Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
AsiaSzw wrote:Pia to duzo kazali ci dawac jeju. Moj zjada 60 ml mleka na porcje na noc daje mu 70ml i nie wiecej bo potem jest niespokojny i obzarty. A jakie mm dajesz?
Też nam się wydaje, że to za dużo dla brzuszka takiego dziecka. Ale mały po cycku dojada średnio 30 ml i więcej go nie męczę.
My podajemy Bebiko, tak nam zalecono.
Z jednej strony boję się, że zagłodzę dziecko z drugiej że przekarmię. -
bella84 wrote:Ja klade na boczku bo moja lubi ulewac... W
Strach pomyslec co by bylo gdyby w ostatnim czasie jak nam zwrocila byla na pleckach..a nam zreszta ta peiatra dzis mowila ze moze mala lezec na boczku..
Dlaczego przy opiece nad dzieckiem nie ma jednoznacznych rad ? Każdy co innego na każdy temat. osiwieć można. Czy szczepienie, czy układanie do snu, czy karmienie...teorii zawsze tysiące. -
Boze 90ml
masakra. Nawet na kartonie jest napisane ze dziecko do miesiaca 60 ml.
Moj maly dopiero padl. Mam chwile. Cycem mnie boliale mam nadzieje ze tylko juz od masazu. Dzis tak w nocy malemu pieluche zalozylam ze rano caly obsikany byl. Nie wiem jak to zrobilam.
Dziewczhny zapalacie swiatlo na nocne przewijanie? -
Ja dawalam nan pro 1 i teraz zakupilam enfamil bo niby lepszy choc nasza dobrze nan toleruje wiec pediatra mowila ze sie nie zmienia mleka jesli nie ma zadnych powodow i maluch dobrze toleruje... I nie wiem teraz co robic... Czy zostac na nan czy sprobowac enfamil?
A jak to z tym zastojem jest? Teraz jak odciagam mimo braku obrzeku to tam ledwo pare kropelek jest? To juz tak zostanie? Bedzie pusta piers czy potrzeba czasu na rozruch czy mise dalej jest zastoj mimomze obrzek i zaczerwienienie zeszlo? -
Ja zapalam i to takie ostrebo lampki narazie nie,am u malej
Moja po cycu dojada ok 30 ml a o 18 ma strzal ze 50 wciaga... W nocy czesto po cycu juz spi... Teraz jeden cyc polsprawny wiec zobaczymy jak pojdzie:/ nie dosc ze kurna i tak malo mleka mam to jeszcze mi w 1 ginie .. No wkurzyc sie mozna -
AsiaSzw - ja zapalam taką lampkę-kinkiet, ale dla mnie to za mało. Też mi się dziś przytrafiło zmoczenie ubranka mimo pieluszki.
Sue mój dojada mm tak 20, 30, 40 ml - zależy od karmienia.
Właśnie śpi jeszcze, idę więc odciągać
Któraś potrzebuje może fasolkę - rogala do karmienia od Motherhood. Sprzedam za pół cenyBo dostałam drugi od siostry
-
Dzień dobry!
U nas noc przespana i to jak! Przyjechali do nas wczoraj goście z dziećmi i Tymek zafascynowany towarzystwem spać iść nie chciał. W końcu usnal o 23 i wstał o 6 rano! Potem o 9 go obudzilam, żeby pojadl trochę.
Mój starszy syn nie potrzebował odbekiwania wcale. Z kolei Tymek zauwazylam, ze jednak prawie zawsze beknie. Toteż jak nie zaś nie przy karmienie u to odbijam.
U nas od wczoraj króluje w domu wózek. Jak młody nie moze zasnąć to do wózka i po paru minutach śpi. I to bez smoka i bez cyca. Dla mnie to nowość
Gosiak poranione sutki to masakra. Trzeba smarowac i wietrzyc. Jak Janka lubi butle i nie ma z tym problemu to ja bym odstawila od piersi na jeden dzień. U mnie nakładki w takim przypadku nie zdały egzaminu - bolalo jeszcze bardziej i ranilo.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 10:32
-
Pia Gizela wrote:U nas spokojna noc, zbudziłam małego na karmienie po północy to dostał cycka i mm, o 4 był tylko cyc, o 6.30 cyc i mm.
Powiem wam, że od wczoraj jak podaje mm mały jest spokojniejszy. Może faktycznie się nie najadł? Może to efekt nasilającej się żółtaczki? Nie wiem sama. W każdym bądź razie mamy więcej siku.
Mamy, które dokarmiają mm. Ile wasze dzieciaczki zjadają mm? Mi zalecali, żeby jadł z jednej i drugiej piersi i jeszcze 60 ml mm, ale on zje 20-40 mm. I jeszcze uleje mu się. -
Kurcze, jakby zjadł piers, to bym sie nie martwiła tymi 40ml.. Jadł o 8, moze nie był az tak głodny, tylko mu sie pic chciało?
Biorę laktator i odciągam, zobacze ile mam w piersi i ile on z tego zje. W sumie mm jest niby bardziej kaloryczne i dłużej to dzieci trawia, wiec on sie musi przyzwyczaić? Martwię sie jak cholera.. Zasnął tak, ze nawet zmiana pieluchy go nie wybudziła..
-
Gosiak wrote:A ja mam problem, mała mi poraniła sutki okropnie i normalnie aż krew mi leci.
Wyczytałam, że tak czasami bywa na początku i pediatrzy oraz gastrolodzy dziecięcy mówią, że ta krew dziecku nie zaszkodzi. Tylko teraz nie wiem co z nimi, smaruję kokosem... nie wiem czy nie ściągąć przez jakiś czas tylko i poczekać aż się wygoją? M. pojechał po nakładki silikonowe... może trochę pomogą.
A teraz karmienie to już czysta przyjemność
Trzymam kciuki za Twoje sutki. Muszą być dzielne. Zaraz się zahartuja!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 12:00
Gosiak lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Czesc mamunie, wybaczcie ze tak wyskoczę jak Filip z konopii z pytaniem nie na temat,ale powiedzcie mi,czy ktoras z Was miala nacięcie w stronę odbytu bądź popękała i jak sobie poradziliście z wizytą w wc na 2? U mnie cos czuje będzie przerąbane,s czopka chyba sobie nie dam rady zaaplikować,no i wybaczcie dosłowność.