X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kochana usg itd robi się w 7, 8 tc, dopiero jak jest tętno...wtedy też zakłada karte ciązy, inaczej nic....możesz prosić o usg ale zobaczysz tylko taki groszek, jak pęcherzyk nic więcej...
    jak chcesz zobaczyć coś wiecej to 7-8 najpewniej 8 :):) no i jeśli chcesz becikowe to musisz byc u lekarza do 10 tyg i najlepiej zeby CI wystawił zaswiadczenie o ciązy :D:D

jak okaże się, że moja "Skubi chrupka" będzie funkcjonować jak należy to będę żebrać o wszystko lekarza, nawet o milion takich zaświadczeń.. chociażbym sama formularze miała drukować ha ha :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi :D:D:D

dać Ci sam, tylko pamietaj o tym przed 10 tym tyg ale na pewno nie zapomnisz skoro już sie wybierasz :D:D:D

a Ty w którym tyg ???

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tym becikowym? kazdy dostaje? bo cos czytalam daja od zarobkow,

czyli pewnie pensje łaczne meza i nasze na 3 (łacznie z dzieckiem)
    ale nie wiem na jakie to kwoty - macie jakies dodatkowe info?:)

a czy ktoras z was ma dzialanosc gosp?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasady wypłacania becikowego w 2013 roku uległy zmianie, od 1 stycznia na dodatkowe pieniądze mogą liczyć tylko małżeństwa wykazujące dochód poniżej 1922 zł netto na osobę, nie przekraczający 85 tys. zł w ciągu roku poprzedzającego złożenie wniosku, kwota ta będzie weryfikowana co 3 lata. Do końca 2012 roku świadczenie otrzymywała każda rodzina, w której pojawił się noworodek – jest to duża zmiana i dotknie ona tych, którzy zarabiają nieco więcej, choć z pewnością nie wszystkich można nazwać ludźmi bogatymi.

Rząd podniósł też wysokość dodatku i od 2013 roku wynosi on 1200 zł, dotychczas było to 1000zł.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hihihi :D:D:D

dać Ci sam, tylko pamietaj o tym przed 10 tym tyg ale na pewno nie zapomnisz skoro już sie wybierasz :D:D:D

a Ty w którym tyg ???
    5t2d :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to troszkę starsze ale pewnie rodzimy w tych samych dniach :D:D hehhejhhehe

ja tylk sie modle zeby wszystko było w porządku podczas ciązy :D ehhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z jakiego okresu brane sa zarobki? wiesz moze? czy licza jakos pelny rok czy moze 3 mies?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wezcie , ja sie tez boje, bardzo, moja znajoma miala puste jajo i dlatego chyba:(

boje sie tez ciazy pozamacicznej

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz przynieść z US zaswiadczenie o wyskokośći netto za cały poprzedni rok! ale chyba w zatrudnieniu musisz miec ciagłość 3 m-ce...a np przez 9 mozesz nie pracować :D ale to dokładnie trzeba sprawdzić ale tak mi sie wydaje :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni...ja też jestem po Clo dlatego dopytuję. Wcale bym się nie obraziła gdybyśmy mieli bliźniaki, a mój mąż to wręcz chciałby. Z głowy za jednym zamachem, bo ja na pewno chciałabym mieć więcej dzieci, minimum dwoje :)

Sebza, trzymam mocno, mooocno kciuki. Będzie dobrze. Daj znać jutro.
    Za wszystkie wizyty trzymam kciuki. Wiem dobrze jaki to stres, we wtorek myślałam że padnę na zawał w poczekalni :)

Fedra, sebza lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    dzisiaj od rana zajadam się pierogami ruskimi za którymi wcześniej nie przepadałam ;-)

o matko! pierogi ruskie - zajadałam się nimi w poprzedniej ciąży do czasu jak mi się one po 20 min wróciły.... i to tak mocno, że poszły też nosem - myślałam, że zejdę! od tamtej pory wzdryga mnie na samą myśl o pierogach ruskich!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuuu ale mi się włosy prztetłuszczają - zawsze miałam suche, myłam 2 razy w tyg (bardziej ze względu na higienę niż dlatego, że musiała), mam bardzo suchą skórę głowy (pod zmiany łuszczycowe mi podchodzi) a teraz?? umyłam wieczorem we wtorek, rano były ok a teraz jak wróciłam z pracy spojrzałam w lustro to szok!!

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha dora ale jaja :D:D:D

u mnie jeszcze samków nie ma, chyba za wczesnie :D

dzis nie mam obiadku wiec kupie takie domowe pyzy z mięsem i cebulka :D hmmmmm ale mam ochote :d i pomidorowa bedzie ale na kolacje plus jutro na obiada :D

Fedra, dora8201 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ha ha ha dora ale jaja :D:D:D

u mnie jeszcze samków nie ma, chyba za wczesnie :D

dzis nie mam obiadku wiec kupie takie domowe pyzy z mięsem i cebulka :D hmmmmm ale mam ochote :d i pomidorowa bedzie ale na kolacje plus jutro na obiada :D
    ja póki co też nie mam żadnych zachcianek :) generalnie nie mam smaku - czuję tylko słodki, kwaśny i ostry... więc nawet nie widzę sensu żeby sobie dogadzać bo i tak nie poczuję :P zresztą w poprzedniej ciąży nie miałam też żadnych.... po prostu mi zaskamowąły te pierogi. Ale w tej mam plan mieć zachcianki... niech ten chłop wsiądzie kiedyś w auto i pojedzie do tesco w nocy kupić mi coś :P

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi no to dobry plan!! :):):)

no ja zachcianki moge miec byleby mdłości nie bylo bo to mnie przeaża :( tym bardziej ze za bardzo w pracy póki co nie chce mówić o ciązy a siedze w biurze z synem szefowej...wiec bedzie widział i słyszał!!! ze żygam :D:D a tego nie chce!!!

dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hihi no to dobry plan!! :):):)

no ja zachcianki moge miec byleby mdłości nie bylo bo to mnie przeaża :( tym bardziej ze za bardzo w pracy póki co nie chce mówić o ciązy a siedze w biurze z synem szefowej...wiec bedzie widział i słyszał!!! ze żygam :D:D a tego nie chce!!!
    nie wiem jak u Ciebie ewentualnie by było ale w poprzedniej ciązy miałam właśnie nie mdłości a wymioty i zawsze rano, na dzień dobry, przy myciu zębów i przed wyjściem do pracy. W pracy było ok i potem znów w domu - a najbardziej i najczęściej w okolicach kuchni - nie mogłam znieść zapachu który z niej się wydobywał choć mój M nic nie czuł, wyszorował, wypucował wszystko, kupiłam odświeżacz do gniazdka przy wejściu i ustawiłam żeby ciągle dawał zapach i tak nic... w pracy lodówki i kuchni nie mam więc było ok:)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehheh :D:D:D no oby wymiotów tez nie było ehhhhhhh :D no nic zobaczymy jak to bedzie, byleby dzidzi było zdrowe :D

dora8201 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hehheh :D:D:D no oby wymiotów tez nie było ehhhhhhh :D no nic zobaczymy jak to bedzie, byleby dzidzi było zdrowe :D

ale wiesz jak to w całym tym tragizmie miałam super - wyobraź sobie do 4 miesiąc nie mogłam wejść do kuchni!!! nie musiałam sprzątać tam, gotować, czajnik wyniosłam do salonu, kubek i herbatę i kawę - luskus nie musieć wchodzić tam przez tyle czasu :)
    a M w toalecie zamontował mi cały system poduszek żeby mi wygodniej było :P

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie wlasnie zadzwonil mechanik.. znowu 600zl nie moje, oszaleje.. a tak mielismy OSZCZEDZAC na dzidzi... ;(

• Asia83 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ganncsqvxdvw8yhu.png

Fedra lubi tę wiadomość

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ