Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja linea negra nadal bardzo wyrazna i paskudna.
Luna nadal zrzedzaca i nadal nie chce glowy podnosic lezac na brzuszku. Placze i tylko tak lezy i pupa idzie do gory a glowka nie.
W ogole doszlam do wniosku, ze skoki skokami, ale ona chyba zaczyna zabkowac i stac to ciagle marudzenie, ssanie nadgarstka (tudziez ramienia) i mniejszy apetyt.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -
przedszkolanka:) wrote:angelcia ja mam linie jeszcze ;/
Sue i słoneczna ja poślady i skalpel zaliczonyciekawe co jutro
Cath a na forum drugim na jednej fotce trzymasz Konstancje w pozycji siedzacej, często ją tak sadzasz?
Juz na nastepnym zdjęciu widać to ze nie siedzi!
W takiej pozycji moja teściowa Konstancję trzyma a jest fizjoterapeutkąprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Hej wczoraj miałam intensywny dzień, koleżanka była zaprosić na wesele na 23 maja na które niestety nie idziemy
Bardzo mi przykro bo bym się chętnie pobawiła. Ale nie zostawię misia bo bym zwariowała wiedząc jak on potrafi płakać no i jeszcze to, że bez mamy cycusia nie zaśnie. A kolejne to nawet nie mam zamiaru tracić kasy na sukienkę w rozmiarze jaki obecnie posiadam.
Rudasku od chińczyków kupowała o ile dobrze pamiętam Angelique z francji ale dawno się nie odzywała.
Gosiu o tych rączkach pisała nasza piękna AgnieszkaGosiak, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
Kiedyś pisałyście o bojkcie cycka, mój wczoraj zbojkotował lewego byłam przerażona, bo to ten co miałam zastój. Chyba z niego mu trudniej ssać. Teraz to już na pewno nie mogę chwilowo dawać mu butelki z niczym, bo ten mój gadzioch zaczyna cwaniaczyć i wtedy to dopiero mu bym poszła na łatwiznę, a cycek by mi odpadł jakby nie chciał ciągnąć.
-
Podziwiam Was za te ćwiczenia. Ja też muszę zacząć.
Ale jak teraz zaczęłam wstawać to bolą mnie kolana. Myślicie, że przysiady nie zaszkodzą?
Sue musisz zmienić avatarka bo doła złapałam:-( Ja też miałam kiedyś taki brzuch!!!
Ale spoko będziemy taki miały
Moja linea negra jest nadal. Ale bardziej mnie drażni pępek!!! on jest po prostu brudny w środku. No i za cholerę nie da się tego wymyć i wyglądam jak brudas!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 07:56
-
Jussta Leoś super gość i już taki duży
Cath piekne zdjęcia. Przekaż Sewerynce pozdrowienia i Wiktorek też super chłopak
Ps. Zdjęcie gdzie całujecie z mężem Konstancję to czarno-białe po prostu zjebiste.
Postanowione też takie chcę i jedziemy do dziewczyny mojego brata na sesję. Przepiękna pamiątka -
Megg, Słoneczna zdradźcie przepis jak podtuczyć syncia?
Kobietki co wy w tych cyckach macie przyznać się????
Ja też karmię często, ale mój miś dopiero do 6 kg dobija. Myślę, że 13 jak będzie kończył 3 miesiące stuknie mu 6 kg. Zważymy się w środę
Żarty, żartami skoro pokarm matki jest z reguły o podobnej zawartości to chyba zdecydowanie geny świadczą o wielkości naszych maluchówmegg lubi tę wiadomość
-
Przedszkolanka, ja też już tak siedzę z Piotrusiem
W ogóle my się tak już nosimy jego plecami do mojego brzuszka
Ale to nam już pan neurolog pokazał jak miś miał 6 tyg. Już wtedy kazał tak nosić aby mały podziwiał świat.
A jak siedzę to wiadomo nie jest to kąt 90 stopnie, tak troszkę na półleżąco, ale Piotruś lubi. Jeszcze jak mam zabawkę w ręku to jest frajda
W ogóle moje dziecko lubi telewizję oglądać i już muszę wyłączać bo się wpatruje -
Gosiak wrote:Któraś z Was podsyłała tutaj taki cytat dlaczego dzieci ssą rączki i jak to wpływa na ich rozwój. Sprawdzają co mają w środku itp... nie mogę tego znaleźć, czy mogę poprosić raz jeszcze?
Palce w buzi to poznawanie świata za pomocą jednego z najwrażliwszych organów ciała Strefa czuciowo-ruchowa ust w mózgu to obok dłoni i stóp największy obszar reprezentujący nasze ciało Nic więc dziwnego, że za jego pomocą odbieramy świat. Stopniowo w miarę rozwoju kontroli nad głową i tułowiem, kiedy dłonie powoli otwierają się i coraz więcej można włożyć do buzi, dziecko uczy się swojego ciała .Uczy się buzi w środku ,stopniowo dłoń jest oblizywana z zewnątrz, ale potem do buzi wchodzi 1-2-3 paluszki i cała rączka. Wnętrze buzi stopniowo odczula się. Początkowo 1 palec w buzi wywołuje odruch wymiotny, ale stopniowo strefa odruchu wymiotnego cofa się aż do gardła, jak u dorosłych. Jeśli dziecko nie może penetrować wnętrza buzi w przyszłości, nie zmiksowane jedzenie, łyżeczka, szczoteczka, lub wizyty u dentysty będą wywoływały odruch wymiotny lub zgoła torsje. Oblizując dłonie, palce i zabawki dziecko "szczepi się" , ma kontakt z bakteriami. Będzie lepiej przygotowany do zjadania paprochów z podłogi, oblizywania taty butów czy jedzenia z psiej miski. Kolejna funkcja do której przygotowuje branie rąk do buzi to nauka ust następnych funkcji po ssaniu. Kiedy dziecko wkłada do buzi raz prawą, raz lewą rękę - "coś" pojawia się z prawej i lewej strony między dziąsłami. To coś się nagryza, do "tego czegoś" idzie język w prawo lub lewo-brzmi znajomo?, Czasem z powodu asymetrii praca ręki i języka jest tylko w jedną stronę, co zwiastuje problemy ze zgryzem. Buzia też ssie palce, a to daje dziecku poczucie ukojenia i bezpieczeństwa. Znacznie wcześniej niż zobaczymy ząbki naszego Maluszka przerzynają się one . Dziąsła bolą, ukojenie daje tarcie ich, dotykanie, rączki coraz intensywniej pracują w buzi. Penetrując buzię w środku wydziela się coraz więcej śliny, a przecież z czasem dziecko dostaje jabłko, zupki itd. Aby to trawić potrzeba więcej śliny, bogatszej, aby przygotować pokarm dobrze wymieszany ze śliną, aby żołądek nie miał kłopotów ze strawieniem go i aby dziecko nie miało kłopotów z brzuszkiem. A więc pozwalajmy dzieciom penetrować buzię w środku.Gosiak, Lara 82, bella84 lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Sue SECRET jest na necie
Słoneczna SKALPEL 2 tez jest na necie
Ja rano dzisiaj killera a później secret
Cath no właśnie tam myślałam że to pòłleżąca,bo ja tez tak sadzam
Lara ja przodem bede do chrztu niosła bo ona albo pionowo chce albo inaczej płacze :p a pionowo masakra bo tylko z cycem ta pozycja jej sie kojarzy :p
Ej dziewczyny! Nie smutamy,mamy wałeczki,kilogrramy,cellulit ale to jest do zrobienia! Moja siostra w rok ma prawie szesciopak a schudla 10kg! I da się,dlatego warto zacząc choc wiem,ze to jest najgorsze:)a jak jesc mniej? Dawajcie pòł porcji kolezaką-niech one tyją :p
Pia moja też nie chwyta,nie smieje się,ale nauczy sie przecież -
Aagnieszkaa wrote:Proszę bardzo, pełna wersja
Muszę się przygotować merytorycznie przed wizytą u teściówBo już słyszę te uwagi, żeby jej wyjąć paluszki z buzi, bo będzie miała brzydki zgryz...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2015, 08:34
Pia Gizela, mala_mi1982, Aagnieszkaa, Lara 82, Laurka lubią tę wiadomość