Mamusie luty 2015 ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam, po wczorajszej wizycie:
tp 4.02 widoczny w macicy pęcherzyk ciążowy z echem płodu (6t2d), pytałam o możliwość posłuchania serduszka, niestety pani doktor powiedziała, że na to za wcześnie, za dwa tygodnie kolejna wizyta.
Po południu byłam jeszcze raz na NFZ i dostałam skierowanie na badania, przynajmniej część kosztów odpadnie
MistrzyniWKochamCieMisiu gratulacje podwójnego szczęścia, tak właśnie się zastanawiałam czy ktoś nam się z bliźniętami przytrafiFedra lubi tę wiadomość
-
Mistrzyni!!! Gratulacje! A jak to jest że na poprzednim badaniu był jeden zarodek a na kolejnym bliźniaki? To one mogą tak wyskoczyć? Znaczy że jak teraz miałam widoczną ciążę pojedynczą to jeszcze może pokazać się drugi bombelek za dwa tygodnie?
-
słoneczna 85 wrote:widze, ze kolejne czerwcowe testerki dochodza!
ja sie dziwnie czuje- pobolewa mnie brzuch jak na @
ja robilam jedna bete i juz nei ide- inne kobiety w ogole nie robia testow z krwi
juz nie chce sie stresowac tym wszystkim- aby do wizyty.
dziewczyny czy uprawiacie jakies sporty? ja wczoraj troche jezdzilam na rowerze ale czasem droga rowerowa jest nierowna to juz sobie mysle niewiaodmo co jak mnie wybija do gory:)
Słoneczna85 a kiedy masz wizytę u lekarza? Ja we wtorek i doczekać się nie mogę!
Odnośnie ćwiczeń, to mam nadzieję, że będę mogła się ruszać, forma się przyda na luty i później
Ponoć świetny jest basen, bo działa dobrze na plecy i rozluźnia
-
nick nieaktualny
-
a taki generalnie na fundusz bylam zapisalana na ten poniedzialek po odbior cytologii- mam nadzieje ze bede mogla chodzic chociaz po skierowanie na badania.
na fundusz to mi nawet usg nigdy nie robila..ani piersi nei badala wiec nei ma co prowadzic tak ciazy..
-
kurde ja chodze do priv, dziś sie zapisałam na NFZ, ale czytam opinie o lekarzu i sa rozne...duzo pozytywów a wiele negatów, sama nie wiem...szczerze mówiąc to nie zamierzam prowadzic u niego ciązy, głownie mi chodziło zeby przepisał badania na NFZ bo priv to strasznie drogie wszystko!!!
-
ako99 wrote:bliżniaki są dziedziczne tylko ze strony Mamy albo po in vitro
od chłopa nie zależą bliźniaki
on i tak strzela całym arsenałem, to Ty musisz 'dać" dwa jajeczka
tak czy siak bliźniaki w co drugim pokoleniu - jeśli od mamy to masz szanse ANGELCIA
ako99 lubi tę wiadomość
Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif -
nick nieaktualny
-
angelcia ja również mam jutro wizytę.
Powiem tak schizowałam się na początku kiedy tylko wyszły mi 2 kreski. teraz staram się być spokojna i dobrej myśli. Złych nie przyjmuję - chociaż wiem, że wszystko się może zdarzyć.
Bądźmy dobrej myśliPola
Hania -
dziewczyny - co ma być to będzie! niezależnie czy wizyta będzie w piątek 13go czy czwartek 21-go. Jeśli ma być wszystko w porządku to będzie! bądźcie dobrej myśli bo nerwy i stres wcale nie pomagają w wręcz szkodzą.... uśmiech na buzię, cycki (bolesne, wrażliwe i powiększone) do przodu i cieszyć się ciążą a nie wiecznie martwić.... szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko -> nerwowa mama to nerwowe dziecko.... wybór jest prosty )
Sue, ako99 lubią tę wiadomość
nick nieaktualny
-
dora8201 wrote:dziewczyny - co ma być to będzie! niezależnie czy wizyta będzie w piątek 13go czy czwartek 21-go. Jeśli ma być wszystko w porządku to będzie! bądźcie dobrej myśli bo nerwy i stres wcale nie pomagają w wręcz szkodzą.... uśmiech na buzię, cycki (bolesne, wrażliwe i powiększone) do przodu i cieszyć się ciążą a nie wiecznie martwić.... szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko -> nerwowa mama to nerwowe dziecko.... wybór jest prosty )
Ja też już wyluzowałam, co ma być to będzie! Będzie dobrze, tylko spokój może nas uratowaćdora8201 lubi tę wiadomość
-
angelcia wrote:W sumie u mnie w rodzinie nie było żadnych poronień, zagrożonych ciąży itp. więc może to mnie ominie? Chyba, że to nie działa w ten sposób i nie jest dziedziczne..
ale nie myśl o tym bo to bezsensu - szkoda czasu na to - lepiej pomyśl o czym innym, przyjemniejszym. Bo jak teraz się zafiksujesz to potem będziesz znów myślała o chorobach i innych rzeczach itd! posłuchaj rady starszej koleżanki
ufff od 9 Was nadrabiam od 3 strony
na początek Mistrzyni gratuluje
i tak wczorajsze usg 5 tydz 2 dzień na usg 11mm pęcherzyk ciążowy bez zarodka (kolejna wizyta za tydzień) beta z wczoraj 7662mIU/ml
co do zachcianek:
odrzuciło mnie od słodyczy i owoców, mięs też nie jem... mogłabym jeść na okrągło ogórki kiszone, konserwowe, mizerie z jogurtem i zupy (litrami)... a za kiełbasę ślaską dałabym się pokroić...
z witamin biore Femibiona Natal 1 - gin powiedział ze to wystarczy...
jestem pod opieką Kliniki bo jestem po in vitro więc wizyty prywatne koszt 150zł razem z usg...
z dolegliwosci:
senność, zmęczenie, zawroty głowy, ból piersi największy jak śpie na plecach i się potem podnosze, sikanie - ale moje objawy moga być po progesteronie bo biore ich bardzo duze ilości...
z wpisaniem na liste poczekam do następnej środy jestem ostrożna ponieważ już jedna ciąże straciłam w 11 tyg...
co do zakupów to ja już dawno sobie wszystko upatrzyłam i łóżeczko z wyposażeniem na allegro a wózek polskiego producenta (musi być tylko lekki bo mieszkam na 4 piętrze)...
to tyle gratuluje wszystkim Lutowym Mamąsebza, kafabi, motylek@, Sue, Januszkowa, ako99 lubią tę wiadomość
17.04.2013 - 29.06.2013 - 11 tydz
2015 Nati
2017 Suzi -
Sue wrote:Dora8201, nasze fasolki to rówieśnicy )
Ja też już wyluzowałam, co ma być to będzie! Będzie dobrze, tylko spokój może nas uratować
mój to Groszek kochana:) będzie miał jajkaFedra lubi tę wiadomość
http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif