Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Słoneczna, mojemu też główka na boki się kiwa i jak jest na brzuszku to mu leci po chwili na jeden z boków, jakby przeciążona, a na rękach jak jest u mnie to mu główkę podpieram bo lata, sporadycznie ją utrzymuje . Spokojnie, na samodzielne trzymanie główkę jest jeszcze sporo czasu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 maja 2015, 23:44
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
-
musze sie pochwalic jakiego mam dzielnego syna: wlasnie wrocilam z pobrania krwi z paluszka i zaplakal tylko przy ukluciu a potem byl spokojny i obserwowal co pani mu robi. A ja tak sie balam
teraz jeszcze w czw szczepienie
A wogule dzien dobry
dzis ma byc piekna pogodaGosiak, mala_mi1982, Lara 82, marcela29 lubią tę wiadomość
-
witam, u nas tez ladna pogoda, sloneczna ja pilam karmi karmelowe i bylo ok, w pieczywie tez czesto dodatek karmelu, miod jem z mniszka lub pokrzywy i tez ok, innych nigdy nie moglam bo zoladek mnie bolal"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
słoneczna 85 wrote:Do nas jutro przyjdzie pozytywna biedronka z pozytywka;) czerwona do rozciagania i taki sznurek z pluszakami do wozka canpol. Zamowilam z asplanety
słoneczna 85 lubi tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
A wiecie wtedy moje dziecko chyba po bananie zsypalo na buzi.. Bo juz lepiej a nabial jem
Dzis mi pokazuje, ze 24 st ma byc
U nas noc kiepska- o 2 kupa- jak nigdy. Potem 1,5 h aktywnosci, zasnal 3.30 a o 5 juz meczyla go druuga kupa. Tylko jak bralam na rece t o przestawal plakac i tak siedzialam a on jsscze przysnal u mnie.
Takze dzis jestem jak polamana.. ;(
-
Hej właśnie zamówiłam pałąk do wózka wybrałam kolor żyrafka
Mama nadzieję, że zainteresuje Piotrusia
A jeśli chodzi o inne zabawki dostaliśmy z Cloud B aligatora takiego:
http://allegro.pl/cloud-b-lampka-przytulanka-zwierzatka-konstelacje-i4864750286.html
Przyznam szczerze no fajne gwiazdki na suficie, ale na razie na moim dziecku nie robią żadnego wrażeniaMoże później.
No i dostaliśmy już na później taki samochodzik :
http://allegro.pl/chicco-samochod-turbo-touch-crash-auto-99829-i4934373339.html
Powiem Wam samochodzik superrrmąż bawi się nim jak dziecko
megg lubi tę wiadomość
-
cath wrote:Konstancja od paru dni bardzo brzydko spi. Przez cale 3 miesiące budzila sie albo raz na karmienie albo dwa a teraz co 2 godziny. Jestem wykończona!
Cath jak znajdę póżniej to podeśle artykuł w którym było napisane, że dzieci po 3 miesiąca są na tyle ciekawe świata , że może im być trudniej zasnąć, a w nocy mogą się wybudzać cześciej na jedzeniecath lubi tę wiadomość
-
Słoneczna mój nie płacze w nocy ale śpimy razem i on wybudza się co 2h co 1,5 i się wierci, naprawdę zaczęłam dziś czytać w necie co to może być i się załamałam i wyłączyłam neta.
Nie wiem kiedy mu się to uspokoi i od dziś modlę się aby nie było to coś poważnego:-(
Po prostu zaczyna się wiercić jakby mu było niewygodnie, dupa do góry, głowa z boku na bok, no i szuka cycka. Jak chwilę dostanie cycka jest spokój, ale nie zawsze. Potem trochę popije mleka i zaśnie i za 1,5h znowu.
Myślę, że pójdę do pediatry ok 14 maja tak na sprawdzenie przyrostu wagi i ogólnie to pogadam bo naprawdę głupot się naczytałam -
Lara 82 wrote:Słoneczna mój nie płacze w nocy ale śpimy razem i on wybudza się co 2h co 1,5 i się wierci, naprawdę zaczęłam dziś czytać w necie co to może być i się załamałam i wyłączyłam neta.
Nie wiem kiedy mu się to uspokoi i od dziś modlę się aby nie było to coś poważnego:-(
Po prostu zaczyna się wiercić jakby mu było niewygodnie, dupa do góry, głowa z boku na bok, no i szuka cycka. Jak chwilę dostanie cycka jest spokój, ale nie zawsze. Potem trochę popije mleka i zaśnie i za 1,5h znowu.
Myślę, że pójdę do pediatry ok 14 maja tak na sprawdzenie przyrostu wagi i ogólnie to pogadam bo naprawdę głupot się naczytałam
Lara, nawet nie strasz bo mój ma to samo. Też wybudza się ciągle i kręci głową z boku na bok, kopie nóżkami itp. No i płacze z zamkniętymi oczami -
Lara 82 wrote:Słoneczna mój nie płacze w nocy ale śpimy razem i on wybudza się co 2h co 1,5 i się wierci, naprawdę zaczęłam dziś czytać w necie co to może być i się załamałam i wyłączyłam neta.
Myślę, że pójdę do pediatry ok 14 maja tak na sprawdzenie przyrostu wagi i ogólnie to pogadam bo naprawdę głupot się naczytałamLara 82 lubi tę wiadomość
-
Agaa i Gosia pociesza mnie tylko fakt, że nie tylko Piotruś tak ma. Sory no ale takie to moje pocieszenie.
Myślę, że właśnie przez to nie ma szans na łóżeczko w najbliższym czasie bo Piotrusia w dupkę łóżeczko parzy jak cholera
Więc nie wiem kiedy ja z mężem noc prześpię, ale to już nawet dla nas nie takie ważne, najważniejsze aby Piotrusiowi nic nie było i aby on się dobrze wyspał. Jedyna moja nadzieja to czekać jak samo przejdzie, no i być mega spokojną i dawać mu duuużżżooo miłości bo to pomaga.
Na pewno nie mogę go zostawiać aby się wypłakał albo nie reagować jak płacze bo to uważam, że pogłębi jego przeżywanie świata.Gosiak lubi tę wiadomość
-
mala_mi1982 wrote:Gosiak, świetny artykuł, dzięki! Potwierdza to, co zawsze mi się wydawało i do czego się stosowalam\ nie stosowalam
hej DZiewczyny
No powiem Wam, ze ja przez ten artykuł Ameryki nie odkryłam, tzn od poczatku jadłam wszystko i nie widzialam wpływu na Malego. Nawet kiedys tu pisałam cos odnośnie napojów gazowanych, ze jak niby bąbelki miałyby sie znależc w mleku? i co byloby gazowane? bzdura totalna, to samo z warzywami wzdymającymi..oki ja moge mieć pierdziochy (sorrki za okreslenie) ale nie dziecko...myśle, ze ewentualnie moze zapach wpłynąc na mlako, tzn czosnek czy cebula, przyprawy, choć i tak jak dla mnie jest to malo molziwe, dlatego ja jem wszystkow sobote tak sie objadłam smakolykami z grilla ze pekałam
a skutków ubocznych w zachowaniu Stasia nie widze zupełnie
Ps: Dzis mój wielki mały Człowiek kończy 3 mce:)Gosiak, Lara 82, Groszek, kasia_1988, mala_mi1982, Laurka, dorocia2324 lubią tę wiadomość