X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja właśnie go staram wtedy odbić, beknie sobie possie minutke i od nowa.

Fakt nie przystawiam do obu piersi tylko do jednej bo normalnie mam wrazenie, ze onemi się nie zdążą napełnić. A wieczorem to juz się czuje taka wyssana, ze szok i są dużo mniejsze niż rano.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:30

relge6yd3cl8y0me.png
  • Laurka Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u nas tak jest jak Luna musi beknac. Chce nadal jesc, ale jej nie wchodzi, bo musi sie odbic ;]

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka, kurcze to przekichane.

Chociaż mojemu tak się ostatnio leje z buzi ze czasem jak go nosimy albo leży na brzuchu to wszystko mokre. A rak normalnie nie wyjmuje z budzi, cały czas ma je w buzi. Dziś próbował mieć w buzi mojego cycka i rączkę, no ale się nie dalo .

A napewno tonie jest brzuszek?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:54

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nawet jabym chciała go do karmić mm, to strasznie boje się wprowadzić choćby butelkę, bo nie chce zaburzyć, tego brzuszkowego rytuału który mamy. Ze rano są kupki itd.
    A wiem ze po mm z kupkami może być różnie.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, u nas już przerabiałyśmy rączkę i smoka na raz.
    Rączki i cycka jeszcze nie było ;)

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, zamiast myśleć o mm, kup sobie słód jęczmienny i pij.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara u mnie czasem się tak mała rzucała przy piersi i z tego co zaobserwowałam to:
    - musi odbić tak jak dziewczyny pisza
    - muszę zmienić pozycje bo jest jej nie wygodnie
    - za długa była przerwa miedzy posiłkami i po prostu tak się łapczywie przystawia
    - najadła się już wiec po prostu ją odstawiam
    - i faktycznie w czasie soku tak było, że była bardziej nerwowa wiec ją odstawialam, zajmowalam czymś innym i po chwili znowu do cycka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 20:50

Gosiak, Lara 82, megg lubią tę wiadomość

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrzucilam mojego skarba na drugie forum:)
    prosze sie nie smiac:)

jeszcze wrzuce cos ale nie moge skopiowac z tel wczorajszych zdjec.. nei wiem czemu

ajfon srajfon:)

Sue ale Tomcio to chudzinka przy moim!
    Agnieszkaa ale Ty jestes chudaaaaaa:)

Lara 82, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lara moj tez tak czasem robi- nawet myslalam ze zapomnnial jak sie ssie:))

dzis plakal przy piersi,
    na nozce sucha czerwona wysypka- kurcze ciekawe od czego to? w pt moze sie dowiem.,

mleko bez laktozy moge pic prawda? ( jesli sie okaze ze to alergia na mleko krowie?)

atdcqtkf2affvuei.png
  • marcela29 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laurka nie macie tam takich nakładek silikonowych (cos ala naparstek) z wypustkami na palec, można je schodzić w lodowce i maskować dziecku dziaselka, położna mi powiedziała ze w okresie ząbkowania nie poleca więc podawania ciepłych posiłków, wiec skoro i tak sciagasz mleko to podawajcie ciut chłodniejsze w temp pokojowej, dan sloiczkowych tez nie podgrzewac

Z żeli polecano mi dentibaby jeden z niewielu na naturalnych składnikach ( rumianek, ropolis, korzen waleriany) można go stosować tak często jak trzeba w przeciwieństwie do większości, których można 2-3 razy na dzien i podobno ma posmak wanilia:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:06

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    wrzucilam mojego skarba na drugie forum:)
    prosze sie nie smiac:)
    A jest podobny do wcześniaka z M jak Miłość? ;)

Lara 82 lubi tę wiadomość

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiak wrote:
    A jest podobny do wcześniaka z M jak Miłość? ;)

oj chyba az tak to nie:)

Gosiak lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna co do wagi, to mnie zostało 7kg. i nawet o tym nie piszę bo jestem załamana, a waga ani drgnie.
    Byłam bardzo szczupła przed ciążą przy 170 ważyłam 55 a nawet 52 przed ślubem. Teraz mam 62 i nic nie chce ruszyć w dół.
    Nie piszę o tym bo to nic nie da, wy już zaczynacie ćwiczyć a ja nie dość że nie mam kompletnie sił, to jeszcze non stop chce mi się jeść. Mam tak nie pohamowany apetyt, że nie mogę sobie z nim poradzić, jakbym jakiegoś tasiemca miała.

A najgorsze, że nie wchodzę w żadną moją rzecz z przed ciąży, chodzę w getrach i dresach bo mi brakuje jakiś 7 cm żeby się zapiąć.

Jedyne co mnie trzyma przed całkowitą załamką to to, że nie mogę się odchudzać dla misia i dla mojego KP aby go nie zaburzyć. Staram się jeść dosyć dużo aby to moje mleko miało jakąś wartość i tyle. Muszę zacząć ćwiczyć ale naprawdę nie mam kiedy, totalnie nie ogarniam i do tego wszystko mnie boli.

Może coś się w tym temacie zmieni jak misiek inaczej zacznie spać w nocy. Wasze dzieci śpią a ja nie przespałam ciągiem 3h od 3 miesięcy.

Ale staram się już nie narzekać :-)
    No dobra to sobie pogadałam :-) Ale mimo wszystko mogę patrzeć na siebie w lustrze szczególnie jak mam misia na rączkach, bo warto było. A ciało naprawi się musi :-)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna super Maciuś :-)

No Ty i Megg to macie naprawdę w cycach sterydy :-):-)

Świetny pucuś :-):-)taki kochany :-)

słoneczna 85, megg lubią tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcela dzięki za podpowiedź. Może jeszcze ta pozycja mu się nie podobać sprawdzę.

Gosiu piję femaltiker codziennie przed spaniem, fakt, że ja zawsze na wodzie nie na mleku już od 2 miesięcy. Mam nadzieję, że organizm się nie przyzwyczaja i to nadal działa.
    W piątek zamówiłam słód na allegro ale jeszcze nie dotarł. Poczekam jeśli jutro nie będzie to będę pisać bo w sumie może wczoraj wysłali. (mam nadzieję)

relge6yd3cl8y0me.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna wysypka może być po wszystkim, nie tylko po mleku.

Ja zjadłam 6 M&Msów i misiowi wysypało na nóżkach.

No ja trzymam ostrą dietę, ale banan jest już OK. A dziś jadłam surową marchewkę, zobaczymy jak kupka :-)

Moja sąsiadka je wszystko od początku, jej synek nie miał w ogóle problemów z brzuszkiem. Ona zahartowana w boju bo to 4 dziecko. Wczoraj ją spotkałam na spacerze. Powiedziała mi, że przez ostatnie 2 tyg. miała jazdy z brzuszkiem małego a ma 4,5 miesiąca przez to, że jadła ogórka zielonego.
    Ona podejrzewa, że to nie sam ogórek jest winowajcą ale ta chemia co w nim jest.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, jaki slodziak!! No i rzeczywiscie, sterydy w cyckach :)
    Tomuś juz sie robi pucek, ale brakuje mu duuuuuuzo jeszcze:)

Lara, ilosc pokarmu dostosuje siedo potrzeb dziecka, jak go przystawiasz do drugiej piersi, to dasz organizmowi sygnał, ze wiecej trzeba:)
    A Tomek tez tak czasami robi, jak sie naje :) a jeszcze jak mu mleko leci, to sie zaczyna wydzierać, bo on spbie chce tylko pociamkac :)

Lara 82, słoneczna 85, Gosiak lubią tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może rzeczywiście misiek przechodzi teraz jakiś skok. Bo od 2 dni legły w gruzach nasze rytuały. Np. chce spać w innych godzinach niż zawsze, jeść też. Ze spaniem ma mnóstwo kłopotów choć czasami jak np. przed chwilą popłakiwał (czytaj nie płakał histerycznie), ale zostawiliśmy go samego w wózku obok nas bo już nie mieliśmy na niego pomysłu i zasnął i teraz śpi.

relge6yd3cl8y0me.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, ja jem wszystko, tak jak przed ciaza i na szczescie Tomek nie ma problemów z brzuchem. Powiem, ze jest nawet lepiej, niż wyedy gdy sie ograniczałam. Dzis śmiał sie z siebie jak kupę zrobił :)
    Pewnie u Piotrusia to tez minie, szkoda tylko, ze teraz sie musi tak męczyć.

• Gosiak Autorytet

Wysłany: 12 maja 2015, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lara, może to być skok - 11-12 tydzień.
    A femaltiker też piłam tylko z wodą od początku, słód tak samo.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
‹‹ 2896 2897 2898 2899 2900 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ