X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry pozdrawiam wszystkie i idę poczytać co tam u Was chyba ze mi sie Młoda obudzi ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • Aagnieszkaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue, ja też nie mogę patrzeć na swoje ciało. Dziś wyszłam na spacer w letniej sukience. Biała skóra az straszy.
    Faldka na brzuchu, i tluszczyk na pupie i udach trzęsie się jak galareta.
    Myślę że my jesteśmy takie krytyczne dla siebie, bo przed ciąża dużo cwiczylysmy i biegalysmy, i wiemy że jeszcze nie dawno nasze ciało było pod totalną kontrola :-)

Albo wyluzuje, i pogodze się z tym, albo zabiorę się za porządne treningi.
    Ostatnio mam lenia...i chyba zmęczona jestem ogólnie, i nie mam siły się zmobilizować.

Sue lubi tę wiadomość

Mąż i Żona od 31 maja
    Mama 15 miesiecznego m3sxdqk3mrbqjtj1.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak wogole to uwazam, ze nie ma co sie tak biczowac za te oponki na brzuchu itd, przeciez 3mc temu urodzilysmy ok3kg dzieci,skora musiala sie porozciagac, aby pomiescib maluchy, przytylysmy po 10-20kg i dopiero po tych 1,5-2mc od porodu moglysmy zaczac cwiczyc, takze spokojnie...wiem ze lato, sezon bikini, ale jak tego lata pojdziemy nad wode z faldka na brzuchu i z dzieckiem na reku to powinna nas duma rozpierac, nie mowie ze mamy sie zaniedbac, chodzic w rozciagnietych dresach, nieumalowane i nieuczesane, ale dajmy sobie czas... ja mam 3kg z ciazy plus ok3 dodadkowo bym chciala zrzucic, cwicze 4×tyg, mam zawsze pomalowane paznokcie, makijaz, zrobione wlosy i wg meza wygladam pieknie i choc mam do siebie pare ale jak kazda kobieta to nie doluje sie tym tylko powolutku daze do celu

i zrobilam sobie ciasto z kaszy mannej bo lubie, a jak zjem kawalek to swiat sie nie zawali

Gosiak, mala_mi1982, megg, Aagnieszkaa, AsiaSzw, kasia_1988, Laurka lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megg ja tez bym się zdecydowała wyjechać z mężem, praktycznie masz czas do przyszłego roku wiec co ci szkodzi być tam a nie tu. Jedynie maz by musiał tam wam zorganizować dobre lokum i byś do niego dojechala. Meza kuzynka miała dokładnie taka sama sytuacje, i wyjechali do Irlandii razem.

megg lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W niedziele u mnie we wsi Strong Mani, wybiorę się - niech Ada zobaczy dużych mężczyzn! :D

Lara 82 lubi tę wiadomość

• Nenaaa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    A my mamy pierwsza zielona kupe za sobą,wczoraj wieczorem. Trochę się zmartwilam na szczęście dziś rano była ok.
    Za nami ciężką noc, mis się rzucał od 1, i co chwila dla ukojenia dawalam mu cyca. Podsypialismy może z pol godzinki i od nowa.

I jak ja mam ćwiczyć, kolana bola jak cholera a czuje się tak zmęczona teraz jakby był wieczór :-(

Ciekawie mnie co powoduje zielona kupkę?
    Hej,
    Ja co prawda z innego wątku ale podczytuję Was Kobietki bo mój Syn też lutowy dzieć :) ( 11.02 ) i aż musiałam napisać ;) Lara, gdy czytam o Twoim Małym to mam wrażenie, że opisujesz moje dziecko :D No kropka w kropkę te same zachowania, rzucanie się nocne, dolegliwości brzuszkowe, usypianie jedynie przy cycu, wczoraj pierwsza zielona kupka ni z gruchy, ni z pietruchy :/...i tym podobne, wymagający bąbel ;) Także wspieram i identyfikuję się z Tobą ;)
    Resztę Pań serdecznie pozdrawiam :)
    "Magiczny" trzeci miesiąc wczoraj skończony. Oby szło ku lepszemu.

Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość

bl9c3e5e4b0vy8er.png
    ******* Gang 18+ *******
    ES
  • Katiś Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei na kontrolnej wizycie u Endo. Wyniki dobre, usg tarczycy prawidłowe, wie nic po porodZie mi nie wyskoczylo :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • megg Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje dziewczyny za rady
    super ze moge na was liczyc
    trudna decyzja przed nami

Lara 82, Gosiak, Sue, Pia Gizela lubią tę wiadomość

3i49tv73uljfbfpq.png

syy220mm7vyhqyjp.png

pamietam...Aniołek 21.02.2014 (9 tydz)
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela a co to za ciasto z kaszy manny? Szarlotka? Czy cos innego? Daj przepis :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenaa no takie to nasze dzieciaczki wymagajace ale coraz kochansze :-)
    Misiek pomimo ze ogólnie mniej płacze bo zdarza mu się codziennie, ale brzuszek idzie ku lepszemu, wiadomo ideału nie ma bo ja wrowadzam sobie cos nowego ciągle wiec i on to czuje, no ale muszę. Ja znam jego potrzeby juz coraz lepiej i jest jakis rodzaj komunikacji miedzy nami, to mam coraz mniej czasu.

Misiek właśnie ostatnio przestał przysypiac przy piersi, raz czy dwa dziennie mu się zdarzy, a spać się chce. Coraz więcej zauważa i przy karmieniu wszystko go rozprasza. I ma ogólne problemy z zasnieciem. Na rekach nie bo wszystko takie ciekawe, ostatnio udaje się tylko w wózku, lub jak ja leże obok, ale trwa to ok 30 nawet 40 minut.

A dziś pierwszy raz były placzki wymuszające nosznie na raczkach, ale musiałam zjeść i się nie dalam i po dosłownie 4min, uśmiech wrócił.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 18:18

Nenaaa lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny my już po chustowaniu. Powiem wam, że to co się dowiedzieliśmy od niej to dużo więcej niż z netu. Wiemy też jak nosić na rękach małego prawidłowo, jak przy kolce próbować nosić.
    I chyba jeszcze kółkową chustę kupię :D

Gosiak, marcela29 lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pia przy kolce to tak na samolot prawda?

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny, czy ktoras lutowka nie chcialaby dla chlopca na lato krotkich spodenek jeansowych h&m albo granatowych f&f rozmiar 68(3-6)? bo mam za duzo i maly w tym nie wychodzi :P

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Pia przy kolce to tak na samolot prawda?

tak :)

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze polecała pasiaste chusty, bo lepiej na nich widać co i jak dociągać

a żeby się nie pocić tak, to pod swoją bluzkę włożyć tetrową pieluszkę to ona wchłonie pot, a nie ubranko naszego dziecka

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i nosidła dla siedzących dzieci, wkładka dla niemowląt o kant tyłka roztrzaść :P

Gosiak lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• Penelope Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie 12 maja ubiegłego roku zmajstrowaliśmy Synka. Mąż mnie dziś zaskoczył że pamiętał i rano składał życzenia Russellowi na "roczek" :) rok temu pojęcia nie miałam jak zmieni się moje życie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 23:12

Gosiak, Suri97, Sue, Bietka, Lara 82, Aagnieszkaa, megg, AsiaSzw, Katiś, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

34bwyx8dpc6f9ojv.png
  • Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope pięknie wygląda synek !

Penelope lubi tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara 82 wrote:
    Marcela a co to za ciasto z kaszy manny? Szarlotka? Czy cos innego? Daj przepis :-)
    ciasto bez pieczenia:) w oryginale z truskawkami, ale ja robie bez jak nie ma sezonu, wykonanie 20min, ciasto na duza blache
    skladniki:
    ok 22szt herbatnikow kakaowych
    szklanka kaszy mannej
    litr mleka
    20dag masła
    szklanka cukru
    2opakowania galaretki truskawkowej
    ok kg truskawek

galaretki robimy tak jak na opakowaniu, w lecie troche mniej wody

prostokatna blaszke wykladamy folia spozywcza i ukladamxm herbatniki

mleko, maslo, cukier-gotujemy do wrzenia, dodajemy kasze manna i chwile razem gotujemy mieszajac, troche studzimy i jeszcze ciepla wykladamy na herbatniki, na to owoce (lekko wciskamy w mase) i zalewamy tezejaca galaretka, potem do lodowki

smacznego

Lara 82, słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej. Jak dawno tu nie zaglądałam :) Czasu brak ;)

a tu Kornelia z kuzynkiem

http://iv.pl/images/7506274353151560402.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 16:10

Sue, Penelope, Lara 82, Gosiak, kasia_1988, megg, marcela29, Flakonik, dorocia2324, mala_mi1982, Beatrice lubią tę wiadomość

‹‹ 2894 2895 2896 2897 2898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ