X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Mamusie luty 2015 ;)
Odpowiedz

Mamusie luty 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    Kochana usg itd robi się w 7, 8 tc, dopiero jak jest tętno...wtedy też zakłada karte ciązy, inaczej nic....możesz prosić o usg ale zobaczysz tylko taki groszek, jak pęcherzyk nic więcej...
    jak chcesz zobaczyć coś wiecej to 7-8 najpewniej 8 :):) no i jeśli chcesz becikowe to musisz byc u lekarza do 10 tyg i najlepiej zeby CI wystawił zaswiadczenie o ciązy :D:D

jak okaże się, że moja "Skubi chrupka" będzie funkcjonować jak należy to będę żebrać o wszystko lekarza, nawet o milion takich zaświadczeń.. chociażbym sama formularze miała drukować ha ha :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihihi :D:D:D

dać Ci sam, tylko pamietaj o tym przed 10 tym tyg ale na pewno nie zapomnisz skoro już sie wybierasz :D:D:D

a Ty w którym tyg ???

" Potrafimy kochać i marzyć, dlatego wszyscy jesteśmy zwyciężcami "
    relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak to jest z tym becikowym? kazdy dostaje? bo cos czytalam daja od zarobkow,

czyli pewnie pensje łaczne meza i nasze na 3 (łacznie z dzieckiem)
    ale nie wiem na jakie to kwoty - macie jakies dodatkowe info?:)

a czy ktoras z was ma dzialanosc gosp?

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasady wypłacania becikowego w 2013 roku uległy zmianie, od 1 stycznia na dodatkowe pieniądze mogą liczyć tylko małżeństwa wykazujące dochód poniżej 1922 zł netto na osobę, nie przekraczający 85 tys. zł w ciągu roku poprzedzającego złożenie wniosku, kwota ta będzie weryfikowana co 3 lata. Do końca 2012 roku świadczenie otrzymywała każda rodzina, w której pojawił się noworodek – jest to duża zmiana i dotknie ona tych, którzy zarabiają nieco więcej, choć z pewnością nie wszystkich można nazwać ludźmi bogatymi.

Rząd podniósł też wysokość dodatku i od 2013 roku wynosi on 1200 zł, dotychczas było to 1000zł.

słoneczna 85 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hihihi :D:D:D

dać Ci sam, tylko pamietaj o tym przed 10 tym tyg ale na pewno nie zapomnisz skoro już sie wybierasz :D:D:D

a Ty w którym tyg ???
    5t2d :)

Fedra lubi tę wiadomość

• Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to troszkę starsze ale pewnie rodzimy w tych samych dniach :D:D hehhejhhehe

ja tylk sie modle zeby wszystko było w porządku podczas ciązy :D ehhhhhhhh

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a z jakiego okresu brane sa zarobki? wiesz moze? czy licza jakos pelny rok czy moze 3 mies?

atdcqtkf2affvuei.png
  • słoneczna 85 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wezcie , ja sie tez boje, bardzo, moja znajoma miala puste jajo i dlatego chyba:(

boje sie tez ciazy pozamacicznej

atdcqtkf2affvuei.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musisz przynieść z US zaswiadczenie o wyskokośći netto za cały poprzedni rok! ale chyba w zatrudnieniu musisz miec ciagłość 3 m-ce...a np przez 9 mozesz nie pracować :D ale to dokładnie trzeba sprawdzić ale tak mi sie wydaje :D

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • Topola Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistrzyni...ja też jestem po Clo dlatego dopytuję. Wcale bym się nie obraziła gdybyśmy mieli bliźniaki, a mój mąż to wręcz chciałby. Z głowy za jednym zamachem, bo ja na pewno chciałabym mieć więcej dzieci, minimum dwoje :)

Sebza, trzymam mocno, mooocno kciuki. Będzie dobrze. Daj znać jutro.
    Za wszystkie wizyty trzymam kciuki. Wiem dobrze jaki to stres, we wtorek myślałam że padnę na zawał w poczekalni :)

Fedra, sebza lubią tę wiadomość

• dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justta wrote:
    dzisiaj od rana zajadam się pierogami ruskimi za którymi wcześniej nie przepadałam ;-)

o matko! pierogi ruskie - zajadałam się nimi w poprzedniej ciąży do czasu jak mi się one po 20 min wróciły.... i to tak mocno, że poszły też nosem - myślałam, że zejdę! od tamtej pory wzdryga mnie na samą myśl o pierogach ruskich!

zpbnio4p92q84lda.png
    Młody 16.09.2008, Grochu (*) 9tc :*
    http://i9.photobucket.com/albums/a96/doda8201/08aborygen_zps4e330bfe.gif
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezuuu ale mi się włosy prztetłuszczają - zawsze miałam suche, myłam 2 razy w tyg (bardziej ze względu na higienę niż dlatego, że musiała), mam bardzo suchą skórę głowy (pod zmiany łuszczycowe mi podchodzi) a teraz?? umyłam wieczorem we wtorek, rano były ok a teraz jak wróciłam z pracy spojrzałam w lustro to szok!!

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ha ha ha dora ale jaja :D:D:D

u mnie jeszcze samków nie ma, chyba za wczesnie :D

dzis nie mam obiadku wiec kupie takie domowe pyzy z mięsem i cebulka :D hmmmmm ale mam ochote :d i pomidorowa bedzie ale na kolacje plus jutro na obiada :D

Fedra, dora8201 lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    ha ha ha dora ale jaja :D:D:D

u mnie jeszcze samków nie ma, chyba za wczesnie :D

dzis nie mam obiadku wiec kupie takie domowe pyzy z mięsem i cebulka :D hmmmmm ale mam ochote :d i pomidorowa bedzie ale na kolacje plus jutro na obiada :D
    ja póki co też nie mam żadnych zachcianek :) generalnie nie mam smaku - czuję tylko słodki, kwaśny i ostry... więc nawet nie widzę sensu żeby sobie dogadzać bo i tak nie poczuję :P zresztą w poprzedniej ciąży nie miałam też żadnych.... po prostu mi zaskamowąły te pierogi. Ale w tej mam plan mieć zachcianki... niech ten chłop wsiądzie kiedyś w auto i pojedzie do tesco w nocy kupić mi coś :P

Fedra lubi tę wiadomość

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi no to dobry plan!! :):):)

no ja zachcianki moge miec byleby mdłości nie bylo bo to mnie przeaża :( tym bardziej ze za bardzo w pracy póki co nie chce mówić o ciązy a siedze w biurze z synem szefowej...wiec bedzie widział i słyszał!!! ze żygam :D:D a tego nie chce!!!

dora8201, Fedra lubią tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hihi no to dobry plan!! :):):)

no ja zachcianki moge miec byleby mdłości nie bylo bo to mnie przeaża :( tym bardziej ze za bardzo w pracy póki co nie chce mówić o ciązy a siedze w biurze z synem szefowej...wiec bedzie widział i słyszał!!! ze żygam :D:D a tego nie chce!!!
    nie wiem jak u Ciebie ewentualnie by było ale w poprzedniej ciązy miałam właśnie nie mdłości a wymioty i zawsze rano, na dzień dobry, przy myciu zębów i przed wyjściem do pracy. W pracy było ok i potem znów w domu - a najbardziej i najczęściej w okolicach kuchni - nie mogłam znieść zapachu który z niej się wydobywał choć mój M nic nie czuł, wyszorował, wypucował wszystko, kupiłam odświeżacz do gniazdka przy wejściu i ustawiłam żeby ciągle dawał zapach i tak nic... w pracy lodówki i kuchni nie mam więc było ok:)

zpbnio4p92q84lda.png
  • Rudasek Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehheh :D:D:D no oby wymiotów tez nie było ehhhhhhh :D no nic zobaczymy jak to bedzie, byleby dzidzi było zdrowe :D

dora8201 lubi tę wiadomość

relg3e5e4usdxs8f.png
    f2w3ugpjxbbrbi8m.png
  • dora8201 Autorytet

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudasek wrote:
    hehheh :D:D:D no oby wymiotów tez nie było ehhhhhhh :D no nic zobaczymy jak to bedzie, byleby dzidzi było zdrowe :D

ale wiesz jak to w całym tym tragizmie miałam super - wyobraź sobie do 4 miesiąc nie mogłam wejść do kuchni!!! nie musiałam sprzątać tam, gotować, czajnik wyniosłam do salonu, kubek i herbatę i kawę - luskus nie musieć wchodzić tam przez tyle czasu :)
    a M w toalecie zamontował mi cały system poduszek żeby mi wygodniej było :P

zpbnio4p92q84lda.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a do mnie wlasnie zadzwonil mechanik.. znowu 600zl nie moje, oszaleje.. a tak mielismy OSZCZEDZAC na dzidzi... ;(

• Asia83 Koleżanka

Wysłany: 12 czerwca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ganncsqvxdvw8yhu.png

Fedra lubi tę wiadomość

Asia83gannyx8d6oetdlra.png
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ