Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Sue, ja też nie mogę patrzeć na swoje ciało. Dziś wyszłam na spacer w letniej sukience. Biała skóra az straszy.
Faldka na brzuchu, i tluszczyk na pupie i udach trzęsie się jak galareta.
Myślę że my jesteśmy takie krytyczne dla siebie, bo przed ciąża dużo cwiczylysmy i biegalysmy, i wiemy że jeszcze nie dawno nasze ciało było pod totalną kontrola
Albo wyluzuje, i pogodze się z tym, albo zabiorę się za porządne treningi.
Ostatnio mam lenia...i chyba zmęczona jestem ogólnie, i nie mam siły się zmobilizować.Sue lubi tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
a tak wogole to uwazam, ze nie ma co sie tak biczowac za te oponki na brzuchu itd, przeciez 3mc temu urodzilysmy ok3kg dzieci,skora musiala sie porozciagac, aby pomiescib maluchy, przytylysmy po 10-20kg i dopiero po tych 1,5-2mc od porodu moglysmy zaczac cwiczyc, takze spokojnie...wiem ze lato, sezon bikini, ale jak tego lata pojdziemy nad wode z faldka na brzuchu i z dzieckiem na reku to powinna nas duma rozpierac, nie mowie ze mamy sie zaniedbac, chodzic w rozciagnietych dresach, nieumalowane i nieuczesane, ale dajmy sobie czas... ja mam 3kg z ciazy plus ok3 dodadkowo bym chciala zrzucic, cwicze 4×tyg, mam zawsze pomalowane paznokcie, makijaz, zrobione wlosy i wg meza wygladam pieknie i choc mam do siebie pare ale jak kazda kobieta to nie doluje sie tym tylko powolutku daze do celu
i zrobilam sobie ciasto z kaszy mannej bo lubie, a jak zjem kawalek to swiat sie nie zawaliGosiak, mala_mi1982, megg, Aagnieszkaa, AsiaSzw, kasia_1988, Laurka lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Megg ja tez bym się zdecydowała wyjechać z mężem, praktycznie masz czas do przyszłego roku wiec co ci szkodzi być tam a nie tu. Jedynie maz by musiał tam wam zorganizować dobre lokum i byś do niego dojechala. Meza kuzynka miała dokładnie taka sama sytuacje, i wyjechali do Irlandii razem.
megg lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lara 82 wrote:A my mamy pierwsza zielona kupe za sobą,wczoraj wieczorem. Trochę się zmartwilam na szczęście dziś rano była ok.
Za nami ciężką noc, mis się rzucał od 1, i co chwila dla ukojenia dawalam mu cyca. Podsypialismy może z pol godzinki i od nowa.
I jak ja mam ćwiczyć, kolana bola jak cholera a czuje się tak zmęczona teraz jakby był wieczór
Ciekawie mnie co powoduje zielona kupkę?
Ja co prawda z innego wątku ale podczytuję Was Kobietki bo mój Syn też lutowy dzieć( 11.02 ) i aż musiałam napisać
Lara, gdy czytam o Twoim Małym to mam wrażenie, że opisujesz moje dziecko
No kropka w kropkę te same zachowania, rzucanie się nocne, dolegliwości brzuszkowe, usypianie jedynie przy cycu, wczoraj pierwsza zielona kupka ni z gruchy, ni z pietruchy
...i tym podobne, wymagający bąbel
Także wspieram i identyfikuję się z Tobą
Resztę Pań serdecznie pozdrawiam
"Magiczny" trzeci miesiąc wczoraj skończony. Oby szło ku lepszemu.Lara 82, kasia_1988 lubią tę wiadomość
-
Nenaa no takie to nasze dzieciaczki wymagajace ale coraz kochansze
Misiek pomimo ze ogólnie mniej płacze bo zdarza mu się codziennie, ale brzuszek idzie ku lepszemu, wiadomo ideału nie ma bo ja wrowadzam sobie cos nowego ciągle wiec i on to czuje, no ale muszę. Ja znam jego potrzeby juz coraz lepiej i jest jakis rodzaj komunikacji miedzy nami, to mam coraz mniej czasu.
Misiek właśnie ostatnio przestał przysypiac przy piersi, raz czy dwa dziennie mu się zdarzy, a spać się chce. Coraz więcej zauważa i przy karmieniu wszystko go rozprasza. I ma ogólne problemy z zasnieciem. Na rekach nie bo wszystko takie ciekawe, ostatnio udaje się tylko w wózku, lub jak ja leże obok, ale trwa to ok 30 nawet 40 minut.
A dziś pierwszy raz były placzki wymuszające nosznie na raczkach, ale musiałam zjeść i się nie dalam i po dosłownie 4min, uśmiech wrócił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 18:18
Nenaaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny my już po chustowaniu. Powiem wam, że to co się dowiedzieliśmy od niej to dużo więcej niż z netu. Wiemy też jak nosić na rękach małego prawidłowo, jak przy kolce próbować nosić.
I chyba jeszcze kółkową chustę kupięGosiak, marcela29 lubią tę wiadomość
-
Dokładnie 12 maja ubiegłego roku zmajstrowaliśmy Synka. Mąż mnie dziś zaskoczył że pamiętał i rano składał życzenia Russellowi na "roczek"
rok temu pojęcia nie miałam jak zmieni się moje życie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 23:12
Gosiak, Suri97, Sue, Bietka, Lara 82, Aagnieszkaa, megg, AsiaSzw, Katiś, dorocia2324, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Marcela a co to za ciasto z kaszy manny? Szarlotka? Czy cos innego? Daj przepis
skladniki:
ok 22szt herbatnikow kakaowych
szklanka kaszy mannej
litr mleka
20dag masła
szklanka cukru
2opakowania galaretki truskawkowej
ok kg truskawek
galaretki robimy tak jak na opakowaniu, w lecie troche mniej wody
prostokatna blaszke wykladamy folia spozywcza i ukladamxm herbatniki
mleko, maslo, cukier-gotujemy do wrzenia, dodajemy kasze manna i chwile razem gotujemy mieszajac, troche studzimy i jeszcze ciepla wykladamy na herbatniki, na to owoce (lekko wciskamy w mase) i zalewamy tezejaca galaretka, potem do lodowki
smacznego
Lara 82, słoneczna 85, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
nick nieaktualnyHej hej. Jak dawno tu nie zaglądałam
Czasu brak
a tu Kornelia z kuzynkiem
http://iv.pl/images/7506274353151560402.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2015, 16:10
Sue, Penelope, Lara 82, Gosiak, kasia_1988, megg, marcela29, Flakonik, dorocia2324, mala_mi1982, Beatrice lubią tę wiadomość