Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja właśnie go staram wtedy odbić, beknie sobie possie minutke i od nowa.
Fakt nie przystawiam do obu piersi tylko do jednej bo normalnie mam wrazenie, ze onemi się nie zdążą napełnić. A wieczorem to juz się czuje taka wyssana, ze szok i są dużo mniejsze niż rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:30
-
Laurka, kurcze to przekichane.
Chociaż mojemu tak się ostatnio leje z buzi ze czasem jak go nosimy albo leży na brzuchu to wszystko mokre. A rak normalnie nie wyjmuje z budzi, cały czas ma je w buzi. Dziś próbował mieć w buzi mojego cycka i rączkę, no ale się nie dalo .
A napewno tonie jest brzuszek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:54
-
Lara u mnie czasem się tak mała rzucała przy piersi i z tego co zaobserwowałam to:
- musi odbić tak jak dziewczyny pisza
- muszę zmienić pozycje bo jest jej nie wygodnie
- za długa była przerwa miedzy posiłkami i po prostu tak się łapczywie przystawia
- najadła się już wiec po prostu ją odstawiam
- i faktycznie w czasie soku tak było, że była bardziej nerwowa wiec ją odstawialam, zajmowalam czymś innym i po chwili znowu do cyckaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:50
Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
wrzucilam mojego skarba na drugie forum:)
prosze sie nie smiac:)
jeszcze wrzuce cos ale nie moge skopiowac z tel wczorajszych zdjec.. nei wiem czemu
ajfon srajfon:)
Sue ale Tomcio to chudzinka przy moim!
Agnieszkaa ale Ty jestes chudaaaaaa:)
Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość
-
lara moj tez tak czasem robi- nawet myslalam ze zapomnnial jak sie ssie:))
dzis plakal przy piersi,
na nozce sucha czerwona wysypka- kurcze ciekawe od czego to? w pt moze sie dowiem.,
mleko bez laktozy moge pic prawda? ( jesli sie okaze ze to alergia na mleko krowie?) -
Laurka nie macie tam takich nakładek silikonowych (cos ala naparstek) z wypustkami na palec, można je schodzić w lodowce i maskować dziecku dziaselka, położna mi powiedziała ze w okresie ząbkowania nie poleca więc podawania ciepłych posiłków, wiec skoro i tak sciagasz mleko to podawajcie ciut chłodniejsze w temp pokojowej, dan sloiczkowych tez nie podgrzewac
Z żeli polecano mi dentibaby jeden z niewielu na naturalnych składnikach ( rumianek, ropolis, korzen waleriany) można go stosować tak często jak trzeba w przeciwieństwie do większości, których można 2-3 razy na dzien i podobno ma posmak wanilia:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:06
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Słoneczna co do wagi, to mnie zostało 7kg. i nawet o tym nie piszę bo jestem załamana, a waga ani drgnie.
Byłam bardzo szczupła przed ciążą przy 170 ważyłam 55 a nawet 52 przed ślubem. Teraz mam 62 i nic nie chce ruszyć w dół.
Nie piszę o tym bo to nic nie da, wy już zaczynacie ćwiczyć a ja nie dość że nie mam kompletnie sił, to jeszcze non stop chce mi się jeść. Mam tak nie pohamowany apetyt, że nie mogę sobie z nim poradzić, jakbym jakiegoś tasiemca miała.
A najgorsze, że nie wchodzę w żadną moją rzecz z przed ciąży, chodzę w getrach i dresach bo mi brakuje jakiś 7 cm żeby się zapiąć.
Jedyne co mnie trzyma przed całkowitą załamką to to, że nie mogę się odchudzać dla misia i dla mojego KP aby go nie zaburzyć. Staram się jeść dosyć dużo aby to moje mleko miało jakąś wartość i tyle. Muszę zacząć ćwiczyć ale naprawdę nie mam kiedy, totalnie nie ogarniam i do tego wszystko mnie boli.
Może coś się w tym temacie zmieni jak misiek inaczej zacznie spać w nocy. Wasze dzieci śpią a ja nie przespałam ciągiem 3h od 3 miesięcy.
Ale staram się już nie narzekać
No dobra to sobie pogadałam
Ale mimo wszystko mogę patrzeć na siebie w lustrze szczególnie jak mam misia na rączkach, bo warto było. A ciało naprawi się musi
-
Marcela dzięki za podpowiedź. Może jeszcze ta pozycja mu się nie podobać sprawdzę.
Gosiu piję femaltiker codziennie przed spaniem, fakt, że ja zawsze na wodzie nie na mleku już od 2 miesięcy. Mam nadzieję, że organizm się nie przyzwyczaja i to nadal działa.
W piątek zamówiłam słód na allegro ale jeszcze nie dotarł. Poczekam jeśli jutro nie będzie to będę pisać bo w sumie może wczoraj wysłali. (mam nadzieję) -
Słoneczna wysypka może być po wszystkim, nie tylko po mleku.
Ja zjadłam 6 M&Msów i misiowi wysypało na nóżkach.
No ja trzymam ostrą dietę, ale banan jest już OK. A dziś jadłam surową marchewkę, zobaczymy jak kupka
Moja sąsiadka je wszystko od początku, jej synek nie miał w ogóle problemów z brzuszkiem. Ona zahartowana w boju bo to 4 dziecko. Wczoraj ją spotkałam na spacerze. Powiedziała mi, że przez ostatnie 2 tyg. miała jazdy z brzuszkiem małego a ma 4,5 miesiąca przez to, że jadła ogórka zielonego.
Ona podejrzewa, że to nie sam ogórek jest winowajcą ale ta chemia co w nim jest.
-
Słoneczna, jaki slodziak!! No i rzeczywiscie, sterydy w cyckach

Tomuś juz sie robi pucek, ale brakuje mu duuuuuuzo jeszcze:)
Lara, ilosc pokarmu dostosuje siedo potrzeb dziecka, jak go przystawiasz do drugiej piersi, to dasz organizmowi sygnał, ze wiecej trzeba:)
A Tomek tez tak czasami robi, jak sie naje
a jeszcze jak mu mleko leci, to sie zaczyna wydzierać, bo on spbie chce tylko pociamkac 
Lara 82, słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość
-
A może rzeczywiście misiek przechodzi teraz jakiś skok. Bo od 2 dni legły w gruzach nasze rytuały. Np. chce spać w innych godzinach niż zawsze, jeść też. Ze spaniem ma mnóstwo kłopotów choć czasami jak np. przed chwilą popłakiwał (czytaj nie płakał histerycznie), ale zostawiliśmy go samego w wózku obok nas bo już nie mieliśmy na niego pomysłu i zasnął i teraz śpi.
-
Lara, ja jem wszystko, tak jak przed ciaza i na szczescie Tomek nie ma problemów z brzuchem. Powiem, ze jest nawet lepiej, niż wyedy gdy sie ograniczałam. Dzis śmiał sie z siebie jak kupę zrobił

Pewnie u Piotrusia to tez minie, szkoda tylko, ze teraz sie musi tak męczyć.