Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyni. Zamiast spac, podczytuje Was wczoraj bylam na pierwszej wizycie u ginekologa (mezczyzna) i mam kropeczke. 65mm kolejna wizyta za dwa tygodnie. Najwazniejsze ze ciaza jest dobrze umiejscowiona. Ale zazdroszczę tym z Was ktore widzialy juz serduszko. No nic, zajme sie badaniami i jakos zleci.
Tez jestem ciekawa jak dbac o sprawy pupowe, aby nie przyplatalo sie cholerstwo.
Ja mam wszystkie objawy ciazowe, sennosc, zmeczenie, bol klujacy brzucha i plecow, czasem glowy. Straszna zgage no i zaparcia. Dziwne to wszystko. Na razie daje sobie rade b
ez żadnych leków ale moze można sobie jakos ulzyc.sara_nar, Fedra lubią tę wiadomość
Mąż i Żona od 31 maja
Mama 15 miesiecznego -
Pilnie melduję się po wczorajszym USG
widziałam DWA bijące serduszka szok! bo dwa tyg temu był jeszcze jeden bąbelek, a wczoraj już dwa
Beta przyrasta mi poniżej normy, raz 39%, raz 50% ale i tak z dziećmi wszystko oki, więc nie sugerujcie się za bardzo - ja przez to najadłam się trochę niepotrzebnego stresu.
Z dolegliwości - ból brzucha dawno ustał, teraz zawroty głowy, częste, muszę pić więcej wody, zwłaszcza w te upały.
Czy możecie mnie dopisać do listy?
MistrzyniWKochamCieMisiu - 28 lat, Lublin, tp 1.02.2015angelcia, Topola, sebza, ako99, sara_nar, dora8201, Fedra, Sewerynka lubią tę wiadomość
-
Na kupowe problemy (zaparcia) duzo owoców, błonnik, siemię lniane, kefiry, activie i inne. Można probotyki brać a przy kilkudniowych lub bardzo bolesnych środki, które dla małych dzieci się nadają czyli czopki glicerynowe, syrop typu lactulosum itp. Ale na początek naturalne środki!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 07:10
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
Niesmialo dolaczam do was ) dzisiaj tescik pozytywny termin wg ovu 17 luty jutro wizyta u ginekologa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 czerwca 2014, 07:50
Fedra lubi tę wiadomość
-
MistrzyniWKochamCieMisiu gratuluje Ale fajna podwójna niespodzianka
Asiaa1201, ja też jestem tarczycowa. Mam Hashimoto i jestem od kilku lat pod stałą kontrolą endokrynologa, szczególnie w okresie starań i ciąży. Z tą chorobą urodziłam już jednego zdrowego synka, więc wierzę że musi być dobrze! Teraz jak się dowiedziałam, to pierwsze co to poleciałam do endo z wynikami tarczycy. Pilnuj się tylko z wynikami i będzie dobrze na pewno -
Januszkowa, może się uda zobaczyć na porodówce Bliżej porodu pogadamy, gdzie zamierzamy rodzić
A propo hemoroidów... Ja nabawiłam się przy porodzie i chyba nie dało się tego uniknąć
A brzuch i u mnie widać - takie mam jakieś wzdęcia ciągle dziwne, jak nigdy -
nick nieaktualnyMistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Pilnie melduję się po wczorajszym USG
widziałam DWA bijące serduszka szok! bo dwa tyg temu był jeszcze jeden bąbelek, a wczoraj już dwa
Beta przyrasta mi poniżej normy, raz 39%, raz 50% ale i tak z dziećmi wszystko oki, więc nie sugerujcie się za bardzo - ja przez to najadłam się trochę niepotrzebnego stresu.
Z dolegliwości - ból brzucha dawno ustał, teraz zawroty głowy, częste, muszę pić więcej wody, zwłaszcza w te upały.
MistrzyniWKochamCieMisiu - 28 lat, Lublin, tp 1.02.2015
gratuluje!
Czy w rodzinie macie jakieś bliźniaki?
Bo ja mam tak:
-siostra mojej mamy ma bliźniaczki
-brat mojego taty ma bliźniaki
-mój narzeczony ma brata bliźniaka
Z przerażeniem o tym mówię.. -
Oprócz tego co napisała Dora z hemoroidami dorzucę jeszcze , ja nie używam papieru, tylko wilgotne husteczki lub podmywanie.jak trzeba to lewatywa. Jeśli już się pojawia to goncie do proktologa bo ginekolog zleje zapewne problem i powie ze tak ma być.
-
A jeśli chodzi o zaparcia, to myślę, że duże znaczenie ma też odżywianie. Trzeba jeść dużo błonnika, zielonych warzyw (szpinak, brokuły, fasola, groch). Najgorsze są słodycze, bo one zaklejają brzuch ;/
Mam nadzieję, że nas to ominie...angelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Pilnie melduję się po wczorajszym USG
Mistrzyni, podwójne szczęście!!
-
nick nieaktualnyangelcia wrote:gratuluje!
Czy w rodzinie macie jakieś bliźniaki?
Bo ja mam tak:
-siostra mojej mamy ma bliźniaczki
-brat mojego taty ma bliźniaki
-mój narzeczony ma brata bliźniaka
Z przerażeniem o tym mówię..
bliżniaki są dziedziczne tylko ze strony Mamy albo po in vitro
od chłopa nie zależą bliźniaki
on i tak strzela całym arsenałem, to Ty musisz 'dać" dwa jajeczkaFedra lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMistrzyniWKochamCieMisiu wrote:Pilnie melduję się po wczorajszym USG
gratuluję! moje marzenieFedra lubi tę wiadomość
-
Mistrzyni ale super wieści o dwóch serduszkach
łeeeee ale mnie mdli. Co do hemoroidów to już kiedyś miałam tą przypadłość jak miałam siedzącą pracę i dużo pracowałam, dlatego trzeba dużo się ruszać. Ostatio u mnie z apetytem średnio, ale dużo jem owoców, warzyw, wody dziennie prawie 2l wypijam. Kefiry piję, bo ostatnio tylko one mi wchodzą z nabiału. -
widze, ze kolejne czerwcowe testerki dochodza!
ja sie dziwnie czuje- pobolewa mnie brzuch jak na @
ja robilam jedna bete i juz nei ide- inne kobiety w ogole nie robia testow z krwi
juz nie chce sie stresowac tym wszystkim- aby do wizyty.
dziewczyny czy uprawiacie jakies sporty? ja wczoraj troche jezdzilam na rowerze ale czasem droga rowerowa jest nierowna to juz sobie mysle niewiaodmo co jak mnie wybija do gory:)