Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
A moja corcia od 2 tyg. Przesypia ciągiem 10, a nawet 11 godz. Jest na mm, czasami zje 120, ale jest tez tak, ze przy 60 usnie, ale spi tez tak dlugo. Codziennie budzi sie radosna, bawi sama w lozeczku,:a mnie budzi jej guganie.
marcela29, bella84, mala_mi1982, Penelope lubią tę wiadomość
-
Moja siostra ma bardzo "aktywną" córeczkę, spodziewałam się tego samego, a tu takie zaskoczenie
Natalia jest b. grzeczna. Można powiedzieć, że mało wymagająca, wystarczy, że będzie najedzona, przewinięta (choć niekoniecznie) i jest ok. a jak coś nie tak to grzechotka, albo karuzelka w łóżeczku i szczęśliwe dziecko
-
u nas dzis 3mc:) jak ten czas szybko leci, dopiero co pamietam 13 luty gody10.15 jak zobaczylam malutką, płacząca, czerwoną, całą w śluzie dziewczynke, pamietam łzy wzruszenia u mojego M i pytanie położnej czy da rade przeciąć pępowine, a teraz właśnie karmie śliczną panienkę, mająä juz swoj charakterek, rozpoznajaca rodzicow, usmiechajaca sie, gaworzaca, chwytajaca zabawki...kto by pomyslal, jak duzo sie zmieni przez te 3mc
Kocham Cie Laurś (pieszczotliwie zwama cyborgiem ze wzg na niespozyta energie i brak snu w dzien)Gosiak, kasia_1988, Lara 82, słoneczna 85, Sue, Aagnieszkaa, asia888, mala_mi1982, megg, Penelope lubią tę wiadomość
"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
S.andzia to pewnie też żadna z Was?
Podczytująca nas osoba chciała też pooglądać nasze dzieci. Niestety konto na zamkniętym forum tylko dla aktywnych lutówek, pozdrawiamy!Pia Gizela, Lara 82, Sue, ash, Aagnieszkaa, Bietka, asia888, mala_mi1982, kasia_1988, przedszkolanka:), Penelope lubią tę wiadomość
-
a u nas nocka 3 i potem od 5 co chwile sie budzila bo cos brzuszek meczyl i co chwile sie budzila takze lezala z nami w lozku, o 7.30 wstalysmy, poszly baki, a teraz kupa
pogoda paskudna, ponuro i deszczowo, spacer pewnie odpuszcze bo jutro szczepienie zeby jej nie przewialo
pieluszki babydrem fun&fit nam nie podeszly, takie grube sa, jeszcze jedne probowalam z rosmana ale tez nie bardzo, dada tez nie dla nas, zostajemy z pampkami zielonymi, sprawdze jeszcze biale, moze jak mala skonczy rok to zmienie na inne tansze, ale poki co pampersy"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017 -
Troche mnie wkurza ze sa takie " panie", ktore podczytuja a nie maja odwagi napisac i sie przedstawic.
Sa tez napewno takie, ktore sa z nami dlugo !!
Sledza rozwoj naszych dzieci i porownuja do swoich.
Moim zdaniem to troche jak czytac pamietnik bez wiedzy wlasciciela.
Niestety zdjec sie nie zobaczy.Lara 82, Sue, ash lubią tę wiadomość
-
U nas również trzy miesiące dziś kończymy
Życie nasze zmieniło się o 360 stopni. To były trudne trzy miesiące, szczególnie pomiędzy 3 a 6 tyg. gdy nasz misiu płakał non stop 24h.
A teraz leży obok mnie w wozeczku moja mała piszczałka, z wielka zawzietoscia chce zjeść kocyki strzela baki
i śmieje się do mamy
Pomimo ze wyglądam tragicznie, nie mam czasu dla siebie wcale, kocham go ponad życie i nie zamienilabym tych 3 miesięcy i każdego kolejnego dnia na nic innego.
A najlepsze jest to ze poród teraz wspominam z uśmiechem na twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 09:15
słoneczna 85, Gosiak, marcela29, mala_mi1982, megg lubią tę wiadomość
-
Gosiak, nie dosc, ze maja darmowy serial, to jeszcze obrazu malo. Dobrze, ze mamy to drugie, prywatne forum i ze jestes takim czujnym administratorem:)
Tomek obudził mnie dzis gadaniem:) kochany chłopczyk:)
Zwazylam sie z nim i wyszło 4,9!! Nie moge sie doczekać przekroczenia 5kg:) wlasnie kupę zrobił, macha nogami i mnie zaczepia:)słoneczna 85, Lara 82, dorocia2324, Gosiak, mala_mi1982 lubią tę wiadomość
-
Lara 82 wrote:Słuchajcie misiek ostatnio zaczął się dziwnie zachowywać przy piersi i nie wiem czy to normalne czy nie.
Najpierw normalnie ssie, a potem przestaje i zaczyna łapać piers i puszczać, łapać i puszczać. Nie ma przy tym jakiś szczególnych nerwów, ale nie wiem, czy to zabawa czy np. On by chciał więcej a tam nie ma. Dodaj jeszcze, ze znacznie skróciła mu się długość ssania, no i pomijam fakt, ze misiek nie wytrzyma dłużej niż 2h czy noc czy dzień.
Kurcze może naprawdę mu brakuje?ale z tego co czytam to chyba wszystko w porządku z naszymi brzadacami, i raczej najadaja się.
Zobacz co znalazła o rozwoju 14tygodniowego niemowlaczka, a to już tuż, tuż u nas.
"Do tej pory ułożone do karmienia dziecko szukało nerwowo piersi mamy, kręcąc główka na wszystkie strony. Teraz to się zmienia. Możesz u swojego 14-tygodniowego dziecka zaobserwować nową ciekawą reakcję. Gdy szykujesz niemowlę do karmienia, bezbłędnie zwraca główkę w kierunku piersi, nie szukając jej na oślep. Także inaczej zachowuje się podczas karmienia. Często dotyka twojej piersi lub bawi się swoimi rękami podczas ssania.
Pewnie zauważyłaś, że zajętego ssaniem niemowlaka nic nie było w stanie oderwać od piersi. Teraz dziecko potrafi przerwać ssanie, gdy zaspokoi pierwszy głód, lub gdy ktoś pokaże mu na przykład kolorową zabawkę. Jeśli jeszcze nie najadło się do syta, po chwili powróci do ssania.Lara 82, Lara 82, mala_mi1982, Laurka lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego