X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella nie kupowalam na olx nigdy nie mam pojęcia, jak nikt ci nie odpowie zapytam męża po pracy.

relge6yd3cl8y0me.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam Angel wings LaMilu i jestem zachwycona. Tymek tez! Teraz chce kocyk bambusowy ;)

Synek sie obsral po pachy na leżaczku (taki poranny rytuał ze kupa jest na leżaczku ok 8:30)
    Przegrałam go i odłożyłam do łóżeczka zeby wynieść pampersa, wracam a on spi. Zawsze koło 9 ma drzemkę ale pierwszy raz sam kimnal :) zawsze usypia w chuście.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie to szczyt bezczelności taka próba dostania sie na zamknięte nasze forum!
    Cieszę sie ze takie forum mamy i możemy sobie bezpiecznie wstawiać zdjęcia i wiemy ze nikt niepowołany ich nie zobaczy.

Sue, megg lubią tę wiadomość

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Pia Gizela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przebierałam właśnie synka na przewijaku i tak sobie pogadaliśmy a n n golaska i ja mu mówię "kocham cię" i nachylam się by mu dać buziaka a on mnie z uśmiechem na twarzy obsikał ;)

ash, Gosiak, Lara 82, asia888, mala_mi1982, Sue, dorocia2324, marcela29, Bietka, Aagnieszkaa lubią tę wiadomość

relg9vvjrtqik460.png

• ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez tak czasem robi i sie śmieje przy tym

ug3715nmrb0zdbvc.png

• ash Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella ja kupowałam na OLX ale z odbiorem osobistym.
    Sprzedawałam z wysyłka po wpłacie na konto. Bezproblemowo

ug3715nmrb0zdbvc.png

• słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella chyba sie dzowni i dogaduesz jak odbierzesz/ jak wysle

atdcqtkf2affvuei.png
  • Gosiak Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella, co do olx też się ostatnio pytałam. Serwis poleca odbiór osobisty, obejrzenie produktu na miejscu i jasa do ręki, ale możesz napisać wiadomość do sprzedawcy i może Ci wyśle.

3jgxe6hhizjw14o1.png

relgh371sm3wo78r.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mój ostatnio chyba wie ze sika albo ze idzie kupka, bo normalnie zastyga wtedy w bezruchu :-) a ja wiem, ze coś się święci :-)

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relge6yd3cl8y0me.png
  • marcela29 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella na olx jak klikniesz w dane kontaktowe to wyswietli Ci sie tel i mail, dzwonisz i umawiasz sie na forme sprzedazy, albo platnosc z gory albo przy odbiorze z tym ze roznie moze byc, ja na fotelik z baza trafilam dobrze ale np laktator mial byc uzyty 2-3 razy a byl napewno ok roku:-/ ciezko z reklamacja i bezpieczenstwem kupna, na allegro bezpieczniej ale i z olx tez korzystam

"Być może dla świata jesteś jedynie człowiekiem, lecz dla nas Twoich rodziców jesteś całym światem"
    Dwa wymarzone Cuda(czki) - Laura 13.02.2015 i Adaś 23.02.2017
  • słoneczna 85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie te zielone pampki niezbyt sie sprawdzaja i maja sztywne te boczki. Kurcze mij nadal ma czerwone policzki z krostkami;(
    Na glowce tez sucho

atdcqtkf2affvuei.png
  • Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna ja kąpię w emolium i nic nie używam, żadnych szamponów nic kompletnie i jest OK.

A na suchą główkę polecam linomag kilka razy smarowałam, bo ktoś tu polecił chyba Katiś i super wszystko przeszło juz nic się nie łuszczy.

Fakt ma troszkę tam gdzie ciemiączko ale nie mam odwagi tam zdrapać tego.

relge6yd3cl8y0me.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sloneczna mi zostalo 8kg z ciazy :(
    Lara mam tak samo 54kg i 170cm przed ciaza, teraz 62 :(

Ja zrobilam skalpel wczoraj ale z przerwa w polowie. Drugie pol maly lezal ze mna na dywanie na macie i smial sie z mamy machajacej rekami i nogami :)

Moj argi nie zasysa :) ale kciuk wygrywa ze smoczkiem i wszystkim innym ostatnio...

Sloneczna ja wlasnie zamowilam no scar w gemini. Zamowenie wyszlo mi na 850zlmasakra....

Mialam sie jeszcze odniesc do paru postow ale jak zwykle zanim doczytam wszystko do konca zapominam kou mialam odpisac :(

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • asia888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja kupilam uzywany laktator medela mini electric i wymienilam wszystko oprocz silniczkai wszlo 150zl, w tym modelu ajbardziej chba tak sie oplaca bo wszystko jest wymienne :)

Szkoda ze wczesniej nie wiedzialam nie bralabym tego badziewnego aventa recznego ktory wyniosl mie drozej a nadaje sie do smietnika tylko...

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue Ada tak robi - zasysa.

Co potrafi, a raczej co ostatnio zaobserwowałam:
    -paluch w buzi,
    -zasysanie wargi,
    -pokazywanie języka,
    -ślinienie,
    -podnoszenie główki na plecach,
    -lekkie pełzanie,
    -głowa sztywno,
    -gadanie z "zmyślonymi przyjaciółmi" :D
    -obracanie się na prawy bok, a raczej próba tego triku,

No i nie wiem co jeszcze? ;)

Sue lubi tę wiadomość

• asia888 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly mial ciagle krostki na buzi i ciele pediatra kazala odstawic oliwke i wszystkie kosmetykibo twierdzi ze przy takich maluszkach im mniej tym lepiej, uzywam tylko baby dream zelu do kapieli a buzie przecieram sola fizjologizna i jest super. Krem tylko do pupy idzie i to nie przy kazdym przewijaniu.

mala_mi1982 lubi tę wiadomość

fJJwp2.png
    8zQPp2.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczna, jak Tomek miał krostki na buźce, to smarowałam Dermaveelem. Przeszło po dwóch dniach. Jak pokażesz to pediatrze, to na bank stwierdzi, że to skaza białkowa. U nas tak było - pare krostek na buzi a ta mi kazała nabiał odstawiać. Z tym, że u nas to ewidentnie był trądzik niemowlęcy.
    Mówiłaś, że jadłaś gulasz z papryką. Może to papryka? A raczej chemia, którą jest szprycowana - no chyba, że miałaś jakiś zamrożony, z taką prawdziwą papryczką :)

Ja właśnie po ćwiczeniach - 5km, abs z mel b i 105 przysiadów. Porozciągałam się i idę pod prysznic.
    Moje chłopaki śpią ;)

• Katiś Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam angel wings z La Milou i Pola uwielbia. Wtula się w boczki. Co do ćwiczeń: dziś zrobiłam 100 przysiadow jak usypialam mała w wózku.
    Co do wargi to Pola też zasysa i przygryza gornymi dziaslami.

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do prywatnego forum - jakiś czas temu napisała tu jakaś dziewczyna, że została zjechana przez styczniówki, które były też oburzone, że ktoś przez prawie rok je podczytywał. Nic wtedy nie napisałam, bo w czesiu się zgadzam ze styczniówkami.
    Wiadomo - forum jest otwarte, każdy tu może wejść, ale jeśli ktoś chce nas czytać, to mógłby się chociaż przywitać.
    I uważam, że forum zamknięte tworzyłyśmy po to, żeby pewnych rzeczy nie upubliczniać. I zgadzam się z ash, że jakieś próby dostania się na nie to szczyt bezczelności!

ash lubi tę wiadomość

• Lara 82 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie ja nawet nie wiedziałam ze jest cos takiego jak ange wings a u mnie tak nie równo na spacerach!

Znalazłam cos takiego poduszka motyl minky jest trochę tańsza, myślicieli ze to to samo?

Ash/ Katis czym jest wypełniona ta Angel wings?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 11:33

relge6yd3cl8y0me.png
‹‹ 2900 2901 2902 2903 2904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ