X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • MamaMimi Nowa

Wysłany: 12 czerwca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, po wczorajszej wizycie:

tp 4.02 widoczny w macicy pęcherzyk ciążowy z echem płodu (6t2d), pytałam o możliwość posłuchania serduszka, niestety pani doktor powiedziała, że na to za wcześnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta.

Po południu byłam jeszcze raz na NFZ i dostałam skierowanie na badania, przynajmniej część kosztów odpadnie

MistrzyniWKochamCieMisiu gratulacje podwójnego szczęścia, tak właśnie się zastanawiałam czy ktoś nam się z bliźniętami przytrafi :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Topola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni!!! Gratulacje! A jak to jest że na poprzednim badaniu był jeden zarodek a na kolejnym bliźniaki? To one mogą tak wyskoczyć? Znaczy że jak teraz miałam widoczną ciążę pojedynczą to jeszcze może pokazać się drugi bombelek za dwa tygodnie? :D

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słoneczna 85 wrote:
    widze, ze kolejne czerwcowe testerki dochodza!:)

ja sie dziwnie czuje- pobolewa mnie brzuch jak na @

ja robilam jedna bete i juz nei ide- inne kobiety w ogole nie robia testow z krwi

juz nie chce sie stresowac tym wszystkim- aby do wizyty.

dziewczyny czy uprawiacie jakies sporty? ja wczoraj troche jezdzilam na rowerze ale czasem droga rowerowa jest nierowna to juz sobie mysle niewiaodmo co jak mnie wybija do gory:)

Słoneczna85 a kiedy masz wizytę u lekarza? Ja we wtorek i doczekać się nie mogę!
    Odnośnie ćwiczeń, to mam nadzieję, że będę mogła się ruszać, forma się przyda na luty i później :)
    Ponoć świetny jest basen, bo działa dobrze na plecy i rozluźnia ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja umówiłam się na jutro do innego ginekologa! :)

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :):)

można sie do WAs wbić :):)??

Sue, Fedra, ako99 lubią tę wiadomość

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasku wbijaj:)

ja mam wizyte na 27 czerwca na wieczor. mam nadzieje ze zalapie sie na serduszko:)

bo na kalendarzu mi zaznacza ze powinno byc widac.

fajny ten kalendarz:)

Sue lubi tę wiadomość

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a taki generalnie na fundusz bylam zapisalana na ten poniedzialek po odbior cytologii- mam nadzieje ze bede mogla chodzic chociaz po skierowanie na badania.

na fundusz to mi nawet usg nigdy nie robila..ani piersi nei badala wiec nei ma co prowadzic tak ciazy..

atdcqtkf2affvuei.png
  • Sue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2016, 22:29

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurde ja chodze do priv, dziś sie zapisałam na NFZ, ale czytam opinie o lekarzu i sa rozne...duzo pozytywów a wiele negatów, sama nie wiem...szczerze mówiąc to nie zamierzam prowadzic u niego ciązy, głownie mi chodziło zeby przepisał badania na NFZ :D bo priv to strasznie drogie wszystko!!! :(:(:(

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue...Twoje dziecko starsze od mojego o jeden dzien :D:D ale jaja :D:D:D

Sue lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ako99 wrote:
    bliżniaki są dziedziczne tylko ze strony Mamy :D albo po in vitro :D
    od chłopa nie zależą bliźniaki :D
    on i tak strzela całym arsenałem, to Ty musisz 'dać" dwa jajeczka :D
    to dwujajowe :) i nie zawsze tylko po in vitro - wystarczy stymulacja owulacji a i co jakiś czas wysuje tak jak cykl bezowulacyjny tak i owulacyjny z 2 jajników :) a jednojajowe czyli te dziedziczne są z jednego jaja:)
    tak czy siak bliźniaki w co drugim pokoleniu - jeśli od mamy to masz szanse ANGELCIA

ako99 lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dora no to świetnie... ha ha :)

Chociaz teraz zaczyna mnie martwić głupi przesąd - piątek trzynastego :( taka mam date wizyty i boje się uslyszec czegos przykrego...

• Katiś Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia ja również mam jutro wizytę.
    Powiem tak schizowałam się na początku kiedy tylko wyszły mi 2 kreski. teraz staram się być spokojna i dobrej myśli. Złych nie przyjmuję - chociaż wiem, że wszystko się może zdarzyć.
    Bądźmy dobrej myśli :)

Pola <3klz9df9h07yjky2k.png
    Hania <3klz9df9h6qms3c6n.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny - co ma być to będzie! niezależnie czy wizyta będzie w piątek 13go czy czwartek 21-go. Jeśli ma być wszystko w porządku to będzie! bądźcie dobrej myśli bo nerwy i stres wcale nie pomagają w wręcz szkodzą.... uśmiech na buzię, cycki (bolesne, wrażliwe i powiększone) do przodu i cieszyć się ciążą a nie wiecznie martwić.... szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko -> nerwowa mama to nerwowe dziecko.... wybór jest prosty :))

Sue, ako99 lubią tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie u mnie w rodzinie nie było żadnych poronień, zagrożonych ciąży itp. więc może to mnie ominie? Chyba, że to nie działa w ten sposób i nie jest dziedziczne..

• Sue Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dora8201 wrote:
    dziewczyny - co ma być to będzie! niezależnie czy wizyta będzie w piątek 13go czy czwartek 21-go. Jeśli ma być wszystko w porządku to będzie! bądźcie dobrej myśli bo nerwy i stres wcale nie pomagają w wręcz szkodzą.... uśmiech na buzię, cycki (bolesne, wrażliwe i powiększone) do przodu i cieszyć się ciążą a nie wiecznie martwić.... szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko -> nerwowa mama to nerwowe dziecko.... wybór jest prosty :))
    Dora8201, nasze fasolki to rówieśnicy ;))

Ja też już wyluzowałam, co ma być to będzie! Będzie dobrze, tylko spokój może nas uratować :D

dora8201 lubi tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelcia wrote:
    W sumie u mnie w rodzinie nie było żadnych poronień, zagrożonych ciąży itp. więc może to mnie ominie? Chyba, że to nie działa w ten sposób i nie jest dziedziczne..
    nie zawsze to w ten sposób działa - tzn niewiele ma do rzeczy - każda ciąża jest inna, czasem coś nie wyjdzie, źle się komórki podzielą, chchromosomy źle przeskoczą... róznie bywa - generalnie słyszałam opinie, że pierwszą ciążę którą się poroniło uznaje się za nieprawidłową ale w jakimś tam sensie normalną - natura, statystyka. Dopiero kolejne są uznawane od razu za zagrożone...

ale nie myśl o tym bo to bezsensu - szkoda czasu na to - lepiej pomyśl o czym innym, przyjemniejszym. Bo jak teraz się zafiksujesz to potem będziesz znów myślała o chorobach i innych rzeczach itd! posłuchaj rady starszej koleżanki :)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja dzień młodsza :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Fedra Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff od 9 Was nadrabiam od 3 strony ;)

na początek Mistrzyni gratuluje :D

i tak wczorajsze usg 5 tydz 2 dzień na usg 11mm pęcherzyk ciążowy bez zarodka (kolejna wizyta za tydzień) beta z wczoraj 7662mIU/ml

co do zachcianek:
    odrzuciło mnie od słodyczy i owoców, mięs też nie jem... mogłabym jeść na okrągło ogórki kiszone, konserwowe, mizerie z jogurtem i zupy (litrami)... a za kiełbasę ślaską dałabym się pokroić...

z witamin biore Femibiona Natal 1 - gin powiedział ze to wystarczy...

jestem pod opieką Kliniki bo jestem po in vitro więc wizyty prywatne koszt 150zł razem z usg...

z dolegliwosci:
    senność, zmęczenie, zawroty głowy, ból piersi największy jak śpie na plecach i się potem podnosze, sikanie - ale moje objawy moga być po progesteronie bo biore ich bardzo duze ilości...

z wpisaniem na liste poczekam do następnej środy jestem ostrożna ponieważ już jedna ciąże straciłam w 11 tyg...

co do zakupów to ja już dawno sobie wszystko upatrzyłam i łóżeczko z wyposażeniem na allegro a wózek polskiego producenta (musi być tylko lekki bo mieszkam na 4 piętrze)...

to tyle gratuluje wszystkim Lutowym Mamą :D

sebza, kafabi, motylek@, Sue, Januszkowa, ako99 lubią tę wiadomość

17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz <3
    2015 Nati <3
    2017 Suzi <3
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sue wrote:
    Dora8201, nasze fasolki to rówieśnicy ;))

Ja też już wyluzowałam, co ma być to będzie! Będzie dobrze, tylko spokój może nas uratować :D

mój to Groszek kochana:) będzie miał jajka :)

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ