Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Do mnie przychodzi położna w piątek i będziemy kontrolować wagę. Dziś karmiłam go co 2 godziny i męczyłam, żeby nie zasypiał. No i je ok 10 minut, czasami trochę krócej, czasami dłużej.
Uspokoiłaś mnie troszkę, dziękuję :*
P stwierdził, że opierdzieli położną za to, że mnie nastraszyła
-
Sue wrote:Do mnie przychodzi położna w piątek i będziemy kontrolować wagę. Dziś karmiłam go co 2 godziny i męczyłam, żeby nie zasypiał. No i je ok 10 minut, czasami trochę krócej, czasami dłużej.
Uspokoiłaś mnie troszkę, dziękuję :*
P stwierdził, że opierdzieli położną za to, że mnie nastraszyłaSue lubi tę wiadomość
-
hej kochane
nie nadrobię... widzę że o spadku jest..moja spadła w 2 i 3 dobie...była dokarmiana, teraz w domu męczymy cycki ale słabo idzie,zobaczymy w piątek...mała więcej się bawi i zasypia niż je...Sue to tak jak u Ciebie...
ogólnie jestem zestresowana ciągle, boję się o nią cały czas, tak ją kochamy -
Jutro bede walczyć z małym, laktatorem i butelka medeli
Dobrze, ze ta położna była, przynajmniej wiem, ze mały musi wiecej jesc. Dzieki temu tez żółtaczka szybciej ustąpi.
Pytanie mam jeszcze - dzis werandowalam małego - zalozylam mu body z długim rękawem, dresik, skarpetki, bluze czapeczkę i pajacyk taki polarkowy. Wsadzilam go w spiworek - myślicie, ze ok? Czy zakładacie dzieciom na spacery puchowe kombinezony i spiworek? Nie chce go przegrzac, ale tez nie chce, zeby mu zimno było, a jutro idziemy na pierwszy spacer na dwór.
Dzis zrezygnowaliśmy, bo juz było za późno u za chłodno.
-
Stokrota, mega dzieki za rady!! Tym bardziej, że sama przez to przeszłas, wiec z pierwszej ręki rady:)
Trzymajcie kciuki, zeby przytył ten moj młody człowiek. To, ze matka dba o linie nie znaczy, ze on musi!!!
Pia, trzymam za Was kciuki :*
Wszystkie nierozpakowane mocno wspieram :*
Znow mam dołek, dobrze, ze moj maz jeszcze jest..
-
Dziewczyny melduje sie dopiero wypuscili nas ze szpitala, nareszcie w domu
))) nie mialam neta w szpitalu, gratuluje nowym mamom! Ja od 4 dni praktycznie nie spie zero snu na tej adrenalinie chyba jade porodowej
urodzilam 22.02.2015 czyli idealnie w termin z 1usg wiec to byl 40tydz
Gabriel 3.600, 48cm pyzunia
porod sn, nie bylo lekko, dzieki Bogu za zzo!
Niewiem czy uda mi sie Was nadrobic, czy wszystkie juz urodzilysmy? Dotarlam do listy 22luty- jednak udal nam sie ten porod zbiorowy!
Mam szybkie pytanie, dzis ruszyla mi laktacja, piersi sa twarde i bola czy to ten "zastoj"? Co z tym robic pomozcie bo boli
Od jutra Was nadrabiamStokrota :), Bietka, Penelope, przedszkolanka:), Patrycja20, Fedra, LadyDi, kafabi, megg lubią tę wiadomość
-
asia888 wrote:Dziewczyny melduje sie dopiero wypuscili nas ze szpitala, nareszcie w domu
))) nie mialam neta w szpitalu, gratuluje nowym mamom! Ja od 4 dni praktycznie nie spie zero snu na tej adrenalinie chyba jade porodowej
urodzilam 22.02.2015 czyli idealnie w termin z 1usg wiec to byl 40tydz
Gabriel 3.600, 48cm pyzunia
porod sn, nie bylo lekko, dzieki Bogu za zzo!
Niewiem czy uda mi sie Was nadrobic, czy wszystkie juz urodzilysmy? Dotarlam do listy 22luty- jednak udal nam sie ten porod zbiorowy!
Mam szybkie pytanie, dzis ruszyla mi laktacja, piersi sa twarde i bola czy to ten "zastoj"? Co z tym robic pomozcie bo boli
Od jutra Was nadrabiam -
Dzien dobry.
Otrzymalam dzisiaj telefon z lokalnego "departamentu zdrowia". Trzy pytania odnosnie mojej corki:
1) Jak idzie karmienie piersia?
2) Czy jak spi, to lezy na pleckach? <ta-dam>
3) Czy potrzebujemy w czyms pomocy?
Gdybym na trzecie odpowiedziala twierdzaco, to moze mialabym wizyte poloznej tak jak Wy LOL
Asia888 super, ze jestescie w domu. Przystawiaj synka do piersi jak najczesciej.
Sue moja mala tez z poczatku szybko zasypiala przy piersi w wyniku czego krotko jadla i powiedziano mi, ze to dlatego, ze jej za cieplo i zbyt przytulnie. I tez musialam zdjac z niej jedna warstwe ubran, smyrac po policzku itp. Takze dobrze robisz.
Moj maz mowi juz o kolejnym dziecku. Mam nadzieje, ze zartowal, bo jest napalony... Koszmar III trymestru jest jeszcze dosc swiezy w mojej pamieci...asia888 lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Patrycja, jestem w szpitalu w Raciborzu (woj . śląskie). Warunki dobre, póki co personel miły, nie mogęnarzekać. Niestety nie ma tu zzo. Ale jsk będą wywoływać przez oxy.. to zzo ponoć wydłuża poród
Chciałabym mieć to już za sobą. Ale boję się, że szybko nie urodze (tj. Będzie powtórka z rozrywki.. Mój pierwszy poród trwał 25h)
A Ty gdzie leżysz? Jak warunki?kasianadine -
Stokrota :) wrote:W ogóle zauwazyłam , że w szpitalach najłatwiej im jest powiedziec "proszę dokarmiać mm" bo to najprostsze rozwiązanie jest i nikt Ci nie musi pomagać ani nikt Cie nie musi wspierać w walce o własny pokarm. Sue może spróbuj skorzystac z porady doradcy laktacyjnego jesli bardzo zalezy Ci na kp. Za wizytę w domu zapłaciłam 160zł. Ja się mocno zaparłam na kp i mimo, że w szpitalu zatrzymali nas dłużej z powodu nieprzybierania to udało mi sie jakoś tego cycka wywalczyć chociaż wciskali nam mm.Mocno licze na to, że dalej będę miala pokarm i będe karmić chociaż pół roku.
Luna spadla na wadze w pierwszych dniach i nikt mi nawet nie napomknal o mm. Po prostu kazali stanowczo i konsekwentnie karmic co dwie godziny minimum 15-20 minut.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
A czy w tym woombie kladziecie tylko. Na plecach czy na boczku mizna? Bo wg strony na plecach tylko klasc, a moje dziecko dzis na maxa ulalo... Dostala cyca i posciskalam go by malej lepiej lecialo to tak z 15 min przelykala grubo idbila ze 4 razy po lacznie 40 min cyca sie darla to dalismy butle 30 ml i ulala wszystko... Potem po godzince w koncu maz dal jej mm 50 ml to spala 3 h
No i teraz wychodzi ze nie mam tak strasznie malo mleka tylko ono nie chce leciec latwo... Wrecz cholernie ciezko.. Bez pomocy reki to jak po gruzie a reka jak scisne moooocno to trysnie ... I doradca lakt mowila ze moge miec b. Waskie kanaliki.. I co z takim fantem? -
Chyba zakupie woombie. Synek mi sie ciagle rozpakowuje z flanelowej pieluszki.
U nas waga urodzeniowa przekroczona! Tymuś wazy 3415g
Ssie ok 10-15 minut co 2,5-3h.
Jutro pierwszy spacer. Zakładam Body z długim rękawem, dresik, skarpetki, czapeczkę i wkładam w kombinezonik. Dodatkowo przykryje kocykiem.Fedra lubi tę wiadomość
-
Ja bedac w ciazy zakladalam, ze przez pierwszy miesiac nie dopuszcze ludzi do mojego dziecka, a wyszlo tak, ze od poczatku ktos jest i tabun ludzi juz nam sie przez te dwa tygodnie przewalil przez dom. Cala rodzina meza sie nia cieszy. I sie okazalo, ze wcale mi to nie przeszkadza - wrecz pomaga, bo ma na chwile wolne rece jak kto inny ja zabawia.
Fedra lubi tę wiadomość
08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
Laurka no to w stanach mają dobre podejście przynajmniej do karmienia (bo z tymi 6 tyg z dzieckiem tylko to przegięcie).
A odnośnie odkładania dziecka do snu...ja kladłam na boczku bo w szpitalu powiedzieli mi żeby tak robić bo to bezpieczna pozycja. Dziś byłam na USG bioderek i powiedziano mi żeby kłaść na pleckach i tylko główka żeby była na boku (tak jak Laurka mówila zdaje się). Pozycja na boczku jest niekorzystna dla bioderek.