Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No i ja mojego nie mogłabym ta szczelnie owinąć. Próbowałam z pieluchą to zrobił się tak czerwony ze złości, poza tym jak tak się wierci to nawet go z rożka uwalniam, bo jak ma luźno nóżki i nimi rusza to szybciej bączka puści .
Ale powiem Wam chyba nigdy w życiu się nie spodziewałam, że kupa i bączek będą tak mnie cieszyćBo widzę jaką mu to ulgę przynosi i jaki spokojny się robi po tym
Gosiak, Fedra lubią tę wiadomość
-
Lara ja mam to samo..jak widze ze sie prezy, napina to sie modle o bąki i kupe...no ale tak czy siak moj robi a mimo to coś mu dolega:(
idziemy jutro do pediatry, niech sobaczy co i jak...
Dziewczyny ile takie 3 tyg maluch powinien jesc..chce zrobic eksperyment z butelka, sciagnac i dac mu, czy wypije taka ilosc jaka powinien...bo ja juz sama nie wiem, czy on sie najada a wrecz przejada, czy jest głodny. Nie wiem o co mu chodzi:(
-
Bela jeśli dobrze toleruje to po co zmieniać tylko zrobisz jej sensacje w brzuszku a nie jest powiedziane ze po enfamilu bedzie dobrze...bella84 wrote:Ja dawalam nan pro 1 i teraz zakupilam enfamil bo niby lepszy choc nasza dobrze nan toleruje wiec pediatra mowila ze sie nie zmienia mleka jesli nie ma zadnych powodow i maluch dobrze toleruje... I nie wiem teraz co robic... Czy zostac na nan czy sprobowac enfamil?
A jak to z tym zastojem jest? Teraz jak odciagam mimo braku obrzeku to tam ledwo pare kropelek jest? To juz tak zostanie? Bedzie pusta piers czy potrzeba czasu na rozruch czy mise dalej jest zastoj mimomze obrzek i zaczerwienienie zeszlo?17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Potwierdzam ze nie wazy się codziennie bo waga może się wahać i bez sensu się stresować a dziecko powinno na tydzień przybrać około 200 gram wiec ważenie raz w tyg jest mniej stresująceangelcia wrote:Pia nie chcę się wtrącać, ale z tego co mi wiadomo takie częste ważenie jest niewskazane. Lepiej raz w tygodniu.17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Bella tak czytam Twoje opowieści i myślę, że Ty masz pokarm i mogłabyś karmić piersią i nie dokarmiać, a przynajmniej spróbować. Zastój robi się bo tam coś jest czego dziecko nie zjada, no ale skoro dostaje mm to po co ma zjadać. Kolejne jak pisałaś o tym ulaniu, to ewidentnie zwróciła cały nadmiar, który w nią wlaliście.No i żaden laktator nie zaciągnie tyle co dziecko, bo przy dziecku produkcja jest w trakcie karmienia.
-
Rudaski niestety nie mam dla Ciebie dobrych wieść ale oczywiście Ci tego nie zycze...
U mnie właśnie się od tego zaczęło ból brzuszka rowerkowanie nogami płacz nic nie pomagało tylko butla teraz wiem ze u Nas był to wstęp do kolek...
Dla wyjaśnienia kołki objawiają się tym ze dziecko nagle zaczyna się przyczyn i strasznie się drze nic nie pomaga nawet butla trwa to przez kilka godz dziecko potrafi na chwile się uspokoić po czym znowu w ryk który jest strasznie przeraźliwy i po mimo zrobienia kupki nie przechodzi...
Tak wiec dziewczyny nie zycze Wam kolek i współczuje sąsiadom bo u Nas chyba pół bloku nie spało w nocy...17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
nick nieaktualnyLara nie obraź się, ale dziwnie to zabrzmiało co napisałaś "...Także po KP dzieci mniej przybierają, ale może nie będą miały problemów z otyłością." sugerujesz, że mm powoduje otyłość? Jakaś lektura na ten temat? Bo przyznam szczerze, że pierwsze słysze.
-
Aha i co do karmienia pamiętajcie dziewczyny ze każde dziecko jest inne kiedy jedno zje 40 ml innemu bedzie mało...
I dobrze tu było niejasne nie dajcie sobie wmówić ze nie wykarmicie dziecka piersią spróbujcie dać smoczek, poprzytulać a może ubranko uwiera...
Moja płakała pomimo zjedzenia butli i mój błąd był ze robiłam jej kolejna a Ona tego nie była wstanie strawić pomimo ze jej na chwile pomagało (raczej pomagał odruch ssania dlatego dostaje smoczek teraz) znowu płakała i koło się zamykało...
Pamiętajcie Wasze mleczko szybciej jest trawione a mm dłużej i jak za szybko dacie znowu mm dziecko bedzie bolec brzuszek...
I pamiętajcie jesteście najlepszymi Mamami dla swoich dzieciLara 82, megg, Sue lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Fedra wrote:Rudaski niestety nie mam dla Ciebie dobrych wieść ale oczywiście Ci tego nie zycze...
U mnie właśnie się od tego zaczęło ból brzuszka rowerkowanie nogami płacz nic nie pomagało tylko butla teraz wiem ze u Nas był to wstęp do kolek...
Dla wyjaśnienia kołki objawiają się tym ze dziecko nagle zaczyna się przyczyn i strasznie się drze nic nie pomaga nawet butla trwa to przez kilka godz dziecko potrafi na chwile się uspokoić po czym znowu w ryk który jest strasznie przeraźliwy i po mimo zrobienia kupki nie przechodzi...
Tak wiec dziewczyny nie zycze Wam kolek i współczuje sąsiadom bo u Nas chyba pół bloku nie spało w nocy...
Kochana Ty mnie nawet nie straszstrasznie sie tego obawiałam
powiedz mi jak sobie z tym radzisz?? co podajesz dziecku, jak łagodzisz ból ?
u mnie noc przesypia grzecznie, gorzej jest w dzienzobaczymy jak bedzie dzis, poki co śpi...ale non stop sie wierci...
-
angelcia wrote:Lara nie obraź się, ale dziwnie to zabrzmiało co napisałaś "...Także po KP dzieci mniej przybierają, ale może nie będą miały problemów z otyłością." sugerujesz, że mm powoduje otyłość? Jakaś lektura na ten temat? Bo przyznam szczerze, że pierwsze słysze.
angelcia lubi tę wiadomość
-
Aha Piotrusiowi by się spodobało takie urządzenie jak podgrzewacz do chusteczek. Powiem Wam, że ile razy myślałam, że coś jest bez sensu to moje dziecko już kilka razy udowodniło, że matka była w błędzie.
Ogólnie karmimy się na brudasa, bo zmiana pieluszki przed jedzeniem to istna histeria, więc wolę po bo jest dużo spokojniejszy i tak mi lepiej jak się tak przeraźliwie nie drze. Oczywiście nie zawsze bo jak pisałam jeden dzień Piotruś ma taki, a na drugi 360 stopni różnicy. No i chusteczki do pupy prosto z paczki są zimne i jak takiej używam to jakby go w pupę parzyła, taki krzyk jak go dotknę. Więc przynoszę ciepłej wody i taką chusteczkę moczę w ciepłej wodzie i jest olbrzymia różnica. Czasami same płatki kosmetyczne duże w wodzie moczę i używam.Penelope lubi tę wiadomość
-
Lara ja robie dokładnie to samo, tez moczę chusteczki w wodzie a jak mi sie chce to płatkiem myje pupe i w wodzie przegotowanej..i na noc robie termos gorącej wody i kłade przy przewijaku zeby w srodku nocy nie gotowac wody w czajniku
-
angelcia wrote:Lara nie obraź się, ale dziwnie to zabrzmiało co napisałaś "...Także po KP dzieci mniej przybierają, ale może nie będą miały problemów z otyłością." sugerujesz, że mm powoduje otyłość? Jakaś lektura na ten temat? Bo przyznam szczerze, że pierwsze słysze.
Nie Angelciu, nie sugeruję, tak zimno piszę bez zbytniego tłumaczenia bo czasu brak. Oczywiście, że nie zawsze tak jest bo jak absolutnie nie neguję karmienia mm (przecież czasem nie da się inaczej i co poradzić), to jest jedna z wielu teorii, że tak się dzieje i jest wiele udowodnionych przypadków, ale oczywiście nie wszystkie. Chodzi tutaj bardziej o przejadanie dzieci i rozpychanie ich żołądeczków. Bo przecież dziecko to nie model matematyczny, a rodzice tak czasem uważają, że jak jest napisane, że ma zjeść 50ml to musi, i wpychają dziecku czasem na siłę. A przecież i dorosły nie raz ma inny apetyt. Przy KP tych ml po prostu nie liczysz. Ważne, że dziecko przybiera na wadze, to jest wyrocznią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2015, 15:30
angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo to bardzo dziwne.. Rozumiem jeśli ktoś świadomie rezygnuje z KP, a co jeśli ktoś nie może? Bez wpływu prowadzi do nadwagi/otyłości u swojego dziecka dla którego chce jak najlepiej? Niemożliwe.
Dochodzę do wniosku, że w dzisiejszych czasach cokolwiek by się zrobiło to i tak będzie źle.
-
Szczerze nie radzę sobie
Dostaje espumisam i herbatki rumiankowa i koperkowa na zmianę, trzymamy się schematu 90 ml co 3 godziny nie cześciej i nie więcej (to trochę pomogło na gazy)...
A tak to nosze ja przez kilka godz na rękach i czekam aż przejdzieRudasek wrote:Kochana Ty mnie nawet nie straszstrasznie sie tego obawiałam
powiedz mi jak sobie z tym radzisz?? co podajesz dziecku, jak łagodzisz ból ?
u mnie noc przesypia grzecznie, gorzej jest w dzienzobaczymy jak bedzie dzis, poki co śpi...ale non stop sie wierci...
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Dziewczyny wiem, że nie powinno się ważyć tak często, ale przyznaję schizuję.
Tak jak nas nastraszyła wczoraj pediatra to masakra. Jak poopowiadała co wg niej jest małemu, to zasłabłam u niej w gabinecie. Potem koszmar 5godzinnego czekania na wyniki na izbie przyjęć. Ja się nawet popłakałam jak wyniki okazały się dobre.
Mała_mi, niestety ale faktycznie mały stracił prawie 0,5kg od masy urodzeniowej. Bo ważyła go pediatra, potem na izbie i my w domu.
Nie chciałam dokarmiać. Mogę wstawać do małego co 2 godziny itd. Ale w obliczu tego spadku wagi będę póki nie odzyska wagi.
Wydaje mi się, że pokarm mam, bo jak karmię z jednej to z drugiej aż się ulewa samo. Przed karmieniem czuję, że mam obrzmiałe piersi, a po karmieniu ulga. Ale czy mały się najada? Nie wiem. -
Fedra wrote:Szczerze nie radzę sobie
Dostaje espumisam i herbatki rumiankowa i koperkowa na zmianę, trzymamy się schematu 90 ml co 3 godziny nie cześciej i nie więcej (to trochę pomogło na gazy)...
A tak to nosze ja przez kilka godz na rękach i czekam aż przejdzie
a nie próbowałas tych kropel sab simplex...?
zastanawiam sie czy nie kupić gdzies tego, bo jak maja tak nasze dni wygladac to dziekuje bardzo..ja jestem jak zoombie, nie dosc ze niewyspana, głodna to zła...to jeszcze Maly ledow zipie