ale tak to raczej nie. Czyli może potrzebny jest czas.

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak, a mialam się pytać. Będziecie się starać o kolejne dziecko tak szybko? Czy zmienilas zdanie po tych wszystkich przejsciach?
    Ja zaraz po porodzie powiedzialam, ze nigdy więcej dzieci, ale teraz juz mi przeszlo :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Januszkowa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpadł nam pępuś ;)
    Nasza Natalka dzisiaj pierwszy raz płakała w nocy. Dokładnie godzine po jedzeniu, byla czerwona, prężyła się. Pomogły ręce taty, tulenie i smoczek. Teraz wisi na piersi i sobie przysypia. Wczoraj polozna pokazala mi fajne pozycje do karmienia. Wczesniej bałam soe, ze cos jej zrobie, obchodziłam sie z nia zbyt delikatnie i było nam niewyfodnie przy karmieniu. Czy sa tutaj jakies dzieci, ktore nigdy nie odbijaja po jedzeniu? W moim przypadku to piers i butelka. Połozna twierdzi, ze taki hej urok, potrafi ladnie jesc, nie łyka powietrza. Nie wiem co o tym sadzic.

Fedra lubi tę wiadomość

16.02.2015 Powitaliśmy na świecie Natalkę :)
    z789jaq.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LadyDi wrote:
    Gosiak, a mialam się pytać. Będziecie się starać o kolejne dziecko tak szybko? Czy zmienilas zdanie po tych wszystkich przejsciach?
    cesarce pewnie rok będę musiała odczekać. Ale tak, chcemy się starać. Tylko teraz wiem, że kolejna też będzie cesarka i to bez wielogodzinnych prób SN. Ja nie mam za dużo czasu, żeby zwlekać. Jeśli nie chcemy, żeby Janeczka była jedynaczką (a nie chcemy), to musimy za rok zacząć działać. No, chyba, że mi lekarz zabroni tak szybko...
    No i najprawdopodobniej będzie to prywatna klinika - i w niej cesarka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 08:29

LadyDi, megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie znowu masakra... malutki ma cały czas problem z gazami. Męczył się prawie całą noc. Nie wiem od czego. Staram się nie jeść nic wzdymającego. Ale gdzieś czytałam że marchew może wzdymać.. a ostatnio jadłam dużo. Te kropelki dzisiaj i wczoraj wieczorem nie pomogły..... jeszczer jest szansa że za dużo powietrza łyka - ten problem mamy od tygodnia. I przz to kupki są gorsze... rzadsze i śluzowe a już były prawidłowe.
    Psychicznie wysiadam..... czy któraś z was ma na to sposób?

• bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a sprobuj reka sciagnac.. Albo niech Twoj maz to zrobi ... I to tak micno.. Bedzie bolalo ale pomoze... Mi pomoglo choc mleko z tej piersi teraz dalej ciezko leci ale juz cyc nie boli...
    My tez kladziemy raz na 1 raz na drugim boku bo pediatra tezmowila ze wszystko co robiny trzeba robic symetrycznie...
    Sylwia jak kupka rzadka czy sluzowa to moze do pediatry sie udaj? Nam wczoraj mowila ze to co powinno nas ew zaniepokoic jakby sie pojawilo to kupki biale czerwone i czarne, rzadkie czy duuuuuuuuzo sluzu w nich.. Jak troszke to ok..

asia888 lubi tę wiadomość

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kolejnego dziecka po cc sa 2 teorie .. Jedni mowia zeby rok odczekac inni 2...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Aagnieszkaa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez super noc. Juz druga z rzędu. Myślę że coraz lepiej odczytuje sygnały od maluszka :-) Jak poje ładnie przed snem, po kąpieli, to przesypia całą noc z dwoma karmieniami. Najlepsze jest to ze się nie wzbudza, nie robi tym samym kupy. Wysypiska się obydwoje. Pobudka jest o 7, i wtedy zaczynają się steki. Juz wiem ze to gazy zebrane w brzuszku po całej nocy. Kładziemy się na brzuszku, rozumem nóżki przekręcajac całe ciało, malujemy brzuszek. Baki wyskakują jak z armaty, potem kupa. Zobaczymy czy to przypadek czy mamy juz mały plan dnia i nocy ;-)
    Teraz się bawimy, śpiewam mu piosenki, opowiadam historyjki, robię filmiki i przesyłam mężowi :-)
    Uwielbiam te poranki z małym. Juz nie mogę się doczekać kiedy będzie bardziej aktywny. Ale póki co skupia się na moim głosie, i wodzie za mną oczkami :-)
    Aha...i dwa dni temu, po 14 dniach, odpadł nam pępek. Pozycja na brzuszku odblokowana. Chyba i w tym Fryderderyk jest rekordzista :-)

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • AsiaSzw Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia ja daje malemu DELICOL do mleka 5 kropli i espumisan no i mam te rurki wimbi. On dzis sobie tekal w nocy walczyl z pierdami ale generalnie niezle spal. Jak juz sie wypierdzial to bylo git.

Gosia czyli jednak prywatna klinika. A moze gin z innego szpitala wystarczy. Zobacz jak sprawnie poszlo u mnie i Belli a pare tysi w kieszeni. Ja tez chcialam sie starac jeszcze raz. Narazie chwilowo nie mysle o tym..

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej u nas noc kiepska. Pola obudziła się po 1 dałam jej cyca i myślałam że pójdzie spać. OdłoŻyłam ją i płacz. No to daje drugiego cyca, zjadła. OdłoŻyłam ją i dalej płacz. Nosiłam , spiewalam do 3. ok 3:40 nie miałam już siły, Tomek przejął , a ja poszłam spać. Usnela po 4, po serii baczkow. Spała do 7:30 i zaś cyc. Teraz śpi i chyba ja też pójdę.

Co do 2 dziecka, moja gin powiedziała żeby rok odczekać minimum. No u ja też chcę drugą cesarke, innej opcji nie biorę pod uwagę.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas spokojna noc, zbudziłam małego na karmienie po północy to dostał cycka i mm, o 4 był tylko cyc, o 6.30 cyc i mm.

Powiem wam, że od wczoraj jak podaje mm mały jest spokojniejszy. Może faktycznie się nie najadł? Może to efekt nasilającej się żółtaczki? Nie wiem sama. W każdym bądź razie mamy więcej siku.

Mamy, które dokarmiają mm. Ile wasze dzieciaczki zjadają mm? Mi zalecali, żeby jadł z jednej i drugiej piersi i jeszcze 60 ml mm, ale on zje 20-40 mm. I jeszcze uleje mu się.

relg9vvjrtqik460.png

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaSzw wrote:
    Gosia czyli jednak prywatna klinika. A moze gin z innego szpitala wystarczy. Zobacz jak sprawnie poszlo u mnie i Belli a pare tysi w kieszeni. Ja tez chcialam sie starac jeszcze raz. Narazie chwilowo nie mysle o tym..
    No ok, ale ja Zaspę będę omijać szerokim łukiem choćby nie wiem co.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Gosiak, Ty jak zawsze masz plan :) fajnie, ze jednak się decydujecie, będę Ci kibicowac :)

Januszkowa, moja Zojka ani nie beka, ani nie ulewa. Juz jej nawet nie pod nosze do odbijania, bo to nie ma sensu, a ona się tylko wybudza. A i u mnie tylko piers.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 09:24

Januszkowa lubi tę wiadomość

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze co do kladzenia dziecka, my kladziemy na boczku taz 1 raz 2, z tylu blokujemy kolderka a z przodu blokujemy kocykiem wiec blok z 2 stron jest , przykrywamy kocykiem bo cieplo jest.. A w dzien lezy w salonie glownie na kanapie z nami i wtedy na pleckach lub brzuszku staramy sie ukladac :)
    Na spacerki jak zimno to body z dlugim rekawem pajacyk polarowy kombinezon i podkolderke a jak tj wczoraj cieplo to ten zestaw bez body z dlugim :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ponownym dzieciaczkiem wybiore znowu zaspe i znowu branickiego :)

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia to duzo kazali ci dawac jeju. Moj zjada 60 ml mleka na porcje na noc daje mu 70ml i nie wiecej bo potem jest niespokojny i obzarty. A jakie mm dajesz?

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam problem, mała mi poraniła sutki okropnie i normalnie aż krew mi leci.
    Wyczytałam, że tak czasami bywa na początku i pediatrzy oraz gastrolodzy dziecięcy mówią, że ta krew dziecku nie zaszkodzi. Tylko teraz nie wiem co z nimi, smaruję kokosem... nie wiem czy nie ściągąć przez jakiś czas tylko i poczekać aż się wygoją? M. pojechał po nakładki silikonowe... może trochę pomogą.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja tez jestem zadowolona z zaspy. Opieka na pooperacyjnej super. A i potem tez nie moge narzekac.

Gosiu rozumiem ciebie. A o Klinicznej tez nie myslicie? Mnie w prywatnych klinikach przeraza to ze jak cos nie tegez to i tak wioza do szpitala :-/

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, jeszcze mam rok czasu, może i Kliniczna... zobaczy się ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JANUSZKOWA, mój też nie odbija, po karmieniu od razu kładę do spania.

GOSIAK, ja też już się dowiadywałam o następną ciążę, no i rok trzeba minimum poczekać po cesarce. Ja póki co też mam w planie następne dziecko w możliwie jak najszybszym czasie :) czasu za dużo nie mam :)

Gosiak, Januszkowa, megg, Fedra lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
‹‹ 2457 2458 2459 2460 2461 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ