Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lady dzięki za informację
to ja będę obserwować czy nic się nie zmienia i jak coś zglosze się do lekarza.
Gosiak napisz proszę jak oceniasz mydło aleppo? Bo myjesz nim Janeczkę prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 20:24
LadyDi lubi tę wiadomość
-
słoneczna 85 wrote:U mnie nie ssie kciuka tylko cala raczke.
Boze ja chyb wszystko robie zle? -
Mój synek jest mocno smoczkowy. Jak zaśnie to wypluwa ale bardzo często ma smoka w buzi. Ssie i liże całą swoją rączkę.
Zdecydowanie lepiej jest jak dziecko ssie smoka niż kciuka. Kciuk moze zrobic wiecej szkód niż smoczek no i od smoczka łatwiej odzwyczaić.
Maz usypia małego, a sąsiad nam wierci nad głowa!!!! Masakra -
Nie wiem czy dobrze pamietetam- ktoś pisał kiedyś ze ćwiczy skalpel chodakowsiej? Bo moje ćwiczenia na steperze i parę serii brzuszkow nie bardzo skutkują i chciałabym zacząć cos z instruktorem, a te są akurat takie spokojne, malutka o 20 juz zwykle śpi wiec wieczorem by się udało zadbać o brzuch...
Ja kupowalam nowa chustę na allegro, raz wyprana i doradca mówiła ze jest bardzo fajna i dobrze "złamana", co do letnich wersji to ona nosi dzieci w zwykłej tkanek skosnokrzyzowej i mama w lecie przejmuje ciepło od malucha wiec w samym body z krótkim nie powinno się dziecko pocic, ja narazie nie kupuje wersji letniej, zobscze jak się ta będzie sprawowacWiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:29
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Gosiak wrote:Polecam bardzo to mydełko, Janeczka nie ma żadnych problemów skórnych, włoski też jej nim myjemy. Jedyna wada to jego zapach
idzie się przyzwyczaićja je bardzo polubiłam, sama dla siebie miałam z olejkiem różanym. i myślę, że jak wykończę moje zapasy żeli pod prysznic to się na nie przerzucę
mój synek też lubi ssać piąstkę, szczególnie jak jest w chuście lub leży na brzuszku.
smoczek nie pasuje mu żaden, ani avent, ani lovi, ani TT (który ostatnio kupiliśmy). tylko w pierwszym miesiącu smoczek był ok
synek miał dziś dzień cyca, właściwie spał na rękach przy piersi i jadł cały dzień, z dwoma przerwami na zabawę z tatą po 30 min, a ja w tym czasie ogarniałam ciasto i kuchnię. a butelka "be" dziś była, nie chciał ani z medeli ani z TT.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2015, 21:31
Gosiak lubi tę wiadomość
-
A my dziś byliśmy w Malborku - dwa razy karmiłam w aucie, trochę pospacerowaliśmy w chuście, trochę w wózku, po drodze złapała nas burza z piorunami i ulewa, prawie nic nie było widać na drodze. Teraz już w łóżku i mała zasypia właśnie przy cycku. Dobranoc
LadyDi lubi tę wiadomość
-
Bietka nie ma za co. Mam nadzieję, że zwalczysz to w zarodku
Widzę dużo dzieci bez smoczka. Zanim zostałam mama myślałam, ze nie ma dzieci, które smoczka nie akceptują - nawet przez myśl mi to nie przeszło, a tu proszę :p szok :p
No ja właśnie wolałabym smoczek dawać, bo pójdzie się na smoczkowe drzewo i z głowy, a z kciukiem nie będzie tak łatwo, bo zawsze będzie miała go przy sobie. No i kciuk niedobry jest na zgryz bardzo, bo jest twardy. No i później ten paluszek jest zgrubiony w zgieciu i cienki dalej, więc po co jej to. Muszę tego pilnować i będę smoczek wciskać jak zobaczę, że ssie.
MalaMi dałaś mi nadzieję, ze jej się odmienimala_mi1982, Bietka lubią tę wiadomość
-
Marcela to ze skosno krzyzowa to jasne nam chodzilo o domieszki. My wczoraj w bawelnianym Indio maly mial spodenki i body i byl zgrzany jak go rozwinelam a bylo raptem ok 20 stopni. Na lato najbardziej polecana jest chusta kolkowa bo jest przewiewna i nadal skosnokrzyzowa.
Dobranoc.
Moj kocha smoczekwcale mi to nie przeszkadza.
-
Ja ssalam kciuk. Długo bo długo, ale palce mam normalne, a zeby jak od linijki
Moj smoczka tylko do zasypiania ma no i czasami do uspokojenia - jak np płacze przy zakładaniu cZapki albo po wyjęciu z wody:)
Ale zdecydowanie rzadziej niż w pierwszym miesiacu:)
Ostatnio jak zasnął przy piersi, to pozniej jeszcze ssał w powietrzusłoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
Pia Gizela wrote:Suri, ja nie wiem co to może być. Ale zaczęłabym od paracetamolu.
Słoneczna, nie perfekcyjna, ciasta nie zrobiłam
Naszemu też często zdarza się ostatnio płakać na spacerach i trzeba na rękach nosić.
Ciekawe jak tam Rudaskowe imprezowanie
Angelcia a wasze przygotowania do chrzcin?
I w końcu mam komputer!!! Mąż tydzień instalował wszystkie aplikacje
Hej Dziewczynki..zyjemy jakoś...dwie imprezy pod rzad to za duzo
jutro napisze wiecej
Póki co podsyłam wam linka, ktora ma Fb
Prezent od Cioci Asi dla Stasia...rysowane ołówkiem
https://www.facebook.com/AcademyofArt/photos/a.377656948978318.88672.117796484964367/812276365516372/?type=1&comment_id=812316018845740&reply_comment_id=812317702178905&offset=0&total_comments=10¬if_t=photo_replyLara 82 lubi tę wiadomość
-
Sue wrote:Ja ssalam kciuk. Długo bo długo, ale palce mam normalne, a zeby jak od linijki
Moj smoczka tylko do zasypiania ma no i czasami do uspokojenia - jak np płacze przy zakładaniu cZapki albo po wyjęciu z wody:)
Ale zdecydowanie rzadziej niż w pierwszym miesiacu:)
Ostatnio jak zasnął przy piersi, to pozniej jeszcze ssał w powietrzu
No to co za durnoty piszą w necie ze są zgrubienia i zgryz krzywy. Aj te internety -
Lady, ja byłam totalnie antysmoczkowa:) jak moja mama pojechala na pogrzeb i babcia
Miała mnie karmic odciagnietym mlekiem, to tak sie ponoc darlam, ze karmiła mnie łyżeczka
e zgryzem problemu nie mam, zeby proste jak struny, a kciuk bardziej mi się odksztalcil od grania na saksofonie
Ale ssalam długo, bo chyba do podstawówki.
-
U nas dzis na przemian drzemki i wrzask caly dzien ! I cyc jest be nawet
Naczytalam sie o tych waszych wstazkach i teraz sie zastanawiam czy to skok czy po wczorajszym spacerze z kolezanka i jej tesciowa zauroczyly mi dzieciaka :oooo wy powaznie w to wierzycie ?