X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja klade na boczku bo moja lubi ulewac... W
    Strach pomyslec co by bylo gdyby w ostatnim czasie jak nam zwrocila byla na pleckach..a nam zreszta ta peiatra dzis mowila ze moze mala lezec na boczku..

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    Sylwia a w jakiej przychodni ona przyjmuje?

clinica medica na sokółce tj Gdynia

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi pediatra mówiła, że leżenie na boczku tylko przez kilka dni po porodzie, potem na plecach z głową na boku....

Ja miałam nawał, ale mały nie miał siły ssać i nie opróżniam cycków. Częste przystawianie tez nic nie dawało bo ciagle spał no i bidulka nie miał siły. Musiałam ręcznie odciagać. Co do kapusty to działa rewelacyjnie. Tylko nie może byc za zimna :-)
    Ja stosowałam przez 2 dni w czasie nawału po odciaganiu ręcznym

asia888 lubi tę wiadomość

• laureczka25 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2015, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy narzekacie na wagę a mój przytył w tydzień od wyjścia ze szpitala prawie pół kg..i waży juz 4040, a w trzeciej dobie l 3560 czyli sporo spadł bo waga urodzeniowa to 3900.

Wczoraj na patronazu lekarz nam mocno gmerał przy pepku a dziś już odpadł..wiec wszystko jest pięknie.

Gorzej z moja waga bo stoi w miejscu..i apetyt też mam duży ale jem tylko produkty z list dla mam karmiacych..od jutra zapisuje co jem bo juz się zaczynam denerwować tymi zbędnymi kg...

Laureczka25
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa no ja niestety nie mam pakietu tam tylko w lux med... Wiec mi sie chyba oplacado niej prywatnie :) zwlaszcza ze mieszka 2 min ode mnie na piechore :)
    Moje dziecie od szpitala sporo utylo juz :) waga urodzeniowa 3 luty -2640, waga przy wypisie 6 luty 2440 , wczoraj wazylismy po kupce- 3060:)
    Moj bilans z kolei na wczoraj po sniadaniu: na plus 5 kg z 13 zostalo :) ale nie chodzilam zbytnio na soacerki tylko maz :) wiec jak zaczne teraz takie godzinne robic to mysle ze do 3 miesiaca juz bedzie dobrze:) pewnie i tak w cyckach mam plus 2 kg bo przed ciaza mialam 70 b a teraz 75 d robi sie takie nawet male ...:p sie maz smieje ze mam cycki jak dla zbokow :p
    Kurcze ni mysle nad tym woombie :/ a z tym kladzeniem coz.. Ja czuje sie spokojniej jak na boczku :/ zwlaszcza po tej akcji naszej, a do tego wczoraj jak ulala tyyyyyyyle to nie wuem jakby to na pleckach bylo :/

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kładziemy na boczku, tak nam radziła pediatra, mysle, ze teraz bedziemy tez kłaść na pleckach.
    Własne opróżnił 2 piersi. 2 odbijania, 2 przewijania, ale sukces jest. Następne za 2 godziny :)

• Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mówi się ze dziecko po porodzie może stracić do 10% masy ciała z wagi wyjściowej, bo to wszystko zależy jak w szpitalu waza, po drugie dziecko po porodzie ma brzuszek pełny wód płodowych i jak to wydała to waga leci a dziecko je w tych pierwszych dniach mało...
    Mi tez mówili zeby dokarmiać mm w szpitalu bo Młoda dużo straciła na wadze w przeciągu 2 dni 300 gram a potem przez 2 tyg powoli dochodziła do wagi urodzeniowej a obecnie wazy 4225 :)

Dziewczyny naprawdę nie ma co panikować jeśli to jest spadek i kilka gram ważne by nie leciało dziecko z wagi cały czas polecam ważenie dwa razy w tyg jeśli macie w domu wagi...
    Stokrota :) wrote:
    Kurcze...nie wiem czy spdek o 40g to powód żeby podawać mm. Mi jak młoda nie przybierała to w szpitalu kazali dokarmiać mm ale ona nie chciała. Potem skorzystałam z porady doradczyni laktacyjnej (zamówiłam wizyte do domu) i ona poradziła żeby po każdym karmieniu odciągnąć jeszcze swoje mleko do butelki i nim dokarmiać. Dokarmialam tak raptem 3 dni i młoda się rozkręciła z wagą i na samym cycu teraz lecimy i przyrost póki co jest.

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 01:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moja od początku ubieram w body z dł śpiochy a na to misiowe spodenki i kurteczkę misiowa opatulamy w kocyk i drugim przykrywam tak robiłam jak było zimno na dworze :) dziecko na pewno nie zmarzlo bo policzki miała ciepłe aha czapkę i rękawiczki tez zakładam ;)
    A teraz jak jest ciepło ubieram tak samo tylko już nie przykrywam drugim kocem...
    Dla mnie oznaka ze jest ok to to ze jak wracamy z dworu karczek nie jest spocony i w zgięciu nóżek pod kolanami tez nie jest spocona :)
    Sue wrote:
    Jutro bede walczyć z małym, laktatorem i butelka medeli :)
    Dobrze, ze ta położna była, przynajmniej wiem, ze mały musi wiecej jesc. Dzieki temu tez żółtaczka szybciej ustąpi.

Pytanie mam jeszcze - dzis werandowalam małego - zalozylam mu body z długim rękawem, dresik, skarpetki, bluze czapeczkę i pajacyk taki polarkowy. Wsadzilam go w spiworek - myślicie, ze ok? Czy zakładacie dzieciom na spacery puchowe kombinezony i spiworek? Nie chce go przegrzac, ale tez nie chce, zeby mu zimno było, a jutro idziemy na pierwszy spacer na dwór.
    Dzis zrezygnowaliśmy, bo juz było za późno u za chłodno.

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 01:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi nic nie mówili jak kłaść dziecko ale widziałam ze położne zawsze kładły Mała na pleckach z głowa na bok, w innym szpitalu wiem ze w pierwszych dniach kłada na boku...

Ja wyczytałam zeby kłaść na plecach z głowa na bok dziecko ulegające ulewa na bok ma podobno taki odruch ze głowa sama idzie w bok...

Pozatym pozycja na plecach zmniejsza ryzyko śmierci łóżeczkowej ale o tym już pisałam...

2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 04:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie karmi? Dlaczego!? :P

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 04:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja karmię :-) U mnie rewelka - pospałyśmy od 24:00

Magdas lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Penelope Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 05:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja karmię.

Ja od początku kładę Syna spać na plecach z głową odwrócona w którąś ze stron, naprzemiennie żeby się jedna nie odgniotła.

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • bella84 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 05:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w szpitalu kladly spowijane dziecko na boku.. Ddodatkowo jak mielismy ta akcje ze mala zwracala i potem pojechalismy na pogotowie to pierwsze pytanie pediatry bylo jak lezalo dziecko a jak powiedzielismy ze ma boku to powiedziala ze to bardzo dobrze.. I ze bdb ze nie na wznak...

wnidjw4za4vtypx5.png
    f2w39n73lydzw63x.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bella84 wrote:
    U mnie w szpitalu kladly spowijane dziecko na boku.. Ddodatkowo jak mielismy ta akcje ze mala zwracala i potem pojechalismy na pogotowie to pierwsze pytanie pediatry bylo jak lezalo dziecko a jak powiedzielismy ze ma boku to powiedziala ze to bardzo dobrze.. I ze bdb ze nie na wznak...
    U mnie w szpitalu to samo. I tak robimy dalej.
    Wczoraj wieczorem próbowaliśmy włożyć mała w woombie, niestety - ledwo dało się to zapiać, Janeczce się bardzo nie podobało, a my mieliśmy wrażenie, ze pod szyją ją to uwiera. Zrobiła sie czerwona i zaczęła kwękać, więc zdjęliśmy i pozostał rożek - tak jak w szpitalu. Przespała prawie 5h w nocy, więc wynik super jak dla mnie.

Penelope, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez karmie, moj chce jesc co 1.5 h tej nocy, masakra czy to normalne? Tez ulewa i tez klade na boku
    na przewijaku wisk i przy zmianie ubranek tez, wasze maluchy tez tak maja?
    Dziewczyny po czym poznac ze piers pusta? Bo moj krotko je, laktatorem sciagam niewiele a cycki ciezkie twarde i bolesne, moze cos robie nie tak

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak kladziecie malucha na boku to przykrywacie kocykiem, kolderka?
    w szpitalu odradzali kolderki i koce ale kladac na boku nieda sie chyba w spiworek zapakowac?

mCzuje sie taka nieporadna jako matka :( nic niewiem i tak sie martwie ze zle cos zrobie:( wogle wydaje mi sie ze wszystko robie zle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 06:25

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • AsiaSzw Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez klade malego tylko na boczku raz jednym raz drugim. W rozku lub bez i tylko cienkim.kocysiem okryje. U nas dosc cieplo w domu wiec musze uwazac na to.

Ja mam wlasnie zastoj w jednej piersi :( kurde jak to boli. Rozmasowalam odciagnelam i siedze z kapucha. Ale nadal boli. Zjem sniadanie i pojde cieoly oklad zrobic i rozmasowac znowu. Nieprzyjemne uczucie.
    Moj maly spi wiec mam chwile dla siebie.

asia888 lubi tę wiadomość

dqpre6ydqlfh3mi5.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia888 wrote:
    Ja tez karmie, moj chce jesc co 1.5 h tej nocy, masakra czy to normalne? Tez ulewa i tez klade na boku
    na przewijaku wisk i przy zmianie ubranek tez, wasze maluchy tez tak maja?
    Mi się trafił wyjątkowy egzemplarz, na przewijaku i przy przebieraniu cisza, ew. coś tam sobie gaworzy po swojemu.
    Mało tego - w szpitalu jak ją wkładali pod kran i myli, to nie płakała - dla mnie to niewiarygodne, ale M. kilka razy był świadkiem. Mówił, że sobie patrzyła dookoła i czekała aż skończą ;)

asia888, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • LadyDi Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z zastojami, wspolczuje! Ja przechodzilam zapalenie piersi, wiec wiem co to znaczy. U mnie niestety domowe sposoby nie pomogly i nie obeszlo się bez antybiotyku.

Ja swoja mala ukladam różnie. Na noc na plecach a w dzień zależy. Jak mi na ręku zasnie to w takiej pozycji ląduje w lozeczku, czyli bok. Ale widzę ze ona juz potrafi się na plecy obrócić i odwrotnie.
    Nakrywam kocykiem i od polowy na to koldra. Ręce wyciagam na wierzch. Nie ma opcji żeby mi sie w tym zakopala po glowe :p

l22nvcqg92okt7oh.png
    zrz63e5eewkz1txu.png
    cd9bvfxmaqytvn8o.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i chciałam powiedzieć, że moją córkę najlepiej usypia laktator medela mini electric (jest dość głośny) - dzisiaj pojechałam z samego rana na badanie krwi, wcześniej ją nakarmiłam, ale jeszcze odciągnęłam na wszelki wpadek resztkę mleka, które mi zostało. Dziecko jak usłyszało laktator, zapadło w błogi sen ;)

megg, Fedra lubią tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2456 2457 2458 2459 2460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ